האלימות כתוצאה של מיליטנטיות

Bardug0

New member
האלימות כתוצאה של מיליטנטיות

אהלן חבר'ה. אני סתם קורא פה בפורום ורוצה לתת לכם איזו נקודה למחשבה, משהו שאני שמתי לב שלא עלה פה, ומוזר. אולי מכאן תבינו שכל מיני "קמפיינים נגד אלימות" ושאר שלל רעיונות שהועלו פה, אינם יעילים בגרוש לנוכח המכה התרבותית הזו. נתחיל מהתוצאה - אלימות. קיימת בכל מקום שרק נפנה אליו את מבטנו בחברה הישראלית. האלימות, נובעת ממתירנות. איפה ניתן לראות מתירנות בחברה הישראלית ? (סביר להניח שהרבה יתרעמו לנוכח האפליה הדתית הקיימת בישראל, או חוקים שמפלים נשים למשל, שהם ההיפך הגמור ממתירנות. ואולם דווקא אלה - הם תוצאה אלימה וישירה של מתירנות). כל איש מבינינו יודע שבישראל לא מקבלים. בישראל לוקחים. ואם לוקחים אז בכח, ואם אפשר גם להשפיל ולהעניש תוך כדי - מה טוב. גם האדם הכי ישר בארץ ינהג כך, מאחר והאופי המנטלי הישראלי מכתיב לנו מציאות חיים כזו שכל דבר שאנחנו רוצים, גם אם אין לנו הזכות עליו - הוא שלנו. ואם הוא לא שלנו, הוא צריך להיות שלנו. כך נוצרה לה חברה שאנשים מקללים, דוחפים, צועקים ועוד. אפשר לשייך לעניין גם לבוש פרובוקטיבי. וההסבר - אין שום מעצורים. היצר של הישראלי חייב להיות מסופק באופן מידי, ללא עיכוב ובאופן מלא. אבל גם מתירנות מגיעה מאיפשהו וכאן אנחנו מגיעים ל-צבא. הצבא, כידוע, תופס מקום עצום, כמעט אבסולוטי בחיינו כישראלים. אין אדם שלא ישאל "מה עשית בצבא?", "מה תהיה בצבא?" ואין מקום שלא נראה בו חיילים, עסק בלי הנחה לחיילים, חוקים שמעניקים הטבות לחיילים. בחייאת, התחפושת הכי פופולרית בפורים היא מדי חייל ישראלי. צבא הוא גוף כוחני. גם הקוראים המצדיקים פעולות מסויימות של הצבא, לא יכולים להתווכח עם העובדה שכל פתרון אשר יבוצע באמצעות הצבא הוא בהכרח פתרון כוחני ואלים. מאחר והרוב העצום של הישראלים כן היה בצבא, והישראלי בכל מקום בו היה (לבנון, עזה, יהודה ושומרון, ירושלים, גולן) היה במעמד הנעלה יותר. לחיילים הישראלים תמיד ניתנה הרשות לנהוג כרצונם בתושבים היושבים במקומות אשר נכבשו במלחמות ישראל. הצבא הוצהר כבר בימי דוד בן גוריון כגוף מחנך. אם כן, למה הוא מחנך אותנו ? - הוא מחנך אותנו שהפתרון הכוחני והאלים הוא הפתרון היחיד, הנכון ביותר וההכרחי גם למצבים שהיו יכולים להפתר באמצעות הדברות. - הוא מחנך אותנו לשנוא אנשים שהם שונים מאתנו: ערבים - כי הם אויבים. ג'ובניקים - כי הם לא מספיק גברים להלחם. הומואים - כי הם לא גבריים כמו סטרייטים, והרי ש"הומו" היא מילת גנאי פוגעת וקשה ביותר לגבר לוחם בישראל. נשים - חוץ מאיבר מין מהלך (בשבוע בעבר אפילו הייתה פסיקה שמאפשרת לנו לקרוא לנשים בשם איבר מינן) והכשרון המצויין שלהן בהכנת קפה, הן אינן יעילות בשום דבר. אותם חיילים אשר מחונכים גם באמצעות עקרונות אלה, אותם אלה שמשתמשים באנשים כמגן אנושי, שמתעללים באנשים חסרי ישע במחסום. יחזרו בחמשוש למדינת ישראל צמאי דם ועתירי יצרים, זקוקים לסיפוק מיידי. גם השליטה בשטחים אינה תורמת להלחם באלימות - שליטה במקומות שאין לנו צורך ועניין בהם, רק לשם השפלה של אנשים חלשים יותר, לשם מילוי של איזה צוויון דתי ולשם "כיסוי תחת" על שחיתויות המבוצעות בתוך המדינה. כמות זעומה של ציבור שלא יודע שובע, רק להרוג ולשנוא, והכל בשם הדת. וכאשר הכף הדמוקרטית של המאזניים אינה נוטה לטובתם, הם אינם מהססים לדרוס חיילים, לצאת בפוגרומים ולעקור עצים, ואולי - גם ללכת ולרצוח לנו ראש ממשלה. וכל זה בשביל מה ? בשביל לא לצאת פראיירים. אם כי מהו פראייר ? אדם אשר לא מקבל את אשר לא מגיע לו, אך הייתה לו ההזדמנות לקחת זו. וכל עוד הביטוי "פראייר" ימשיך להתקיים, כל עוד הצבא יהיה נחלתם של גברים כוחניים, שמונע על ידי רצונו של ציבור המתנחלים בלבד, כל עוד שופטים פוסקים שמותר לנו לקרוא "כוסית" למישהי שנראית לנו טוב ובעיקר - כל עוד נשלוט בשטחים, שלא שלנו ולא מגיעים לנו, ונשלוט על עם אחר בכח הזרוע, נבצע שם פשעים ולמרות זאת החוק לא יכול על אותם פושעים, תמיד הישראלי יגיע לאותה מסקנה - האלימות ידידי, משתלמת. שבת שלום, ויום טוב.

Bardug0

New member
מתנצל על השגיאה - החוק לא יחול*

בשורה האחרונה...

s h o o s h a

New member
ובכל זאת- איך ממגרים את האלימות?

את דברי הפתיחה של דבריך ניתן לכתוב על מדינתנו הקטנה ועל כל מדינה כמעט בעולם הנאור. המיתירנות אינה נכס שלנו, לא המצאנו אותו. העדפת מגזר זה על אחר- לא שלנו, לא המצאה שלנו. אימצנו את אלה. לא שהיה זה אימוץ נכון, אבל עובדתית הוא חלק בלתי נפרד מאיתנו כיום. והמשכתי לקרוא עד אשר הגעתי ל'תורה' שלך בענין הצבא והערכים אליהם הוא מחנך את צעירנו. וכאן, צר לי, אך אני חייבת לצאת חוצץ. צה"ל אינו מחנך להבדלים בין צבע ומין. נהפוך הוא, הצבא הוא המקום הראשון והטוב ביותר, עבורי, ככור היתוך לחברה הישראלית. באשר לכוחניות שמפגין הצבא- מה לעשות? לשם כך היה ויש צבא. הלוואי ונגיע לעידן שבו חיילים יהיו מגוייסים רק לצורך מצעדי ראווה ומסדרים כאלו ואחרים בבואו של אח"מ זה או אחר. אולם המציאות שלנו שונה והילדים שלנו נאלצים להילחם. שנאמר: "הבא להורגך- השכם להורגו". זו מציאות חיינו. נתת דוגמא לחיילים מתעללים, אלו שיחזרו ביום חמישי לבתיהם לסופ"ש וינהגו באלימות נגד עוברים ושבים. אדם אלים הוא אדם אלים. ותכונותיו אינן שונות כאשר הוא בצבא או כאשר הוא יוצא ל'חמשוש'. באלו על הצבא לטפל ולמגר את התופעה הזו בכלל. והוא אכן עושה מאמצים רבים. על חלק מההצלחות אנו שומעים, על רובן לא. והרי התקשורת תהיה הרבה יותר עסיסית עם כותרת צווחת על חייל שדחף 'סלקטור' בכניסה למועדון שלא נתן לו להיכנס בשל גון עורו הכהה (גון שקיבל עקב שהות ממושכת בשטח, אגב). זה הרבה יותר מרשים והרייטינג והמכירות מאמירות. והרי לך- הצבא מחנך לאלימות. האמנם??? ובהמשך נכנסת לקטע הפוליטי (השטחים הכבושים) שאליו אין בכוונתי להתייחס, כי לא כאן המקום. וסיימת באמירה האלימות ידידי, משתלמת ואני אומרת- האלימות אינה תורמת דבר. גם אם נדמה כי בכוח הזרוע השגת דבר מה, הרי שבסופו של דבר תלמד כי שכרך יצא בהפסדך. באלימות השגת רק אלימות נוספת. וכאן, בפורום זה, בבית זה, אני תקווה כי נוכל להקטין את התופעה ולהבהיר כי רק בדרכי 'שלום' נצליח להשיג באמת את מבוקשנו. שבת שלום

צלליתה

New member
אלימות, ישראל 2005

לפני כמה שנים שמעתי הרצאה של עובדת סוציאלית על אלימות במשפחה. התברר שאנחנו נמצאים במקום טוב מאוד בראש רשימת המדינות האלימות בעולם. היא שכנעה אותנו שאנחנו כולנו חלק מהחברה האלימה, בדוגמאות מחיי היום יום שלנו (מה את עושה שמישהו נדחף לפניך בתור בבנק, וכו). למעט משתתפת אחת שטענה בתקיפות שהיא לא אלימה, כולנו הבנו עד כמה אנחנו אלימים ועד כמה אנחנו כבר מקבלים את ההתהנגות האלימה כנורמה במדינה הזאת. המרצה טענה שהאלימות נובעת מכך שאנו חברה שחיה במלחמה. שיהיה שלום, תגמר גם האלימות. נשמע לי הגיוני.

המלאך בגיחה נדירה בהחלט

קודם כל...מזל"ט על הפורום. מוכרח אני להודות, לא קראתי הרבה ממנו אבל הנושא שלו אכן יכול לקחת אותנו לכל מיני מחוזות - אלימות מילולית, פיזית, תחומים בהם האלימות משפיעה, או לא. אז ככה, המלאך יוצא חוצץ מול האמירה הכוללת ש"אלימות לא פותרת כלום". לאורך ההיסטוריה, אלימות פתרה הרבה (בין אם לטובה או לא). החזק גבר על החלש, עמים קיבלו מדינות, יחידים קיבלו זכויות, קבוצות אתניות זכו להכרה וכו'. ולסיום, הבהרה, המלאך הוא טיפוס לא אלים, לעולם הוא לא ירים יד על מנת להשיג משהוא...(אולי רק כדי להוריד חפץ גבוה במיוחד)

Bardug0

New member
למלאך

ובכן, המקרים שאותם ציינת, כגון עמים שקיבלו מדינות וחלשים שקיבלו זכויות, הם מקרים בהם החלש היה צריך לשכנע את מי שמחזיק בעמדות המפתח שהוא צודק, ויצא למלחמה רק לאחר שלא הצליח לשכנעם בצדקתו.

אלימות פותרת? ובאיזה מחיר?

ואם אנחנו מוכנים להמשיך לסבול את המחיר הזה? כל בעיה כזאת נפתרה בסופו של דבר בשולחן הדיונים, אחרי ששני הצדדים סיימו להפגין שרירים. אי אפשר היה לקצר תהליכים ולדלג ישר לסוף?

pembencipolisi

New member
שלחו המשטרע לאלף עזאזל ותמגרו את הא

בראשית בראה המשטרע את השמים ואת הארץ ואת האלימות ובעבור זה הארץ במצב תוהו ובוהו...

קראתי בעיון את דבריך החכמים

הרשה לי לתמצת אותם ברשותך: אתה רואה סביבך חברה אלימה ומנסה למצוא את הסיבה לכך. ניסית לנתח את האלמנטים בחברה שלנו שתורמים לכך. כתוצאה מכך מצאת שהסיבות העיקריות לאלימות בחברתינו הן: 1. החברה הישראלית מתירנית מדי ולא כופה את חוקיה. 2. תמציתו של האופי הישראלי הוא - קח כפי יכולתך. 3. החברה הישראלית אלימה יותר בגלל השרות הצבאי. 4. האזרח רואה שהאלימות משתלמת כי אין דין ואין דיין. 5. השליטה בשטחים תורמת לאלימות. נאמרו כאן דברים חכמים ונכונים ברובם אבל עוררו בי מספר שאלות ותהיות. 1. אני לא בטוח שהחברה הישראלית אלימה יותר מהחברה האמריקאית למשל שבה הצבא הוא התנדבותי וישנה החמרה רבה יותר בענישה. 2. האופי הישראלי לא השתנה לרעה במשך העשור האחרון. ומדוע גברה האלימות? 3. לא הבנתי ממה שנאמר איך אנחנו מנתקים את מעגל האלימות. הרי על הצבא אי אפשר לוותר ואת האופי הישראלי אי אפשר לשנות.

שור3

New member
חלק נכון

יש הרבה אמת בדבריך, אבל אני לא חושב שצריך להכליל את הצבא כמוקד של כוחניות חסרת מעצורים. שרתתי בו הרבה שנים ומצאתי בו אהבה, שיתוף, חברות טובה הקרבה והרבה דברים טובים נוספים. יש בצבא הקרבה ושמירה על ערכי אנוש למרות החריגות הקשות. איפה אין חריגות? אם ניצור חברה אחרת גם הצבא ישתפר. כדי ליצור חברה אחרת צריך חינוך השכלה וחוקים שיש מי שאוכף אותם.

פפו

New member
חולק עליך

אכן מסכים עם קביעת התוצאה,יש אלימות. מכאן לבוא ולהטיל את המקור על הצבא,גובל בלשון הרע. אכן הצבא הוא גוף כוחני ועדיף שכך כי זה תפקידו ידידי,שאם לא הוא לא היינו ישובים כעת היכן שאנחנו. הן ידוע שכוח ממגרים רק בכח כנגד ולא אנחנו אלו שהפעילו כח לראשונה וכל מעגל האלימות הזאת בו אנו כלואים למעשה נכפה עלינו. אין ספק ששרות בצבא (לא בקיריה) כרוך במצבים המשפיעים על החייל ותורמים במידה זו או אחרת לאישיותו הנמצאת בשלהי גיבושה שכן גיל הגיוס צעיר מאוד, אך מכאן להסיק שכל החיילים יוצאים אלימים מהשרות לא נשמע מוגזם קצת? לדעתי הכל תלוי במיטען אותו נושא הילדון עימו בעית גיוסו לצבא. מטען זה הוא שילוב של חינוך אותו ספג בבית בחיק משפחתו ואין להתעלם מהמשלים אותו ספג בבית הספר. אם בסך הכל המיטען חיובי יעבור החייל את פרק השרות מבלי שינזק עתידו כאזרח חיובי. לכן אני שולל את דעתך המחזיקה את הצבא כאחראי ובזה תם פרק הצבא. על סמך מה אתה קובע שהצבא מחנך אותנו לישנוא ערבים ג'ובניקים הומואים נשים זו השמצא פרועה. אם יש בידך הוכחות לכך הבא אותן בפננו ואל תדביק סטיגמות כה קשות כך סתם כי בא לך לפתח תאוריות. למעשה מה עשית פה? לקחת את דעותיך הפוליטיות (שהן ברורות ללא ספק על פי הנכתב) הילבשת עליהן כסות צה"לית מלאה בהשמצות חסרות שחר וכל זאת על מנת להציגן פה בפנינו. סליחה אך זו לא הדרך. מה הקשר שבין כוסית ושליטה בשטחים? אני לא מבין. חשוב על כך

Bardug0

New member
צרור תשובות

לשושה המנהלת: ------------ הצבא בהחלט מחנך לערכים שהם כולם חוץ משוויון. ראי איך בכל היחידות הקרביות מזלזלים ופוסלים את היחידות העורפיות, שאין ספק שצה"ל לא היה יכול להתקיים בלעדיהן (גם בלי הלוחמות, מן הסתם). המפקדים מחדירים רעיונות כגון אלו לראשם של אנשים. לא מעט שומעים על לוחמים שמצידם "למה לשמור על כמה ג'ובניקים שעושים חיים בקרייה ואנחנו טוחנים בשטחים?" בנות בצבא, הן סופר מופלות. בנות, זה ידוע שנועדו להיות איזשהו סוג של פקידה. כמות הלוחמות בצה"ל היא בדיחה עלובה לאיך שהצבא נראה. אני יכול לספר לך על מסיבות קצינים בבסיסים סגורים שבהן לוקחים את כל ה"כוסיות" של הבסיס, פוקדים עליהן ללבוש בגדים צמודים וחושפניים ולשמש כמלצריות. המרחק בין למלצר לקצינים ואנשי קבע לבין הגנה על המולדת הוא מרחק שנות אור. וגם, זה ידוע כי קצינים זוכים למשל לאוכל יותר טוב, לטיסות הביתה וכו' וכו', כאילו הכסף וההטבות שהם מקבלים אינם מספיקים גם ככה. זוהי האפליה העצומה שיש בצה"ל בין אנשים שבחרו להיות קצינים לבין כאלה שהם "סתם" סדירניקים. אם היה הצבא קיים רק בשביל מסדרי ראווה, הרי שזה שקול לילדים שמתחפשים לחיילים בפורים. זה שקול לילד פלשתיני שמתחפש לשאהיד. הצבא מחולחל לראשינו כערך עליון וכפרה קדושה. ואת, כמנהלת פורום נגד אלימות, עוד מצהירה "הקם להורגך - השכם להורגו". מה זה אם לא אחד המשפטים האלימים ביותר שקיימים ? יש עוד פתרונות. כמו כל דבר בחיים זה לא שחור ולבן ויש המון אפור באמצע, אבל כמו שאמרת. זה לא הדיון פה. ל"ראש וראשון" ------------- 1. בוא לא נבחן חברות אחרות. בוא נבחן את עצמנו. אף אחד פה לא אנתרופולוג שחקר שנים את החברה האמריקאית ואנו יודעים קמצוץ על האינטריגות הפנימיות שלהם. מה שכן בטוח - בישראל יש חברה אלימה. 2. האופי הישראלי מאוד השתנה לרעה. משנה לשנה כמות הפשיעה גדלה. יש עבריינים בכנסת, עלינו במיקום האלימות של בני נוער. אין דירוג אלים שלא הצלחנו "להעפיל" למקומות הראשונים. איך תסביר שבשנת 95, אם יצא לך לדבר או לנסוע לחו"ל (לי יצא) אז היינו העם של השלום. כל אחד ששמע ישראל ישר אמר Peace ו"שלום". וראה כיצד אנחנו מיוצגים בעולם כיום. ואם אתה מקשר את זה לדעה פוליטית, אז יאמר נגד הטענה הזו שגם אז היו התנחלויות בבניית שיא וגם אז הייתה שליטה בשטחים. 3. תגובה בהמשך. ל"פפו" ------ מר פפו היקר, הצבא הוא גוף כוחני, אבל הצבא הוא גם גוף מחנך. אני מדבר על ח-י-נ-ו-ך. חיילים בשיזפון שבונים בתי דמה של כפרים ערבים, בהם ציורים של נשים ערביות משמשות כמטרות, אני מצטער - למה זה בדיוק צריך להשאר ככה ? ממתי אישה ערבייה עם ילד ביד היא האויב הכי קשה שלך ? האיום הכי כבד על קיומנו ועל המצאותנו כאן הוא השנאה, לא הערבים. איני מצדד בפעולותיהם האלימות בדיוק כשם שאיני מצדד בפעולות האלימות שלנו. לטענתך, כוח ממגרים רק בכוח. אם ניקח בחשבון שגם הפלשתינים נוקטים באותה גישה של "כח על כח". הסכסוך לא יגמר לעולם, שכן אף אחד לא יהיה הראשון שימגר אלימות בהדברות. בפורום הזה אנחנו יודעים להטיף נגד אלימות ובעד הדברות, אבל כשזה מגיע לערבים, הוכחת ש"מילים בחול ואין מה לאכול". לא הסקתי שכל החיילים יוצאים אלימים מהשירות. כן הצגתי דבר שנקרא "מנטליות", והיא המנטליות הישראלית שמושפעת כמעט ורק מצבא. שמעת כבר לא פעם על בני-טובים שהשתתפו באונס קבוצתי, או על רצח אסף שטיירמן. אנשים לא אלימים נגררים לפעולות אלימות כתוצאה של אפקט העדר הידוע. ככה שאתה לא יכול לקטלג אדם כ"לא אלים" ומכאן לפסול אותו כיצור אנושי, או כיצור בכלל. אני טוען שהצבא מחנך אנשים לשנוא ערבים, הומואים, ג'ובניקים ונשים על סמך דברים שאני רואה ושומע. וגם האלימות שכולנו מדברים עליה, אינה עובדה אלא סטטיסטיקה. ככה שכולנו מדברים פה בעצם במישור תאורטי. חבל לי שכל מה שהצלחת להבין ממה שאמרתי זה הקשר בין "כוסית" לבין שליטה בשטחים. לכן לא אגיב על כך, אלא אזמין אותך לקרוא שוב ושוב את מה שרשמתי, בתקווה שבסופו של דבר תבין. לבסוף: כולכם שאלתם כיצד לדעתי ניתן למגר את האלימות: התשובה (Roll the drums) שינוי מהותי במנטליות. ואיך משנים מנטליות ? לצעוד למען הדברות וככה נראה ש"אנחנו לא יורדים לרמתם של אויבינו". להפסיק לשלוט על עם אחר (לא אמרתי לצאת מהשטחים) ולהגיע להסכם קבע (וכן יש אופציות, כגון הסכם ז'נבה, המפקד הלאומי או מפת הדרכים.). להנהיג משטר של תלבושת אחידה בכל בתי הספר על מנת ליצור ריחוק מהמורים ועל מנת לא לספק את יצרם של כל מיני תלמידים חרמנים שרק מתחננים לראות פיסת עור. (קשור למה שנאמר על סיפוק היצרים בהודעה המקורית.) להחמיר את הענישה. להגדיל את המשכורות וההטבות לאנשים שבאמת מחזיקים בתפקידים הכי חשובים בחברה הלוא הם המורים והשוטרים. במקום לפיטורים וההשפלה שהם סופגים כיום. וכמובן, לבחור את המורים הנכונים. לא חסרים מורים פסיכופתים. הדבר העצוב ביותר הוא שחברה לוקח לשנות עשרות שנים. כל יום שלא נעשית רפורמה משמעותית בנושא הוא עוד שבוע בעתיד הרחוק שהאלימות הולכת ונמשכת.

שור3

New member
האמירה שלך היא אלימה

אין זלזול בכל היחידות הקרביות בחיילים בעורף - הייתי שם. יש בחלק ועל ידי חלק מהחילים כמו שיש זלזול של חלק מהאזרחים במפני זבל ושאר עובדי כפיים. לא כל הבנות בצהל מופלות - בנותי שרתו ביחידות יחודיות וזכו לכל הכבוד. נשים מרוויחות פחות מגברים באזרחות - הפלית נשים כשהיא קיימת אינה יחודית לצהל. התאור על הפיכת בנות לזונות או חשפניות כאילו זה כלל צהלי ממש מרגיז מי שעשו לה דבר כזה אם זה קרה שתתלונן. אין שום רבותה שישיבה פאסיבית כמישהו קם להרגך - ראה 6 מיליון שרופים מעונים וירויים - וזה לא אומר שלא צריך לנסות לשמור על הקיום בדרכי נעם. למה להתחסד ? האמירה שהצבא מחנך לשנוא הומואים נשים וערבים היא אמירה מסוג האמירות של גבלס והיא מבחילה ולא ראויה להתיחסות. אנחנו אלימים והצעתי איך לפתור את זה - בני אדם הם חיות טרף ביסודם ולא צריך צבא שמהווה לעתים זרז להוציא מהם את הרוע. אני חוזר - גם אתה בדרך שבה אתה פוסק ומכליל אלים.!

s h o o s h a

New member
הכללות גורפות

אתה מנסה ליצור בדבריך תמונה מעוותת לחלוטין ולגרור אנשים לויכוחים שאינם במקומם. הצבא אינו כור מחצבת האלימות. הצבא, לצערי, נאלץ להתמודד עם אותם אלו שהזכרת בדבריך כדי למנוע התקפי אלימות שלהם. לדעתך- ישיבה של חיילים באפס מעשה, או לחילופין, סיבוב הראש לצד השני לקבלת סטירה נוספת (או אגרף, או יריה בבטן, או השלכה מגג בנין) זו הדרך למנוע אלימות. אתה בהחלט מכניס פוליטיקה לדיון ויש דיעות רבות לכאן ולכאן. אולם מה שברור הוא כי הדרכים שאתה מציין ומדגיש הן רק העמצת האלימות של אדם נגד חברו. האלימות אינה מתחילה בחיל/ת המתגייסים לצבא אלא בתקופה 'קדמונית' הרבה יותר. בחינוך שקיבל הנער בבית, בחינוך שקיבל בבית הספר, בחינוך שקיבל ברחוב. החייל מגיע עם מטען כבד לשירותו הצבאי. והאם ידוע לך על נמר שכל חייו עטה לגופו חברבורות ולאחר 18 שנים שינה אותן והפך להיות נטול חברבורות? אבל גם נמר ניתן 'לאלף'. וההצבא, כפי שאמרתי כבר קודם, בעצם הפגשת המגזרים השונים, בני המעמדות השונים, היא קשר הקפיצה הראשון שיכול להביא להידברות פנימית ולהקטנת ה'שנאה המושרשת' עמה מגיעים למינימום אפשרי. ראה דווקא יחידות קרביות שבהן תוכל למצוא חברי ישיבות הסדר, יחד עם נערי שכונות מצוקה וגם ילדי 'שמנת'. והם מגובשים כפי שלא היו מעודם. האם לגאוות יחידה אתה קורה אלימות? ההגדרות שלך, לטעמי, מעוותות לחלוטין. כי גם לפקידים והפקידות שישובים בקרייה ועושים עבודת קודש יש גאוות יחידה. והאם גאוותם אלימותם? אם נשנה את קו מחשבתינו, אם נלמד להעריך כל אדם באשר הוא, לא נתנשא מעל מי שאינו דומה לנו, הרי שלדעתי זו תחילתה של דרך. האלימות לא תיעלם. לא תוך יום ואולי לא תוך דור. אבל, עקביות ורצון למגר אותה, שינוי מחשבתי אישי של כל אחד ואח"כ של קבוצה עשויים בהחלט לתרום לשינוי ולקדמו רבות.

שילה1

New member
מתנגדת נמרצות לתשובתך למנהלת,

שושה,ובעיקר לחלק הנוגע לצבא על המשרתים בו-גברים ונשים. (ובמקרה או שלא...ספרי לו שושה,על תפקידי בנות...) יש להניח כי חוסר נסיון וגילך הצעיר הם אלו שבעוכריך,ואלה הן הסיבות שנמנעת מלהתייחס לדבריך. שבת שלום לכולם!

"צרור עובדות"

תראה מה שמצחיק את שונא את הצבא אני הייתי בכלא הצבאי 4 פעמים ושבוע ימים בצינוק על נסיון למרד ככה שאני אמור לשנאות את הצבא יותר ממך, אבל אני מאוד אובייקטיבי ולוקח את האחריות על המעשים שלי. הבעיה שלי היא לא עם הדעות שלך, אלה אם התפיסה המעוותת שמולידה את ההשקפה שלך לקרבי יש את הגאווה של להיות קרבי לג'ובניק יש את הגאווה של להיות ג'ובניק לכוסית שמכינה קפה יש את ההטבות להיות מוקדם יחסית בבית. לקונפות שמשרתות בגדודים נידחים של שריון יש את הגאווה לשרת בבסיס שבו הן נסיכות. אגב המפקדים פוקדים עליהן ללבוש מדים צמודים? אני אישית בתור נהג של אל"מ (אלוף משנה שהיום הוא תת אלוף) מעולם לא שמעתי פקודה כזאתי, חוץ מזה שאני יכול לנחש שהבנות לובשות את הצמוד כי הן רוצות פשוט להיות סקסיות, הן רוצות שיבחינו בהן וזה לא מאולץ להיפך זה מגיע מאוד מהן. ואתה ממשיך ותוקף את הקצינים, חשבת פעם מה הקצינים מקריבים? אתה יודע כמה חיי נישואין של קצינים נהרסים? (קצינים אגמיים בעיקר) הקצינים שאתה מתרעם עליהם נותנים את השנים הכי יפות שלהם לצבא הגיוני שהם יקבלו תמורה, ככה העולם עובדה יחסי נתינה קבלה. לגבי קצינים שזוכים לאוכל טוב יותר זה גם לא ממש מדויק זה תלוי יותר בדרגת הסיכון של הבסיס, ככל שהבסיס ברמה מבצעית יותר גבוהה ככה האוכל טוב יותר כי התקציב גדול יותר והתפריט מגוון יותר למשל בלבנון אני זוכר שקיבלנו קורנפלקס למוצבים. בקיצור אתה מאשים אבל בכלל לא מכיר את העובדות לגבי הלשביות (מדגמי לוחמה בשטח בנוי) לא זכור לי שהם יורים בנשים הם פשוט מנסים לדמות מצב דומה למצב במציאות "קשה באימונים קל בקרב" לגבי הקם להורגן השכם להורגו, משפט חכמה של אלוהים עם הגיון מאוד פשוט ולא אלים, מי שבא להרוג אותך תקדים להרוג אותו או שהייתי מעדיף הבא להרוג אותך תתן לו, (שזה שקול להתאבדות) יש לך את אינסטינקט החיים אתה לא יכול להתכחש לו גם אם אתה טוען אחרת בזמן אמת כשתהיה סכנה לחייך אתה תפעל אינסטקטיבית כמו חיה. בקיצור אתה צריך לעבוד על תפיסת העולם שלך סיפור שיתן לך חומר למחשבה היה איזה מלך אחד שהתפלל ואמר לאלוהים "אלוהים אלוהים תן לי בבקשה את הכוח לשנות את העם שלי" כשהוא ראה שדבר לא קורה הוא ביקש "אלוהים אלוהים תן לי את הכוח לשנות את המשפחה שלי" ראה שזה לא עוזר "אלוהים תן לי את הכוח לשנות את אישיתי לפחות זה....." גם זה לא עזר בסוף הוא אמר "טוב תן לי לפחות את הכוח לשנות את עצמי...." בחיי זה קשה......... הבעיות בראש שלך.......לא בשום מקום אחר

למעלה