האלבום האהוב עלי ביותר של REM

אכן אלבום אדיר

מהתקופה הטובה יותר של REM. מה האלבום האהוב עליך מהתקופה שאחרי זה? אני סאקר של 'הרפתקאות חדשות בהיי פיי', אלבום דרכים מושלם שנכתב בדרכים מושלמות והופק בצורה הכי לא מושלמת שאפשר, מה שהופך אותו לכמעט מושלם.

Jflyaway

New member

אה כן - "מהתקופה הטובה יותר של REM... "
ואת זה חחייבים לשמוע בוויניל כי זה נשמע אחרת מהדיסק(ים)

LadyG

New member
בפעם הראשונה ששמעתי את Murmur

הוא נשמע לי כל כך מקורי ומלא השראה, מאד מסתורי ומיוחד....עד היום.

Jflyaway

New member
אני חייב לומר משהו לגבי MURMUR

אלו שלא נתקלו באלבום הראשון של REM בזמן אמת יתקשו להבין עד כמה האלבום היה מהפכני, ד ו ו ק א בגלל שמבחינה סטייליסטית לא היה בו שום נסיון למנף משהו קיצוני (כמו SONIC YOUTH או HUSKER DU באותה תקופה). כש MURMUR יצא, הוא די היכה את כולנו בתדהמה, וזה כלל את מבקרי המוסיקה שפשוט יצאו מגידרם. פופ/רוק אורגני עם גוון של פעם.. ניחוח של BIRDS ושל ימים יפים יותר מ 1983. אנטי טזה מ ו ח ל ט ת הן למיינסטרים והן לאנדרגראונד של אותם ימים, ובעיקר סונגרייטינג גאוני והפקה מדהימה של Mitch Easter היום לא הרבה יודעים- אבל זה אלבום ששינה את מהלך ההיסטורייה של המוסיקה הפופולארית בארה"ב ובעיקר ויותר מכל - מוסיקה נהדרת - וניצוץ ראשון של מה שנקרא היום INDI

הוא דווקא זה
מאוד אוהב גם את Murmur, Life Rich Pageant, Document ואוטומטיק. גם האלבום האחרון שלהם Accelerate לא רע בכלל. כמו שיואל אמר, Murmur הוא אבי האינדי של שנות השמונים והתשעים, ביחד עם Damage המצויין של בלאק פלאג.

Jflyaway

New member
וביחד עם זה

THE DBS (בתמונה האלבום הראשון זה שנקרא: STANDS FOR DECIBLES ) הרכב של צמד גאוני פופ : Chris Stamey ו Peter Holsapple האלבום הראשון שנדמה לי שיצא בסמיכות לתקופה של MURMUR של REM, עושה משהו ביזארי ויצירתי עם פופ מאוד מלודי. מקפל פופ, מקמט, מוסיף לו קוצים, ודוחף טותו קדימה שווה ביותר ומקור השפעה להמון מוסיקאים, וכן - מאבות האינדי שהצמיח מיד אח"כ את ה FEELIES וכד'

דווקא ה Feelies הראשון

יצא לפני ה- Db's - ב-1980. אלבום מצויין, שגם מביא השפעות Neu! לא צפויות (או שדווקא כן)

למעלה