האיראנים חיפשו סמל של פפסי על הירח

האיראנים חיפשו סמל של פפסי על הירח

בשנת 1979 נפוצה השמועה שתמונת פניו של אייטולה חומייני תוקרן על הירח . בטהרן נסעו כולם לצפון העיר במקום ששם יש נקודת תצפית טובה.
העם האיראני הוא עם בעל מסורת עתיקה ומכובדת וידועים כעם שוחר שלום ואינטליגנטי שהוציא ממנו הרבה אינטלקטואלים. הם סובלים משלטון האייטולות ואחמדיניג'אד.
המאמר:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4239984,00.html
קראתי את הספר "לקרוא את לוליטה בטהרן" על החרמת ספרים לועזיים ועל התאגדות של קבוצות קריאה של ספרות מערבית
שם כתוב שילד התעורר באמצע הלילה בבכי ואמר "אמא חלמתי על דברים שנאסרו ע"י המשטר ופחדתי שיבואו לכלוא אותי בגלל שיש להם דרך לבלוש אחרי חלומות".
 

עדגיל

Well-known member
במסגרת מחקר על מטבח עולמי התברר שהמטבח

הפרסי הוא המטבח הכי מזין והבריא ביותר בעולם (!!!!). את המקום האחרון תופס המטבח ה.....מרוקאי, שם כידוע הכל שוחה בשמן.
 

יוליקה

Member
מנהל
מי שעשה את הסקר לא מכיר את המטבח ההונגרי

שם הרוב זה לא שמן אלא שומן ...שומן ממש הנלקח מהחי בעיקר חזיר...
בייקון משתתף כמעט בכל תבשיל של הכפריים בעיקר...לערים הגדולות
כבר הגיע שמן הזית...שלא היה מוכר שם עד היום....

וכדי להוסיף חטא על פשע...מוסיפים גם חמאה!!!
 

עדגיל

Well-known member
מה זה משנה שומן מהחי או שמן? שניהם שומנים

רוויים, שניהם משמינים, שניהם נספגים, שניהם מחטיפים לנו כולסטרול. גם במטבח הרוסי אגב השומן חוגג אבל הם יודעים לשרוף את זה עם וודקה. ואגב, יכול להיות שהמטבח ההונגרי גם מככב באחד המקומות הקשים.... אני פשוט לא זוכרת. אני זוכרת רק את הראשון והאחרון.
 

נהורית1

New member
שומן מהחי נדבק ועושה צמיגים

שומן מהצומח כגון שמן זית או קנולה יש להם
תכונות טובות, אבל גם כאן לא כדאי להגזים.
 

שרה16

New member
אוכל הוא עיינין של גאוגרפיה


בצפון אירופה קר מאד,במיוחד בחורף.
כדי לשמור על חום הגוף ועל תזונה עשירה, אכלו הרבה ושומן.
אמא שלי טגנה גריוואלך ושמה על לחם עם חמאה.
הפולנים הם לא שמנים במיוחד, רק היהודים שבאו מפולין ולא השכילו לשנות את התזונה בהתאם למיקום החדש שלא מחייב אוכל שמן.
במקומות חמים שאין גם תנאים לשימור אוכל,אוכלים חריף הגורם להזעה המקררת את הגוף. והחריף הורג (לא רק את הפולנים) את החיידקים ומעודד שתייה מרובה.
 
בעלי לימד אותי לאכול חריף ולשתות קפה פרקולטר

בסדר פסח - משפחה של החברה של בני הבכור כולם רק הריחו חזרת ונהיו אדומים כמו עגבניה
ואני מחסלת בכפות - אחת אחרי שניה עם הגעפילטע וכולם מסתכלים
 

נהורית1

New member
במטבח הפרסי יש המון ירק


החל מחביתת ירק , רוטב בשר לאורז שעשוי כולו בירק,
ו...אכילה של ירק טרי עם כל דבר, במיוחד עם ביצים קשות
ומאכלי בשר.

המטבח המרוקאי אכן שוחה בשמן. אני רואה את כלתי שמה
בסיר חצי בקבוק שמן כדי לטגן את הבצל והבשר. כאילו השמן
זה מה שמבשל את האוכל ולא צריך נוזלים. אבל מכיוון שהם אוכלים
חריף זה שורף את השומן. תוסיפו על זה כוסית ערק ואתם מסודרים
מבחינת כולסטרול, שומנים וכדומה.
ועוד לא דיברנו על המתוקים, שנוטפים מרגרינה ודבש.

יאמי יאמי...
 

יוליקה

Member
מנהל
אני מבשלת אוכל הונגרי עם שמן זית

ורק לפעמים משלבת קצת בייקון בשביל הטעם...

לשומרי כשרות ניתן להשתמש באווז מעושן...
 
חמותי בישלה אוכל הונגרי

מרק ביצים - טויאש לבש - toyash levesh - מרק שהצלחתי לשחזר
איטריות עם כרוב
הרבה כיסני בצק שמרים מטוגן ממולאים בכרוב
איטריות עם כרוב - טעים מאד!
איטריות עם פרג - מעניין
ומה שרק שמעתי ואף פעם לא אכלתי - חלב ציפורים
 
למעלה