האין אומה הפלסטינאית

האין אומה הפלסטינאית

החלטתי לחפש את הנוסח האנגלי של הצהרת בלפור, הרי בעברית אנו אומרים: ממשלת הוד מלכותו רואה בעין יפה הקמת בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל, אבל שימו לב אצל הבריטים כתוב פלסטינה, כי זה כינוי אירופאי למקום, לא יותר מזה, כמו "המזרח התיכון" "הרי האטלס" הנה הנוסח:
His Majesty's government view with favour the establishment in Palestine of a national home for the Jewish people, and will use their best endeavours to facilitate the achievement of this object, it being clearly understood that nothing shall be done which may prejudice the civil and religious rights of existing non-Jewish communities in Palestine, or the rights and political status enjoyed by Jews in any other country
אף פוליטיקאי, המטומטם ביותר לא היה כותב: ממשלת הוד מלכותו רואה בעין יפה הקמת בית לאומי לעם אחד בבית הלאומי של עם אחר! אין עם אחר, בהמשך כתוב במפורש: ובתנאי שלא יפגעו הזכויות של העדות האחרות בפלסטינה.עדות, לא עמים! כי באותם ימים אין בכלל "עמים ערבים" יש עם ערבי גדול, מפוזר על פני המזרח התיכון כולו ומאוגד באופן רופף או חזק יותר במסגרת של בתי אב ושבטים. נקודה!
גם התנועה הלאומית הערבית שהתחילה לבצבץ בארץ עם ראשית המנדט לא דיברה על אומה פלסטינאית. לא היה מושג כזה! המאבק היה למען "סוריה רבתי" שימו לב: סוריה רבתי! אורי אבנרי וחבריו הם ממציאי האומה הפלסטינאית (שכמובן אי אפשר להתכחש לעצם קיומה היום, אבל ראוי לדעת שזה יצור עול ימים פרי חיתוך גס של המזרח התיכון בין המעצמות, ללא כל בסיס היסטורי. האלמנטים המייחדים לאום הם היסטוריה, לרוב גם דת משותפת, שפה משותפת, מנהגים משותפים, בכל אלה אין הפלסטינאי שונה מקרוב משפחתו בערב הסעודית או בסוריה)
אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה, אבל כשאנחנו נאבקים כאן ראוי לנו לדעת שלא חטאנו. ועוד מילה בהקשר, כשהחל הגל הציוני היו בארץ 300.000 ערבים. ההגירה הערבית הגדולה באה בעיקבות ההון היהודי ועל יד רחובות צמחו זרנוגה וקובבה וסטריה ועל יד זיכרון יעקב ג'סר א זרקה וכן הלאה וכן הלאה. גם את הגלגל הזה אי אפשר לגלגל אחורה, אבל במאבק תחושת הצדק היא חלק מהעוצמה של הנאבק, וראוי לנו להיות חדורים בתחושת הצדק. בדין ראוים אנו לחוש זאת!
 

yamkachol

New member
מינהלת העם קבעה: יש לשמור את השם "פלשתין" למד

כפי שפורסם אתמול ב"הארץ" (מהקטע ללא תשלום...):

מינהלת העם קבעה: יש לשמור את השם "פלשתין" למדינה הערבית
עיתון הארץ אתמול

http://www.haaretz.co.il/news/education/.premium-1.1990689



בין 120 המסמכים הארכיוניים שפרסם ארכיון המדינה ליום העצמאות ה-65 מסתתר דו"ח מעניין על שמה של המדינה הנולדת

עופר אדרת 10.04.2013 17:2414


בוועדה מיוחדת שהתכנסה ערב הקמת המדינה הוחלט כי תרגום שם המדינה שבדרך לערבית יהיה כשמה בעברית: "ישראל". מסמך ארכיוני בנושא, שפרסם ארכיון המדינה לקראת יום העצמאות ה-65 של המדינה, מסביר את הנימוקים ומפרט את הסיבות לפסילת ההצעות "פלשתין" ו"ציון". במסמך של "מנהלת העם" (הקבינט של היישוב לקראת הקמת המדינה), שאין תאריך בצדו, נכתב: "בפגישת חברי הוועד נשקלה שאלת התרגום של השם 'ישראל' (כשם המדינה היהודית) לערבית. הגענו לכלל מסקנה, כי יש לתרגמו כפשוטו: إسرائيل ולא 'פלשתין'". בנימוקי הוועדה נכתב, בין היתר: "אין להפלות את התרגום לערבית מתרגומו לכל שאר הלשונות"; "השם טבעי מושרש במסורת הערבית...
 
לא נכון . הועידה קבעה משהוא אחר .

ועידת סן-רמו בשנת 1918 קבעה שהיא מעניקה מנדט לאנגליה UK
להכין בית לאומי לעם היהודי בפלסטינה
אבל תוך שמירת זכויות הקהילות החיות שם
במשך 4 שנים - עד 1922 האנגלים לא הסכימו לקבל את המנדט ! ! !
ב-1922 אחרי שצ'רצ'יל הצליח להכריח את הקונגרס היהודי להסכים
שהמנדט יהיה רק בצד המערבי של הירדן האנגלים הסכימו לקבל את המנדט .

בשום אופן לא מופיעות המילים "מדינה יהודית בכל פלסטיין" בהחלטות .
אפילו לא "מדינה יהודית" - רק "בית לאומי"
 
למען האמת לא הייתה קיימת גם לא אומה סורית

לפני הכיבוש הבריטי צרפתי של האזור מעולם לא הייתה ישות סורית או עיראקית או ירדנית (עבר ירדנית בראשיתה). השם סוריה ניגזר כניארה מעיוות של אשור. עירק משמעותו בערבית גדה, חוף (של הנהרות פרת וחידקל). פייסל בין חוסיין שריף מכה מונה על ידי הבריטים למלך סוריה וכשהצרפתים גרשו אותו אז מינו אותו למלך עירק, מה זה משנה? נכון שהוא סעודי בכלל, אבל מה זה משנה אם סעודי יהיה מלך סוריה או עירק. הלא זו לא אומה וזו לא אומה.
הצרפתים בכלל לא חשבו לאחד את סוריה לארץ אחת אלא עד 1936 שמרו על הפרדה בין האזור העלאווי (חוף הים) האזור הדרוזי (ג'אבל דרוז) הטורקימני.. שישה מחוזות סה"כ.
האומה היחידה באזור שלנו מלבדנו, ומלבד הפרסים, בעלת שורשים ומאפיינים ברורים של אומה בת 3000 שנה ויותר היא האומה הכורדית. אבל מי יתמוך בהגדרה לאומית כורדית אם פרוש הדבר להכנס לעימות טוטאלי עם טורקיה, עם אירן, עירק וסוריה וכל המדינות המקושרות אל אלה?
 

ayb1

Well-known member
נכבדי אתה נלחם בטחנות רוח,תעשה פווווו בכל הכח

לא יעזור.

בשם פלשתינאים מגדירים את עצמם אותם ערבים שגרים בשטחי הגדה ומדינת ישראל דהיינו הצד המערבי של הירדן, אלו שגרו בה לפני 1948 ואלו שגרים בה אחרי 1948
קבוצת אוכלוסיה זאת שמקום המגורים והדת שלהם מאפיינים אותם החליטו ליקרוא לעצמם פלשתינאים ולהיתאגד לקבוצה.
כן אומה, לא אומה?
מתי החליטו, מזמן או אתמול?
לא משנה דבר!!!

זאת היא קבוצה של כמה מליונים שקיימת בשטח,יש לה זכות להיתאגד.
אם תזכה בתמיכת האו"מ אזי היא תוגדר גם כמדינה.
זאת היא המציאות נכון מהיום ועד להודעה חדשה.
כל היתר זה "בוקי סרוקי"

אגב הם לא היחידים בעולם שרוצים מדינה יש עוד כמה מקומות כאלו בעולם .
זה קרה כבר גם לכמה מדינות אחרות בעולם ראה למשל יוגוסלביה לשעבר. צכוסלובקיה לשעבר,ברית המועצות לשעבר ועוד
עירק צועדת קוממיות כנראה להקמת 3 מדינות
סוריה כנראה ל3-5 מדינות חדשות,בלגיה כנראה ל2 מדינות (פלמית וולאונית)
השאלה היחידה בקשר לפלשתינאים היא רק כמה קורבנות אדם יוקרבו על מיזבח הרצון שלהם.
 

פלרית

New member
ואתה נלחם בתחנות מים

גבולות 67 זה כבר לא רלוונטי ולא מציאותי. כל אדם עם שכל והגיון בריא יודע שאין שום אפשרות לחזור לגבולות 67 או לגבולות 48.
המציאות היום בשטח שונה מאד משנת 1967 ורק אדם מנותק וחסום המוח לא יכול לקלוט את זה.
בנוסף אם תקשיב טוב טוב לחברים הערבים שלך הם מדברים גם על חיפה, יפו ועכו ועל 64 שנות כיבוש.
 

ayb1

Well-known member
מי בכלל מדבר על חזרה לגבולות 67 ?דומני שאת

לא אני.
אני לא דיברתי כאן על חזרה של מדינת ישראל לגבולות כל שהם.

כל שאמרתי בתגובתי זה שיש קבוצת אזרחים גדולה של כמה מליונים שמגדירה את עצמהשונה מאזרחי ישראל היהודים וקוראת לעצמה פלשתינאים.
נרצה או לא נרצה הם כאן ויש להם דרישות שבמוקדם או במאוחר נאלץ להתיחס אליהם.

האפשריות הראליות שעומדות בפנינו הם או לאחד את הארץ מהים עד הירדן למדינה אחת עם זכיות שוות לאזרחי שני הקבוצות ואז הלכה המדינה היהודית שהקמנו או לחלק את הארץ בין שני הקבוצות בחלוקה כל שהיא עליה יוסכם במשא ומתן בין 2 הצדדים,הם במדינתם אנחנו בשלנו.

המצב ברור וכעת ממתינים להבשלת התודעה אצל רוב אזרחים בשני הצדדים כדי שאפשר יהיה להתחיל בפתרון
 

פלרית

New member
חחחחחחחחחח מו"מ

על מה אבו-מאזן יהיה מוכן להתפשר? אבו-מאזן דחה אפילו את ההצעות הנדיבות של אולמרט.
 
"הפלסטינאים" או איך שתקראו להם הם כמעט לא צד

ערביי ארץ ישראל והאחרים שקוראים להפ פלסטינאים, מה הם רוצים?
לדעתי הפלסטינאים רוצים לקבל את משכורותיהם בזמן, לחתן את הבן והבת, לגמור את שיפוץ הבית, לראות כבר את הנכד מדבר וכן הלאה.. הם בני אדם, הם לא צד בסיכסוך (כמעט ולא) מאחוריהם יש את כל מי שמרוויח מהסיכסוך, זקוק לו, מלבה אותו, אם זו איראן ויחד איתה כל הגוש הפונדמנטליסטי, אם זו טורקיה המבקשת לחזור להיות אימפריה באזור, או אף מדינות ערב השכנות, מצרים וסוריה, שהיום הן די משותקות, אבל האינטרס שלהן לגמד את ישראל (וזה ברור ואפילו לגיטימי וקיים בכל מקום כמעט בעולם). אפילו סוחרי הנשק מרוויחים מהסיכסוך וכל מי שרוצה לגמד את המערב, כמו גם רוסיה (היום פחות פעם הרבה יותר).
בקיצור, ה"פלסטינאים" לצערם אינם אחראים לגורלם, הם כלי משחק. אם אבו מאזן יתן טיפה יותר ממה שמקובל על אחאניג'אד אז ישלחו מישהו לחורר אותו והוא יודע את זה.
מסקנה?
לנסות להחזיק מעמד, כן לחפש נוסחאות של פתרונות ביניים, כן לחפש רגיעה, אבל לדעת ששלום במונחים של העולם המערבי עוד רחוק מאד מכאן. אפילו השלום עם מצרים, מגיעים משם מרצחים, יורים משם טילים, רק דמיינו שצהל יפגע ביוזמתו במטרה עוינת בשטח המצרי, זו תהיה מידית הפרת שלום! בעיניהם ובעיני העולם כולו. אבל אם יורים עלינו:.. תבינו, זה לא אנחנו.. זה.. וכו וכו
 
יש בעולם 200 מדינות ו- 2000 עמים

הפלמים והוולונים בבלגיה הם בני מאות שנים, כך גם הסלובנים הקרואטים הסרבים הבוסנים המקדונים והאלבנים (בקוסובו) גם הצכים והסלובקים, בברית המועצות, הארמנים האזרים הקזחים והאחרים בני מאות ואלפי שנים! כן אלפי שנים!
יש גם אומות חדשות כמו האוסטראלים, הניו זלנדים, האמריקאים, הקנדים, היסטוריה בת 200 שנה פלוס מינוס, אבל אין מי שיערער על זכות קיומם היום (מי שיכול היה לערער, כמו האינדיאנים והמאורים נישחטו כבר).
על כל פנים "לכל עם מגיעה מדינה" סיסמא שלא ניתנת למימוש ושתהפוך לקישקוש עם ההתפתחות הגלובלית ומחיקת הגבולות (ואני מקווה שכך ולא ניראה עוד 2000 אינטיפאדות בעולם)
אני לא רוצה להחזיר את הגלגל לאחור, שתבין אדוני, אני לא רוצה לומר שהפלסטינאים הם לא עם כי הם התגבשו במהלך עשרות השנים האחרונות. אני רק רוצה לומר לעצמנו. במאבק הזה כאן לא נישלנו שום עם, לא עקרנו עם מאדמתו, לא עשינו עוול, אנחנו כאן הותיקים מדורי דורי דורי דורות. עכשיו צריך להתפשר, לזרום עם המציאות , אבל לדעת שהצדק ההיסטורי בצד שלנו.
 

ayb1

Well-known member
זו דעתך,יש גם דעות אחרות ויש מציאות בשטח.

והמציאות בשטח חזקה יותר מכל הדעות האחרות.

צברנו כבר ניסיון שלמעלה מ-40 שנים לבפתור את הסיכסוך פיתרון חד צדדי ,לצערי זה לא כל כך הולך.
בשלב כל שהוא נאלץ לנסות לפתור אותו ביחד עם הצד השני מתוך תיקוה שיהיה בצד השני בן שיח,הרי גם שם לא חסרים חמומי מח שחושבים שהפתרון הוא הכל שלנו ושהצד השני יתפוגג באויר.
 

ayb1

Well-known member
רק ישראלים טפשים מעלים טענה מגוחכת שיש אומה

פלשתינאים מאידך כולם יודעים שיש עם פלשתינאי שהולך ומתגבש עם השנים כעם נפרד מהשבטים/עמים הערבים האחרים
 
**תיקון עזמי באשרה אמר שאין עם פלסטיני

וישנה האומה הערבית
פלסטין זה בלוף

לא הולך ולא מתגבש שום דבר זה שקר
כדי לקבל מדינה ואחר כך משם לתקוף את תל אביב וכו.

פלסטין-בלוף זה סתם מכשיר לחיסול ישראל.

רק ישראלי טיפש כמוך אומר


"נפרד מהשבטים/עמים הערבים האחרים"

קיימת האומה הערבית ותו לא
 

ayb1

Well-known member
תסתכל סביבך ותראה כמה אהבה יש לפלשתינאים אצל

ערבים אחרים למשל בסעודיה -שם דומני שלא מרשים להם ליפתוח אפילו משרד אינטרסים ,נאדה,כלום.
במדינות אחרות כמו לבנון וסוריה מותר להם רק להתקיים במחנות פליטים ולא חס וחלילה להישתלב בין שאר האוכלוסיה.
אלו הם רק 2 דוגמאות מהירות שהבאתי,כל המדינות האחרות מבדלות את הפלשתינאים מאזרחיהםושם הם אזרחים סוג ג' אפילו לא סוג ב'
אז אתה מנסה לומר לפלשתינאים שכל הערבים שווים,כולם אותו דבר ?

לך תתמודד עם המציאות היומיומית של הפלשתינאים במדינות בהם הם מתגורריםונסה לשכנע אותם שמגיע להם בדיוק אותו יחס כמו לאזרחים אחרים במדינה בה הם מתגוררים,רק בישראל -למיטב ידיעתי יש - לפלשתינאים הישראלים זכיות שוות לכל שאר האזרחים.
 
תסתכל סביבך ותראה כמה אהבה יש לערבים אצל

ערבים
הורגים אחד את השני.

מה שהבאת זאת אינה הוכחה שיש עם פלסטיני
 

abg1

New member
ראוי גם להזכיר שבתקופת המנדט גם יהודים נקראו

פלשתינים....
 
למעלה