האחרים הם רק תמונת ראי שלנו

האחרים הם רק תמונת ראי שלנו

חחחחה אני צוחקת על עצמי מתגלגלת מצחוק כמה הייתי עסוקה כילדה בשטויות בלהקשיב לביקורת המרשעת של אנשים אחרי כל ביקורת הייתי הולכת למראה שלי ושואלת מראה מראה, היש יותר יפה ממני? והמראה היתה עונה כרגע כן, אבל אם תשמיני טיפה תהיי היפה מכולן אוקיי חלפה שנה ואני משמינה טיפה ניגשת שוב אל המראה מראה מראה, היש יותר יפה ממני? כרגע כן, עונה המראה אבל אם טיפה את השיער תצבעי וקצת פה ושם תקצצי תהיי היפה מכולן. אוקיי, חלפה שנה אחרי ביקור אינטנסיבי אצל שוקי זיקרי ואני אדמונית ולפעמים זהובת שיער ניגשת שוב אל המראה מראה מראה, היש יותר יפה ממני? כרגע כן, אומרת המראה אבל אם טיפ טיפה איפוא קל על הפנים תשימי תהיי היפה מכולן. אוקיי, חלפה שנה אחרי ביקור אינטנסיבי אצל גיורא שביט ואני נעמי קמפל תימניה וחיננית ניגשת שוב אל המראה מראה מראה, היש יותר יפה ממני? רק תיזהרי הפעם כי רוששת לי כבר את כל הכיסים אוקיי, עונה המראה, סליחה, אבל כרגע כן טיפ טיפה תרזי, את יודעת אצל מרזי מורית ושוב שוקי זיקרי ושוב גיורא שביט ואחרי כל זה תהיי מושלמת אמיתית רגע רגע, תני לי להוזיז אותך שניה ממקומך פניתי למראה והיא, ``לא, שלא תעזי לעשות לי את זה, תשאירי אותי, במקומי, כפי שאני, לא אוהבת שינויים``. אהה, עכשיו נפתרה התעלומה, במשך שנים את מנסה לשנות אותי אבל את נשארת כפי שאת. חשבת אולי לעשות ניתוח אסטטי? לצורה האובאלית שלך? חשבת אולי פעם לדאוג לבטחון העצמי שלך? ``חכי רגע, צעקה המראה, לא שהתכוונתי לפגוע... אבל אני, רק אמרתי לה כמה משפטים ``שהיא לא יכולה לגרום לי להרגיש נחותה בלי הסכמתי, איך הגוף שלי ישרת אותי בהתאם אם אני לא אוהבת אותו, לא מכבדת אותו ולא מתייחסת אליו יפה? אוקיי למדתי בדרכך שלך כיצד עלי להיות יפה. ועכשיו אני עוברת לשעור הבא וזה, להפסיק להשוות מה שאני עכשיו עם מה שהייתי רוצה שאהיה, ומכאן אני מתחילה לההנות ממה שאני וממה שיש. ולא לשנות את עצמי כפי שאני משתקפת בעיני הסביבה, ששונאת בי בעצם את מה שמשתקף ממנה עצמה. יניתוששששששששש

למעלה