האוניברסיטה הפתוחה

  • פותח הנושא mnv
  • פורסם בתאריך

mnv

New member
האוניברסיטה הפתוחה

שלום, האם לדעתכם הקורס מבוא למדעי המחשב ושפת Java א יכול לתת מושג כללי לגבי יכולות תכנות או האם כדאי להמשיך ללמוד מדעי המחשב? זה הקורס האוניברסיטאי היחיד שפתוח בניגוד לקורסים אחרים באוניברסיטאות. יש אולי ספר שכדאי לקנות שמלמד כיצד לתכנת בשפת C (יש לי קצת נסיון איתה) וכדאי ללמוד ממנו על פני להרשם לקורס הזה שעולה כ 2200 ש"ח?
 

im mitzi

New member
כן ולא

הוא יתן לך מושג כללי לגבי יכולת תכנות
אך מצד שני הוא גם יכול לתסכל כי הממנים (העבודות בקורס) בו לא כל כך קלים והמרכזת קורס לא מקלה.

אם המטרה שלך היא לקחת קורס כדי לראות אם התואר מתאים לך אז אולי זה יכול לשרת את המטרה, למרות שלא הייתי ממליצה עליו כעל קורס ראשון.
אם המטרה היא ללמוד את השפה ולחפש עבודה בתחום אני ממש לא ממליצה, מדובר בבסיס בלבד והקורס לא מספיק לצרכי עבודה.
 

vinney

Well-known member
זה קורס מבוא כללי ובסיסי

שבאו"פ ספציפית הוא גם אחד מקורסי הסינון (כך שיכול להיות קשה למי שלא בא עם רקע רלוונטי בתחום). הוא לא ילמד אותך JAVA או להיות מתכנת, זה קורס מבוא לתואר.
 

mothership83

New member
זה רק חלק אחד מקורס שלם

שחילקו אותו לשניים לפני כשנה שנתיים לטובת אנשים שהתקשו עם העומס.
הקורס הוא קורס מעניין שייתן לך מבוא כללי לתכנות בגאווה, קצת אלגוריתמים וקצת מבני נתונים.
שווה לקחת את הקורס המלא, באותו מחיר במקום לקחת שני קורסים במחיר כפול.
הוא מוצע בחלוקה לשניים בגלל שסטודנטים שלמדו הנדסת תעשייה וניהול, קוגניציה וכו התקשו בו. לדעתי, מי שלא מצליח להתמודד עם הקורס הזה לא יצליח לסיים תואר במדעי המחשב בכל מקרה, כמו שוויני אמר, קורס מסנן...
 

im mitzi

New member
תנסה לפני כחמש שנים

אבל בכל מקרה אתה צודק, לא שמתי לב בכלל שמדובר רק על חלק א שזה באמת הבסיס של הבסיס.
 

mnv

New member
תגובה

הבנתי שהקורס חולק לשניים, המטרה שלי היא לא לעשות תואר במדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה, אלא לראות האם זה בכלל משהו ששווה להתעמק בו יותר.
 

im mitzi

New member
כמו שנאמר

הקורס הוא מבוא למדמ"ח ולאו דווקא יתן לך רקע
 

silentduck

New member
ישנם לא מעט קורסים של מיטב האונ' בחו"ל

שניתנים לצפייה בחינם ובאים ביחד עם החומר הלימודי הנדרש, למשל של סטנפורד (קורס קליל מאוד, מתאים במיוחד לאנשים שמעולם לא נגעו בתכנות)
או של mit (קורס כבר יותר רציני).
 

h a j b i

New member
כן, יכול לתת מושג אבל לא מעבר

בכל מקרה, אם אתה לוקח רק את הקורס הזה ופנוי יחסית ללימודים, עדיף לך לקחת את הקורס המלא.

חוץ מזה, אם יש לך קצת ידע בשפה אחרת אז ההתחלה לא תהיה לך קשה והחלק השני של הקורס (חלק ב') הוא קשה יחסית בכל מקרה, בין אם תעשה את הקורס הזה כבודד ובין אם תיתקל בחומר בחצי השני של הקורס המלא.
 
כדאי לדעתי לקבוע פגישת ייעוץ

מדובר בייעוץ ממש ולא ב"ייעוץ" שבא לשווק מוצר
 
למעלה