האוטו נכבה ברמזור או כשעוצרים

shlafirg

New member
האוטו נכבה ברמזור או כשעוצרים

שלום, יש לי דייהו סופר רייסר 95 אוטומט. כבר תקופה, כמה חודשים, קורה שכשאני עוצר את הרכב לפני רמזור (בד"כ) אזי המנוע נכבה, הייתי עם הבעיה במוסך והם הכניסו לדלק תוסף שניקה את מערכת ההצתה, הבעיה נפתרה לתקופה מסוימת... אח"כ, לאחר כחודש, שוב התחילה אותה בעיה, הפעם הוספתי לבד תוסף לדלק, אך הפעם הבעיה לא רק שלא נפתרה אלא אף החמירה:- כשהאוטו נכבה, ומתניעים אותו שוב ב-P או ב-N והוא מתניע ועובד, אך כשמכניסים להילוך בכדי לנסוע אזי המנוע נכבה!!! התופעה הזו בכל חומרתה קרתה לנו היום והדרך הביתה היתה סיוט, ותפילות לה' שכל הרמזורים יהיו בירוק ושלא יהיו פקקים... ברצוני להוסיף ולציין שהתופעה, כנראה (ככל שיכלנו לאבחן), קוראת לאחר מילוי דלק ולאחר שהרכב מתחמם בנסיעה עירונית בד"כ... בתודה מראש גדי

shlafirg

New member
לא, אבל זה חייב להיות ב

תחהת דלק "פז", מכיון שיש לי "פזומט". אם לחשוב על זה, הרי זה בסך הכל מסתכם ב- 3 תחנות דלק "פז" (קרובות למקום מגורי), כ- 95% אחוז מהמקרים אני מתדלק שם, אבל היום לפני שקרה לי מה שתארתי עם הרכב, דוקא תדלקתי ב"פז" בכפר סבא, שזה רחוק ממקום מגורי... גם אני חשבתי (אם קלעתי לדעתך...) על דלק מהול או מלוכלך שסותם את האינז'קטורים, אך איך ניתן לדעת??? בתודה גדי

גרמי

New member
תמצא מוסך אחר

כזה שיעשה אבחון קצת יותר מקצועי, ויצע פתרון קצת יותר שלם משימוש בתוסף דלק. מישהו פעם אמר ששימוש בתוסף באוטו עם בעיות כמו שאתה מתאר זה כמו לתת אקמול לחולה סרטן. צריך למצוא את מקור הבעיה (כנראה במערכת הדלק/הצתה) ולטפל בו. רמז: סתימות במערכת ההזרקה מנקים ע"י פתיחת המערכת, ניקוי וחידוש החלקים, ולא ע"י שפיכת תוסף למערכת (אם כי במקרים פחות חמורים תוסף עשוי לעזור)

ailag

New member
וואי, בדיוק באתי לשאול על זה

רנו קליאו, שנת 93 (אבל ילדה טובה בד"כ. כדאי לה להיות, החלפתי כל כך הרבה בתוכה) , ידנית. באופן *תקין*, אם אני עוזבת את הקלאץ' כשאסור (עצירה / הילוך ראשון) היא מנטרלת את דוושת הגז, מצפצפת ומדליקה את נורות הבטריה/מים סתם כי הן ברירת המחדל. כל זה בסדר. היום, אחרי נסיעה ארוכה קצת (אבל לא יוצאת דופן) ואחרי שחניתי לכ-45 דקות (המנוע התקרר) חזרתי לנסוע, וכל פעם שהאטתי בלי לתת גז - האוטו "נכבה" עם סימפטומים כמו שתיארתי לשימוש לא נכון בקלאץ'. משהו שאולי יעזור זה שבין החניה לנסיעה האחרונה תחנות הרדיו אופסו - כלומר אולי קרה משהו רגעי למצבר. בזמן הנסיעה כשהאוטו נכבה הן לא התאפסו. ועוד משהו מוזר, אחרי שחניתי ליד הבית הדלקתי אותו שוב והוא לא עשה את הבעיות הנ"ל. הן יחזרו? מה זה? האמת שההימור (הלא מקצועי בעליל) שלי הוא שמערכת ההתרעה התחרפנה. אגב, בנסיעה הביתה פשוט כל פעם שרציתי להאט שמתי גז, קלאץ' לנטרל את הגז וברקס להאט
הילוכים רולז!

ailag

New member
יש במקרה דרך לעשות את זה עצמאית?

(אני לא ממש סומכת על מוסכים) הכוונה לבדיקת המגעים? כי את זה אני יודעת לעשות.. (יענו מה שמגיע להדקים של המצבר)

© DrorZi

New member
כן, לנסות להזיז אותם קצת

לראות אם הם רופפים או לא
דרור זי.

Life Critique

New member
הבעיה היא

שהדייהו רייסר הזו היא פשוט חרא של אוטו. דברים זולים עולים ביוקר בסופו של דבר.

למעלה