ד"ש מסן סבסטיאן: הנאות החיים

מור שלז

New member
ד"ש מסן סבסטיאן: הנאות החיים

אנחנו עכשיו בסן סבסטיאן, או דונוסטיה, כפי שהמקומיים קוראים לה בבאסקית
עיר מקסימה, מלאת חיים ואנרגיות מוטרפות, אוכל טוב, יין טוב, מוזיקה טובה (יש כאן פסטיבל ג'אז עם הופעות רחוב שוות, כל יום במקום אחר) ואנשים חמים ומקסימים.
חלק מרכזי ומהותי מהתרבות של העיר הזו נע סביב האוכל. אוכלים כאן בעיקר פינצ'וס (מנות קטנות שאוכלים בשתי נגיסות) שמוגשים בברים קטנים, והרעיון הוא לבקר בערב אחד ב-3-4 פינצו'ס ברים שכאלו, ולאכול בכל אחד מנה, שתיים מהמומחיות של המקום.
קונספט מקסים, שהופך את האוכל לחגיגה של כל החושים.

אתמול עשינו כאן סיור פינצ'וס ברים עם מדריכה מקומית מקסימה, שגדלה כאן, ומכירה אישית חלק מהאנשים מאז שהם היו ילדים קטנים.
טעמנו מהיינות המקומיים, מהסיידר שמכינים כאן וכמובן - מהפינצ'וס המדהימים...
חזרנו הביתה אחרי 7 ברים, 9 כוסות יין והמון המון אוכל טוב.

בתחום הריצות היום אני ביום מנוחה, אחרי שבשלושת הימים האחרונים עשיתי בלוק ריצות גב לגב משובח על פני 3 ימים. את הבלוק הזה סיימתי אתמול בריצה מדהימה בסן סבסטיאן. ריצה שהיתה אמורה להיות קלה ושטוחה, בכל זאת ברגליים כבר היתה עייפות מצטברת של חמש וחצי שעות ריצה ועוד שעה וחצי טרק.
אז היתה אמורה ....
יש כאן הר מדהים, עם מבצר מעליו, וטיפסתי "רק קצת" בשביל לראות מלמעלה את היופי הזה, כמובן שעוד קצת ועוד קצת, ואז אני כבר כל כך קרובה לפסגה, אז נפסיק עכשיו? החלק הקשה הוא כמובן הירידה, במיוחד שהפעם היא היתה על אבנים רומיות, לא בדיוק מה שהברכיים שלי אוהבות. אבל הן התמודדו בגבורה.
והנופים המדהימים היו שווים את זה ובגדול
כמובן שמיהרנו לשנות את התכניות בהתאם לריצה שלי, ולקחתי את המשפחה לבקר במבצר. הקטנה שלי כבר הודיעה ש"זה ממש שווה שיש לנו מדריכה מקומית, דוברת עברית, שגם דואגת לקום מוקדם בבוקר ולעשות סיורי הכנה"

יום נפלא לכולן

מור שלז

New member
צילום עצמי שם בפסגה...

רואים שהתאמצתי, היה קשה אבל הנוף שווה את זה לגמרי...

השיטה המנצחת!

שילוב של חגיגות אוכל עם חגיגות ריצה נראה כמו שילוב מנצח, הנאה לכל החושים ובלי נקיפות מצפון

המשיכי לבלות בכיף ענק, אנחנו נקנא פה לבד בחושך, בגשם, בקור...

מור שלז

New member
המזיגה הייחודית של הסיידר המקומי כאן

אחד הדברים שהם גאים עליו כאן, מעבר ליין הטוב ולאוכל הטוב זה סיידר אלכוהולי ייחודי להם
וכמובן, חשוב לא רק הטעם, ולא רק המראה, אלא גם האופן שבו מוזגים אותו לכוס, כפי שמדגימה לנו המדריכה שלנו
חגיגה לכל החושים כבר אמרתי?

יום נפלא לכולן

נפלא! תמשיכו להנות, לשתות,
ולרוץ

תגידי
על אבנים רומיות בירידה. הכנה מעולה לסובב
בלי למות מהחום ששורר פה כעת
את יכולה להשוות עם התמונה של ר. רחוק מאתמול.

הבלוק נשמע משובח, הטעימות נשמעות מצויין וסיור הכנה לפני טיול משפחתי זו פשוט הדרך הכי טובה להנות מכל העולמות. הצחקת אותי עם העליה למבצר. זוכרת את "התחלתי ולכן אסיים"

גיליתי שלא רק בריצה אני יכולה לחלום על הנפחים שלך. אצלי אחרי כוס ה
השניה כבר גורמת לי להתנדנד ולהיות מודעת שיש לי יין בורידים. מעבר לזה, למרות אהבתי הגדולה ליין, כבר שנים לא בדקתי קיבולת...

תמשיכו לטעון מצברים. איזה כיף לכם.

איזה יופי של הנאות

קוראים את האושר שלך מכל שורה
ורואים אותו בכל התמונות..
אין ספק שאושר והנאה מצטלמים נהדר

הטיול שלכם נשמע מעולה שבמעולים ואני כל-כך שמחה בשבילכם!!

ושאלה - אפשר בבקשה פרטים (פה או הפרטי) על הסיור הזה בבארים
אשמח לאמץ סיור כזה בעוד כחודש..

תמשיכו לבלות

מור שלז

New member
בבקשה פרטים

http://www.sansebastianfood.com/en/products/page_1/bite-sized-experiences/2/pintxo-tasting-tour.html

הסיור שלנו נמשך קרוב ל-3 שעות, אמרו 6 ברים, קיבלנו 7
על ילדים משלמים 35 יורו והמדריכה כל הזמן צ'יפרה את מיה במנות מיוחדות בשבילה

אנחנו עשינו את הסיור הזה בערב השני שלנו בסן סבסטיאן ומאוד שמחנו על כך, כי כל החוויה של סיבוב הברים נראית אחרת לגמרי אחרי שאת מבינה קצת יותר את הקונספט, מה מומלץ, יודעת מאיזה ברים להזהר (ברתולומיאו - מרמים תיירים) ואיזה מקומות לא להחמיץ למרות התור והצפיפות ההיסטרית (סן תלמו - מזמינים את המנות ולוקחים החוצה).

בקבוצה שלנו היו זוג מקנדה, זוג מאוסטרליה, זוג מבלגיה ואנחנו עם מיה, והיה נחמד מאוד לחוות את זה עם עוד אנשים מכל העולם.

בקיצור - אני ממליצה בחום

למעלה