ד"ר תורג'מן-פעלתי לפי עצתך

ד"ר תורג'מן-פעלתי לפי עצתך

לקחתי את הבן למעבדה פרטית לבדיקת בלוטת התריס אשמח אם תעייני בתוצאות ותאמרי לי דעתך, T3 =1.14 T4=0.93 TSH=3.50 תודה לך - מצפה לתשובתך (כמובן תחת אלטרוקסין 50).
 
תוצאה די טובה

שלום לך, אם אני זוכרת נכון, בנך חייל. אני לא יודעת מאיזה TSH התחילו טיפול וכמה זמן הוא מקבל 50 מיקרוגרם של אלטרוקסין. אני גם לא יודעת לאיזה מאמצים הוא נדרש במסגרת תפקידו בצבא. מה שאני יכולה לומר הוא שהערכים האלה בהחלט סבירים אך לא מופלאים. אני מניחה שאם הוא היה לוקח קצת יותר כמו 75 מיקרוגרם ליום, יתכן כי זה הי נותן לו עוד טיפת רזרבה. בד"כ מה שקורה בהשימוטו הוא אבדן הדרגתי של תפקוד הבלוטה. 50 מיקרוגרם הוא מינון נמוך שלא ברור עד מתי יכסה את הצרכים שלו. מכוון שהיום TSH של 2.5 נחשב לגבול העליון של הנורמה, 3.5 זה כמובן לא נורא אבל זה מצביע על תת טיפול (שוב הסתיגות שאינני יודעת כמה זמן הוא מטופל ומאיזו רמה התחיל טיפול), ולכן גם בשל כך וגם בגלל שצפוי שבהמשך ה-TSH יעלה עוד למרות המשך טיפול במינון זה (רק בגלל שזה מינון קטן שלא מספק את הצריכים הימויים אבל בשלב זה רק משלים את התפקוקה של הבלוטה שעתידה לפחות), אני חושבת שאפשר בשקט להעלות את המינון. כך לא \תצטרכו לדאוג שמהר יצא מהאיזון ויחוש סימפטומים. הייתי מעלה את המינון ובודקת שוב בעוד 3 חדשים.
 
נכון הוא חייל(איזה זיכרון יש לך.!)

הוא מטופל לסירוגין באלטרוקסין(לא תמיד הקפיד לקחת)בצבא הוא ניצרך למאמצים פיזיים גדולים.הרמת דברים כבדים..הליכות עם משא כבד על הגוף. להלן תוצאות קודמות: 2002 TSH=5.870 T4=13.3 2004=TSH=8.648 הוחל טיפול חוזר והתוצאה היתה ביוני 2004=TSH=3.220 נכון להיום הוא מקפיד מאוד לקחת לדבריו.את התרופה.איך מוסיפים עוד 25 מ"קג?ע"י חצית כדור 50 לחצי? אני מתכוונת להורות לו לעשות בדיוק מה שתאמרי.וכמובן מסירה כל אחריות ממך.יש עוד משוהוא שמדאיג אותי מאוד....... האם יש דבר כזה דימום מפי הטבעת בגלל מאמץ יתר של פעילות פיזית? הרופא הצבאי חושב שזה טחורים. האבחנה הזו לא ברורה לי.כי לא ניבדק בדיקה רקטלית.אני מודה שאני מבוהלת.מודה לך כל כך....
 
הדימום ממש לא קשור

איזה אמון עוור! כל מה שאומר לך תורי לו לעשות?????
אבל עכשיו ברצונות, לא יקרה לו כלום אם הוא יעלה את המינון קצת. בכל מקרה זה עיניין של זמן. למעשה הבדיקה הנוכחית היא הכי טובה שהייתה לו אי פעם. הוא באמת יכול טיפונת להעלות מינון, אין סכנה. לגבי הדימון אין מה להילחץ אבל הוא צריך בדיקה. אם יש לו טחורים יתכן כי מאמץ פיזי גדול עם הפעלת לחץ תוך בטני (הרמת משקלים כבדים וכד') עלול להאיץ את תהליך הדימום. אבל הוא חייב בדיקה.
 
למעלה