דתיים בתל-אביב.

פתע

New member
דתיים בתל-אביב.

יש חיה כזו?

יש כאן מישהו/מישהי דתי/ה, שלומד/ת באוניברסיטת תל אביב, ופעיל/ה באוניברסיטה?
או שזה בלתי אפשרי?

RedNose

New member
אני לא יודע אם זה עוזר..

אבל אני מכיר אישית סטודנט שנה ג' לרפואה בת"א, דתי.

פתע

New member
אין שום דבר חריג.

רק - השאלה היא עד כמה האוניברסיטה ידידותית לדתיים.
כלומר - האם ניתן להיות פעיל באוניברסיטה גם אם אתה דתי?
או שכל הפעילויות לא עולות בקנה אחד עם האמונה והמסורת?

(למשל, הבנתי שאחרי טקס חלוק-לבן, הסטודנטים של שנה ב' מארגנים לנו מסיבה בפאב/בר. זה משו שלא כ"כ מתאים לדתיים...
אז רציתי לשאול אם הכל הולך להיות ככה, או שיש גם פעילויות חברתיות שדתיים יכולים להשתתף בהם.)

(אני גם דתיה...)

hgstr1986

New member
אמנם לא מכיר את את"א...

אבל אני מאמין שזה לא אמור לשנות.

כסטודנט דתי שלמד השנה בבר אילן (שנחשבת לאוניברסיטה עם אחוז דתיים גבוה)- אני יכול לומר לך שכסטודנטית דתייה בסביבה שאינה דתית- בהרבה מהפעילויות החברתיות יכולות להתעורר לך בעיות הלכתיות (שבת, כשרות, צניעות וכו'). אני לא מכיר אותך, אבל כמובן שזה תלוי גם במהו סוג הפעילות ובאיזו רמה את מקפידה על כל דבר.

שני דבר נוספים שכדאי לדעת:
1. בד"כ הדבר לא נובע מרצון לעשות דווקא, אלא מכך שאורח החיים שלך שונה מרוב הסביבה שלך. תצטרכי לדעת לקבל את זה- לא משנה איפה תלמדי (או תעבדי).
2. החיים החברתיים נוצרים, לדעתי, לאו דווקא בפעילויות המאורגנות אלא בחיי היום-יום עם האנשים שאיתם תלמדי ותהיי. (יש לי לא מעט חברים לא דתיים מהלימודים ומהצבא אפילו שמעולם לא ישבתי איתם בפאב...)

בהצלחה.

yeledshamen88

New member
תסביר מה הבעיה

כי אני לא רואה איך דתיים אמורים להפריע לחילונים או חילונים לדתיים..

Gaal M

New member
............

אני יכול לתאר לעצמי שבגלל שהאוניברסיטה העברית, למשל, ממוקמת באזור בארץ שגרים בו יותר דתיים מראש, וגם אולי מושך יותר את האוכלוסיה הדתית מבחינת אורח חיים, ולכן יהיה בה גוש גדול יותר של חבר'ה מהמגזר הזה - מה שגם יתבטא בזה שיתחשבו בהם יותר מאשר בתל אביב, שמזוהה יותר עם חילונים.

א-ב-ל
זה לא אומר שבת"א יעשו דווקא או יקשו על דתיים.
אני כן זוכר שלי, כחילוני, נפלו אירועים על ימי שבת אבל מצד שני, נפלו לי אירועים של האוני' גם על ימי לימודים.

בקיצור, לא נראה לי שהאוניברסיטה עצמה, כמוסד, מפלה דתיים לעומת חילונים בשום צורה,
אבל כן שווה לשקול את המרקם החברתי שאליו את רוצה להשתייך (הכל נאמר כמובן עם הסתייגות מאוד גדולה,
כי אני מסתמך רק על ההנחות מתחילת ההודעה)

bloomy

New member
למה לקרוא לדתיים חיות? :)

בכל אופן, יש דתיים בכל אחת ואחת מהפקולטות. אבל גם בכל אחת ואחת מהפקולטות תהיינה מסיבות פתיחת שנה/פורים/סיום שנה וכו' וכו' שאולי לא תרגישי בנוח לבוא אליהן.
אבל guess what? אף אחד לא יכריח אותך לבוא לאירוע שלא תרצי ללכת אליו.

באוני' האירועים החברתיים הם לא רק האירועים שהפקולטה עצמה מארגנת- אם תיפלי על שכבה טובה, אתם תארגנו אירועים בעצמכם, ואז זה תלוי בשכבה אם תעשה דברים שידברו גם אל החבר'ה הדתיים.

Kurosaki

New member
שאלה מוזרה

לא רק שיש דתיים, האחוזים שלהם מאוד גבוהים, גם כעתודאים וגם כלא עתודאים. האוניברסיטה כמו כל מוסד שמכבד את עצמו בארץ מתחשב בכל הדתות והאנשים ואין שום בעיה. גם לצאת לפאב אפשר ולהזמין בבקבוק זכוכית. אין שום הבדל בין דתיים לחילוניים בכיתה אני מקווה שזה ברור.
גילוי נאות - אחד מ2 עתודאים יחידים בכיתה בתל אביב שאינם דתיים :)

למעלה