טראפלס
הנה המתכון שאני משתמשת בו כל פעם ואין בו פספוסים, אני מכינה אותו לעיתים בלי הרום בכלל והוא יוצא מצוין, הוא מתוך הסידרה הביתית של הקורדון בלו: 300 גרם שוקולד כהה מאיכות טובה קצוץ דק 100 מ"ל שמנת סמיכה (כפולה) 1 כפית תמצית וניל 25 מ"ל רום כהה. אבקת קקאו לציפוי (או מה שמתחשק בעצם) 1. שמים את השוקולד הקצוץ בקערה. שמים את השמנת ואת תמצית הוניל בסיר קטן ומחממים רק עד נקודת הרתיחה. יוצקים את השמנת המחוממת על השוקולד הקצוץ. מערבבים בעדינות בעזרת מקצץ עד שהתערובת חלקה. אם נוצרו גושים, מניחים את הקערה מעל סיר המעלה אדים שאינו על האש, ומערבבים מעט ובעדינות כדי להמס את כל השוקולד (אני מרמה ומשתמשת בכמה שניות במיקרו גל). מוסיפים את הרום ומערבבים. מצננים את השוקולד עד שהוא מתייצב. 2. יוצרים מן השוקולד כדורים קטנים בעזרת כף מלון, או מזליפים כדורים קטנים בעזרת שקית זילוף שמותאמת לה פייה רגילה, (או פשוט בעזרת שתי כפיות) מחזירים אל המקרר כדי להתקשות. מגלגלים את הכדורים בין כפות הידיים כדי ליצור כדורים מושלמים ואז מגלגלים כל אחד מהם באבקת קקאו. נעזרים במזלג כדי להשיג ציפוי אחיד. אישית אני מגלגלת גם בקוקוס, באבקת נוגט ואפילו באבקת סוכר ולא רק בקקאו.