דרושים: מתכונים קלים וטעימים ל...

פרח13

New member
דרושים: מתכונים קלים וטעימים ל...

בשר טחון!!!!! נשאר בשר טחון שאני רוצה לחסל לפני הפסח, אשמח לקבל מתכונים מכל הבשלנים/בשלניות. ממני פרח שבקושי יודעת להכין חביתה
.
 
פרח היי חומד../images/Emo70.gif ברוכה הבאה אלינו ../images/Emo25.gif

מייד אעלה לך כמה מתכונים שאני נוהגת להכין בעזרת בשר טחון: לזניה בשר הבשר יכול לשמש אותך גם לבולונז, כמובן. צילי קון קרנה קלופס בשר זה כמובן מעבר לקציצות ודברים רגילים. אולי תכווני מה בא לך, וניתן לך מתכונים?
 

פרח13

New member
את ממש מקסימה ../images/Emo24.gif

חשבתי יותר על קציצות ברוטב....... אשמח אם תוכלי לתת לי מתכונים כאלה :). תודה!
 
בבקשה בובה, הנה מתכוני קציצות:

קציצות פושטיות: * לקציצות: 600 גר’ בשר טחון {מומלץ לערבב בקר והודו אדום} ביצה אחת 3 כפות סולת או פירורי לחם 1/2 כפית כמון, 1/2 כפית חאווייג', {או1/2 כפית קינמון} 1/2 כפית פפריקה מתוקה, 1/4 כפית פלפל שחור, ואם רוצים מעט צ'ילי או פפריקה חריפה,מלח לפי הטעם. בצל גדול קצוץ 3 שיני שום כתושות קופסה קטנה של רסק עגבניות קופסת עגבניות מרוסקות או מגורדות 1/4 כפית סוכר. אופן ההכנה: מניחים בקערה את הבשר הטחון, הביצה, הסולת (או פירורי הלחם), ואת התבלינים, ומערבבים .אם התערובת רכה מידי ולא נראה לך שהיא “תחזיק” במחבת, הוסיפי עוד קצת סולת/פירורי לחם, עד שתהיה יציבה יחסית - אך לא קשה ובצקית. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר עד שהרוטב יהיה מוכן. קוצצים בצל דק, ומזהיבים אותו במעט שמן זית (בערך 2-3 כפות) במחבת .מוסיפים שום קצוץ, מוסיפים מים (עד גובה של כשניים-שלושה ס”מ), סוכר,מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה (על אש גבוהה). כשהמים רותחים מוסיפים פנימה את העגבניות המגורדות ורסק העגבניות. מתבלים במעט חוויאג’ או קינמון,ואת שאר התבלינים. מביאים לרתיחה נוספת. טועמים ומתקנים תיבול. מוציאים את הקערה עם תערובת הקציצות מן המקרר ומניחים ליד הכיריים. עובדים עם ידיים רטובות. לוקחים מעט עיסה בין הידיים ומגלגלים לכדורים קטנים. מוסיפים אל תוך הרוטב הרותח. לאחר שכל הקציצות בפנים מעלים את האש לגבוהה ומביאים שוב לרתיחה . לאחר מכן מכסים את הסיר ומנמיכים את האש לנמוכה. מבשלים 25 דקות. קל ופשוט!! ************* מתכוני קציצות של בני סיידא: קציצות בקר - מתכון בסיסי חומרים ל-4 מנות (16 קציצות): 600 גר' בשר בקר טחון (צוואר, שריר, פלדה, צלעות) 1 בצל גדול, מגורר גס 1 תפוח אדמה, קלוף ומגורר דק 1 ביצה 2 פרוסות לחם ישן, ללא קרום, שרויות במים וסחוטות: או 3-4 כפות פירורי לחם. 1 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים 1 כפית גדושה בהרט (תערובת תבלינים לקציצות) מלח ופלפל שחור, טחון טרי שמן לטיגון חצי-עמוק אופן ההכנה: שמים בקערה את כל המרכיבים, ולשים היטב לקבלת תערובת אחידה. משהים שעה לספיגת הטעמים. צרים מהתערובת 16 קציצות עגולות או מאורכות, ומטגנים בשמן חצי-עמוק (שמגיע עד לגובה חצי קציצה) עד להשחמה. הופכים, ומטגנים את הצד השני. קציצות עם שעועית ירוקה ושני סוגי עגבניות קציצות ברוטב פלפלים וזיתים. מתכון בהמשך חומרים ל-4 מנות: 16 קציצות בקר מטוגנות (לפי מתכון בסיסי) לרוטב: ¼ כוס שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ דק מאוד 6 שיני שום, קצוצות ½ פלפל חריף, קצוץ (לא הכרחי) 400 גר' שעועית ירוקה שלמה, קפואה או טרייה 3 עגבניות, קלופות וקצוצות או סלסילה (250 גר') עגבניות שרי, חצויות 4 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות; או עיטורי עגבניות מיובשות של 'אוליביה' מלח ופלפל שחור, טחון טרי אופן ההכנה: מחממים בסיר את השמן, ומטגנים את הבצל, השום והפלפל החריף, עד שהבצל יזהיב מעט. מוסיפים את הקציצות, השעועית והעגבניות הטריות והמיובשות. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים ½ כוס מים, ומבשלים על להבה גבוהה 10 דקות. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה, עד שהשעועית תתרכך והרוטב יסמיך. מגישים חם. קציצות ברוטב פלפלים וזיתים חומרים ל-4 מנות: 16 קציצות בקר מטוגנות (לפי מתכון בסיסי – עמוד 22) לרוטב: 4-5 פלפלים אדומים גדולים, מנוקים 1/2 פלפל חריף ירוק או אדום, מנוקה 6 שיני שום, קצוצות 100 גרם זיתי קלמטה, ללא חרצנים (לא מהסוג המגולען) 1/4 כוס שמן זית מלח ופלל שחור, טחון טרי אופן ההכנה: שמים במיכל מעבד-מזון המצויד בלהב פלדה את הפלפלים האדומים והפלפל החריף, ומרסקים למחית. מסדרים בסיר רחב את הקציצות המטוגנות בשכבה אחת, ויוצקים מעל את רסק הפלפלים. מוסיפים את השום, הזיתים והשמן, מתבלים במלח ופלפל, ומביאים לרתיחה. מכסים, ומבשלים על להבה נמוכה כשעה, עד שהרוטב יסמיך. טועמים, ומשפרים תיבול. קציצות עסיסיות של בשר וירקות חומרים ל-5 מנות: 600 גר' בשר בקר טחון 1 בצל גדול, מגורר דק 1 תפוח אדמה, מבושל ומעוך 1 גזר גדול, מגורר דק 2 ביצים גדולות 3 כפות פירורי לחם 4 שיני שום, כתושות 1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק מלח ופלפל שחור, טחון טרי שמן לטיגון אופן ההכנה: שמים בקערה את כל המרכיבים, ולשים היטב לתערובת אחידה. מחממים שמן לטיגון. צרים מהתערובת 20 קציצות, ומטגנים משני הצדדים שישיחמו. קציצות בנוסח קשמיר חומרים ל-4 מנות: 600 גר' בשר טלה או בקר טחון 1 כף ג'ינג'ר (זנגויל) טרי, מגורר 1 כפית כוסברה טחונה 1 כפית כמון ¼ כפית קינמון 1 ביצה 3 כפות פירורי לחם מלח ופלפל שחור, טחון טרי ½ כפית אבקת צ'ילי 2 כפיות אבקת קארי שמן, לטיגון קינמון אבקת קארי אופן ההכנה: להכנת הקציצות: שמים בקערה את כל המרכיבים, ולשים היטב. צרים מהתערובת 16 קציצות מאורכות. מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שישחימו. מחזירים למחבת את כל הקציצות, מוסיפים ¾ כוס מים, מתבלים במעט קינמון ואבקת קארי, ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות, עד שכל הנוזלים ייספגו בקציצות. קציצות דגים ברוטב חריימה חומרים ל-4-6 מנות: לקציצות: 1 ק"ג פילה דג טרי ללא עצמות, טחון 1 תפוח אדמה, מגורר דק 4 כפות פירורי לחם 2 ביצים 6 שיני שום, כתושות 1 כוס עלי כוסברה, קצוצים דק 1 כפית פפריקה מתוקה 1 כפית כמון מלח ופלפל שחור, טחון טרי שמן לטיגון לרוטב חריימה: ¼ כוס שמן 6-8 שיני שום, כתושות 1 כף פפריקה מתוקה 2 כפיות פפריקה חריפה 1 כפית כמון 1 כפית זרעי כוסברה טחונים 2 כפות רסק עגבניות מיץ מלימון אחד אופן ההכנה: להכנת הקציצות: שמים בקערה את כל המרכיבים, ומערבבים לתערובת אחידה. שומרים במקרר שעה. צרים מהתערובת קציצות מאורכות ועבות. מחממים במחבת שמן לטיגון, ומטגנים את הקציצות עד שיזהיבו. להכנת הרוטב: מחממים בסיר בינוני נמוך את השמן, ומטגנים את השום דקה. מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות, מיץ לימון ו-1 כוסות מים, ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את הקציצות, מכסים, ומבשלים יחד 15 דקות.
 
עוד קציצות:

קציצות עם רסק פלפלים אדומים וזיתים / בני סיידא חומרים (6 מנות) 650 גרם בשר בקר או טלה טרי, טחון (שריר, צוואר) 2 בצלים גדולים, מגוררים גס חופן פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים טרופות 2 פרוסות לחם לבן לא טרי (ללא הקרום), שרויות במים וסחוטות 1 תפוח אדמה קטן, מגורר על מגררת דקה מלח ופלפל שחור טחון טרי שמן לטיגון חצי עמוק לרוטב: 1/3 כוס שמן זית 6 שיני שום קצוצות 1 ק"ג פלפלים אדומים (או גמבות), מנוקים, חתוכים גס ומרוסקים במעבד מזון 150 גרם זיתים שחורים (רצוי מסוג קלמנטה) מלח ופלפל שחור טחון טרי פפריקה חריפה לפי הטעם אופן ההכנה 1. שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, לשים היטב ומשהים לשעה לספיגת הטעמים. אם מכינים את התערובת מראש ושומרים במקרר, יש להוציאה מהמקרר כשעה לפני הטיגון. 2. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מכינים קציצות מוארכות או עגולות וקצת שטוחות ומטגנים עד להשחמה. מניחים בצד. 3. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את השום ומטגנים חצי דקה. מוסיפים את הקציצות והפלפלים והזיתים, מתבלים במלח, פלפל ופפריקה ומביאים לרתיחה. 4. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה עד שהרוטב מסמיך. מגישים חם עם לחם טרי ופלפלים חריפים מטוגנים. קציצות בטחינה וצנוברים / בני סיידא חומרים (6 מנות) 650 גרם בשר בקר או טלה טרי, טחון (שריר, צוואר) 2 בצלים גדולים, מגוררים גס חופן פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים טרופות 2 פרוסות לחם לבן לא טרי (ללא הקרום), שרויות במים וסחוטות 1 תפוח אדמה קטן, מגורר על מגררת דקה מלח ופלפל פלפל שחור, טחון טרי שמן לטיגון עמוק לרוטב: 1/2 1 כוסות טחינה גולמית 1/4 כוס לימון סחוט 1/2 1-2 כוסות מים מלח 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה 100 גרם צנוברים אופן ההכנה 1. שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, לשים היטב ומשהים לשעה לספיגת הטעמים. אם מכינים את התערובת מראש ושומרים במקרר, יש להוציאה מהמקרר כשעה לפני הטיגון. 2. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מכינים קציצות מוארכות וקצת שטוחות ומטגנים עד להשחמה. מניחים בצד. 3. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות צלזיוס). 4. שמים בקערה את הטחינה ומיץ הלימון. מערבבים ומוסיפים מים בכמות הדרושה ליצירת רוטב חלק וסמיך. מתבלים במלח. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. 5. מסדרים את הקציצות בתבנית אפייה קטנה. יוצקים עליהן את הטחינה וזורים את הצנוברים. אופים 6-8 דקות, עד שהטחינה חמה. מגישים עם פיתות חמות. קציצות באפונה וסלרי / בני סיידא המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה' חומרים (6 מנות) 650 גרם בשר בקר או טלה טרי טחון (שריר, צוואר) 2 בצלים מגוררים גס חופן פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים טרופות 2 פרוסות לחם לבן לא טרי (ללא הקרום) שרויות במים וסחוטות 1 תפוח אדמה קטן, מגורר על מגררת דקה מלח ופלפל שחור טחון טרי לרוטב: 1/4 כוס שמן 2 בצלים קצוצים דק 900 גרם אפונה קפואה 5 גבעולי סלרי קצוצים מלח ופלפל שחור טחןו טרי 1 כפית כורכום שמן לטיגון עמוק אופן ההכנה 1. שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, לשים היטב ומשהים לשעה לספיגת הטעמים. אם מכינים את התערובת מראש ושומרים במקרר, יש להוציאה מהמקרר כשעה לפני הטיגון. 2. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מכינים קציצות מוארכות או עגולות וקצת שטוחות ומטגנים עד להשחמה. מניחים בצד. 3. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצל ומזהיבים קלות. מוסיפים את הקציצות, האפונה והסלרי ומתבלים במלח, פלפל וכורכום. 4. מוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה עד שהאפונה רכה והרוטב סמיך. מגישים עם לחם טרי וסלט עגבניות מתובל בכוסברה. קציצות עם שעועית ירוקה, עגבניות ושום / בני סיידא חומרים (6 מנות) 650 גרם בשר בקר או טלה טרי, טחון 2 בצלים גדולים, מגוררים גס חופן פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים טרופות 2 פרוסות לחם לבן לא טרי (ללא הקרום), שרויות במים וסחוטות 1 תפוח אדמה קטן, מגורר על מגררת דקה מלח ופלפל שחור טחון טרי שמן לטיגון חצי עמוק לרוטב: 5 כפות שמן 2 בצלים קצוצים דק 800 גרם שעועית ירוקה , מנוקה מקצוות (אפשר קפואה) מלח ופלפל שחור טחון טרי 5 עגבניות קלופות וקצוצות 2 פלפלים חריפים קצוצים 8 שיני שום קצוצות חופן עלי כוסברה קצוצים אופן ההכנה 1. שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, לשים היטב ומשהים לשעה לספיגת הטעמים. אם מכינים את התערובת מראש ושומרים במקרר, יש להוציאה מהמקרר כשעה לפני הטיגון. 2. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מכינים קציצות מוארכות או עגולות וקצת שטוחות ומטגנים עד להשחמה. מניחים בצד. 3. מחממים 3 כפות מהשמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים את הקציצות, השעועית והעגבניות. מתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים חצי כוס מים ומביאים לרתיחה. 4. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה עד שהשעועית מוכנה והרוטב סמיך. 5. מחממים במחבת את שארית השמן. מוסיפים את הפלפלים החריפים, השום והכוסברה ומטגנים כ 3 דקות. יוצקים על התבשיל, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות. מגישים עם אורז לבן או עם לחם שחור לטבילה ברוטב. קציצות ותפוחי אדמה מטוגנים, בזעפרן ועגבניות / בני סיידא חומרים (6 מנות) 650 גרם בשר בקר או טלה טרי, טחון (שריר, צוואר) 2 בצלים גדולים, מגוררים גס חופן פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים טרופות 1 תפוח אדמה קטן, מגורר על מגררת דקה מלח ופלפל שחור טחון,טרי שמן לטיגון חצי עמוק לרוטב: 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים ביותר, מקולפים מלח ופלפל שחור טחון טרי 1/2 כפית חוטי זעפרן מושרים ברבע כוס מים חמים 2 עגבניות מגוררות אופן ההכנה 1. שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, לשים היטב ומשהים לשעה לספיגת הטעמים. אם מכינים את התערובת מראש ושומרים במקרר, יש להוציאה מהמקרר כשעה לפני הטיגון. 2. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מכינים קציצות מוארכות או עגולות וקצת שטוחות ומטגנים עד להשחמה. מניחים בצד. 3. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את תפוחי האדמה עד שהם מזהיבים. מסדרים את תפוחי האדמה והקציצות בסיר בישול שטוח ורחב. מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את הזעפרן עם מי ההשריה. 4. מוסיפים את העגבניות המגוררות וכוס מים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה עד שהרטוב מסמיך. מגישים עם לחם טרי וסלט ירקות מתובל בלימון ושמן זית. קציצות עם חצילים קלויים ושום בנוסח בלקני / בני סיידא חומרים (6 מנות) 650 גרם בשר בקר או טלה טרי (שריר, צוואר) 2 בצלים מגוררים גס חופן פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים טרופות 2 פרוסות לחם לבן לא טרי (ללא הקרום), שרויות במים וסחוטות 1 תפוח אדמה קטן, מגורר על מגררת דקה מלח ופלפל שחור טחון טרי שמן לטיגון חצי עמוק לרוטב: 6 חצילים גדולים 1/3 כוס שמן זית 6 שיני שום קצוצות 1/2 כוס מרק עוף צח מלח ופלפל שחור טחון טרי 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה אופן ההכנה 1. שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, לשים היטב ומשהים לשעה לספיגת הטעמים. אם מכינים את התערובת מראש ושומרים במקרר, יש להוציאה מהמקרר כשעה לפני הטיגון. 2. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מכינים קציצות מוארכות או עגולות וקצת שטוחות ומטגנים עד להשחמה. מניחים בצד. 3. קולים את החצילים על להבה פתוחה עד שקליפתם נחרכת. מצננים, קולפים וקוצצים למחית גסה. 4. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את השום ומטגנים חצי דקה. מוסיפים את מחית החצילים, מרק העוף והקציצות, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים קלות. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ 30 דקות. מגישים חם בעיטור פטרוזיליה קצוצה ולחם טרי.
 
שלום ../images/Emo141.gif

הכי קל לעשות זה קבבים. ממש לא צריך עבודה בשביל זה. עם אותו בשר את יכולה לעשות קציצות . גם לטגן וגם ברוטב עגבניות. אני תמיד אומרת, צריך להעיז, במיוחד במטבח. אי אפשר לקלקל קציצותץ/קבב. אי אפשר.......... http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1224129 והנה קציצות אפויות...........בכלל בלי עבודה
http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1192903 בהצלחה וברוכה הבאה
 
../images/Emo45.gif../images/Emo71.gif../images/Emo71.gif../images/Emo71.gifמליאל../images/Emo141.gif../images/Emo23.gif../images/Emo47.gif

 

shahf11

New member
מלי. תרגיעי../images/Emo192.gif

איזה קוסמת. כמה מתכונים. מה פה קורה פה?????
 
../images/Emo24.gif../images/Emo8.gif../images/Emo9.gif../images/Emo2.gif../images/Emo13.gif../images/Emo140.gif../images/Emo6.gif../images/Emo66.gif../images/Emo197.gif

 
למעלה