בבקשה בובה, הנה מתכוני קציצות:
קציצות פושטיות: * לקציצות: 600 גר’ בשר טחון {מומלץ לערבב בקר והודו אדום} ביצה אחת 3 כפות סולת או פירורי לחם 1/2 כפית כמון, 1/2 כפית חאווייג', {או1/2 כפית קינמון} 1/2 כפית פפריקה מתוקה, 1/4 כפית פלפל שחור, ואם רוצים מעט צ'ילי או פפריקה חריפה,מלח לפי הטעם. בצל גדול קצוץ 3 שיני שום כתושות קופסה קטנה של רסק עגבניות קופסת עגבניות מרוסקות או מגורדות 1/4 כפית סוכר. אופן ההכנה: מניחים בקערה את הבשר הטחון, הביצה, הסולת (או פירורי הלחם), ואת התבלינים, ומערבבים .אם התערובת רכה מידי ולא נראה לך שהיא “תחזיק” במחבת, הוסיפי עוד קצת סולת/פירורי לחם, עד שתהיה יציבה יחסית - אך לא קשה ובצקית. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר עד שהרוטב יהיה מוכן. קוצצים בצל דק, ומזהיבים אותו במעט שמן זית (בערך 2-3 כפות) במחבת .מוסיפים שום קצוץ, מוסיפים מים (עד גובה של כשניים-שלושה ס”מ), סוכר,מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה (על אש גבוהה). כשהמים רותחים מוסיפים פנימה את העגבניות המגורדות ורסק העגבניות. מתבלים במעט חוויאג’ או קינמון,ואת שאר התבלינים. מביאים לרתיחה נוספת. טועמים ומתקנים תיבול. מוציאים את הקערה עם תערובת הקציצות מן המקרר ומניחים ליד הכיריים. עובדים עם ידיים רטובות. לוקחים מעט עיסה בין הידיים ומגלגלים לכדורים קטנים. מוסיפים אל תוך הרוטב הרותח. לאחר שכל הקציצות בפנים מעלים את האש לגבוהה ומביאים שוב לרתיחה . לאחר מכן מכסים את הסיר ומנמיכים את האש לנמוכה. מבשלים 25 דקות. קל ופשוט!! ************* מתכוני קציצות של בני סיידא: קציצות בקר - מתכון בסיסי חומרים ל-4 מנות (16 קציצות): 600 גר' בשר בקר טחון (צוואר, שריר, פלדה, צלעות) 1 בצל גדול, מגורר גס 1 תפוח אדמה, קלוף ומגורר דק 1 ביצה 2 פרוסות לחם ישן, ללא קרום, שרויות במים וסחוטות: או 3-4 כפות פירורי לחם. 1 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים 1 כפית גדושה בהרט (תערובת תבלינים לקציצות) מלח ופלפל שחור, טחון טרי שמן לטיגון חצי-עמוק אופן ההכנה: שמים בקערה את כל המרכיבים, ולשים היטב לקבלת תערובת אחידה. משהים שעה לספיגת הטעמים. צרים מהתערובת 16 קציצות עגולות או מאורכות, ומטגנים בשמן חצי-עמוק (שמגיע עד לגובה חצי קציצה) עד להשחמה. הופכים, ומטגנים את הצד השני. קציצות עם שעועית ירוקה ושני סוגי עגבניות קציצות ברוטב פלפלים וזיתים. מתכון בהמשך חומרים ל-4 מנות: 16 קציצות בקר מטוגנות (לפי מתכון בסיסי) לרוטב: ¼ כוס שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ דק מאוד 6 שיני שום, קצוצות ½ פלפל חריף, קצוץ (לא הכרחי) 400 גר' שעועית ירוקה שלמה, קפואה או טרייה 3 עגבניות, קלופות וקצוצות או סלסילה (250 גר') עגבניות שרי, חצויות 4 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות; או עיטורי עגבניות מיובשות של 'אוליביה' מלח ופלפל שחור, טחון טרי אופן ההכנה: מחממים בסיר את השמן, ומטגנים את הבצל, השום והפלפל החריף, עד שהבצל יזהיב מעט. מוסיפים את הקציצות, השעועית והעגבניות הטריות והמיובשות. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים ½ כוס מים, ומבשלים על להבה גבוהה 10 דקות. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה, עד שהשעועית תתרכך והרוטב יסמיך. מגישים חם. קציצות ברוטב פלפלים וזיתים חומרים ל-4 מנות: 16 קציצות בקר מטוגנות (לפי מתכון בסיסי – עמוד 22) לרוטב: 4-5 פלפלים אדומים גדולים, מנוקים 1/2 פלפל חריף ירוק או אדום, מנוקה 6 שיני שום, קצוצות 100 גרם זיתי קלמטה, ללא חרצנים (לא מהסוג המגולען) 1/4 כוס שמן זית מלח ופלל שחור, טחון טרי אופן ההכנה: שמים במיכל מעבד-מזון המצויד בלהב פלדה את הפלפלים האדומים והפלפל החריף, ומרסקים למחית. מסדרים בסיר רחב את הקציצות המטוגנות בשכבה אחת, ויוצקים מעל את רסק הפלפלים. מוסיפים את השום, הזיתים והשמן, מתבלים במלח ופלפל, ומביאים לרתיחה. מכסים, ומבשלים על להבה נמוכה כשעה, עד שהרוטב יסמיך. טועמים, ומשפרים תיבול. קציצות עסיסיות של בשר וירקות חומרים ל-5 מנות: 600 גר' בשר בקר טחון 1 בצל גדול, מגורר דק 1 תפוח אדמה, מבושל ומעוך 1 גזר גדול, מגורר דק 2 ביצים גדולות 3 כפות פירורי לחם 4 שיני שום, כתושות 1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק מלח ופלפל שחור, טחון טרי שמן לטיגון אופן ההכנה: שמים בקערה את כל המרכיבים, ולשים היטב לתערובת אחידה. מחממים שמן לטיגון. צרים מהתערובת 20 קציצות, ומטגנים משני הצדדים שישיחמו. קציצות בנוסח קשמיר חומרים ל-4 מנות: 600 גר' בשר טלה או בקר טחון 1 כף ג'ינג'ר (זנגויל) טרי, מגורר 1 כפית כוסברה טחונה 1 כפית כמון ¼ כפית קינמון 1 ביצה 3 כפות פירורי לחם מלח ופלפל שחור, טחון טרי ½ כפית אבקת צ'ילי 2 כפיות אבקת קארי שמן, לטיגון קינמון אבקת קארי אופן ההכנה: להכנת הקציצות: שמים בקערה את כל המרכיבים, ולשים היטב. צרים מהתערובת 16 קציצות מאורכות. מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שישחימו. מחזירים למחבת את כל הקציצות, מוסיפים ¾ כוס מים, מתבלים במעט קינמון ואבקת קארי, ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות, עד שכל הנוזלים ייספגו בקציצות. קציצות דגים ברוטב חריימה חומרים ל-4-6 מנות: לקציצות: 1 ק"ג פילה דג טרי ללא עצמות, טחון 1 תפוח אדמה, מגורר דק 4 כפות פירורי לחם 2 ביצים 6 שיני שום, כתושות 1 כוס עלי כוסברה, קצוצים דק 1 כפית פפריקה מתוקה 1 כפית כמון מלח ופלפל שחור, טחון טרי שמן לטיגון לרוטב חריימה: ¼ כוס שמן 6-8 שיני שום, כתושות 1 כף פפריקה מתוקה 2 כפיות פפריקה חריפה 1 כפית כמון 1 כפית זרעי כוסברה טחונים 2 כפות רסק עגבניות מיץ מלימון אחד אופן ההכנה: להכנת הקציצות: שמים בקערה את כל המרכיבים, ומערבבים לתערובת אחידה. שומרים במקרר שעה. צרים מהתערובת קציצות מאורכות ועבות. מחממים במחבת שמן לטיגון, ומטגנים את הקציצות עד שיזהיבו. להכנת הרוטב: מחממים בסיר בינוני נמוך את השמן, ומטגנים את השום דקה. מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות, מיץ לימון ו-1 כוסות מים, ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את הקציצות, מכסים, ומבשלים יחד 15 דקות.