דרושים מבינים בעבירות מהירות (ממל"ז)

ofnoberman

New member
דרושים מבינים בעבירות מהירות (ממל"ז)

קצת מידע איזה מצלמות תופסות מהירות של קטנועים? האם ממל"ז תופס והאם מכמונת? ובאותו עניין אם מישהו מבין בממלז אםהשוטר יושב עם הממלז מצלם אותי (כשנהגתי באוטו) השוטר יושב באוטו בכיסא של הנהג מכוון אלי ממלז בכביש 5 כשאני עוקף מישהו - בדיוק כשהייתי מקביל לאוטו אחר - אני קולט את השוטר מרחוק (270 מטר הוא הראה לי) תופס תמונה מתקפל לתוך האוטו ונדלק אחרי... מישהו יודע אם השוטר חייב לעמוד בחוץ ולהשען על הניידת? (עם הממלז?) עצות לטיפול בדוח המייגע בבקשה...

menyroth1

New member
קצת סיבכת את עצמך וקשה להבין ממך מה קרה

אנסה לענות לך על השאלות ששאלת אבל לא נראה לי שזה יענה על צרכיך (לפי הנימה ) המצלמות בנויות על רדאר (אלה שעל עמוד ) . וכידוע לך רדאר שולח גלי רדיו ופוגע בעצם כל שהוא ולא משנה אם הוא קטנוע או אוטו או אופנוע או רכבת או מטוס של הגרמנים שבא להפציץ את לונדון במלחמה"ע הII . וברגע שהמצלמה מקבלת אות שמשהו עבר שם במהירות גבוהה מידי והוא מצלם . ממל"ז הוא מכשיר ידני (בישראל ) וצריך לכוון אותו ישירות לעצם שהשוטר חושד בו שהוא נוסע מהר . ולשים את הצלב על האוטו ולכן מקדם הטעות הוא מאוד מאוד קטן ולא ניתן לטעון שהרכב שעקף אותך או זה שעקפת אותו נסע יותר מהר ושהשוטר תפס בעצם אותו . אלא שבממל"ז אין בד"כ מצלמה . ובד"כ לשוטר אין נגדך שום דבר ובד"כ הוא לא מכיר אותך ואין לו סיבה אישית לדפוק אותך ולכן השופטים מקבלים את מילתו באמון (אלא אם תתאר סיבה שיש לשוטר סתם להתאנות לך כמו הכרות אישית שלילית קודמת ) . לשוטרים יש מעין חצובה (כמו של מצלמה ביתית ) שעליה הם יכולים לשים את הממל"ז ולהשתמש בו ולכן לא תמיד הם יושבים באוטו והוא יכול לעשות זאת מבחוץ . אם השוטר נאלץ לרדוף אחריך חייב ליהיות קשר עין רצוף עד לתפיסתך ולעצירתך בצד הדרך ואם לא היה קשר עין רצוף הדו,ח אינו תקין (ותוכל לצאת זכאי מחמת הספק ) .

ofnoberman

New member
לא הבנתי מה לא הבנת

אבל אני ישתדל להיות יותר חד... חזרתי הביתה מתל אביב אני נוסע על כביש 5 לכיוון אריאל ובדיוק מעל מחלף מורשה הייתה ניידת במפרץ הענק בשוליים ישב שוטר בתוך האוטו עם ממלז בלי חצובה אלא החזיק את הממל"ז ביד מתוך האוטו ומימל"ז אותי מבערך 270 מטר כשלידי יש עוד אוטו.... אחרי זה לצערי הוא נתן לעצמו ככה יתרון ופשוט נכנס לתוך הניידת ורדף אחרי עם קשר עין... לידי היה עוד אוטו אבל כנראה השוטר עצר אותי כי כאב לו הלב לראות צעיר נוסע באטוו מנהלים של אבא או משהו (אל תשאל פעם במיליון שנה שאני נוסע בפחית דווקא אז תופסים אותי) אז לפי איך שהוא צילם מתוך האוטו זה תופס בבית משפט? יש עצות? חוץ מלהפסיק לסוע בפחית שזה מסקנה נדרשת מן הסתם

biker34

New member
אין בעיה בצורת המדידה שלו

מותר לו למדוד מהניידת. לגבי מרחק המדידה בערך זו לא תשובה טובה - 270 מטר ללא חצובה זה תקין, אבל אם הבערך שלך כולל פקטור של 31 קמ"ש אתה כבר מגיע ל 301 מטר וזה כבר לא תקין ללא חצובה (וכמדומני אמצעי ראיה אופטי). מה ראית על הממל"ז? מה נכתב בדו"ח? שנית מתי התבצעה המדידה - בשעות היום או הלילה? יום שטוף שמש או מעונן/גשום? לכל אלו משמעות רבה ביכולת השוטר להוכיח כי המדידה תקינה.

ofnoberman

New member
המשך

זה היה בלילה.... בממלז היה רשום מהירות 131 ומרחק של 270 מטר אתה בטוח שמותר לו לצלם ככה מתוך האוטו? בדוח היה כתוב מהירות לאחר הפחתה 126 קמש בכביש של90 קמש הכתב בתיאור אירוע לא ברור אבל בשורה של המחיר של הקנס כתוב בבירור 750...

biker34

New member
מותר לצלם מהאוטו...כל עוד חלון הרכב פתוח

ממה שידוע לי בהפעלת לילה ישנם כמה קריטריונים: 1. מרחק מקסימלי של 300 מטר - פה אתה בבעיה 2. בתנאי גשם לא תתאפשר מדידה - היה גשום באותו יום? (כלל זה תקף גם במשך היום) 3. הדרך מוארת במלואה - כמדומני קטע הכביש האמור מואר כך שגם פה אתה בבעיה. 4. רכב המטרה אמור להיות בודד בכביש - האם היית לבד? מה היתה השעה של ביצוע העברה? מה נרשם לגבי זה בדו"ח? (כולל דברי הנהג)

ofnoberman

New member
זהו בדיוק עקפתי מישהו

הייתי במקביל אליו בשניה של הצילום בקטע בעייתי... עכשיו בדוח אי אפשר להבין מה הוא כתב חוץ מאת המספרים במקומות הנכונים שהוא כתב מהירות 126 (לאחר הפחתה) במקום של 90 וקנס של 750 עם 8 נקודות... זה היה ב4 בבוקר ומה שהכי מרגיז זה שהמשטרה הזין האלה יכולים לתפוס עבריינים אמיתיים שמדברים בטלפון נוהגים שיכורים עוברים באדום אולי אפילו לתפוס איזה פגע וברח ובמקום זה תופסים אותי על עבירה גבולית כשאני צלול ולא משתולל (אף פעם לא שותה ונוהג ולא משתולל על חשבון נהגים אחרים)!! בדברי הנהג הוא כתב "זה לא קורה לי בדרך כלל" הייתי בשוק והוא אומר לי שהוא נוהג איתי מלפנים משורת הדין (750 ו8 נקודות זה נקרא מלפנים משורת הדין??) למותר להוסיף שהרס"ר חשב בטעות שאני הבן שלו ואמר לי "הצטרפת לליגה של הגדולים תקבל עכשיו עונש של גדולים" =\ מה עושים?? אני רוצה שיבטלו את הדוח בלי לשכור עורך דין שיעלה לי בטח כמה אלפים.... האם לשלוח מכתב שיבטלו לי את הדוח ולכפור באשמה יעזור?? האם לבקש להישפט ולנסות להסביר לשופט שאני אזרח שומר חוק ולא עבריין תנועה כבד?....

Bearing

New member
שיטת מוצלחי שמעת?

אם לא, הגיע הזמן ליישם. קודם כל שולחים בקשה לביטול, במידה ולא היו לך אזהרות במשך שנתיים יש מצב לביטול, חוץ מזה לפעמים המשטרה טועה בכתובת, קרה לאקסית שלי לפני כמה חודשים, היא שלחה בקשה לביטול כמו שאמרתי לה ולשוטרים משום מה הופיעה איזה כתובת ישנה שלה ולא מעודכנת (למראת שהיא עידכנה במשרד התחבורה), אומנם היה לה בלאגן עם חידוש רשיון, אבל בסוף הם נאלצו לבטל לה את הדו"ח והיא לא שימה שקל. אם תוך חצי שנה אתה לא מקבל מהם שום מכתב תשובה, חלה התיישנות, ככה שיש הרבה חורים במערכת שלהם, כמה שיותר בקשות ביטול ישלחו, ככה יותר קשה למערכת להתמודד ויותר דוחות יבוטלו עקב התיישנות ואי מתן תשובות ע"י המשטרה.

Bearing

New member
קבל תיקון, שנינו טועים

מדובר בהתיישנות על עבירה, לא על התיישנות על העונש, התיישנות על עבירת תנועה (חטא) - התיישנות על עבירה - (דו"ח ברירת קנס) - חוק_סדר_הדין_הפלילי סעיף 9 - באין הוראה אחרת לענין זה בחוק אחר, אין להעמיד אדם לדין בשל עבירה אם עברו מיום ביצועה – (א)(4) בחטא – שנה אחת. (ג)בפשע או בעוון אשר תוך התקופות האמורות בסעיף קטן (א) נערכה לגביהם חקירה על פי חיקוק או הוגש כתב אישום או התקיים הליך מטעם בית המשפט, יתחיל מנין התקופות מיום ההליך האחרון בחקירה או מיום הגשת כתב האישום או מיום ההליך האחרון מטעם בית המשפט, הכל לפי המאוחר יותר. מה שזה אומר, אם לא שלחו לך כלום במשך שנה ולא בוצע הליך משפטי, חלה התיישנות אחרי שנה. לגבי עונש אשר הוטל על ידי בית משפט ולא חל ביצוע לעונש - עונש שהוטל לא יתחילו בביצועו, ואם נפסק ביצועו לא ימשיכו בו, אם מיום שפסק הדין נעשה לחלוט, או מיום ההפסקה, הכל לפי המאוחר יותר, עברו – (3) בחטא – שלוש שנים. ז"א אם קיבלת שלילה בביה"מ ולא לקחו לך את הרשיון במשך 3 שנים, העונש בטל.

menyroth1

New member
שנינו לא טועים אף פעם

א. כל עבירות התנועה הן עוון (התיישנות 5 שנים ) ב. דו"ח תנועה הוא כתב אישום כלומר ההליך המשפטי החל ולכן ההתיישנות היא 3 שנים ג. התיישנות בדוחו"ת די מקבילה לסעיף שהבאת מסעיף 9 לחסד"פ (חוק סדר הדין הפלילי ) אבל היא בכלל מדיני תעבורה ויש לה חוקים משלה (3 שנים ) ד. גם בדוחו"ת עירייה העירייה צריכה להוכיח שהם ניסו לאתר אותך במהלך 3 השנים האלה אחרת יש התיישנות אחרי 3 שנים למרות שזה בכלל חוקי עזר עירוניים וזה ממש ממש ממש חטא בהגדרה שהבאת .

Bearing

New member
כל כך הרבה בלאגן

לא נראה לי שעשית את האבחנה בין היישנות עבירה להתיישנות על עונש שהוטל ע"י בית משפט או ע"י דו"ח שאינו שולם לאחר 90 יום. לא כל עבירות התנועה הן עבירות עוון, למראת שהמדינה הייתה רוצה שכך יהיה. מה שקובע אם העבירה היא עוון או חטא זה גובה הקנס המתאים לעבירה, לפי חוק הסדר הדין הפלילי, בנוסף התיקון לפק' התעבורה סעיף 62 מאסר שנתיים או קנס כאמור בסעיף 61(א)(3) לחוק העונשין אם העבירה היא עבירת קנס שדן בה בית המשפט — קנס פי 1.25 מהקנס האמור בסעיף 61(א)(1) לחוק העונשין, תשל"ז–:1977 שים לב ל"דן בה בית המשפט" ז"א שאם נקבע הקנס בתקנות וכדומה אז לפי גובה הקנס - ועד 9600 ש"ח העבירה מסווגת כחטא, לפי הסוף - כל עבירה שמגיע לבית המשפט (אם ע"י הנאשם ואם ע"י הרשות) היא הופכת לעוון כי ניתן להטיל קנס פי 1.25 מקנס של מקסימלי של חטא - זה בעצם מה שמאפשר לשופטים להגדיל את הקנסות הקבועים על העבירות השונות ובכלל זהו התמריץ השלילי להגיע למשפט ללא סיבות מוצקות. בנוסף, ישנם סדרי דין מיוחדים בעברות קנס, חוק סדר הדין הפלילי - פרק ז': סדרי דין מיוחדים בעבירות קנס. מסקנות: סוג ראשון של התיישנות "התיישנות על עבירות" (לא הוגש כתב אישום ולא "התעלמת" מקבלת דו"ח אשר הפך להודעה אחרי 90 יום). 1) התיישנות על עבירה במקרה של ברירת משפט - המדינה חייבת לשלוח את הודעת הקנס (ברירת משפט) תוך שנה מיום העבירה אחרת יש התיישנות, זה גם מתיישר עם סעיף 225 א' חוק סדר דין פלילי - "עברה שנה מיום ביצוע עבירת קנס, לא יוגש עליה כתב אישום ולא יומצאו בענינה הזמנה לפי סעיף 222 או הודעת תשלום קנס לפי סעיף 228(ב); " זה גם מתאים למקרה של שליחת הודעת ביטול ללא מענה - אחרי שנה משליחת הבקשה ללא מענה הקנס בטל, כמו כן אם נישלחה בקשה להשפט, אם לא התקבלה תשובה תוך שנה, הקנס בטל. 2) במקרה של זימון למשפט, התיישנות על העיברה היא כמו עוון - 5 שנים, ז"א אם קיבלת זימון למשפט וביקשת דחייה, אם לא התקיים דיון תוך 5 שנים, אי אפשר לתבוע. סוג שני של התיישנות "התיישנות על העונש" 1) מישהו שלא שילם את הקנסות בזמן, יראה כאילו הורשע בבית משפט (אבל לא כאילו דן בית המשפט בתיק ולכן לא עוון, למראת פק' התעבורה סיעף 61) ההתיישנות היא לפי חטא, ז"א שלוש שנים מהודעה אחרונה, הספירה הראשונית מתחילה ביום ה90 לקבלת דו"ח ברירת משפט, במקרה של שליחת הודעה נוספת או בירור מצד הנאשם, השלוש שנים מתאפסות, מסקנה - לא לברר שום דבר, לדאוג לעדכן כתובת במשרד הרישוי (עידכון מדי כמה חודשים לכתובת אחרת יכול לבלבל את המערכת, זה היה עובד די טוב בעבר כאשר המיחשוב היה יותר גרוע, כיום זה יותר מסובך) 2) מישהו ושהורשע בבית משפט, ההתיישנות על העונש היא 10 שנים, כמו עוון.

ofnoberman

New member
קיצר שווה לבקש לבטל את הדוח

בכל מקרה, מה אני כותב להם במכתב ???? פשוט את הפרטים של הדוח ולכתוב "אני מבקש לבטל את הדוח" ולקוות שהם יבטלו \ יתבלבלו עם עצמם והפקיד הג'ובניק ישכח את הדוח שלי איפשהו??... נניח שאני מבקש להישפט מגיע למשפט ואומר שאני כופר באשמה ולא מדדו אותי בכלל באותו יום אלה אוטו שהיה לידי (על השוטר חובת ההוכחה)... מסתכלים על הדוח לא מציליחם לקרוא את הדוח חוץ מהמספרים (131 מהירות - 8 נקודות - 750 שקל קנס) (בדוק שלא מצליחים לקרוא את השרבוט הזה) ובתגובת נהג כתוב "זה לא קורה לי בדרך כלל" 1) האם זה נחשב הודעה כמו המילים "מצטער" ו-"סליחה"??? 2)אם לא, האם לכפור באשמה ומילה שלי ושל חבר שהיה איתי מול מילה של השוטר ושוטר שהיה איתו (שהם לא יזכרו כלום ועל פי הדוח הם גם לא ידעו על מה מדובר)??

menyroth1

New member
גבולי

המרחק ללזירה ידנית (המקסימלי ) הוא 300 מטר . ואתה נתפסת ממרחק 270 מטר . אם המהירות שלך לא הייתה גבוהה וקיבלת קנס לדעתי (האישית ולא המקצועית כמובן ) לא שווה כמו שאומרים בסלנג "להתחרכש " עם זה . אם קיבלת דו"ח על מהירות גבוהה ומדובר בהזמנה לדין , אז לדעתי האישית (לא המקצועית ) אז אתה צריך לשקול כמה שווה לך הרישיון ואם שווה לך לקחת עו"ד בשביל זה ( מימונית נטו ) , אז לדעתי יש לך סיכוי סביר לצאת מזה על כל מיני שטויות טכניות שעורכי דין מקצועיים בנושא הזה מכירים (אבל לבד וללא עורך דין אין לך שום סיכוי ). לעניין האוטו הנוסף כמו שאמרתי הוא שם צלב על האוטו שאותו הוא לוזר והסיכוי לטעות לא קיים (שמעתי את אגדות העם האלה והן לא נכונות ) . השוטר לא מצלם אותך כשהוא לוזר ולכן החובה בקשר העין (שאתה אומר שהוא היה לאורך כל הדרך ) . ובמשפט זו עדותו מול עדותך . וכיוון שאתה לא יכול להצביע על סיבה אמיתית (חוץ מהעובדה שאתה צעיר ) למה הוא אמור להתאנות לך סתם ולהתעמר בך סתם , אז קשה לי להניח שבימ"ש יקבל את טענתך הזו של סתם התאנה לך כי "כואב לו לראות נהג צעיר " . כמו שאני מכיר את כביש 5 (וגרתי בשכונת אריאלה 9-10 שנים ) יש לו ימבה של פרנסה בכביש הזה והוא לא צריך להתאנות לך . והוא יכול לתפוס שם מהירויות של 150-180 קמ"ש לפחות 4-5 ביום (במיוחד בירידה שאחרי אורנית לכיוון מערב) .

Bearing

New member
מה ז"א לא שווה להתחרכש?

למה לא לשלוח קודם כל בקשה לביטול הוד"ח? אתה יודע כמה דוחות מתבטלים בדרך הזאת? אני מכיר עשרות מקרים באופן אישי.

menyroth1

New member
אפשרי

כאן קיים קונפליקט . שעלול לסבך אותו יותר מאשר צריך . יש כאן שתי אסטרטגיות אפשריות לעירעור . להמיר באזהרה או להכחיש קשר לעבירה ולטעון טיעונים טכניים שונים ומשונים . (שיטת מצליח ) אם אתה זכאי להמיר באזהרה דו"ח אתה צריך להודות ואז ימירו לך לאזהרה (אולי ) . אם אתה לא זכאי לאזהרה אז אין טעם לנסות (ואני מאמין שהשוטר בדק במסוף האם הוא זכאי לאזהרה כי זה מופיע במסוף שלו , ואזהרה נספרת כמו דו"ח בסטטיסטיקה ) אם אתה מכחיש קשר לעבירה גם אז רצוי שייצג אותך עורך דין , כי כאן זה יהיה מו"מ בגלל שהמשטרה לא תוותר בגלל ה 30 מטר האלה אלא רק בגלל קשיים טכניים נוספים שיהיו להם (אבל אם אתה מכחיש כשאתה זכאי להמיר את הדו"ח באזהרה אז אין אפשרות להמיר באזהרה ) בקיצור ולעניין זה עסק מסובך שלדעתי לא שווה "להתחרכש " איתו אם זה לא ממש ממש שווה . אם זה שווה אז ללכת עד הסוף כי יש סיכוי למעלה מסביר להצליח אם הוא מלווה בעו"ד טוב ומתמחה בתחום .

Bearing

New member
אתה לא חייב להודות

בכדי לקבל המרה לאזהרה, אתה פשוט יכול לכתוב שאתה לא ביצעת את העבירה, אך עדיין מוכן לקבל המרה לאזהרה.

menyroth1

New member
אתה יכול לכתוב מה שאתה רוצה

הדיו על חשבונך ולא על חשבוני אבל יש 3 תנאים מצטברים כדי שימירו לך דו"ח לאזהרה א. שלוש שנים בלי דוחות קודמים ב. עבירה לא חמורה ג. מודה באשמה בלי זה אין אזהרה . ואגב אם תיהיה עבירה במהלך השנה הקרובה עלולים להוציא לך את ההודאה מהמגירה ולדון אותך גם עליה .

menyroth1

New member
אגב נוסף

אני אישית בד"כ לא נוטה לטובת עירעור במשטרה /עירייה אלא מעדיף לחתוך בבימ"ש . (שם גם קיבלתי פיצויים על הוצ' משפטיות פעמיים ) .

למעלה