דראליזציה

asisa23

New member
דראליזציה

שלום.
רציתי להתייעץ בקשר להחלטה שאני צריך לקבל. אני סבלתי בעבר מדראליזציה קשה (בערך לפני 4-5 שנים) ששיתקה אותי לתקופה ארוכה. הצלחתי לצאת מהמצב בכוחות עצמי (לא עברתי טיפול כלשהו) בערך לאחר שנה, תוך כדי שאני מכריח את עצמי להתנהג "רגיל" על אף שכל יום היה סוג של סיוט. מאז חייתי בחו"ל, הייתי בזוגיות והייתי יחסית מבסוט. בשנה האחרונה עשיתי השלמת בגרויות, והלך לי טוב באופן יוצא דופן. השנה הייתה כנראה הלחוצה בחיי, אבל התוצאות היו מדהימות והתקבלתי ללימודים יוקרתיים ביותר. יום לאחר המבחן האחרון, שאני מבין שכנראה עמדתי במטרות שלי השנה, חוויתי התקף חרדה כלשהו. לא התרגשתי ממנו כל כך כי גם לאחר ש"הבראתי" מהנגלה שעברה היו מדי פעם חרדות אבל לא משהו שהפריע לי יותר מדי. מאז ההתקף ההוא, אותה חווית דראליזציה חזרה ובגדול. על אף שהפעם אני יותר מבין אותה, ומצליח להסביר לעצמי "שזה רק חרדה", כל השקפת העולם משתנה, לכזו שהיא מוזרה ומלחיצה ביותר. עכשיו אני אגש לעניין. אני יודע שאני אבריא, כי כבר הבראתי. אני יחסית מאוד אופטימי אבל עדיין ברוב שעות היום אני סובל. עלי להרשם לתואר בימים הקרובים, ובתור אחד שבקושי מצליח ללכת לקנות חלב במכולת, וגם כאשר כן מצליח ללכת , חוזר מותש כאילו שיחק כדורגל, אין לי מושג איך אעשה את התואר הזה. האם לדעתכם חזרה למסגרת כזאת קשה ואינטנסיבית זה משהו חיובי? תמיד אני מרגיש שאם אחזור שבוע ללימודים ולאווירת לחץ הזאת, אני אתרכז בלימודים ולא אוטרד האם אני היחיד בעולם, ואם הכל חלום (פעולה שחוזרת על עצמה כמה שניות עד פיצוץ חרדתי, ואז המעגל הזה חוזר לעצמו עד שאני הולך למחשב או משהו ונרגע). ובכל זאת מנסיון העבר שלי הדבר הזה לא עובר תוך יום וגם לא יומיים. האם יש כאן סטודנטים שסובלים מהפרעת חרדה קשה כמו שלי? ועוד שאלה. לאחר שעברתי את המצב הזה בכוחות עצמי, תמיד התגאתי בכך שלא הלכתי לפסיכולוגים שייקחו לי סתם כסף, ולא הלכתי לפסיכיאטרים שיסממו אותי. כמובן שעכשיו שאני במצוקה שוב, ומבין שהדבר חזר, אני מבין שאולי טעיתי. האם מומלץ טיפול כלשהו? הייתי באבחון לפני יומיים ורשמו לי ציפרלקס אבל אני מפחד מהתרופות האלה... אשמח לעצה, יש לי עוד כמה ימים לשלם את הפיקדון ובנוסף לכל מה שעובר עלי, גם העניין של הכסף מטריד אותי :)

אלי12314

New member
תראה

סבלתי מדה ריאליזציה בעבר
פסיכיאטר מסויים המליץ לי על כדור בשם אביליפיי שהוא כדור אנטי פסיכוטי עם עוד יתרונות למיניהן ללא תופעות לוואי, הבעיה היחידה היא שהוא יחסית יקר.
לאחר חודשיים של טיפול נפטרתי מהדה ריאליזציה לגמרי.
מקווה שעזרתי. :)

היי ASISA

יש לך הישג מרשים שאתה יכול לרשום לעצמך על שתקופה ממושכת הצלחת להניח בצד את התחושות שליוו אותך והסיבה שאני אומרת ששמת בצד היא מאחר ולעיתים נדמה לנו שאנחנו מטפלים בבעיה אבל כאשר לא מטפלים מהשורש זה כמו לשים פלסטר על הפצע שכאשר הוא מכוסה לא בהכרח הוא יתרפא.
העזר בכל מה שאתה יכול , אני ממליצה בחום על שיחות להבנת הבעיה מהשורש הרי יש סיבה למה שאתה עובר ,זה יושב אצלך איפה שהו בראש משהו שעברת ואפילו יתכן שאינך זוכר אותו זאת התקיעות שלנו לעיתים ואז היא מופיעה בצורה מסויימת וזה יכול להתבטא במגוון אפשרויות אצל אחד זה דארליזציה אצל האחר חרדה חברתית , אגרופוביה ועוד

כל הכבוד על השלמת הבגרויות ועל הקבלה ללימודים אני לא חושבת שאתה צריך לעצור שום דבר ההיפך הוא הנכון, להתקדם ולא להביט לאחור ,
אל תפחד מהכדור אני העדפתי טיפול כדורי כי אני לא מוכנה לסבול את התחושה הנוראית של התקף אבל זאת רק אנ י:)

ואם בכל זאת תחליט לבדוק השפעת תרופות עליך אז אולי תתנסה אולי קודם בהומואפתיה , זה טיפול בצמחי מרפא שאינם מזיקים והתרופות אינם יקרות מאד
האפשרויות טיפול אצל הומואפתית נע בין 150- 350 למפגש אם תרצה המלצות אשמח לתת לך על מישהי מדהימה במיוחד

ואם טיפול כדורי החלטת ... אז יש מגוון סוגים של כדורים טובים היום בשוק הפרמצבטיקה

ציפרלקס הוא כדור מאד יקר 380 ש"ח ל 40 כדורים דרך קופת חולים מכבי היא יקרה מאד כי אינה בסל הבריאות
לעומתה יש את האסטו שהוא התחליף הגינרי לתרופה אותה הגברת בשינוי אדרת בערך אם אני לא טועה 50 ש"ח לחפיסה
הבדל עצום אני לא התחברתי אליה העדפתי את המקור ושוב מדובר באותה התרופה ויש את מה שאלי המליץ לך עליה
מאחלת לך הצלחה

למעלה