דקה לפני התפטרות

מצב
הנושא נעול.
דקה לפני התפטרות

דקה לפני התפטרות
בוקר טוב, שאלתי מעט מורכבת: אני חתומה על חוזה עבודה שעל פי עיון מעמיק לא מצויין כי השכר הוא גלובלי וישנו סעיף שטוען כי המשרה היא משרת אמון, אך לא כך . אני עובדת במשרד והבוס בדלת לידי. בהסכם העבודה מדובר על 9.5 שעות עבודה ל4 ימים בשבוע ויום אחד 11.5 שעות עבודה. אחרי קרוב ל5 שנים אני רוצה לעזוב, האם מגיע לי כסף על שעות העבודה הנוספות שעשיתי למרות שהן "מעוגנות" בחוזה? (יש לציין שכאשר עבדתי מעל 43 שעות שבועיות אך לא הגעתי למכסת השעות בחוזה, ירד לי הכסף מהמשכורת. השאלה השניה היא , האם במידה ואעזוב ואפנה לבית דין לעניני עבודה יש איזה סיכוי שאקבל פיצויי פיטורים בגין סיבת עזבתי? תודה!

תשובה

דקה לפני התפטרות
בוקר טוב, שאלתי מעט מורכבת: אני חתומה על חוזה עבודה שעל פי עיון מעמיק לא מצויין כי השכר הוא גלובלי וישנו סעיף שטוען כי המשרה היא משרת אמון, אך לא כך . אני עובדת במשרד והבוס בדלת לידי. בהסכם העבודה מדובר על 9.5 שעות עבודה ל4 ימים בשבוע ויום אחד 11.5 שעות עבודה. אחרי קרוב ל5 שנים אני רוצה לעזוב, האם מגיע לי כסף על שעות העבודה הנוספות שעשיתי למרות שהן "מעוגנות" בחוזה? (יש לציין שכאשר עבדתי מעל 43 שעות שבועיות אך לא הגעתי למכסת השעות בחוזה, ירד לי הכסף מהמשכורת. השאלה השניה היא , האם במידה ואעזוב ואפנה לבית דין לעניני עבודה יש איזה סיכוי שאקבל פיצויי פיטורים בגין סיבת עזבתי? תודה!
תשובה
עובד שמתפטר אינו זכאי (בדרך כלל) לפיצויי פיטורים. הסיבה שציינת לא מזכה מתפטר בפיצויי פיטורים. חוק שעות עבודה ומנוחה אינו חל על עובד במשרת אמון. לכן, נקודת המוצא היא כי החוק לא חל עליך, וכי המעביד אינו מחוייב בתשלום עבור שעות העבודה הנוספות. את, כמובן, רשאית לפנות לבית הדין לעבודה, ולטעון, כי התפקיד שלך אינו משרת אמון, להסביר מדוע, ולטעון כי את זכאית לתשלום עבור השעות הנוספות שעבדת בפועל במהלך תקופת העבודה. העובדה שאת יושבת במשרד לצד הבוס, אינה נימוק לכך שאינך עובדת במשרת אמון. בכל מקרה, אם תשכנעי את בית דהין כי אכן לא מדובר במשרת אמון, והשופט/ת יקבע/תקבע כך, תהיי זכאית לתשלום עבור אותן שעות, בתוספת פיצויי הלנת שכר.

לפני ההתפטרות

דקה לפני התפטרות
לפני ההתפטרות
אם השכר שקבלת הואמעל שכר המינימום הרי ששכרך צ"ל 3967 ש"ח לרבות שעות נוספות ואם כן המעביד נהג כשורה. זאת כיוון שבמשך כל תקופת העבודה לא הלנת על כך. שעות נוספות לא מגיע פיצויים לא מגיע בנסיבות אלה

מצב
הנושא נעול.
למעלה