דעת אמת

טופיקלי

New member
דעת אמת

מה דעתכם על הארגון ? דעתי היא שאני מעריך את ראשי העמותה ואת מטרתה, אבל: -התכנים שכתובים באתרם אינם קריאים כמעט. -הם שולחים עובדים/מתנדבים להרצאות של בריאתנים כדי להתערב בדבריהם. האם זה מועיל לדעתכם ?

לא מכיר את הארגון

אני חושב שצריך לעודד דיונים , ויותר חשוב מכך - להגן על המדע נגד אלה המבקשים לחתור נגדו (מכחישי אבולוציה , כלומר בריאתנים, מכחישי איידס\HIV, מכחישי התחממות גלובאלית.. שמעתי אפילו על תנועה ש*עדיין* מכחישה את ההליוצנטריזם, דהיינו, שכדור-הארץ סובב סביב השמש ולא להפך. ) אני חושב שסתם לשלוח מתנדבים \עובדים להרצאות ולהתפרע זה ברברי ולא אפקטיבי. מה שכן, יש לעודד דיונים הוגנים ופומביים בין 2 הצדדים. (ולא סתם לשלוח איזה שתול שיצעק סלוגנים מהקהל)

טופיקלי

New member
מסכים

אבל איך בדיוק מגנים על המדע ועל המדינה במדינה הזאת, כאשר בעיר הבירה שלה שולטים דתיים ?

לאט לאט ובזהירות,

המדינה הוקמה בעיקר על-ידי ציונים חילוניים. אמנם לא אתאיסטים, אבל עדיין - אנחנו לא מדינה תאוקרטית לגמרי (עדיין)

NimrodOZz

New member
מכחישי HIV? זו הפעם הראשונה שאני שומע על זה

אשמח אם תחכים אותי בעניין זה. אפשר לומר שאני בור טוטאלי בכל הקשור לקבוצה זו.

בשמחה.

לא חשבתי שיהיו אנשים שבאמת יעשו דבר כזה.. לעומת הכחשת אבולוציה או הכחשת התחממות גלובאלית וכד' - מדובר כאן במשהו רגיש ולעיתים ממש אכזרי. מה שמטריד זה שלעיתים אלה הם חולי האיידס עצמם שמבצעים את ההכחשה (אני יכול לדמיין מדוע) בכל מקרה, בבלוג המדעי Aetiology יש המון פוסטים על זה, אני בכל אופן אקשר אותך לדף מידע שמוכיח מעל לכל ספק כלשהי שוירוס הHIV הוא הסיבה (והסיבה היחידה) למחלת האיידס - וקצת מידע על הקבוצות האקטיביסטיות המתכחשות לו. הם פועלים קצת כמו בריאתניים ,אבל מדובר בתנועה יותר קטנה (ולכן כמעט ולא שומעים עליהם. אני שמעתי עליהם ממש במקרה. מסתבר שהכחשת מדע היא תופעה רחבת היקף, כפי שאמרתי) הנה הלינק לפוסט בAetiology (סתם שתקבל טעימה מהבלוג. בלוגים מדעיים, אם אתה מכיר, זה לא בלוגים רגילים. בscienceblogs התנאי קבלה זה להיות מדען מקצועי ואקטיבי, כך שכל מי שכותב בבלוגים אלה knows his stuff) טארה סמית' , הכותבת באתיולוגיה (קודם כל, היא נראית ממש אחלה בשביל מדענית, הייתי פשוט חייב להגיד. לא שזה מוסיף לה אמינות, אבל זה בהחלט עושה את זה כיף יותר להיכנס לבלוג שלה) - היא אפידומולוגית, וזה ממש כוס התה שלה כל עניין המחלות המזהמות וכיוצ"ב http://scienceblogs.com/aetiology/2007/06/introduction_to_hiv_and_hiv_de.php עבור דף המידע שדיברתי עליו, שנותן טעימונת מהספרות המדעית ומהראיות (הרבות מספור) לכך שHIV הוא הגורם לאיידס - הנה הלינק: http://www.niaid.nih.gov/factsheets/evidhiv.htm

Wolverchenus

New member
אני אוסיף ש

יש שיתוף פעולה מטריד בין מכחישי HIV למכחישי אבולוציה בארה"ב.

אוקיי, איזה הגזמה

אני מכיר את הפוסט הזה מאתיולוגיה. בסה"כ מדובר בתופעה של crank magnetism - מכחישני מדע מטומטמים מצד אחד מכחישים בכיף כמו מכחישי מדע מטומטמים מצד שני. כשאמרת "שיתוף פעולה" חשבתי שהם ממש מנהלים את תנועת האנטי-מדע שלהם ביחד, או שהם משתתפים ביחד באותן פעולות הסברה וכד'. אם אתה מבסס את מה שאמרת על הפוסט ההוא בUD , אז אני חושב שיותר בטוח להגיד כי "מכחישי אבולוציה לא בוחלים גם בהכחשות מדע אחרות, כמו למשל, הכחשת הקשר בין HIV ואיידס" מעניין אותי לדעת אם באמת מדובר בתופעה נרחבת ,ואכן בריאתנים \ ניאובריאתנים (ID ) באמת נוטים להכחיש יותר תחומים אחרים במיינסטרים המדעי (התחממות גלובאלית, מזונות מהונדסים גנטית, HIV ואיידס, וכו')

Wolverchenus

New member
אין לי סימוכין, אבל

אם תקח את הימין האמריקאי הרפובליקני, הם מתנגדים לאבולוציה, מתנגדים להתחממות גלובלית, מתנגדים למזונות מהודנסים גנטית... אם חלקם מתנגדים גם לHIV כגורם לאיידס בעקבות קריאת ספר על ה"השקר שנקרא מדע"* אני לא אתפלא. * אם מישהו הולך לכתוב ספר כזה התמלוגים על השם אליי

הימין הרפובליקני מכחישים GW?

לא ידעתי! האמת היא שנכתבו ספרים על כך (נחש על-ידי איזה טיפוס של אינדוידואלים) יש את התופעה שבסיינסבלוגז קוראים לה "crank magnetism" - שבא לדביל אחד שמכחיש מדע אין בעייה לגרום לאחרים להכחיש את המדע שלו (יעני, מכחישי מדע מרגישים בנוח עם להכחיש סוגים שונים של מדע. זה קרה לא רק בדוגמה שטארה סמית' הציגה בבלוג של דמבסקי - אם אני לא תוהה היה זה סאל קורדובה ודייבסקוט שכתבו את הנ"ל (עם הגיון ממש, ממש עלוב to further bring the point home )

למעלה