דעתכם מעניינת אותי... מאוד !!!

Great Blue

New member
דעתכם מעניינת אותי... מאוד !!!

אתמול ישבתי עם אבא שלי וראינו חדשות, דבר שאינני נוהג לעשות בדרך כלל אבל שמחתי להצטרף לזקן בתחביב שלו... בכל אופן על המרקע רצות דמויות המגינים בנגב, והסטודנטים, והפנסיונרים, והחבר´ה ההיסטוריונים, הנכים ועוד ועוד ועוד... החוט המקשר בין כל ההפגנות היה- אלימות ! לעיתים מילולית, לעיתית פיזית וגם קצת קיצוני יותר באזור הנגב ואצל הנכים ועוד קבוצה מסויימת ואז התנוססו לפני תמונות מההפגנה שלנו בירושלים, שלו יבינו אותי לא נכון, אני מעריך מאוד את מה שנעשה ודרון תרם את כל כולו לנושא ועוד כמה יפים וטובים מאיתנו, אבל היינו פשוט קבוצה אופטימית נאיבית צפונבונית שפחדה על המניקור שהיא כרגע עשתה המספרה היוקרתית איפה שמגישים גם קפה... שאלתי את אבא שלי שהוא די בר-מוח לדעתו על מחשבותיי והאם היה מקום להתקלויות עם שוטרים, חסימת כבישים, שריפת צמיגים וכו´ - תשובתו בהחלט הדהימה אותי מאחר ובגיל 0 הוא היה זה שרץ וקנה ליא ת האופנוע הראשון... תשובתו הייתה כזאת- ההפגנה שלכם הייתה של חברה נהנתנים, ילדים מפונקים שמתעסקים ב- האם יהיה לי כסף לביטוח\אופנוע או לא כאשר האנשים האלו נלחמים על לחם ותנור חימום לחורף !!! על פיסת היסטוריה ועל יכולתם לסיים לימודים ולעמוד בתקציב המוגזם ולא להיות דור שני לעוני... ואני לא אלאה אתכם\ן בשאר ההרצאה שקיבלתי והחכימה אותי , אבל לפי דעתי... בימים אילו אין מקום להרים את קולנו (לא שעשינו את זה בשנה האחרונה או בכלל), התדמית השלילית שלנו (תרצו או לא) לא תשתפר אם ישוו את בכיינו לבכי שאר הנזקקים והשובתים. לפעם הבאה שכן נעלה לי-ם ונצעק מול הכנסת או משרד האוצר- אולי נעשה את זה לפחות בשעות וימי העבודה שם ?!

ofnik

New member
כרובי -אתה שוכח שיש אנשים שרוכבים

בלי ביטוח חובה- אז מה- אנחנו מחכים שיתחילו להצטבר חו"ח טרגדיות על משפחות שנהרסו בגלל תאונה- כדי שנתחיל להרגיש לגיטימציה להפגין? לדעתי המטרה שלנו לגיטימית ורלוונטית לא פחות משל כ"א אחר!!

כRובי

New member
../images/Emo4.gif מה אתה רוצה ממני ?

האם התנגדתי או הסתייגתי מדעתו של אביו ?

M.Z

New member
אם הדברים היו כמו שאתה מציג אותם

תשובתי: אני מסכים איתך ב-100% . אבל המציאות כרגע בארץ היא לא כזו. נכון, יש הרבה גופים ששובתים במאמץ לחיים נורמליים, אבל חלקם לא. האם כשהמורים שובתים זה גם לפת לחם - או שיפור תנאים? (ואני לא נכנס אם הם מרווחים בדיוק כמו שצריך או לא) האם כשהמצילים שובתים למרות משכורות העתק שלהם זה מאמץ קיומי? האם כשארגון הכבאות שובת - לשיפור תנאים זה בגלל שאין להם פת לחם לאכול, או כדי שעדיין 60% מהתקציב ילך על שכר שלעיתים מגיע ל-25,000 ש"ח בחודש. לכן - מול אילו שבאמת שובתים מחוסר ברירה - אני מוריד את הכובע, אבל המשק כיום שובת בכל כך הרבה אגפים ותחומים שלא כולם מוצדקים. יש עוגה במדינה הזו, שמי שצועק מקבל חלק גדול יותר בלי קשר אם יש הכרח לכך או לא. לכן גם אנו כאזרחים שומרי חוק ומשלמי מיסים יש את הזכות למחות על גובה המס הנדרש מאיתנו בכדי לנוע בכלי רכב מסויים. לא לכולם אופנוע הוא פאן של יום שבת יש כאלו שבשבילם זהו כלי תחבורה וכמו שמעלים כל תעריף תחבורה ויש צעקות גם כאן. נראה לי לגיטימי מאוד. אם רוצים כסף שיקצצו מאיפה שיש ולא יקחו למי שאין.

doron321

New member
תגיד לי..יש אפשרות שאבא שלך יאמץ

אותי???? אבא צודק לחלוטין (ואנ יחייב להודות שלא חשבתי על כל העינין של העיתוי).. זה ניראה קצת מוזר שאנחנו נאבקים על סכומים כאלו בשביל ההנאות שלנו והם נאבקים בישביל מיחייה..... אבל...כל אחד שכאי להאבק את המאבקים שלו.

mitke

New member
אבא שלך איש חכם ../images/Emo70.gif

ואני לא אומר את זה בציניות! אני מסכים אם כל מילה שלו. מצד שני, קשה לי לראות את הקשר בין הדברים. מה, זה שהמצב הכלכלי בארץ קשה, זה נותן לממשלה אישור לזיין אותי בתחת באופן לא צודק? אם מחר יגידו שכל נהג שחונה באדום לבן יקבל קנס של 20,000 שקל, כי אין כסף למדינה ואתה תלך למחות, אתה חושב שיהיה לך אכפת מהילד שהלך לגנוב אוכל מהפלאפל כי הוא לא אכל כבר שבוע? נכון, החברה בארץ במצב קשה מאד. הכלכלה נוראית. המצב הביטחוני לא היה כ"כ גרוע כבר שנים. תאונות הדרכים גובות מחיר יקר מדי יום ביומו. אלימות במשפחה גוברת מרגע לרגע. שיעורי הפשע בגרף עליה מתמדת. אבל זה לא אומר שאנחנו לא צריכים להאבק, בגלל שלמישהו אחר יש מאבק יותר צודק. אני מסכים שאין מקום כרגע למאבק מתוקשר, אלא מאבק בחדרי חדרים, בפגישות, בנסיונות שיכנוע: בדיוק מה שעוסקים בו הנוגעים בדבר.

amir_z

New member
../images/Emo45.gif

I am now working on a computer with no hebrew. Your father is right, but as Mitke said, this is a fucked up country. The people that work in the docks that earn over 20,000 NIS made a strike. They got 36,000 NIS bonus each. They also got a commitment that they would remain a monopoly and will be able to charge more for the service that they provide, and thus other people (that do make so much money) got laid off. The situation sucks. There are people that do not get enough money to put food on the table, but there are yeshive "students" that make 11,000 NIS by doing nothing other than making babies. All this does not mean that I should simply let the government f&*@ me over. I refuse to give up my basic rights just because there are other people that suffer more because of other things. In the same way, would you say that the handicapped should not strike because people in the territories are getting gunned down? And what about the Negev protest? The thing about the Negev law was mainly to reduce the amount of tax that is being paid there. Do you know who wins from reducing tax levels? Not the poor people that do not pay tax. The wealthy people that pay a lot of tax. This law was supposed to cost the country 500 Million Nis. IS there anybody that is saying anything about them? And what about the students? They also suffer, but they are not starving. Yet we sympatyze with them. The bottom line is that we should not be ashamed of the fact that we do not want to be f$#@ed by the insurance

silicon

New member
../images/Emo45.gif מסכימה איתך ../images/Emo70.gif

צריך להיאבק, אבל בינתיים התקשורת והראש של כולם עסוק בדברים יותר מידי קשים: נגב, רעב, אבטלה, ועוד צרות ופיגועים. לכן בשלב זה מאבק רועש שלנו יושקט לעומת כל שאר הפגעים האנושיים בעולם ובארץ. המאבק השקט ממשיך, ביחד עם ניסיונות מכיוונים שונים להעלות את קרננו בעיני כולם (תכל´ס- יחסי ציבור ). מקווה לשמוע ולהעביר חדשות טובות בקרוב, יום טוב ובטוח לכולם, סיליקון, חברת ועד.

hananlv

New member
תמיד יש מישהו יותר דפוק

למשל – הרעבים באפריקה הרבה יותר מסכנים מהנכים והעניים בישראל האם בגלל זה הנכים צריכים לקפל את דגל המאבק שלהם?

SCOOTERMAN

New member
../images/Emo45.gif מילה בסלע

זה לא מחייב שהמאבק שלנו לא צודק, אלא רק שצריך דרכים אחרות כדי לבטא אותו.

כRובי

New member
../images/Emo45.gif זה מה שהתכוונתי גם אני

ואתה אמרת ..

mico

New member
זכרונות ילדות

כשהייתי בגן חובה וטרום חובה הגן שלנו גדר עם גן אחר של ילדים אוטיסטים בשעות המשחק בחצר (שהם כמובן קיבלו יותר) נהגנו להעביר זמנינו בשיחות נפש על התנאים במקום העבודה הנוכחי (כמו שאני עושה היום ברמזור עם איזה שליח). בכל אופן (ובניגוד לשליח) התנאים של האוטיסטים היו הרבה הרבה יותר טובים, אע"פ שהם לא יתרמו מן הסתם למדינה. זה לא שיש לי בעייה עם זה שהם יקבלו יותר, אבל כשמגיעים למצב שבו אני צריך להצטמצם בשטח החול בארגז שלי וכל זאת בשביל שילד אחר יהנה משולחן פינג פונג שהוא לא יכול להשתמש בו (כן, היה להם כזה, לפחות ככה שמעתי, אני יודע שהיה להם בניין מאוד גדול משלהם) זה בעצם אומר משהוא, אי אפשר לתת הכל לאף אחד, זה הכל עניין של הקצאת משאבים, יש הרבה אנשים שבוחרים בחיים של נכות, אם קצבאות ההבטלה עולות הן גוררות עימן את אחוז האבטלה, אין עובד/ת סוציאלית שיתן/תתן למישהוא להשאר רעב בכל מקרה בקיצור חברה כל עוד שהדוייסלייך לומדים תורה אני לא רוצה לממן את זה שבת שלום ושבוע טוב

לעניות דעתי, הפגנה אלימה לא היתה

משיגה תוצאות טובות יותר משום שמטרת ההפגנה היתה חשיפה לתקשורת. זו גם הסיבה לכך שההפגנה היתה ביום שישי, מועד בו יכלו יותר אופנוענים להתיצב. קהל היעד היה אמצעי התשקורת ולא פקידוני האוצר. חוצמזה - דמי הביטוח אמורים לכסות על ההוצאות הצפויות ולא להיות מקור לרווחים מופקעים!! שלמה כהן יוכל לענות טוב ממני על דמי הביטוח הריאליים שצריכים להיגבות מאיתנו. צודק מי שאמר שעוול אחד (הנכים, הנגב) אינו צמדיק עוול אחר - אנחנו. עוד נקודה למחשבה היא מה שעושה החקק ליצמן מהידות התורה - בלי הפגנות ובלי רעש הוא דואג לחברות הסחטנים שלו לכל מה שהם לא העזו לבקש. ותחשבו על זה. הדגלן שהולך להדביק פאות ושטריימל.....

גרמי

New member
לא צריכות להיות לנו נקיפות מצפון

רק בגלל שלמישהו אחר רע יותר מאתנו. אותנו לא דופקים מכל הכיוונים? אני משלם אלפי שקלים למס הכנסה בחודש, ומקבל בחזרה אולי 3% מזה בדמות קצבת ילד ראשון. מהקצבה הזאת לא אכפת לי - שיקחו את זה ממני, לא צריך מהם טובות, אבל העלאת ביטוח האופנועים כפי שהוצעה, לגבהים שערורתיים, לא תפגע בנו רק כספית, אלא תפגע בכל אורח החיים שלנו. באופן מעשי, ביטוח חובה שנתי של 9000 ש"ח כפי שהוצע, יגביל לנו את החופש ויגנוב לנו עשרות שעות של זמן פנוי בחודש. זמן שאנחנו מרוויחים בזכות השימוש באופנוע. אז עם כל הכבוד למי שגם אין להם כסף לקנות טוסטוס, אנחנו אלה שמממנים להם את הקצבאות, את דמי האבטלה ואת ההקלות במיסים ובארנונה. אם המדינה לא תשכיל לבוא לקראתי בדברים כמו ביטוח החובה (ועוד הרבה דברים אחרים שמקומם לא בפורום הזה), בסוף הם יגלו שמקור הכנסה קבוע שלהם יבחר לשלם את המיסים שלו למדינה אחרת

FZR600R

New member
המצב בארץ לא מוריד ממידת הצדק של

המאבק שלנו , אבל אני מסכים שהדרך לא צריכה להיות דרך ההפגנות ההמוניות והרועשות (את אלה יש להשאיר באמת לאנשים שהגיעו לפת לחם) אלא דרך קשרים עם הרשויות , חקיקה ומהלכים פוליטיים.

גמלמל

New member
ההשוואה הזאת לחלוטין לא נכונה

ובכלל,מה הקשר? כדאי להזכיר שכל מיני דפוקים עלי אדמות שצועקים מול הכנסת לא מיצרים אותה עוגה שהם כה להוטים לאכול. דווקא "ההבר´ה נהנתיים" מכינים אותה המיסים שלהם. להשוות שוד המס ושוד הביטוח למצב הנכים? זה כאילו שדדו מישהו ברחוב ואתם אומרים: "הא,זה הרי לא כסף האחרון שלו,מה קרה? ובכלל עור שלו רך מידי".

SCOOTERMAN

New member
השאלה היא האפקט

אף אחד לא טוען שהמאבק שלנו לא צודק או מיותר בגלל שיש צרות גדולות יותר. אלא שהסיכוי של הפגנות לקלוט את תשומת הלב הציבורית בימים אלו הוא נמוך. המטרה העיקרית (אך לא היחידה) של הפגנות ומאבק המוני הוא דעת הקהל ועלינו להבין שבזירה הזו אנו סובלים מנחיתות ברורה.

למעלה