דעות של אנשים שהיו בדרום אמריקה

ThePig

New member
דעות של אנשים שהיו בדרום אמריקה

שלום לכם !
אני כותב בשם ידידה שטסה סוף חודש לדרום אמריקה ורוצה לקנות מצלמה.
נורא חשוב לה תמונה איכותית גם בתנאי תאורה קשים, אין לה צורך בעומק שדה מטורף- הכוונה שהיא לא "משתמשת כבדה".
אני אישית המלצתי לה ללכת על G12 של קאנון או P7000 של ניקון כדי לקבל מצלמה שהיא גם אוטומטית ומוציאה תמונות טובות במצב הזה וגם אפשרי לשחק איתה קצת ידני וזה פשוט כיף (קורץ לה מאוד עניין הצילום וההבנה בעניין)
מצד שני היא שאלה אותי על 600D של קאנון ו D3100\D3200 של ניקון.
גם אחרי שהסברתי שפחות כדאי בגלל עניין "תסבוך" העדשות וההבנה של המצלמה כדי להוציא תמונה טובה היא מתעניינת ב DSLR מאוד.
יש לכם המלצות מהחברות שאני פחות מכיר ? פנסוניק אולי ?
שוב, הדרישות הם מצלמה לטיול בדרום אמריקה, שתיהיה נוחה גם במצב אוטומט, חשיבות של הוודאו לא בשמים.
תודה !!

נראה שהתוצאות ב-JPEG הן שיקול חשוב

לכן הייתי ממליץ על אחת מהמצלמות הבאות:
ניקון V1
פוג'י X10 או X20
אולימפוס E-PL2 או E-PL5
אולימפוס XZ-1 או XZ-2

כל המצלמות האלה מותאמות לתנאי תאורה קשים יחסית, בעלות מיקוד אוטומטי מהיר, מציעות שליטה ידנית בפרמטרים של החשיפה ומצטיינות בתוצאות טובות בהפעלה אוטומטית. מאחר שעומק שדה רדוד איננו מהווה קריטריון מרכזי בבחירה כולן יתאימו באותה המידה.

ThePig

New member
מעולה !

המון תודה על הפירוט ..
אני לא ממש מודע למחירים של העדשות בחסרות מראה (שהמלצת על ה V1) .. יש עדשה שמקבילה ל 18-200 ? 18-105 ? שהיא יכולה לצרף לV1 ?

falou

New member
יותר חשוב מצלמה שאפשר לשמור עליה בתנאי

הטיול...
אם זה טיול תרמילים, עזוב אותך מ-DSLR, עזוב אותך מעדשות מתחלפות.

אם היא לא מבינה בצילום, אל תכוון אותה למצלמות שהחוזק שלהן הוא ביכולת לשליטה ידנית (סדרת G של קנון). שלח אותה דווקא לאלו שמוציאות תמונות טובות במצב האוטומטי. פשוטות וקטנות לתפעול (אם מירורלס ואם P&S). טיול שאתה רוצה ממנו זכרונות, זה לא הזמן להתחיל לפספס תמונות עם טעויות של טירון...

בקיצור, לצרכי טיול, נראה לי RX100 בחירה מצויינת. עומק שדה רדוד זו מכשלה אצל הדיוטות וה-RX100, עם הצמצם היחסית סגור שלה בטלה, מתאימה, ועדיין תיתן יכולות ISO טובות.

למעלה