דעה

אוי טוטאל

דווקא כאן. אתה לא חייב להיות אתה. דווקא כאן..אפשר ללבוש מסיכה. להביע דיעה בלי פחד (אבל כאן מזמן לא וירטואלייה אמיתית ..כאן כולללללללללללללם מכירים..עולם קטן קטן הפורום שלנו) ודווקא כאן מפחדים להביע את דעתם באופן אמיתי בכמה וכמה מיקרים שהיו כאן. אז למה להיות צבועים? נכון שכאן היה אמור להיות קל יותר לומר מה שיש.. אך עדיין צריך לשמור על נקיון מסויים ולדעת לא לפגוע בנהלים או להתעלל בהם. יש נהלים. יש ניקים. לא פוגעים במילים גסות בכוונה תכילה כדי לפגוע באדם. זה הכל. לקרא למשהיא פריחה..לאחרת לומר לה:מפשקת רגליים לכל אחד...לשנייה שהיא לא שפוייה וצריכה כמה כדורים.. זהניראה לך בסדר? מה אין גבולות כי זה פורום וירטואלי? אני יודעת שאני ואתה אף פעם לא מסכימים על כלום..וזה אחלה. אבל יש דברים שגם אתה לא תעבור עליהם נכון?

../images/Emo45.gifהאם הסיכום שלך הוא ../images/Emo45.gif

לכתוב נהלים חדשים לפורום? רעיון לא רע בכלל..נהלים שאנחנו כתבנו בעצמנו....גדול.

n o g a1

New member
מספר דברים נוספים:

1. אחלה שרשורון! 2. אחלה דיון (בלי עין הרע חמסה , חמסה ..ז' כ' ז' כ'
). 3. ההשוואה בין הדיון הווירטואלי לבין דיון לא ווירטו היא השוואה חסרת תכלית , לדעתי. המשותף היחיד שיש שבכל מצב ובכל מקרה ישנם אנשים מאחורי הכתוב , אנשים שונים , מגוונים , עם רגשות , עולם של חוויות , עולם שבו כל אדם שונה מאחר . המשותף הוא החובה לכבד והזכות לכבוד. כל השאר שונה בתכלית. היופי כאן שכל אחד בכל רגע יכול לשאול , לעלות מה שבא לו ... בלי לשלם "מחיר" של מבוכה , הכרות , להוכיח ש... פשוט לשלוף וכך גם המגיבים. 4. אני אוהבת את הפורום , אך יותר אוהבת שוקולד
(לא שייך לנושא , אבל מה איכפת לי)

לוקחת את הדיעה..

והופכת אותה לדיעה על אדם..ולא על נושא.. איך אנחנו מתרשמים מאדם.. איך מגבשים דיעה עליו.. התרשמות אישית.."דעות קדומות"....הכרות אישית...הכרות כללית מסיפורים של אחרים וניסיון של אחרים".. אפשר בלי בלאגן....

t o t a l

New member
יצר האדם רע מנעוריו

בעיני הדינמיקה כאן, בהשוואה לשיח של פנים אל פנים, מאלפת, מסקרנת, ומלמדת מלא על הטבע האנושי. אני למדתי שאנשים הם רעים. בבסיס. בשורש. על באמת רעים. יצר האדם רע מנעוריו. [גם אני אגב. רע. מאוד]. הרוע הזה לא בא לביטוי בחיים האמיתיים, כי שם אנשים עצורים יותר. מחושבים יותר. מנומסים יותר. או אם תרצו צבועים או אם תרצו אינטרסנטים, או אם תרצו מלאי טאקט. כאן כל היצרים מקבלים דרור. כל האלימות הטבעית שנמצאת בכולנו [נמצאת גם אצל הצדקנים ומגלגלי העיניים] מקבלת זירה נרחבת לפעולה וכר להתפתחות. משהו בוירטואלי מאפשר לנו להיות אמיתיים יותר, רעים יותר, אלימים יותר. הניסיון להתוות סוג של קוד אתי והתנהגותי, נועד לכישלון בעיקר מכוון שהניהול אינו מוצלח. אינו אחיד. אינו קונסיסטנטי, נגוע באיפה ואיפה ובעיקר נגוע גם הוא ביצרים. צורת ההתבטאות של הכותבים, אינה יכולה לכן להוות סיבה למחיקה. פשוט כי אין אמת מידה אחידה. מה שבעיני אחד ראוי למחיקה, בעיני אחר לגיטימי. מה כן ראוי שימחק? מה שתפוז [האח הגדול] מחייב בשל אינטרסים כלכליים [פרסום] או בשל שמירה על התחת [הפרת זכויות יוצרים]. וכן... עוד משהו ראוי שימחק- אאווטינג. מכוון שאנחנו לא וירטואלים לחלוטין [או בכלל לא], גם אאוטינג ראוי שימחק. אבל גם בזהירות ולא ביד גסה.

n o g a1

New member
לא חושבת

שיצר לב האדם רע מנעוריו אנשים שרע להם ב"לב" מונעים ע"י רוע , כל אחד עולמו , תסכוליו , רגישותו , התפתחותו , מחשבותיו ורגשותיו. מסכימה שכאן בסביבה הזו קל להוציא , לשחרר ולתת דרור לבפנוכו הזה . הרי לא נלך ברחוב ופתאום נעצור אדם אלמוני ונגיד לו :"תשמע הגרוש שלי חרא , לא משלם מזונות , אני אראה לו מאיפה משתין הדג" או נגיד לו "לבד לי בנשמה , שכחו שאני קיים , מרגיש בדידות כסכין בלב"... כאן , אין צורך להתאמץ , אפשר להגיד הכל - זה יופי! באותו באופן אפשר להגיב בכל צורה , כמו כן מותר להגיב על כל צורת תגובה וכו' - זה גם יופי! המחיקות מיותרות , גם לדעתי. אלא אם הכותב מבקש למחוק את דבריו (קרה לי פעם). אין אמת אוניברסלית ... כמה נכון , כמה טוב שכך!

maof

New member
אני חולק על דעתך...

דפוס התנהגותי זאת המילה הנכונה, כל השאר פשוט היתיפיפות ולא שום דבר אחר. אנשים שצורת ההתבטאות שלהם זולה, סביר להניח שזאת הדרך שהם יתבטאו גם בכתובים. מותר לא להסכים...מותר להתווכח...רק שצורת ההתבטאות שונה מכל אחד ואחת, אנשים שצורת ההתבטאות פרחה, מנייאק, דפוק, שגורה בפיהם, לא רואים שום סיבה שבעולם מדוע לא לכתוב בצורה כזאת. אנשים שמסימים דיון בצורה של...אתה דפוק ! יה הומו ! שום אדרת מכובדת לא תכסה אגו מנופח ושגעון גדלות למחיאות כפיים. מעוף

n o g a1

New member
אאכזב אותך

אם אומר שאתה לא חולק על דעתי? אתה לא רומז לי על משהו , נכון?

maof

New member
נהפוכו...../images/Emo13.gif

אנשים הם טובים עד ש....השד מתוכם משתחרר
מעוף

יצרים..

רק המחשבה מה היה קורה בחוץ..אם הינו משחררים אותם לחופשי שם..כמו כאן..

מכיר אנשים שאין בהם רוע !!

יש אנשים שאין בהם אפילו לא טיפונת של רוע.. והם גם לא צדקנים ולא מגלגלי עיניים.. אחד מהם זה אני, כן אני. ויש עוד כמה מפה שהספקתי להכיר... (ככה בראש הספקתי למנות 3).. בלי שום ציניות ומכל הלב באמת חבל לי שזה מה שלמדת... אנשים מנומסים, מחושבים ועצורים יותר יש גם ב"חוץ" בחיים.. ההבדל הוא שבחיים האמיתיים אפשר לבחור במי שיקיף אותך, ופה לא.. אני לא חושב שיש פה מישהוא שמנסה להכתיב קוד אתי.. אתה לא פעם יצאת באמירות, אבל לא פגעת באנשים..הכל שאלה של רצון.. עם הסייפא של דבריך אני מסכים לחלוטין..

בחישוב מהיר...

יכולה למנות יותר אנשים שלא חשה בהם ומתוכם רוע.. <וטוטאל נכנס בהם על אפ'דעתו שלו..< ואתה גם..לפחות לא חשתי עדיין ממך.. וזה לא אומר שכתיבתם תמיד מוצאת חן בעיני דעתם מהלך חייהם..צורת התבטאותם.. למרות הרעש שהם עושים.. ויש כאלה..שמרעישים פחות מרעישים יותר..ולא משנה כמה יסתירו.. תמיד יהיה אפשר לחוש אותם....לטוב ולרע..

t o t a l

New member
אתה מטיף על דרך ההתבטאות הראויה

האין זה ניסיון להכתיב. לקבוע לאחרים. אתה קובע לאנשים מה "הם צריכים להבין" ואיך עליהם להתנהל. [או להתבטא]. אתה קובע [בנחרצות] מה מותר ומה אסור. אפילו לאנשים "שאין בהם טיפת רוע", אין זכות לומר לי [או לאחרים] מה לעשות. [או איך להתבטא].

למעלה