דעה

יערית

New member
אבל אבל

חתכת את הדברים שלי ואין יכולת להבין מזה את הפואנטה:((( תוחזר הפואנטה לאלתר

../images/Emo9.gif

הדברים שלך ברורים ! ברורים בדיוק כמו שהיום זה יום שבת... כבוד לזולת, כבוד לאדם - זה כל הסיפור. לחשוב שדעתך היא הנכונה ולבחור בשיטת "טיפול" של זעזוע, תוך ניסיון לאנוס את דעתך על האחר כמעט בכח.. זה בזוי בעיני.

d a n i e l s 5

New member
אבל, אבל אבל....

האם מה שלא בוטה בעיני...הוא בוטה בעינך? כי שוב אם ניקח את השרשור המפורסם.....(אוהבת דוגמאות בכדי להמחיש) בעיני הכתובים של האקסייטרית.....היו בוטים פי אלף מהתגובה הראשונית של הערס ..... ובעינך דבריו של ערס היו בוטים יותר שהרי עד כמה שזכור לי רק אותו תקפת על הסגנון הבוטה ..... אז אתה תתקיף אותו , אני אתקיף אותה.....וכולנו נהיה מאושרים ?.......ממש לא !!!!!!!!! כי בעיני ההתקפות האלה .....הן אלה שמעוררות את הבוטות (ראה ערך הנגררים). בוא נסכם...שכולנו כאן ילדים גדולים , כולנו כאן הורים, כולנו כאן וכל אחד לעצמו יקבע לו את רמת "הבוטות" :)

את מפספסת את העיקר..

פגיעה זה דבר סובייקטיבי, עם זה אני מתאר לעצמי תסכימי איתי.. אבל..ופה אני רוצה להכניס את השאלה של דגנית... אני בטוח שפותח השירשור לא מדבר בחיי היום יום שלו עם אנשים באותה לשון ושפה בה הוא פונה לאנשים פה.. לא רוצה לחשוב למה היה זוכה אם היה מרשה לעצמו לדבר ככה לאנשים בחיים ה"אמיתיים"... אנשים בד"כ בשעת מצוקה נכנסים לפורום מבקשים לקבל דעה נוספת... האם לשבת מאחורי מסך ולהיות גיבור על חלשים זו גבורה?.חוכמה?..לא ולא !! אף אחד לא אומר שצריך רק ללטף ולחזק (ולא שזה רע..) אבל מפה ועד להשפיל, לבזות, ולפגוע באחרים עד כאן. כל אחד שכותב כאן שישאל את עצמו אם היה משתמש באותם מילים גם בחיי היום יום כלפי אנשים שביקשו ממנו עצה.. וממש, אבל ממש לא.. לא כל אחד יקבע לעצמו את רמת הבוטות..מה זה פה שוק?...הפקרות??.. אם מישהו יהיה בוטה מידי ויפגע באנשים (בדוק!!) בצורה שיטתית, אני פה כדי להזכיר לו.
והנה בלי שום מילה על נגרר...

ערסlight

New member
קצין

שמע, יש כמה דברים מאד בסיסיים שאתה לא מבין. פורום וירטואלי הוא לא חבר'ה כמו שאתה מבין את זה. זהו מקום שבו אפשר לומר דברים הכי נקי והכי ישר ובלי מניארות, פוזות ונימוסים. זהו גם הרעיון של להיות אנונימי [למי שמעדיף] ומקום שבו הנושא המשותף הוא החשוב. אתה לקחת על עצמך תפקיד. גם הניק שבחרת לך מוכיח את זה. תפקיד של מגן. הדעות שלך לא רלוונטיות אפילו לעצמך. אתה מאלו שיעשו הכל בשביל הפוזה שנבחרת. ככה אתה קונה את עולמך. זכותך. [מ'כפת לי]. אבל תראה, יש פה שירשור שהוא דיון כללי. אתה מזנב בי אישית גם פה. אתה מחפש שברי אמירות בכדי לנגח אותי אישית. כמו איזה צבוע שניזון מנבלות. מישהו משליך עצם ואתה כבר שם עם הלשון. ואחרכך תגיד שאני פוגעני ומעליב. ומה שאתה עושה לעצמך... לא חאראם? ואם תגיד שאני מתנשא... אתה צודק.

../images/Emo9.gif

שים לב לפתיחה שלך מר "צדק" ... "שמע, יש כמה דברים מאד בסיסיים שאתה לא מבין"... הפעם אני אפילו לא מתכוון להתאמץ ולתקן אותך.... זה רק שלך.. מעולם לא אמרתי שאתה מתנשא עלי, ואפילו לרגע לא הרגשתי כך..(לעולם גם לא ארגיש..) אתה מרגיש (וגם כותב ) שאתה מתנשא עלי... תחשוב טוב מה זה אומר עליך...
אם היית מישהוא שאני מעריך זה היה דווקא מחמיא לי.. תמישך לחשוב שאני מזנב בך.. זה בטח גורם לך להרגיש חשוב.. שמח לתרום את תרומתי למולדת... קצת מצחיק שזה שפוגע/משפיל/מבזה/מזלזל בוכה כמו ילד קטן ששתו לו/ לקחו לו.. מצטער שלא בא להניף פונפונים להריע לך כמה אתה חכם. אני אמיתי !!!

ערסlight

New member
נעלבת, הא?

יש סתירה במה שאתה כותב. אם אתה לא חוה התנשאות מצידי... הכל היה אמור להיות בסדר. [אפשר להרוג אותך ולא תודה] ומה עם הצורך שלך "להגן על חלשים"? זה אומר שהם זקוקים לך? שאתה המושיע ולוחם הצדק? ואיך אתה יודע מה צודק? הלב שלך אומר לך? יוצא... שאתה המתנשא האמיתי. ולמה אני חושב שאתה מזנב בי? באמת לענות? גם יצאת רובין הוד. גיבור, טוב וצודק. ממש... קצין וג'נטלמן.

../images/Emo13.gif..

מעולם לא קראתי להם חלשים..ומעולם לא טענתי שהם זקוקים לי.. אתה הוא זה שחושב במובן של ניזקקות, ואתה הוא זה שקורא להם חלשים.. שוב מתנשא?...
לוחם צדק??....צ'ה גווארה שכזה?....מקבל עלי, הלוואי והייתי יכול לעשות יותר..

d a n i e l s 5

New member
בהמשך למה שכתבתי קודם ....

ואתה כתבת כאן..... "אם מישהו יהיה בוטה ויפגע באנשים ...אני פה להזכיר לו ...." לכוללללללם תזכיר ? בלי לעשות את החלוקה מכיר/לא מכיר ..... תשובה כנה תתקבל בשמחה :))) חייבת לציין שבעיני להגיד למישהו שהוא יצא פרייר עיקב ההודעה הזאת של "הלו אתה אבא"....... לבין להגיד למישיהי/מישהו ...יצאת פרייר עיקב ההודעה הזאת של " הסכמתי לוותר על הכל תמורת הגט" בעיני אין שום הבדל ...זה לא בוטה, וגם זה לא....זאת רק דרך מחשבה, דיעה . זה לא נעים....וזה לא נחמד...... וכמו שכתבתי לערס למעלה.....בשירשור ההוא היו תגובות שונות לתגובה שלו ......וממנה התפתחו שתי שיחות שונות .....זה רק מלמד אותנו שהאחריות על "לאן לקחת את הכתובים" חלה על הקורא בלבד סובייקטיבי או אובייקטיבי ......הוא יחליט :) לשאלה של דגנית עניתי ...רק על עצמי אני יכולה להעיד ...... יקירי...אתה חייב לקבל את זה שיש אנשים שנוח להם בהתנחמדות .....ויש אנשים שנוח להם בהפוכה ...... וזה הכי לגיטימי בעיני לדעת לקבל את זה , כל אחד ודרכו :)

תשובה כנה ואמיתית..כמו תמיד..

לא צריך להזכיר לכוללללםםםם....לא כולם כאלה.. לא על כל משפט בוטה, או פגיעה חד פעמית צריך להעיר.. לא רוצה להיכנס לשמות או כמויות, אבל אני מרגיש מצויין עם עצמי. ודוגמה כזאת או אחרת אם היא נכונה או לא לא אומרת כלום על הכלל..

t o t a l

New member
מי קבע שכאן צריך להתנהל כמו בחיים?

מי קבע שכאן צריך להתנהל כמו בחיים האמיתיים? מי אמר שזאת אמת המידה הנכונה להתבטאות ראויה או כזאת שראויה למחיקה. אני להבדיל ממך חושב שזאת טעות להביט כך על הדברים. אני רואה את התנהגות הבריות בחיים האמיתיים כהתנהגות צבועה ולא תמיד אמיתית. במפגש פנים אל פנים, במקרים רבים אנשים לא יביעו את דעתם האמיתית בשל מגוון סיבות. תקרא לזה צביעות, או טאקט או נימוס, זה לא באמת חשוב. דווקא כאן אנשים מרשים לעצמם להיות יותר הם. להיות יותר אמיתיים. נכון ברוב המקרים זה בא לביטוי באמירות חדות שניתן להיפגע מהם, אבל עדיין, זאת האמת של האנשים. אישית, מעדיף אמת גם כשהיא פחות נעימה.

טוטל..

האמת כמו הפגיעה גם היא סובייקטיבית.. מאוד ייתכן שהאמת שלך היא לא האמת שלי ולהיפך..זה בסדר גמור. אני יכול להבין ומסכים איתך שאנשים לא רוצים להגיב כדי ל"שמור" על הדימוי שלם, או טאקט או כל מה שכתבת.. אף אחד לא קבע כלום, יש חוקים, תקנות, נורמות וערכים.. הם אלה ש"קובעים" לנו איך נגיב.. ואם כבר מישהוא החליט להגיב..ולא משנה מי, צריך לשמור על כמה כללים.. הוא צריך להבין שבצד השני יש בן אדם (בד"כ בשעת מצוקה).. הוא צריך להבין שאסור לו לעשות לאחר מה שהוא לא רוצה שיעשו לו.. ואם הוא מזוכיסט ואוהב שפוגעים בו ומשפילים אותו, שיבין שלא כולם כאלה.... הוא צריך להבין שאם זה סגנונו, ובחייו האמיתיים החברים שלו מוכנים לקבל אותו, הרי שבפורום הוא צריך להיות יותר רגיש לזולת.. אפשר וצריך לומר את דעתך ואת האמת שלך תמיד!!! אבל לכל דבר יש צורה...זה המסר שלי..

t o t a l

New member
אף אחד לא "צריך" כלום

עשית שימוש מרובה ב- "צריך להבין" . אבל מה לעשות שההבנה שלי שונה מההבנה שלך. חוקים, תקנות, נורמות וערכים? של מי? לכל אחד שונה מהשני, אין מטבע אחיד, אין סולם ערכים אחיד, גם לא בכל הקשור לבחירת המילים ואופן ההתנסחות. הניסיון שלך לקבוע אמות מידה למותר ואסור, לטוב ורע, לראוי ושאינו ראוי, נועד לכישלון. לא מכוון שאמות המידה שלך אינן סבירות ואינן ראויות, אלא מכוון שהן אינן היחידות שכאלו. בסולם הערכים שלי עדיפה כתיבה "מתריסה", גם אם היא לעיתים מעליבה, על פני כתיבה "נעימה" וריקה מתוכן.

צריך להבין..

אדם צריך להבין שאסור לפגוע/לזלזל/להשפיל באחר...אין פה עניין של הבנה שלי או שלך.. זה כלל בסיסי אצל כל מי שנמצא בסביבה של אנשים. מסכים איתך שעדיף כתיבה מתריסה על פני כתיבה נעימה וריקה, אך תסכים איתי שיש עוד הרבה באמצע.. אפשר גם כתיבה נעימה ומלאה.. שיהיה לך סופ"ש נעים.

למעלה