דעה

ערסlight

New member
דעה

הפורום הוא קבוצה של אנשים שיש להם איזשהו בסיס משותף שמתקבצים ביזמתם לסוג של דיון. הדיון, בכדי שיתקיים, טוב לו שיהיה בו מגוון. ככל שהמגוון גדול יותר, הוא מעניין יותר ומפרה יותר. זהו מקום שבו אפשר להעמיד את דעתך מול דעות אחרות. לבדוק את עמידותה ואולי אפילו לשנות אותה אם השתכנענו. זהו מקום שבו אנשים ככל שיהיו פתוחים יותר, גמישים במחשבתם, סקרנים ומתעניינים בבני אדם, כך רווחיהם האישיים יהיו גדולים יותר. בהיגיון הזה, כל דעה. שתהיה המוזרה, הסוטה והפריקית ביותר... היא לגיטימית. כל דעה, נכתבת תחת הניק של מי שכתב אותה, מייצגת את דעתו של הכותב בלבד ואינה מחייבת אף אחד אחר, אלא אם בחר בכך. נראה לי שעד כאן, רובכם הגדול מסכימים איתי. העניין הוא, שיש אנשים שדעה אחרת, השונה, מערערת את שיווי משקלם האישי. ככל שאנחנו נאחזים בראיה מסויימת ומישהו אחר מטלטל אותה ומעמיד בספק את עולמו של הקורא... עולה הפחד. זהו פחד שמעמיד את הקורא הנוקשה בספק לגבי מהלך חייו. אולי לא כלכך צדקנו כשפעלנו כפי שפעלנו, אולי הצדק שלנו הוא מקסם שווא. זהו מקום שבו צריך להודות בטעויות, באימפוטנציה ובבורות. זהו גם מקום שבו האינסטינקט הטבעי מתנגד ומתקומם. יש כאלה שנכנסים לוכחנות... עושים לא מעט בכדי להוכיח את הצדק שלהם [מה שיחזק את מי שהם]. יש כאלה שיבחרו להיות עם הרב. להשתייך, הדעה עצמה פחות רלוונטית. אחרים, אם אין להם טענה עניינית, יתקיפו את הכותב ברמה האישית. יקטינו אותו, יבטלו את ערך דבריו, יעליבו, ילעגו, יהיו ציניים, יעשו בריתות של התנגדות... וכל זה בשביל לשמר את עולמם המתנדנד. גם אלה דעות. אסור למחוק אותם. אפשר [אפילו יותר] ללמוד מהם על עצמנו ולבדוק מי אנחנו. ממש לא שווה לשאוף למקום של פוליטיקלי קורקט. הכל, אבל ממש הכל - לגיטימי. מה שאני מציע שרק תהיו אוטנטיים ואמיצים... וקצת פחות מנומסים, מזדהים ונגררים אחרי חברויות אישיות. יאללה באלאגן.

ומה קורה..

שדעתי לא נכתבת תחת הניק שלי.. אלה צמודה לשמי..? אפשר להחליף את הדעה..עם דרך חיים וקו חשיבה..שנרכש עם ניסיון חיים ותוהנות מסוימות.. ושינוים גאוגרפיים כאלה ואחרים..ועוד'.. בכלל.. באלאגן.. זה טוב..במיוחד אם לא מבקשים לסדר אח"כ..את הסדינים.

ערסlight

New member
אפשר

אפשר להחליף דעה. זה מוכיח שהיינו מספיק גמישים ואיפשרנו בחינה מחדש. [האחרון קובע] והסדינים, למי איכפת?

להחליף דעה..

זה כמו לבוא עם שלי ולצאת עם שלך..? זה חייב להיות יותר טוב משלי..משכנע יותר. תראה משהו..גם סדינים מחליפים..אה ולי אכפת מזה < אחת לשבוע או לפי הצורך>..האחרון קובע...גם כאן.

פברואר68

New member
אני משתתפת בפורום בערך שנה וחצי

מקום נהדר ללמוד..... מקום טוב להכיר חברות וחברים ... נעזרתי ....גם באנשי המקצוע כאן.... עזרתי לחדשים מהניסיון שלי שרכשתי.... מדי פעם יש כאן שירשורים שפשוט שווה לקרוא ושווה להגיב ... ומדי פעם כותבים לי במסר כמה נעים לקרוא תגובה שלי כזו או אחרת משוב שעושה טוב ללב איזה כיף להיות חלק מהחברותה הזו (טוב שהתגרשתי) ביי פברואר

דעתי

כדעתך הפעם לא יודעת עד כמה הצדק הוא מקסם שווא לא ברור לי למה להתנדנד ולהתערער לא משתייכת לרב לרב רצוי שלא להעליב בשומקום אפחד... כדאי ללמוד על עצמנו~תמיד להסתקרן מאחרים ~לעיתים בעד אוטנטיות לגיטמיות ואומצ ל ע ו ל ם .

מה שהיה הוא שיהיה...

שינוי דורש תעוזה ואת רובנו מניע בעיקר הפחד ! בהחלט מסכים עם מה שכתבת אבל הייתי מוסיף רק עוד סייג אחד קטנטן והוא שמירה על איזו שהיא רמת כתיבה שלא תבזה את זה שכותב ולא את אלו שקוראים.... כל השאר לגיטימי כי זה בהחלט נותן תרגול מעניין גם עבור זה שמעמיד את דעותיו במבחן

תהייה..

למה להעמיד דעותי שלי למבחן..? וזה יכול להיות כל אחר שירצה להעמיד דעות למבחן.. יכול להיות שאינו מספיק בטוח בהם..מאמין בהם..חי איתם טוב.. אלה לא החיים שמעמידים אותנו למבחן..תמידי כזה..

כמו שכל יצרן רכב לפני שמוכר את הרכב

הוא מוציא את הכלי לבדיקת שטח (אם עמד במבחני המעבדה) ואז ניתן לראות אם יש מוצר מוגמר שאו שצריך להחזיר למחלקת פיתוח .... איך תדעי אם לא תעיזי ?

זה שאמרתי..

דעותיו של אדם מתבססות על ניסיון חיים.. התבגרות ..בגרות..למידה..וזה נעשה יום יום.. לא ביציאה אחת למבחן...נגיד של <ניסיון של יצירת זוגיות..מקום עבודה חדש..או דייט..או כתיבה בפורום>.. אפ'חד לא יוצא למבחן של חיים..שינוי של חיים הרפתקה כזו או אחרת....אם אין בידו דעה מבוססת.. ששם יותר טוב מהיכן שאני עכשיו על בסיס הנסיעה הקודמת בתנאי שטח קודמים.. הנסיעה בשטח הבאה....היא תוך כדי..היציאה....שם רק צריך לדאוג לתנאי שטח..אחרים.. אחרת זאת אותה נסיעה.. איך עברנו לג'פ..?

שנדרש שינוי אין נסיון

ולכן שינוי מפחיד את כולנו .. אחת הטכניקות ליצירת השינוי היא שימוש בנסיון ע"י שאילת שאלה פשוטה : האם אני הגעתי למקום שבו אני רוצה להיות ? אם הגעתי כנראה שהלכתי בדרך הנכונה ואם לא אז כנראה שעשיתי כמה בחירות לא נכונות ופה אני בעצם יכול לדעת על סמך הניסיון מה אני לא אמור לעשות . הבעיה שזה לא נותן לי שום ערבות לגביי בחירות עתידיות ובדיוק בגלל זה אפשר לבחון כל מיני מחשבות ע"י העמדה שלהן למבחן שטח.... מצד אחד זה יכול להיות ברמת התפלספות מצד שני ניתן ישר לגשת לניסוי וטעיה

ים שקט 34

New member
כל זה נכון. אבל

יש מקרים שבהם צריך לגלות רגישות כלפי הכותב. אם הוא נמצא בתקופה קשה, ומבקש לשמוע דעות על הדרך להתמודד או להבין מה קורה לו, חשוב לכתוב את מה שחושבים, אבל לא לפגוע. דוגמא: יש לי חברה בעבודה שלפני שנתיים בעלה רצה להפרד ממנה. היא עברה תקופה קשה מאוד של חודשיים ובסופו של דבר הם חזרו. מדי פעם שוחחתי איתה והיא אמרה לי שהמצב חזר לקדמותו. לפני חודש הוא החליט שוב לעזוב וככל הנראה הפעם זה סופי. כשדיברנו על המצב שבו היא נמצאת, היא גילתה הרבה חששות מהעתיד וביקשה להבין למה זה קרה. ניסיתי לעזור לה להבין את התמונה, ותוך כדי השיחה חשבתי מה היה קורה לו היתה כותבת כאן הודעה. בטוחני שלצד התגובות התומכות היו מופיעות תגובות דוגמת "איפה היית כל השנתיים" /"זה מה שקורה למי שבוחר להטמין את ראשו בחול". גם אם יש אמת בדברים, אפשר לומר אותם אחרת באופן בונה ולא הורס. הדבר האחרון שאנשים במצבה זקוקים לו, הוא להרגיש אשמים או טיפשים.

פברואר68

New member
ים שקט ,רצוי שסרקזים ועוקצנות....

ישארו מחוץ לפורום כדי לכבד כל אחד שכותב להגיב עינייני להוסיף הומור להשאיר לעג מחוץ לפורום של אנשים בוגרים שמכבדים את עצמם

ערסlight

New member
הזדהות

מי שמחפש רק הזדהות... ראוי לו לוודא שהוא נכנס למסגרת ששם הדבר מובטח לו [חברה קרובה, למשל]. הפורום הוא בהגדרה מקום אנונימי ופלורליסטי, אי אפשר לדעת מה יעלה. הסיפור האישי של מישהו לא ממש חשוב אלא הדיון שהוא מעורר.

להיפך

לא מחשפים הזדהות..להיפך אתה יכול בהחלט לא להסכים אתה יכול להביע דיעה שונה לחלוטין אולי אפילו תיזכה לשנות את דעתו של פותח ההודעה אולי תצליח להאיר לו זוית ראייה אחרת אבל איך? באיזה מילים..באיזה טון? וערס..כאן אתה וכמה אחרים נופלים חזק. כי יש לך את הכוח לשנות..במילים.

ים שקט 34

New member
היא ועוד רבים אחרים מחפשים תשובות

אפשר לכתוב להם ה-כ-ל, אבל חשוב לדעת איך!

בהחלט

ותוסיף בבקשה, שגם אם כותבים אחרת..וגם אם חושבים אחרת.. שהכתוב יעמוד בנהלי הפורום והכותב ימנע מללעוג..לקלס..לקלל...לעקוץ ולכתוב בשפה גסה... כי אינו מסכים אם פותח ההודעה, או אם התגובה שאליה הוא מגיב. דיל?

למעלה