דעה אישית בקשר לפמיניזם

דעה אישית בקשר לפמיניזם

שלום לכל יושבי\בות הפורום אני באיזור גיל ה30 לחיי ולדעתי: הפמיניזם כמו הדת שלנו הפך כבר מזמן למשהוא פנאטי , הרי השיויון בין נשים וגברים כבר קיים מזמן , ישנן נשים מצליחניות ובקשר להבדל המספרי בין מצליחנים זכרים ומצליחניות נקבות שאלו את עצמכן למה זה המצב ונסו לקחת דוגמה מההן שהצליחו , בכל מקום עבודה כמעט ,ישנו שיויון נושא ההטרדות המיניות למשל ,הרי היום בלתי אפשרי להתחיל עם בחורה במקום העבודה מחשש לתביעה על הטרדה מינית , ןלשחב עם בחורה צריך להיות מעורב במחשבה על סורגי בית סוהר במידה והיא תתרגז, ועוד דוגמאות רבות ונוספות , ואני אומר ,תנוחו יקירותי ,לא צריך להגזים ולהלחם על כל מילה של בחור שלא מצאה חן בעינכם , בפרסומות בטלויזיה יורדים על גברים בשל טפשותם , בכל פינה עומדת איזו נביאת זעם המוציאה שם רע למין הגברי והנושא נראה כמו מלחמת חורמה , פעם אולי המצב היה כזה ,היום קים כבוד הדדי אני מקווה בין המינים , ואם לא אני מיחס זאת לבחירה לא נכונה של חברה , אז באמת מספיק , חיו בשלוה עם מעמדכן האינדודואלי באשר אתן הרי כבר מתחיל להראות כאילו אתן מחפשות לקחת את ההובלה ולא להשתוות לכלום חיו באהבה עם בני בריתכן הגברים ,סננו אותם בחוכמה ובנו לכן עולם קטן ויפה משלכם ןאם אתן עדיין "שפחות" של הבית חנכו את הגבר שלכן או זרקו אותו שהרי הוא לא מכבד אתכן וגם אתן לא את עצמכן באמת מספיק ,אנחנו כבר מפוחדים עד עמקי נשמתינו ,אתם כבר מזמן המין החזק והשולט ,ברכותי. ולכל החכמולוגיות באשר יהו ,אני חי באושר ועוני עם זוגתי בפירגון וכבוד הדדי ,ומה שלא מסכימים עליו ,מדברים עליו. כלומר אני לא מנפגעי או ממורמרי הזוגיות ,באמת שפשוט כואב לי לראות את הפמיניזם מאבד את יופיו. כל האמור לעיל לא נכתב בציניות ולא מתוך שום כוונה לפגוע ,למרת שאין לי ספק שהתגובות יהיו...... עוד נראה שלכם שין

טל קר

New member
לצערי הרב יש חוסר התאמה משווע

בין מה שכתבת למציאות. השוויון בין נשים וגברים כבר קיים מזמן? באמת? אם השוויון כבר היה קיים מזמן ואנשים עדין היו ממשיכים מהשוונג, אז מילא. אבל השוויון ממש לא כאן. לא בתחום המשפחה. לא בתחום הפוליטי. לא בתחום הכלכלי. לא בתחום החברתי, לא בתחום הדתי. שאלנו את עצמנו על ההבדלים בתחום המשפחה, הפוליטי, הכלכלי החברתי והדתי למה יש הבדל מספרי בין נשים וגברים בתפקידים יוקרתיים, והגענו למסקנה. שאין שוויון. לא במקום העבודה. צריך להיות בעל גולגולת עבה במיוחד או מטריד עם הרבה שנות ותק כדי לקרוא את החוק להטרדה מינית כדי להסיק ממנו שהיום בלתי אפשרי להתחיל עם בחורה. אני אומרת יקירי, שכדאי שתתעורר. תפתח את עיניך. תפתח את מוחך. הפמיניזם לא נועד להיות יפה וחינני, ולא מפחיד אותי שהוא "מאבד מיופיו". אתה לא מנפגעי או ממורמרי הזוגיות, אתה מנפגעי וממורמרי החינוך והתרבות שלנו כאן. זו שגורמת לעיותים המחשבתיים שגורמים לאדם לחשוב שאם יש אישה אז יש שוויון, ואין קשר בין ההבדל הכמותי של נשים וגברים. זה כמו, שתגור בארץ שיש בה 49 אחוז לבנים, חמישים ואחת אחוז שחורים, בכל תולדות אותה ארץ, היה פעם אחת בלבד מנהיג שחור, ובמקרה הכי הכי טוב בתולדות אותה מדינה מספר השחורים בפרלמנט מגיעה ל10%. האם היית אומר שזהו, כבר יש שוויון בין שחורים ללבנים? תאר לך שרק לאנשים לבנים מותר להיות נציגי הדת, ולשחורים לא. נו, אתה עדין חושב שיש שוויון? תאר לך שהשחורים מרויחים שליש פחות מהלבנים, על אותה עבודה. מה דעתך על שוויון עכשיו? תאר לך שהרבה מהלבנים חושבים שהשחורים נחותים מהלבנים. תאר לך שאומרים לשחורים שיש תפקידים שלהם לבנים מתאימים יותר. תאר לך שלא מקבלים שחורים לתפקידים כי ההאחראים על המינוי, שרובם לבנים, מעדיפים לבנים. ואז לשחורים יש תקרת זכוכית והם מתקשים מאוד להגיע לדרגים העליונים. תאר לך שיש תפקידים בצבא המדינה שבהם לא נותנים לשחורים להכנס, ללא תלות בכישוריהם, אלא בגלל שהם שחורים. מדינה שבה 200,000 שחורים מוכים על ידי לבנים. תאר לך מדינה שבה השחורים סובלים מאונס ותקיפה והטרדה מצד הלבנים. תאר לך מדינה שבה אחד מכל שלושה אנשים שחורים סבל הטרדה מינית מצד אדם לבן. כל זה נראה לך שוויוני?

girlcott

New member
לא יכולתי לנסח זאת טוב יותר...

חוץ מזה שסטטיסטית זה לא נכון שכל אישה שלישית מוטרדת ע"י גבר, אלא כל אישה, כן כל אישה עוברת בחייה אחת מהדברים הבאים: התעללות מינית\נפשית הטרדה מינית אונס הכאה מצד בן הזוג... וכד. אז ברור שיש שיוויון...

girlcott

New member
אכן

זה לא שכל אישה עוברת התעללות אבל כל אישה עוברת הטרדה כלשהי בחייה. והכוונה היא לא הטרדה שמישהו מעיר לה ברחוב אלא הטרדה רצינית יותר. ובלי קשר...חברתית...כן כל אישה עוברת התעללות...

soulbird

New member
את זה הבנתי אבל

זה לא מתיישב לי בהגיון. ש כל אישה עוברת הטרדה וחברתית כל אישה עוברת התעללות אנא הסבירי

girlcott

New member
המממ

זה לא מסתדר לך הגיונית במוח אולי כי עוד לא חווית את זה.. אבל...ראי למשל את ההוןדעה של סלין אחרייך...דוגמאות של הטרדות "קטנות"--ממש לא-- אפשר לקבל מכל אחת.... ובזה אני מתכוונת שכל אחת עוברת הטרדה...או משהו קשה הרבה יותר. התעללות חברתית...זה דווקא חשבתי שתבינו מהר כי זה באמת ברור יותר... מבחינת מה שמכרחים אותנו להיות...נשיות ובכך מוגבלות, מנוצלות,שבריריות אך נושאות בכל זאת חזקות נפשית, מדכאים את המיניות שלנו....ועוד אינספור דברים...

aaa123

Member
מה שאת אומרת לא נשמע הגיוני

ולכן אני תוהה אם את באמת מתכוונת ל"כל" כאשר את אומרת "כל". האם את באמת מאמינה שמתוך כמה מליארדים של נשים שמתו ב100 השנה האחרונות אין אפילו אישה אחת שלא הוטרדה באופן רציני יותר מהערה ברחוב?

celine-1

New member
כשלא יודעים מה לעשות מול ההטרדה

אז עושים מינימליזיציה של כל העניין. ונשמעים המשפטים הבאים: מה הוא בס"הכ עשה? אה, הוא סתם עוד פטתי אחד... וזה מזכיר לי סיפור ששמעתי כשהתנדבתי באחד המרכזי סיוע לנפגעות תקיפה מינית. נשאלנו אם אחת מאתנו עברה אונס או תקיפה מינית כזו או אחרת. מי שהייתה מוכנה לשתף קיבלה תמיכה מהקבוצה. עשינו סבב והתברר שאף אחת בקבוצה לא עברה אונס. הגענו למשתתפת אחת שאמרה שלא עברה שום דבר, שום הטרדה, כלום. ואז נזכרה ובזילזול אמרה שאולי יש משהו קטנטן, לא משהו רציני, שום דבר בעצם... אבל אם נתעקש.. הלכה ברחוב די מרכזי במרכז העיר. הגיעו מולה 2 בחורים וכשהיגעו לגובה שלה אחד מהם הדביק את שתי ידיו לחזה שלה. והיא ממשיכה, אבל מה הוא עשה בסה"כ? סלין

soulbird

New member
זה מזכיר לי

שהייתי ב י´א לפני שנים רבות עמדתי בתכנת אוטובוס ואחד מהכיתה שלי בא הידביק לי נשיקה (לא על הלחי) והלך. אני הייתי המומה לא היגבתי. אחת מהחברות שלי שהייתה ליידי שאלה למה לא הגבתי . סתם עניתי סתם טמבל . לא שווה תגובה ולמקרה שלך סלין מה הייתה אמורה הבחורה לעשות להדביק לו סטירה?? ללכת למשטרה?? ו... לפעמים עדיף לא להגיב ציפור

.inbal

New member
גם במקרה שלך וגם במקרה של סלין

היה צריך לתת לו אגרוף, משתי סיבות: 1. הוא בפירוש תוקף ומותר לך להגיב באלימות, בדיוק בגלל שעל אירוע חד פעמי הסיכוי שתלכי למשטרה קטן, לפחות תגרמי לו לחשוב שבע פעמים לפני שייתקוף מישהי אחרת. 2. סטירה זה דבר "נשי". תני לו אגרוף כואב, עדיף בפרצוף ואז לו ולצופים יהיו עוד כמה דברים לחשוב עליהם. זה יזעזע ויפתיע אנשים בעיקר בגלל שלא מצפים לכך מאשה.

soulbird

New member
אלימות גוררת אלימות

לאדם זר לא הייתי מגיבה וגם לאדם מוכר צריך לחשוב טוב טוב לפני שמגיבים

galitush17

New member
אלימות גוררת אלימות 2

גם אני בדעה שלא כדאי ואפילו מסוכן להגיב על כזה דבר. תחשבו על סיטואציה שבה הבחורה מגיבה, ופתאום המטריד מוציא לה סכין!! מה היא תעשה אז?? תמשיך להכות אותו?? לא נראה לי מומלץ! עד כמה שזה כואב... צריך להיות מאופקות. כי לא פעם ולא פעמיים קרה שאנשים נרצחו על מקרה שכזה!

soulbird

New member
../images/Emo51.gif את צודקת

לא צריך להיות גיבור . לדעתי איפוק זו תגובה בוגרת.

.inbal

New member
כמה פעמים בדיוק נרצחה אשה בגלל

שהגיבה באלימות על תקיפה מינית??? וכמה נרצחו בגלל שהסכימו להכנס לתבנית "הקרבן"? לאף אחד אסור לגעת בך בלי רצונך!!! אם את לא רוצה להחזיר ואת מכירה אותו, תלכי למשטרה, בסדר? אז לא יידקרו אותך. אבל אל תתני לו לפגוע בעוד נשים ומי יודע ל אן הוא יגיע אם הוא יראה שזה "הולך חלק".

soulbird

New member
אבל כמו שאת רואה לא רק אני

חושבת כך אני לא מאמינה באלימות. התגובה הבוגרת היא פשוט לא להגיב. כאחת שלומדת הגנה עצמית אני גם לומדת להבליג. לא משחקת אותה גיבורה. לא רואה בזה טעם.

למעלה