תשובותדמי חופשה והבראה לעובדת נקיון בבית
עובדת נקיון בבית משותף הסתלקה מהעבודה ועתה בא לה תיאבון. היא עבדה מעל 10 שנים, אחת לשבוע, שעתיים וקיבלה -.350 ש"ח לחודש. התפטרה בסוף יולי השנה. כמה מגיע לה כדמי חופשה והבראה? תודות למשיבים !!
איך זה שפתאום היא התפטרה?תשובות
1. דמי הבראה: על דמי הבראה יש תקופת התיישנות שהיא קצרה מהכלל. אם כבר הסתיימו יחסי עובד מעביד, העובד לא יכול לדרוש מעבר לתקופת ההתישנות. אם לא הסתיימו יחסי עובד מעביד, עליך לשלם לה בגין כל התקופה. אם כבר הסתימו יחסי עובד מעביד, המעביד צריך לשלם לעובד עבור השתניים האחרונות. אם העובד עובד משרה מלאה (=186 שעות בחודש) - בשנת עבודתו התשיעית והעשירית של העובד הוא זכאי ל- 7 ימי הבראה בגין כל שנה * 307 ש"ח עבור כל יום הבראה. לפי החישוב שלי - העובדת שלך עבדה 4.5% משרה. עליך לשלם לעוזרת שלכם: 477.5 ש"ח הבראה בגין השנה התשיעית ואותו כנ"ל בגין השנה העשירית. מציעה שתבדוק שלא היתה לי שגיאה בחישוב. 2.ימי חופשה: החישוב שאני יכולה לעשות לך לעניין ימי החופשה הוא לא הכי מדויק אבל לדעתי הוא אמור להספיק. כעיקרון, מי שעובד משרה מלאה 5 ימים בשבוע, זכאי בשנת עבודתו הראשונה ל-14 ימי חופשה קלנדריים שמהם 10 ימים בתשלום. בהתאם, מי שעובד יום בשהוע, זכאי ל-14 ימי חופשה קלנדריים בשנת עבודתו הראשונה ומהם לשני ימי חופשה בתשלום. וכך הלאה, בהתאם לזכות החופשה שעולה עם שנות הותק (מצורף לך קישור שם תוכל לראות את הטבלה של מי שעובד משרה מלאה. עפ"י החישוב שלי, עליך לשלם לה חופשה שנתית כדלקמן: שנה ראשונה עד שנה רביעית כולל - 2 ימי חופשה עבור כל שנה. שנה חמישית - 2.2. ימי חופשה. שנה שישית, שביעית ושמינית כולל - 2.5 ימי חופשה עבור כל שנה. שנה תשיעית + עשירית - 3.2 ימי חופשה עבור כל שנה. למען הסדר הטוב, אציין שאופן החישוב המדויק של מי שעובד פחות מ-200 יום בשנה, הוא קצת שונה מאופן החישוב שאני ביצעתי. אני מניחה שהעובדת שלך עובדת פחות מ-200 יום בשנה, אבל ההבדלים הם לא משמעותיים ולרוב אין שום סיבה להסתבך עם החישוב הזה (אני גם בעבודה לא מסתבכת איתו....). אבל אם אתה ממש מתעקש, אז אופן החישוב עבור עובד שעבד פחות מ-200 יום באותה שנה, הוא: ימי חופשה בהתאם לחוק x ימי עבודה בפועל _________________________________ 200
טעות טעות, סליחה סליחה.איך זה שפתאום היא התפטרה?
לא כל כך מזמן נשאלה עליה השאלה כמה צריך לשלם לה פיצויי פיטורים אם היא מתפטרת. פתאום היא התפטרה?
אני מתכוון לזה.טעות טעות, סליחה סליחה.
במקום ההודעה הקודמת צריך להיות: "לא כל כך מזמן נשאלה עליה השאלה כמה צריך לשלם לה פיצויי פיטורים אם היא תפוטר. פתאום היא התפטרה?"
כל הכבוד, יוסאריאןאני מתכוון לזה.
להודעה הזאתי.
התכוונת 87.5 ליום עבודהכל הכבוד, יוסאריאן
אכן, שאלתי גם למקרה וירצו להיות נחמדים אליה ולשלם לה פיצויים או החלופה הגרועה ביותר, היינו: אם תטען שפוטרה. הכיצד? מעשה שהיה כך היה: קיבלנו מנהל לבית. הוא התקשר אליה והודיע לה שנכנס לתפקידו וברצוננו לעשות סדר בענינים: שתגיד לנו באיזה יום היא באה [זה לא היה ידוע וקבוע ולעתים קרובות שלחה את בן-זוגה או את בנה] ופחות או יותר באילו שעות היא עובדת, כדי שאפשר יהיה לפקח עליה. וגרוע מכל: אמרתי לה שהחלטנו לבטח אותה בביטוח לאומי ונרצה קבלות בעתיד. היא אמרה לי שברצונה לברר את ענין הביטוח הלאומי, כי היא מקבלת מענק כחסרת עבודה [מה הקשר? שאל אותה] ולבסוף הודיעה שאין היא מוכנה להמשיך [כי היא עובדת קשה, מקבלת מעט - 87.5 ש"ח לשעה - וכו' וכו'].
עו"ד שמילוביץ, כמה זה לכל יוםתשובות
1. דמי הבראה: על דמי הבראה יש תקופת התיישנות שהיא קצרה מהכלל. אם כבר הסתיימו יחסי עובד מעביד, העובד לא יכול לדרוש מעבר לתקופת ההתישנות. אם לא הסתיימו יחסי עובד מעביד, עליך לשלם לה בגין כל התקופה. אם כבר הסתימו יחסי עובד מעביד, המעביד צריך לשלם לעובד עבור השתניים האחרונות. אם העובד עובד משרה מלאה (=186 שעות בחודש) - בשנת עבודתו התשיעית והעשירית של העובד הוא זכאי ל- 7 ימי הבראה בגין כל שנה * 307 ש"ח עבור כל יום הבראה. לפי החישוב שלי - העובדת שלך עבדה 4.5% משרה. עליך לשלם לעוזרת שלכם: 477.5 ש"ח הבראה בגין השנה התשיעית ואותו כנ"ל בגין השנה העשירית. מציעה שתבדוק שלא היתה לי שגיאה בחישוב. 2.ימי חופשה: החישוב שאני יכולה לעשות לך לעניין ימי החופשה הוא לא הכי מדויק אבל לדעתי הוא אמור להספיק. כעיקרון, מי שעובד משרה מלאה 5 ימים בשבוע, זכאי בשנת עבודתו הראשונה ל-14 ימי חופשה קלנדריים שמהם 10 ימים בתשלום. בהתאם, מי שעובד יום בשהוע, זכאי ל-14 ימי חופשה קלנדריים בשנת עבודתו הראשונה ומהם לשני ימי חופשה בתשלום. וכך הלאה, בהתאם לזכות החופשה שעולה עם שנות הותק (מצורף לך קישור שם תוכל לראות את הטבלה של מי שעובד משרה מלאה. עפ"י החישוב שלי, עליך לשלם לה חופשה שנתית כדלקמן: שנה ראשונה עד שנה רביעית כולל - 2 ימי חופשה עבור כל שנה. שנה חמישית - 2.2. ימי חופשה. שנה שישית, שביעית ושמינית כולל - 2.5 ימי חופשה עבור כל שנה. שנה תשיעית + עשירית - 3.2 ימי חופשה עבור כל שנה. למען הסדר הטוב, אציין שאופן החישוב המדויק של מי שעובד פחות מ-200 יום בשנה, הוא קצת שונה מאופן החישוב שאני ביצעתי. אני מניחה שהעובדת שלך עובדת פחות מ-200 יום בשנה, אבל ההבדלים הם לא משמעותיים ולרוב אין שום סיבה להסתבך עם החישוב הזה (אני גם בעבודה לא מסתבכת איתו....). אבל אם אתה ממש מתעקש, אז אופן החישוב עבור עובד שעבד פחות מ-200 יום באותה שנה, הוא: ימי חופשה בהתאם לחוק x ימי עבודה בפועל _________________________________ 200
ועוד: הרי חופשה אינה ניתנת לצבירהעו"ד שמילוביץ, כמה זה לכל יום
חופשה במקרה של עובדת כזו? יש לי שאלה חמורה יותר שאיש אינו יכל לענות עליה: כמה זמן היא עובדת? אבל זו בעיה שלנו.
טוב שהעלת את זה - אני לגמרי שכחתיועוד: הרי חופשה אינה ניתנת לצבירה
האם יהיה זה נכון לאמר שעלינו לשלם רק עבור מחצית השנה האחרונה [כי התפטרה בסוף יולי].
אני חולק !!!! (כמובן).טוב שהעלת את זה - אני לגמרי שכחתי
לציין את זה. סליחה. כעיקרון, עובד לא יכול לצבור חופשה אלא בהסכמת המעסיק. אם המעסיק מסכים, הוא רשאי לנצל 7 ימים מהחופשה השנתית שלו ואת השאר לצבור. כאשר מדברים על צבירה, מדברים על ימים קלנדריים. כלומר, אם בשנה הראשונה מגיעים לה 14 ימים קלנדריים, היא יכולה לצבור שבעה מהם לשנה הבאה. המשמעות של זה במקרה שלכם, היא שבשנה השניה היא תהיה זכאית ל-3 ימי חופשה בתשלום ולא לשניים. אתה צריך לעשות את החישוב בעצמך. בקישור שצרפתי לך בתשובתי הראשונה, יש טבלה ובה רשימת הימים הקלנדריים לה זכאי עובד בכל שנת עבודה. חתיכת חישוב יש לך......
לפחות אתה עקביאני חולק !!!! (כמובן).
האיסור על צבירת חופשה אינו פועל כלל נגד העובד. הוא מופנה כלפי המעביד. המעביד הוא זה שצריך לדאוג שהעובד ייצא לכל החופשה שלא בלי לצבור חופשה מעבר למה שמותר לפי החוק. אם המעביד לא דואג לזה, הוא לא אמור להרוויח מזה שהוא לא דאג לזה ולהיות פטור מלשלם חלק מפדיון החופשה. המעביד צריך לשלם פדיון של כל ימי החופשה שהעובד לא ניצל במהלך עבודתו.
לא ככה.לפחות אתה עקבי
ועכשיו שאלה, אני מבין שלטענתך, כל עוד לא הסתיימו יחסי עובד מעביד , אין בכלל התישנות של צבירת החופשה והמעביד צריך לשלם גם על ימי חופשה שנצברו לפני 10 שנים. האם לזה התכוונת, או שתסכים שגם לצבירת חופשה יש התישנות של 7 שנים.
אבל יוסאריאן - השואל ציין שיחסילא ככה.
זה לא נכון. יש התיישנות ועוד איך. ובענין חופשה היא אפילו מקוצרת מהרגיל. לא טענתי אף פעם שאין התיישנות בחופשה. מה שטענתי זה שלגבי דמי הבראה מה שמקובל לחשוב כהתיישנות של שנתיים, זה לא התיישנות, אלא מניעה מלתבוע פדיון לאחר תום יחסי העבודה. זה לא קשור לחופשה.
אוף. איך אתם לא שמים לב...אבל יוסאריאן - השואל ציין שיחסי
עובד מעביד כבר הסתיימו. לכן, תקופת ההתישנות היא שנתיים ולא צריך לשלם לה דמי הבראה על כל התקופה! אני כבר לא מבינה על מה הויכוח. דמי הבראה או חופשה? חיפשתי היום פסיקה שקובעת שאם העובד לא ניצל את חופשתו במהלך תקופת עבודתו, הרי שהמעסיק צריך לשלם לו בגין כל הימים ולא רק בגין מה שמותר לצבור, ולא מצאתי פסיקה כזו. אשמח אם תפנה אותנו למקור שלך כדי שנלמד משהו חדש היום. או שבכלל לא הבנתי מה אתה טוען ואז בכלל אני אתעצבן כי בזבזתי על החיפוש הדבילי הזה המון זמן!
אוי אני כ"כ מתנצלת!אוף. איך אתם לא שמים לב...
1. בתשובה הקודמת שלי (זאת שמעליך) עניתי לשיר ורד, שדיבר על חופשה. על זה אמרתי את מה שאמרתי (שיש הבדל שין חופשה להבראה בדברים האלה, כי הוא ייחס לי כאילו שאמרתי לגבי חופשה מה שאמרתי לגבי הבראה). 2. לגבי הבראה - זה לא התיישנות של שנתיים. ההתיישנות לדמי הבראה היא רגילה (7 שנים). השנתיים זה אפשרות של פדיון דמי ההבראה אחרי תום יחסי העבודה. 3. לגבי מה שחיפשת ולא מצאת - תבדקי את ההודעה שלי לגרשון לב שהכותרת שלה היא "אסמכתא" כאן בשרשור הזה - למטה.
אוי, כל כך לא נעים לי.אוי אני כ"כ מתנצלת!
איך לא שמתי לב אליך. ליבי ליבי. טוב, אני קראתי פסק דין שעושה הפרדה בין מעסיק "שיושב בחיבוק ידיים" לבין מצב בו העובד מסרב לצאת לחופשה וכו'וכו' וכו' ונדמה לי שפסק הדין שקראתי מבחין בין המצבים. לא יודעת אם זה פסק הדין שאתה הבאת אבל באמת שאין לי כוח יותר היום. העיניים נעצמות לי ואני רוצה הביתה. מאחר ומשרדינו הוא היועץ המשפטי של תנועת הצופים ומאחר ואתה כ"כ רגיש היום ומאחר וגרמת לי להרגיש ממש רע, תרשה לי לשלוח לך תשומת לב קטנה..... רוצה שאני אדאג שיתפרו לך גם תיק כזה? לילה טוב.
וכמובן...אוי, כל כך לא נעים לי.
שאת כל כך מתנצלת. אבל בהזדמנות זו שהזכרת את תנועת הצופים, אולי אפשר לבקש ממך שתתעבירי אותי את הכביש?
לא הבנת אותילא ככה.
זה לא נכון. יש התיישנות ועוד איך. ובענין חופשה היא אפילו מקוצרת מהרגיל. לא טענתי אף פעם שאין התיישנות בחופשה. מה שטענתי זה שלגבי דמי הבראה מה שמקובל לחשוב כהתיישנות של שנתיים, זה לא התיישנות, אלא מניעה מלתבוע פדיון לאחר תום יחסי העבודה. זה לא קשור לחופשה.
לדעתי, החופשה ממשיכה להיצבר.לא הבנת אותי
אני לא שואל על ההתישנות לתביעת חופשה או פדיון חופשה.אני שואל על התישנות לצבירת ימי חופשה. לדוגמא, העובד עובד ברציפות מספר רב של שנים והמעסיק לא מוציא אותו כלל לחופשה. האם יש התישנות לצבירת החופשה או לא, כלומר האם כל עוד לא הסתיימו יחסי עובד מעביד החופשה ממשיכה להצבר גם אם עברו 10 שנים ויותר. או שימי חופשה שנצברו על תקופה מעל x שנים ולא מומשו נמחקים. אני אקצין את שאלתי, נניח שהמעסיק מקיים את חובתו החוקית ונותן לעובד כל שנה 5 ימי חופשה על פני שבוע קלנדרי. האם יתרת ימי החופשה תצבר לעובד לכל תקופת עבודתו, או שהימים שנצברו בגין שנות עבודתו הראשונות (מעל x שנים לאחור) נמחקים או מתישנים. במקרה שכן יש התישנות לצבירה האם היא 4 שנים או 7 שנים?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.