דמי הפצה - שטות חדשה ?

מצב
הנושא נעול.

mobyboy

New member
דמי הפצה - שטות חדשה ?

דמי הפצה - שטות חדשה ?
זה נכון שיש עוד תשלום על קרנות נאמנות? אני לא מבין.. אני משלם דמי ניהול לבנק על זה ,אז מה פתאם לשלם גם דמי הפצה מול הבנק ? בקיצור יש עכשיו: דמי קניה, דמי ניהול, דמי הפצה וכמובן תשלום מס על חלקן. איך אפשר לעזאזל להרוויח משהו מקרן?

idoba2

New member
לפי מה שאני הבנתי..

דמי הפצה - שטות חדשה ?
זה נכון שיש עוד תשלום על קרנות נאמנות? אני לא מבין.. אני משלם דמי ניהול לבנק על זה ,אז מה פתאם לשלם גם דמי הפצה מול הבנק ? בקיצור יש עכשיו: דמי קניה, דמי ניהול, דמי הפצה וכמובן תשלום מס על חלקן. איך אפשר לעזאזל להרוויח משהו מקרן?
לפי מה שאני הבנתי..
בתי ההשקעות לא גובים דמי הפצה. אי לכך, זו סיבה טובה נוספת להעביר את הכסף מהבנקים.

idoba2

New member
דרך אגב, אתה באמת צודק

דמי הפצה - שטות חדשה ?
דרך אגב, אתה באמת צודק
על קרנות שמחזיקות מעל 50% מניות יש כמעט אחוז דמי הפצה לשנה. על זה מוסיפים לפחות חצי אחוז דמי ניהול חש' ני"ע. על זה דמי שמירה ואם נעמיס גם את הניהול השוטף של החשבון נקבל בחישוב גס לפחות 2-3% בחישוב שנתי, שזה - ה ר ב ה (בפרט כשמשווים את זה ל-1.5-2% ריבית שמקבלים על פיקדון סטנדרטי בבנק).... כיוון שאולמרט חתום על כל המסמכים שנוגעים לעמלה החדשה, זה נשמע לי דומה לסיפור עם דמי הקישוריות שחזר אלינו כבומרנג.

מצב
הנושא נעול.
למעלה