דמי הבראה - רק שנתיים ?

מצב
הנושא נעול.
דמי הבראה - רק שנתיים ? ../images/Emo10.gif

דמי הבראה - רק שנתיים ?

שאלה כללית: המעביד דורש שנחתום על מסמך שבו אצהיר כי אין לי דרישה לקבל דמי הבראה. בשנה הראשונה - קבלתי הבראה שנה שנייה - קבלתי הבראה שנה שלישית - דחו אותי בטענה שמצב החברה לא טוב... ועכשיו בשנה רביעית הם הגדילו לעשות ומבקשים שאחתום על מסמך בו אציין כי אין לי דרישות להבראה. אני מבין שניתן לדרוש תשלום דמי הבראה לאחר הפסקת עבודה - רק עבור השנתיים האחרונות . אני לא מבין - למה זה ככה ? , למה אי אפשר לתבוע על כל התקופה בה מנעו ממני דמי הבראה ? מה הייתה כוונת המחוקק שהגביל את התקופה עד שנתיים?

שיר ורד

New member
זה לא חוק אלא צו הרחבה

דמי הבראה - רק שנתיים ?

שאלה כללית: המעביד דורש שנחתום על מסמך שבו אצהיר כי אין לי דרישה לקבל דמי הבראה. בשנה הראשונה - קבלתי הבראה שנה שנייה - קבלתי הבראה שנה שלישית - דחו אותי בטענה שמצב החברה לא טוב... ועכשיו בשנה רביעית הם הגדילו לעשות ומבקשים שאחתום על מסמך בו אציין כי אין לי דרישות להבראה. אני מבין שניתן לדרוש תשלום דמי הבראה לאחר הפסקת עבודה - רק עבור השנתיים האחרונות . אני לא מבין - למה זה ככה ? , למה אי אפשר לתבוע על כל התקופה בה מנעו ממני דמי הבראה ? מה הייתה כוונת המחוקק שהגביל את התקופה עד שנתיים?
זה לא חוק אלא צו הרחבה
של הסכם שנחתם בין ההסתדרות למעסיקים. למעסיקים , כנראה היה אינטרס שכך יהיה ההסכם וההסתדרות העדיפה שהעובדים יקבלו דמי הבראה בדרך כלל , מאשר להגן על עובדים שיתבעו לאחר סיום יחסי עובד מעביד. מה יקרה אם לא תחתום על המסמך?

לא ממש השאירו לי אופציה...

זה לא חוק אלא צו הרחבה
של הסכם שנחתם בין ההסתדרות למעסיקים. למעסיקים , כנראה היה אינטרס שכך יהיה ההסכם וההסתדרות העדיפה שהעובדים יקבלו דמי הבראה בדרך כלל , מאשר להגן על עובדים שיתבעו לאחר סיום יחסי עובד מעביד. מה יקרה אם לא תחתום על המסמך?
רמזו בעדינות שאין לי ברירה אלה לחתום... אחרת.... יש רעיונות איך להתמודד עם המצב שנוצר ? מצד אחד אין ברירה אלא לחתום, למרות שזה לא הוגן, מצד שני לא נראה שהמעביד צריך "לחגוג" על חשבוני...

גם אם תחתום אין לזה תוקף

רמזו בעדינות שאין לי ברירה אלה לחתום... אחרת.... יש רעיונות איך להתמודד עם המצב שנוצר ? מצד אחד אין ברירה אלא לחתום, למרות שזה לא הוגן, מצד שני לא נראה שהמעביד צריך "לחגוג" על חשבוני...
גם אם תחתום אין לזה תוקף
עובד ומעביד אשר הסכימו ביניהם, אפילו בכתב, כי העובד יוותר על זכויות המגיעות לו עפ"י חוק או הסכם קיבוצי או צוו הרחבה, יהיה הסכם זה משולל תוקף ויוכל העובד לתבוע זכויותיו בעתיד. ראוי לדעת כי חוקי העבודה הינם חוקי מגן ואין להתנות עליהם.

שיר ורד

New member
תתחיל לחפש עבודה אחרת

תתחיל לחפש עבודה אחרת
כאשר מעסיק מתנהג כך, זה סימן שהגיע הזמן להגיד לו שלום. ברגע שתראה שיש בפניך הצעות עבודה מתאימות, תגיש תביעה לדמי ההבראה המגיעים לך, ותקווה שבעקבות זאת גם יפטרו אותך. כך תהיה זכאי לפצויי פיטורים ואולי גם לפיצוי כספי בגלל פיטורי עובד על שתבע את שכרו בבית הדין.

מצב
הנושא נעול.
למעלה