דמי הבראה לעוזרת בית

מצב
הנושא נעול.

דניאל34

New member
דמי הבראה לעוזרת בית

דמי הבראה לעוזרת בית
יש לי עוזרת בית כבר שלוש שנים בחצי משרה עוד לא שלמתי לה דמי הבראה עד היום כמה אני צריך לשלם? וכמה ימי חופש אני חייב? תודה

תשובה

דמי הבראה לעוזרת בית
יש לי עוזרת בית כבר שלוש שנים בחצי משרה עוד לא שלמתי לה דמי הבראה עד היום כמה אני צריך לשלם? וכמה ימי חופש אני חייב? תודה
תשובה
1. חופשה: בשלוש השנים הראשונות עובד זכאי ל-14 ימי חופשה בגין כל שנה. אתה צריך לשלם לה בגין הימים שהיא עובדת בדרך כלל בתוך מסגרת ה-14 יום. לדוגמא: אם היא עובדת אחת לשבוע, אזי היא זכאית ל-14 יום חופשה כשמתוכם רק שני ימי חופשה יהיו בתשלום (יום עבור כל שבוע חופש). 2. הבראה למשרה מלאה: בגין השנה הראשונה לעבודה 5 ימי הבראה * 307 ש"ח. בגין השנה השניה והשלישית - 6 ימי הבראה עבור כל שנה * 307 ש"ח לכל יום הבראה. סה"כ לשלוש שנים - 5,219 ש"ח. מאחר והעוזרת לא עובדת משרה מלאה יש לחשב את דמי ההבראה בהתאם לחלקיות המשרה שלה. משרה מלאה היא 186 שעות עבודה בחודש. דוגמא: נניח שהעוזרת עובדת אצלכם 1/8 משרה שזה 23.25 שעות חודשיות, הרי שדמי ההבראה למשרה מלאה צריכים להתחלק ב-8. כלומר סה"כ 652 ש"ח בגין שלוש השנים. 3. מצרפת לך קישורים על הנושא. ברשת קימים מחשבונים לחישוב כל הנ"ל. אולי מישהו יצרף לך קישור. אין לי זמן לחפש.

מצב
הנושא נעול.
למעלה