דמי הבראה וימי חופשה

מצב
הנושא נעול.

edits

New member
דמי הבראה וימי חופשה

דמי הבראה וימי חופשה
אני עובדת שנה וחודש במקום עבודה לפי שעות, יש לי חודשים בהם אני מרוויחה כ- 3000 שקל לחודש ויש לי כמה חודשים בודדים שהרווחתי 350 שקל לחודש. האם את חישוב החופשות אני מבצעת כממוצע פר חודש? האם הדמי הבראה הם הסכום של הדמי הבראה שבתלוש משכורת (יש סעיף כזה)? חבר שלי סיים את עבודתו במקום לפני קצת פחות משנה (לאחר שעבד כשנה וחודשיים), האם זה מאוחר מדי לדרוש את הימי הבראה ואת הימי חופשה? אודה לתשובתך

שיר ורד

New member
הבראה וחופשה

דמי הבראה וימי חופשה
אני עובדת שנה וחודש במקום עבודה לפי שעות, יש לי חודשים בהם אני מרוויחה כ- 3000 שקל לחודש ויש לי כמה חודשים בודדים שהרווחתי 350 שקל לחודש. האם את חישוב החופשות אני מבצעת כממוצע פר חודש? האם הדמי הבראה הם הסכום של הדמי הבראה שבתלוש משכורת (יש סעיף כזה)? חבר שלי סיים את עבודתו במקום לפני קצת פחות משנה (לאחר שעבד כשנה וחודשיים), האם זה מאוחר מדי לדרוש את הימי הבראה ואת הימי חופשה? אודה לתשובתך
הבראה וחופשה
1. חופשות לא מחושבות לפי שכר חודשי , אלא לפי ימי עבודה וימי חופשה. אנא פרטי איך מחושב שכרך ונראה איך צריך לחשב את ימי החופשה המגיעים לך ואת שווים. 2. דמי הבראה לשנה ראשונה , הם 5 ימים ולשניה 6 ימים, יום הבראה שוה 307 ש"ח ברוטו. לחלקיות משרה , צריך לחשב את דמי ההבראה על פי חלקיות המשרה. אם יש סעיף דמי הבראה במשכורת , אנא צייני מה הסכום שרשום בו וגם איך הוא מחושב (אם את יודעת). 3. החבר יכול עדיין לתבוע דמי הבראה ודמי חופשה , אם לא קיבל תשלום בגינם במהלך עבודתו או בסיום יחסי עובד מעביד.

edits

New member
תודה רבה - תוספת

הבראה וחופשה
1. חופשות לא מחושבות לפי שכר חודשי , אלא לפי ימי עבודה וימי חופשה. אנא פרטי איך מחושב שכרך ונראה איך צריך לחשב את ימי החופשה המגיעים לך ואת שווים. 2. דמי הבראה לשנה ראשונה , הם 5 ימים ולשניה 6 ימים, יום הבראה שוה 307 ש"ח ברוטו. לחלקיות משרה , צריך לחשב את דמי ההבראה על פי חלקיות המשרה. אם יש סעיף דמי הבראה במשכורת , אנא צייני מה הסכום שרשום בו וגם איך הוא מחושב (אם את יודעת). 3. החבר יכול עדיין לתבוע דמי הבראה ודמי חופשה , אם לא קיבל תשלום בגינם במהלך עבודתו או בסיום יחסי עובד מעביד.
תודה רבה - תוספת
שכרי מחושב לפי שעת עבודה + נסיעות (5 שקל למשמרת). בכל חודש השעות עבודה משתנות. מבחינת ימי עבודה רשום לי בין 4 ל- 22 ימי עבודה. שכר שעה: 20 שקל. לגבי הבראה- משכורת של 1000 שקל רשום לי 50 שקל הבראה. על 2000 רשום לי 150 שקל הבראה. יש לי גם משכורות שלא רשום לי בכלל הבראה. אני ממש לא יודעת את החישוב לגבי הבראה, ובטח שלא כשמדובר במקרה שלי. לגבי חברי, האם לדרוש זאת מהמעסיק? או שהוא צריך ללכת להליך משפטי?

שיר ורד

New member
חישוב החופשה וההבראה

תודה רבה - תוספת
שכרי מחושב לפי שעת עבודה + נסיעות (5 שקל למשמרת). בכל חודש השעות עבודה משתנות. מבחינת ימי עבודה רשום לי בין 4 ל- 22 ימי עבודה. שכר שעה: 20 שקל. לגבי הבראה- משכורת של 1000 שקל רשום לי 50 שקל הבראה. על 2000 רשום לי 150 שקל הבראה. יש לי גם משכורות שלא רשום לי בכלל הבראה. אני ממש לא יודעת את החישוב לגבי הבראה, ובטח שלא כשמדובר במקרה שלי. לגבי חברי, האם לדרוש זאת מהמעסיק? או שהוא צריך ללכת להליך משפטי?
חישוב החופשה וההבראה
לגבי ימי חופשה. בגין משרה מלאה, מגיעים לך 10 ימי חופשה נטו בשנה. לתקופה חלקית מקובלות מספר נוסחאות. חלקן כמו הנוסחה שבחוק מסובכות להבנה ולחישוב וחלקן פשוטות לחישוב, כדאי שתבררי איך המעסיק מחשב לך את צבירת ימי החופשה ואיך הוא מחשב את שוויו של יום חופשה. אחרי שתקבלי את ההסבר, תחזרי לפורום ותפרטי את שיטת החישוב ואז אפשר יהיה לבדוק האם שיטת החישוב עושה עמך צדק או מקפחת אותך וכן האם שיטת החישוב על פי החוק היתה מיטיבה עימך לעומת החישוב הנוכחי. לגבי דמי ההבראה את צריכה לקבל בערך 83 אגורות עבור כל שעת עבודה (בשנה השניה לעבודתך). המעסיק כנראה מחשב את דמי ההבראה "בערך" ומעגל אותם לכפולות של 50 ש"ח. כך שיכול להיות שבסופו של חשבון את מקבלת קצת יותר או קצת פחות ממה שמגיע לך לפי חוק. אם את רוצה לבדוק את המעסיק, תעברי על כל תלושי המשכורת של שנת עבודתך הראשונה תסכמי את סך כל שעות עבודתך באותם חודשים תכפילי ב 1535 ןתחלקי ב-2232. זה צריך להיות סכום דמי ההבראה שקבלת. לגבי השנה השניה יש לכפול ב- 1842 במקום ב -1535. החבר שלך יכול לפנות תחילה למעסיק בכתב ולדרוש את התשלומים הנ"ל ואם לא יקבל , להגיש תביעה, או ישר להגיש תביעה. לפני הגשת תביעה כדאי שיבדוק היטב שאכן לא קיבל דמי הבראה ופדיון חופשה/חופשה במהלך עבודתו או בסיומה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה