דמות סמכותית או מקראית שאתם מחוברים אלי'ה

טיףטף2

New member
דמות סמכותית או מקראית שאתם מחוברים אלי'ה

יש לי רעיון למשחק נחמד. כולנו ב"ה אוהבי השם. ובטח לכולנו יש רב או דמות או אפילו גם רב וגם דמות מקראית שאנחנו מרגשים אלי'ה חיבור. איזו רב או אדם קדוש מהתורה שלנו אתם אוהבים? איזה סיפורים אתם מכירים עליו? שתפו וספרו כל אשר ליבכם בנוגע אליו. וד"א,מה קורה עם השרשור של תלמוד תורה על גבי הפורום? מי מוסר אותו?

leopold5

New member
נחמד, הנה שלי

במקרא: יואב בן צרויה (מאז שאני ילד אני מחובר לדמות שלו) בתלמוד: יוחנן בן זכאי, ר' מאיר בחסידות: ר' צדוק, ר' נחמן והרב קוק גם.

טיףטף2

New member
מחוברים הכוונה

מאוד מופשטת. כלומר,רב שאתה אוהב לשמוע את דעותיו על החיים,על חיי הדת. על דמות מקראית שאתה מרגיש מחובר אלי'ה. דמות בעולם היהדות שעוזרת לך ברגעי מבחן להחזיק חזק או מקרבת אותך אל הקב"ה...

ובכן עכשיו תורי.‏ ‏

טוב זה שרשור יפה ונחמד ביותר חברי היקר טיפטפ,‏ אז ככה :‏ דמות מהתורה שאני אישית מאוד קשור אילה זה "יוספ הצדיק" יש כמה שיודעים למה.‏ בעצם הוא מסמל את כל העניין של שבירת המידות והנסיונות ולכן הוא הדמות שלי מהתורה.‏ מהגמרא :‏ איך קראו לו לרב הזה ? זה שעשה את כל העבירות בתורה ‏,‏ נו,‏ ר` אלעזר בן דורדיא.‏ אומרים חז"ל שלא הייתה אישה בעולם שהוא הניח לה,‏ הוא עבר את כל העבירות בתורה,‏ ובאחרית ימיו ביקש רחמים על עצמו וחזר בתשובה.‏ בדרך המוסר :‏ הלא הוא ר` ישראל סלנטר שהטווה דרך שלמה של לימוד המוסר בעולם הישיבות ובכלל.‏ כמו כן גם על ידי ר` ישראל סלנטר קמו בעולם הישיבות 3‏ שיטות של מוסר:כלם,נוברדוק,סלבודקא.‏ כן,‏ דיברתי בעברית,‏ אלו 3‏ שיטות של לימוד מוסר בישיבות.‏ בחסידות :‏ איך אפשר שלא להרגיש מקושר לרבי נחמן ממברסלב ? ולא צריכים הסברים נכון? ‏.‏ אה,‏ ובאגדה :‏ לא אשכח לעולם את "מרקו" כן מרקו מהסדרה במכשיר הטמא ‏‏(טלוויזיה ?‏‏) גדלתי על מרקו,‏ מסכן כמה תלאות הוא עבר עד שמצא את אמא שלו,‏ יש הרבה מה ללמוד ממנו לא ?‏.‏ טוב,‏ יש עוד כמה דמויות שאפשר להרחיב עליהם אבל לא כרגע אני עוד שנייה נירדם.‏ אזז ביי בינתיים.‏ אהה ! בקשר לשרשור של דברי תורה,‏ בכבוד תפתח מידי יום איזה שרשור שמעלה שאלה בהלכה ונשמח להתפלפל.‏ אני אפתח אחד למחר ‏.‏ אז עכשיו רציני ‏,‏ באמת,‏ ביי בינתיים.‏ ‏

טיףטף2

New member
רבי נחמן מברסלב

רק השם שלו אומר הכל.

אל תכעס עלי.‏ ‏

אבל אני חושב שאותו צדיק,‏ ובעצם כל שמות הצדיקים שהוזכרו בשרשור הזה,‏ לא כל כך שמחים להיות מוזכרים בפורום שלנו.‏ ‏‏(אלא אם כן נחייה אותו ויהיו כאן חיזוקים וברי תורה‏) ‏.כמו שאמר פעם איזה בני ברקי :‏ " אם רבי עקיבא היה יודע מה הולך ברחוב רבי עקיבא -‏ הוא לא היה מסכים שייקראו לרחוב על שמו.‏ טוב אבל ר` נחמן צדיק יסוד עולם זיע"א ‏.‏ מחילה מכבוד הצדיק על הזכרתו בפורום הומואים דתיים.‏ אוהב...‏ ‏

טיףטף2

New member
להפך.

אני מאמין שרבי נחמן מברסלב כל כך צדיק ואוהב ישראל שהוא התפלל בפני הקב"ה שבמקום שנלך אחר המיניות שלנו ומשם חס ושלום נגיע לפריקת עול הוא התפלל שספריו המחזקים יגיעו אל ידינו על מנת שנשאר יהודים שמשתדלים לעשות את רצון בוראנו.ב"ה. אנחנו לא מדברים פה על נושאים לא צנועים(לפחות לא בשרשור הזה). אין לי צל של ספק שרבי נחמן מרוצה שאפילו שאנחנו בעלי נטיה שונה אנחנו קוראים את ספריו על מנת להתחזק ביהדות.זו דעתי.

גנימדס

New member
דבורה

יש משהו בדבורה הנביאה שמקסים אותי. אשה שהגיעה לעמדת מנהיגה , לוחמת ונביאה בימי קדם היתה דבר נדיר (בעצם גם היום זה דבר נדיר...) ויתרה מזו- היא הצליחה להזכר בזכות פועלה החיובי!!! אפילו היום ברור שגברים הם אלו המושלים ביהדות, וכל אשה הרוצה להתקרב לבוראה,יודעת שיש לה תקרת זכוכית , ושאם חלילה תרצה להגיע לעמדת רבנות , חזנות או קריאה בתורה-= אין לה מקום ביהודת האורתודוקסית
ולעומת החוקים הנוקשים של היום, פעם הצליחה אשה אחת לעשות את זה , ואם היה ספק למישהו- ה' תמך בה והשרה עליה מרוח הקודש!

יהודי ורב משכמו ומעלה

אם ברבנים עסקינן - הנה כתבה על יהודי ורב משכמו ומעלה אוהב ישראל ואדם - הרב יצחק דוד גרוסמן הי"ו רבה של מגדל העמק וחתן פרס ישראל הכתבה

Nחמן

New member
אני מתחבר אל הבעש"ט

על פי שורשיי החסידיים. עם זאת נהניתי מכל מלה על הרב גרוסמן שליט"א. ללא ספק חכם ואוהב ישראל שורשי. חבל, שמשום מה חודש אדר כה יבש בפורום ומלבד הקטעים, שאני מביא, כמעט אין תגובות לזה. האם עד כדי כך המצב חמור?! האם אין כאן מישהו, שמוכן להעלות חיוך? הנה קטע נוסף מתוך הסרט "סאלח שבתי". שים לב, מה קורה בתור ללשכת העבודה, וכיצד נראה בעבודה בשדה. אם לא שמת לב לכך, המדריך במכנסיים קצרים וכובע טמבל הוא אריק איינשטיין. עוד פרט מעניין מיסודו של השלטון המפא"יניקי: בגמר עבודות היעור ייתלה שלט הקדשה לתורם פלוני, שתרם ככל הנראה לייעור. התורם יוזמן אחר כבוד לראות את היער עם השלט ויחזור לביתו מבסוט. מיד עם עזיבתו יוחלף השלט להקדשה לתורם אחר וכאשר יעבור השני, שוב יוחלף השלט לתורם השלישי וחוזר חלילה. סאלח שבתי - תמים לא "קונה" את ה"לוקשים" עם השלטים. ראה מה הוא עושה ליער...

ממשה עד משה לא קם כמשה

אבל אני מרגיש חיבה אל אליעזר רב המשרתים של אברהם, נאמן לאדונו, נימוסי, ג'נטלמן, אבל גם נחוש ויודע את מלאכתו. קאאאאאאאבלו אותו!

Nחמן

New member
שלום פורטי!

הסרט "סאלח שבתי" לא זר לך. האם זכית לראות אותו? אם לא, בהודעות הקודמות שולבו 3 קטעים מהסרט בתוספת השיר "משיח הזקן". הנה קטע נוסף. כך היו החיים במעברה...

אני מתחבר, איך לא...

/tapuzforum/images/Emo197.gif/tapuzforum/images/Emo195.gifלדוד המלך, מזדהה איתו באהבתו ליונתן, ביודעו להעמיד צבא מלחמה למול לומדי התורה שהתפללו להצלחתם. שסבל בחייו, ובעיקר "שבתי בבית ה` כל ימי חיי, לחזות בנועם ה` ולבקר בהיכלו" מקווה בעז"ה ליישם זאת עם פרישתי לגימלאות (אולי מוקדמת...) וכמובן הניגון בנבל וכינור... אוהב את שני כלי הנגינה האלה שמפיקים רגש רב. בזמן המשנה מתחבר לר` עקיבא, שחרט על דגלו כי "ואהבת לרעך כמוך" זה כלל גדול בתורה וזהו המוטו שהוא נר לרגליי (וכאן המקום לבקש מחילה וסליחה אם פגעתי במאן דהוא בהעלותי על הכתב את רחשי לבי) אוהב מכל הלב. *** אוהב את כולכם תמיד * בעבר בהווה וגם בעתיד *** בדורות האחרונים מרגיש מחובר לר` נחמן "מצווה גדולה להיות בשמחה תמיד"

Nחמן

New member
הו! הא! דוד המלך?!

הנה אחלה שיר בשבילך! אבל... זה רק ה"פרומו". המשך יבוא... מים לדוד המלך הגשש החיוור מילים ולחן: עקיבא נוף וְדָוִד חָשַׁק בְמַיִם מִן הַבְּאֵר שֶבְּיַד פְּלִישְׁתִּים לְמַלֵּא אֶת רְצוֹנוֹ יָצְאוּ שְׁלוֹשָה גְּבָרִים מִהֲרוּ הֵם אֶל בֵּית-לֶחֶם מֵי הַבְּאֵר לְהַעֲלות זֶה לָזֶה סִיפְּרוּ בַּדֶּרֶךְ מַעֲשֵׂי גְּבוּרוֹת מַיִם לְדָוִד הַמֶּלֶךְ, מַיִם, מַיִם לְדָוִד, מַיִם לְדָוִד הַמֶּלֶך, מַיִם לְדָוִד. סָח אֶחָד מֵהֶם: "שִׁמְעוּ נָא – עַל דַּרְכִּי נִיצַּב לוֹ הַר אֶת כַּפִּי עָלָיו הִנַּחְתִי – הִתְמוֹטֵט הָהָר" הַשֵּׁנִי אָמַר: "הַקְשִׁיבוּ – אֶת דַּרְכִּי חָסַם נָהָר בְּקוֹלִי עָלָיו רָעַמְתִי – הַנָּהָר עָצַר" מַיִם לְדָוִד הַמֶּלֶך.... הַשְּׁלִישִי לְלֹא כָּל אוֹמֶר אֶת מַחֲנֵה פְּלִישְׁתִים שִׁיסַע אֶת הַבְּאֵר עִם כָּל מֵימֶיהָ עַל גַּבּוֹ נָשָׂא אָז דָוִד מִזְמוֹר הִשְמִיעַ לִשְׁלוֹשָׁה הַגִיבּוֹרִים לַתַּנַּ"ך פָּסוּק הוֹסִיפוּ וּמֵאָז שָׁרִים: מַיִם לְדָוִד הַמֶּלֶך...

Nחמן

New member
אהה! התעוררת?...

זו הייתה רק ה"מנה הראשונה". - הפרומו. עכשיו לקראת "המנה העיקרית" אני מבקש לבדוק היטב את הכסאות, שהם מעוגנים לרצפה היטב ולא לשכוח "להדק חגורות". מה עם מלחמה בדרך?...

עזוב אותנו ממלחמות... בחייאת...

/tapuzforum/images/Emo3.gifתן לנו לעבור בשלום את החתונה...‏ ונקווה שתבוא הגאולה ויבוא משיח צדקנו באחישנה וישכון השלום בארץ וישבו איש תחת גפנו ואיש תחת תאנתו. ‏

למעלה