דלעת ולא מרק. מה עושים?

ציפהלה

New member
דלעת ולא מרק. מה עושים?

אשמח לרעיון. עוגה טובה, פשטידה, אבל לא מרק. יש לי קממבר - יתאים לדעתכם לקיש או משו בסגנון? וכאמור גם מתכונים לעוגות. תודה ושבת שלום!
 

חנהפ

Active member
טארט דלעת וגבינת עזים

רכיבים: 100 גרם סוכר 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 1 ביצה 300 גרם קמח 1/2 כפית קליפת לימון, מגוררת למלית: 600 גרם סוכר 200 גרם פיסטוקים, קלופים 1 מקל וניל, חצוי 1 ק"ג דלעת, קלופה ונקייה מגרעינים 200 גרם גבינת "פרומעז" (אפשר להחליף בקממבר) אופן הכנה: 1. מכינים את הבצק: במיקסר עם "גיטרה" מערבלים במשך כ5- דקות סוכר, חמאה וביצה. מוסיפים את הקמח ואת קליפת הלימון, וממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק אחיד. 2. מחממים תנור ל180- מעלות. 3. מרדדים את הבצק בתבניות טארט אישיות (בקוטר 12-10 ס"מ). מכסים ברדיד אלומיניום ומניחים שעועית יבשה, שתשמש כמשקולת. אופים 10 דקות, מסירים את הרדיד ואופים עוד 7 דקות, לקבלת גוון זהוב. מצננים. 4. מכינים את המלית: בסיר גדול מרתיחים 1 ליטר מים עם 300 גרם סוכר, מוסיפים את הפיסטוקים, מבשלים 10 דקות, מסננים ושומרים בכלי נפרד. 5. בסיר גדול מרתיחים ליטר מים עם מקל וניל ויתרת הסוכר (300 גרם). 6. בינתיים פורסים את הדלעת לפרוסות דקות, בעזרת קולפן ירקות. מכניסים את הדלעת לסיר עם מים (בגובה מיפלס הדלעת), ומבשלים מעל להבה גבוהה כ10-8- דקות. מסננים ושומרים את הנוזלים ואת הדלעת. 7. מרכיבים את הטארט: בכל תבנית מסדרים בארבע שכבות: כמה רצועות דלעת, מעליהן פרוסות גבינה, וחוזר. 8. מעל שיכבת הגבינה מפזרים את הפיסטוקים, ומעליהם מטפטפים מעט ממי הבישול של הדלעת. 9. לפני ההגשה: מחזירים לתנור ל3-2- דקות. המקור: ענת סקילי על השולחן
 

ציפהלה

New member
נשמע מעולה.

אבל לא לשבת זו -אין לי דרך להגיע לרכישות נוספות מחוץ למושבי הקטן.
 

wan

New member
דלעת אפויה -בשום שמן זית וצ'ילי

אנחנו מאד אוהבים דלעת אני מכינה כך: דלעת אפויה בתנור בשמן זית צ'ילי שום אני משתמשת בכל סוג של דלעת או דלורית... ממכינה תערובת של: שום כתוש- אבקת צי'לי או פפריקה,פטרוזליה קצוצה טריה או מיובשת.שמן זית,כמון אם אוהבים.אפשר במקום הפפריקות להוסיף סחוג מוכן לתערובת. הרבה שיני שום סביב הדלעת . מורחת את הדלעת בתערובת. הכל יושב בתוך נייר כסף. כשהוא גם טובל בשמן זית. שיני שום לא קלופות מפוזרות סביב. סוגרים את נייר האלומיניוםלא להדק מעל הדלעת. אלא לסגור כשהנייר לא נוגע. אופים בתנור חם עד שהדלעת רכה. מגישים כך לשולחן. וכל אחד חופר לו כמות מתוך הדלעת.... או פורסים אותה מראש למנות. טעים על יד עוף על יד דג בגריל.. ובתם טעים... בתאבון WAN
 

ציפהלה

New member
רעיון מעניין.

אלא שבעקבות מצבי המשמח יש לי סלידות ממיני מזון
, ואחד העונשים בהקשר זה הוא הקושי שלי עם השום שבדר"כ אני מוסיפה בכל מקום (חוצמבגלידות בערך...). אבל נשמור לעוד חודש מקווה שהאפקט שלי
יעבור...
 

pimpf

New member
עוגת דלעת, אננס ושזיפים מיובשים

עוגה מ-ש-געת!! שהכנתי לא מזמן והמלצתי עליה גם כאן, ממש ממש טעימה, ועכשיו זה מזכיר לי שהבטחתי לעצמי להכין אותה שוב, אז תודה על התזכורת
עוגת דלעת, אננס ושזיפים מיובשים. (מתכון של איילת לטוביץ') המצרכים: 1/2 כוס קמח 1/2 כוס קמח תופח 3/4 כוס סוכר 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה 1/2 כוס שמן תירס 2 ביצים טרופות 1 1/2 כוסות דלעת, או דלורית, מגוררת גס 1/2 כוס שזיפים מיובשים מגולענים וקצוצים גס 1/2 כוס אננס מסונן וקצוץ דק ההכנה: 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית. 2. מנפים לקערה את הקמחים, הסוכר ואבקת הסודה. מוסיפים את יתרת המרכיבים ומערבבים היטב. 3. יוצקים לתבנית ואופים 45 דקות. מצננים בתבנית 5 דקות, מוציאים מהתבנית והופכים על רשת צינון. הערה שלי: אפשר לשדרג את המתכון ולהוסיף אגוזי מלך קצוצים, כחצי כוס.
 

פוקסי99

New member
דלעת

מכוון שאני חובב דלעות ואפילו מגדל כל שנה בגינה: ראשית הבשר של הדלעת חייב להיות כתום קרוב לאדום אחרת הטעם טפל. כאשר יש במדף דלעת וורודה לא כדאי לרכוש, אני למשל מטגן דלעת בפרוסות כמו חציל וזה טעים מאד ומיוחד, כמו כן לוקח חתיכה של דלעת (כחצי קילו) שם במיקרו ל12 דקות ואוכל עם כפית, ניתן למרוח על הדלעת המוכנה סילאן וזה מעדן, ברוב המקרים הרוטב(חמוץ מתוק) לקובות שאני מכין הוא על בסיס דלעת.
 
למעלה