דלורית האיש והאגדה

דלורית האיש והאגדה

אחה"צ נפלא לפורום וחבריו! רציתי קצת להתחבט בסוגיית הדלורית ואשמח לשיתוף פעולה וקצת תוספת ידע. אני אתחיל בבחירת הדלורית. האם מישהו חוץ ממני שם לב עד כמה קשה למצוא דלורית שהיא ממש מתוקה? נראה לי שהכל טמון בגוון שלה. נראה לי שגיליתי את הטריק - העניין הוא לבחור דלוריות יחסית קטנות כאשר צבעם יותר נוטה לחום מאשר לכתום (מה שאומר שהבפנוכו יותר מתוק) ויש לשים לב שהיא קשה ואין בקצה העליון שלה פסים ירוקים כי אז היא לא מספיק בשלה. לדוגמא, היום בשיטה הזו בחרתי דלורית שהיתה מתוקה ברמה בטטית משהו וזה הכי טוב, אין מה להוסיף רק לזרוק למיקרו ולאכול (אח כמה שהיא היתה מתוקה...). הסוגייה השניה היא הערך הפחמימתי שלה. זה נחשב לפחמימות כי אחרי שאני אוכלת כמויות גדולות אני בכלל לא מרגישה שאכלתי משהו - כמובן שזה לגמרי שונה מבטטה שהיא ממלאת בטירוף ומשביעה. הסוגייה השלישית היא הערך הקלורי. מישהו יודע בעצם מה הערך הקלורי של הדבר? התחלתי להתעמק בעניין אחרי שאכלתי דלורית שמשקל 500 גר' מה שנקרא "על הדרך" - תעסוקה לפה.. טוב, מי יכול לעשות סדר בבלאגן. אני בטוחה שיש לדלורית המון מה להציע..

מון שרי

New member
דלורית היא התמרור לטירוף שלנו

לקחנו ירק דל קלוריות במיוחד, והמצאנו לו גירסה דיאט. (ואת זה לא אני אמרתי.........אלא שמעתי לא מזמן בטלויזיה).

אני לא בטוחה שזה נכון

עד כמה שאני יודעת דלורית היא אכן גרסא לדלעת, שהוא באמת ירק דל קלוריות במיוחד אבל זו לא אמורה להיות גרסה דלת קלוריות,אלא גרסא מוקטנת של הדלעת שהיא ירק גדול מאוד שנמכר לרוב חתוך מראש. לפי מיטב זכרוני בדלורית יש מעט יותר קלוריות אבל במידה כזו שהיא ממש לא משמעותית

כמה קלוריות יש בדלעת?

השאלה שלי טיפה יותר מורכבת, זה נחשב לפחמימות או שזה נחשב לירק (מהמשפחה של "אפשר לאכול ללא הגבלה")? כי אני בפירוש מרגישה שזה לא משביע - חצי קילו דלורית וכלום.. גם דלעות יכולות להיות מתוקות ברמת בטטה? כי הדלורית שלי היום היתה מתוקה בטירוף! חבל שבשום מקום לא כתוב את הערך התזונתי של ההמצאות הגנטיות "החדשות"

המלצה לדלורית

אחרי שאת כמובן כבר יודעת להבחין מיהי הדלורית הכי מתוקה על המדף בסופר
להכניס את הדלורית למיקרו עם מעט קינמון מפוזר עליה, מעט ממתיק וזה יוצא מעדן..... (אם אוהבים קינמון כמובן).

אני אישית לא אוהבת קינמון..

אבל בכל זאת הדלורית היתה מתוקה מאד - המתקה נוספת היא בגדר בלתי אפשרית.. קצת מעצבן הקושי לקלוע לדלוריות המתוקות באמת. יום אחד אני אפתח שיטה בדוקה... כרגע חשוב לי לדעת שלא השתולתי כשאכלתי חצי קילו דלורית במכה.. (כמובן שליד אכלתי דברים אחרים..)

אלי ו.

New member
כנסי לקישורי הפורום

יש שם קישורים לאתרים עם ערכים תזונתיים. אם לא תמצאי בעברית (אתר דיאטנט) למיטב זכרוני באנגלית דלורית היא Butternut Squash

למעלה