די לשכתוב ההיסטוריה!

simlev1981

New member
די לשכתוב ההיסטוריה!

לי, נשבר הזין מהשכתוב של ההיסטוריה! בפרט בכל הקשור לחנוכה! שיספרו אחת ולתמיד את האמת המרה שהיו יהודים שרצו קדמה היו דוסים(קנאים) שרצו אחורה! הם ניצחו בכוח הזרוע ואנו נשארנו מאחור! אתמול שהגיעו החבדניקים לתת סופגניות, אמרתי להם שאני מהמתייוונים ומיצר על כך שהם ניצחו! אך הפעם לא אתן להם! היו מאושרים! sim sim ניראה לי שגם בזה הציונים אשמים!

rigoletto111

New member
וכל הפורש מן הציבור סופו שיישאר

ללא סופגניה. הציונות בהחלט החלה בהאדרה של המרד החשמונאי. קרא את ספרה של יעל זרובבל RECOVERED ROOTS שעוסק ביצירה של מיתולוגיה לאומית ציונית : חנוכה, מצדה, תל-חי. אבל אין שום "קדמה" בעיני בסגידה לפסל זאוס - אם כי אין מה שימנע ממך לעשות זאת, אתה יודע...

boten d

New member
ברור שיש קדמה בסגידה לזאוס

נכון לזמן החשמונאים. אופנות משתנות. היום רק סוגדים לפסלים אחרים (בודהה לדוגמה)

boten d

New member
סוג של...

אני חושב שגם בזמנו הפסל עצמו לא היה הדבר המרכזי. מה שהיה זה מה שהפסל ייצג. היום הבודהה מייצג את מה שפסלים אחרים ייצגו אז, כי נהייתה משמעות לפסל עצמו ולא רק לאידיאלים

אומי5

New member
לדעתי אתה טועה

עד כמה שידוע לי כל פסל מייצג אל או קדוש ,כך שאומנם מתפללים אל מול הפסל אך הוא שם כדי לייצג מישהו אחר.

uri80

New member
עבור רוה המאמינים כן

בדיוק כמו דמויות האיקונין עבור חלק מהנוצרים ותעשיית הקמעות המפותחת אצלנו למשל. ההמונים מתעסקים בטפל ושוכחים את העקרונות שעליהן הדתות האלה בנויות.

miss mcmillan

New member
עצוב למדי ../images/Emo4.gif

בייחוד כשיש כל כך הרבה תוכן אמיתי, בלי כל קשר לפסלים. אגב איקונין, בזמנו יצא לי להסתובב בעיר העתיקה, וראתי כמה איקונות של ישו וכדו' שממש מצאו חן בעיני. מאיזשהי סיבה בסוף הרגשתי שזה עלול להתפרש לא נכון אם אתלה אותם בחדר, ויתרתי
. אגב, מה פתאם עשו אותו כזה צעיר ויפיוף? אין מצב שבאמת היו לו עיניים כחולות, עור פנים רך ותלתלים מלאכיים בלונדיניים...

babylon_a1

New member
עבר בטווח כזה לא מעניין אותי

היוונים לא נעלמו התרבות שלהם נמצאת בכל מקום לכן לא אכפת לי לאכול סופגניה ואז ללכת לחדר כושר או להיפך

simlev1981

New member
אך...

יש כאן דוסים ויש כאן משיחיסטים=קוקניקים חבדניקים וכל מיני חולירע

R a c h e

New member
הזכרת לי משהו שקשור בכלל לפורים

כשהייתי בכיתה י"א, הביאו לנו הרצאה של בחור דתי שמלמד תנ"ך בחינוך החילוני, הוא היה אמור להעביר לנו הרצאה על מגילת אסתר. מה שהוא אמר שהוא לא יכול לדבר בכיתה חילונית על "ניסים" שארעו שם ושעדיין הסיפור מעניין גם אם תעשה את גיבורי המגילה קטנים יותר: לדוגמא: מרדכי היה חסר אחראיות שלא לדבר על מניאק שישב והקשיב בחצר המלך ונתן את אחייניתו למלך כשברור שיהיה מי ש"יבלה" איתה כמה לילות גם אם נניח שזה יהיה רק המלך, שלא לדבר על מלך גוי.... מה שהלך שם באולם היה הלם גם עבורי: הבנות (היו שם רק בנות) כמעט שצלבו את המרצה והוא בקושי הצליח לסיים את דבריו וזה רק אחרי שהמדריכים שם התחננו שנשמע גם דעה אחרת..... אני זוכרת היטב את ההלם שלי מהשפה והטונים של הטענות כלפיו, זה הפחיד אותי גם אז (בגיל 17).

למעלה