דירוג העונות - הרימייק!!!

כמעט בעשירייה!

מקום 11 - האמזונס

ניקוד:

קאסט - 8 מתוך 10 - למרות שההחפצה של הבנות הייתה קצת מגוכחת

אסטרטגיה - 10 מתוך 10 - קפיצת מדרגה פנטסטית

הוגנות - 10 מתוך 10 - לא נראה שמישהו נשדד

זוכה - 6 מתוך 10 - לא יודע מה ג’נה באמת עשתה, אבל בואו לא נעשה ממנה שחקנית צמרת

סך הכול: 8.5 מתוך 10

בבורנאו הומצאה האסטרטגיה, ורק בגללה הישרדות ממשיכה היום, גם אם היא כבר סוס זקן וסנילי.
באוסטרליה הצטרף אליה הבליינדסייד, ובמרקיז המשחק התהפך על הברית השולטת. באמזונס המשחק
התפתח לצורתו הסופית, כשאף ברית אינה קדושה, וכל האמצעים כשרים. זאת בעיקר בזכות אסטרטג העל
הראשון של התוכנית, רוב ססטרנינו, ששידרג לחלוטין את המשחק והכניס את האקשן כבר בפיינל 11, אבל לא
מתוך 18 שורדים, אלא 16 - עוד בפרה-מיזוג!

אחרי זה, במיזוג עצמו, אחרי הדחות שהפתיעו רק את המודחים עצמם, המשחק הפך להיות בקבוצות של
שניים לכל היותר, כשרוב ועוזרו הנאמן מת’יו, התהפכו בכל הדחה עד הפיינל 4. אבל בדיוק אז ג’נה, הבחורה
האחרונה, התאפסה על עצמה, זכתה בשתי חסינויות, לקחה לרוב את העז וזכתה. כמו דני, ג’נה היא זוכה שאי
אפשר לשפוט לפי העריכה, והפעם זו ממש לא אשמתה, כי הזכייה שלה פורסמה לפני שאפילו התחילו לערוך
את העונה, ולכן היא נערכה בצורה שלילית במיוחד. אז כמו דני, היא שיחקה הרבה יותר טוב משהעריכה
הראתה, אבל אני חושב שהיא לא הייתה יותר טובה מג’יי טי או סנדרה (7) במקרה הטוב.

העונה מאבדת נקודות בעיקר על ההחפצה המטופשת של הבנות בפרקים הראשונים (פעם הבאה תחפיצו גם
את הגברים - זה פמיניזם!), ועל איכות הצילום שעדיין הייתה קצת מעפנה, ותשתפר רק באיי הפנינה. ואם כבר
איי הפנינה, החסרון העיקרי של העונה הוא שהעונה הבאה הייתה אפילו יותר טובה.

טופ 10!

מקום 10 - עונה 45

ניקוד:
קאסט - 9 מתוך 10 - קאסט מעולה עם סיפור מעולה לא פחות

אסטרטגיה - 8 מתוך 10 - הפרה-מיזוג קצת פוגע בעונה מצוינת

הוגנות - 8 מתוך 10 - משחקי אובדן קולות מפריעים קצת לעונה

זוכה - 9 מתוך 10 - שחקנית מעולה, שכמעט הודחה בפיינל 5 במהלך מאוד נועז

סך הכול: 8.5 מתוך 10

עונה 45 ועונה 47 הן הכי טובות שהעידן החדש יכול להיות, וכל הבעיות שלהן הן אינהרנטיות לעידן החדש,
כמו הפרה-מיזוג המונוטוני ואובססיה מעצבנת עם איבודי קולות. אני מדרג את עונה 45 מתחת לעונה 47
בעיקר בגלל שתי הפרישות בהתחלה. אמילי, קיילב וגם סבאיה הם מתמודדים מעולים (אפילו שסבאיה הודחה
מוקדם - עם קאסטים כמו בעידן החדש, כמעט בלתי אפשרי לעבור את הפרה-מיזוג בלי לאבד שחקן טוב אחד
לפחות), אבל שאר שבט לולו היה פאתטי. המצב בשאר השבטים היה מעולה והכין את השטח למשחק בהילוך
שישי.

חוץ מזה, עונה 45 החזירה את הפתיח, היה בה ערבוב, הפרקים הוארכו כדי לתת יותר מקום לאסטרטגיה,
משהו שעונות מעולות אחרות כמו 33 או 40 היו מאוד מעריכות, והכי חשוב, קללת ההצבעה 7-1-0 נשברה,
כשדי זכתה בהצבעת 5-3-0 במקום. די הצטרפה לשורות של נטלי אנדרסון, שרה ופרוואטי כאישה ששיחקה
משחק אסטרטגי חזק, ולא משחק חברתי כמו רוב הזוכות. אבל בניגוד לסוואנה, היא לרגע לא הצטיירה כנבל.
הבליינדסייד על אמילי בפיינל 7 היה מהלך לפנתיאון, והוא היה כולו די. ואז היא לא החזירה את הטובה
לאוסטין והסתירה ממנו את ההדחה של דרו בפיינל 6. אבל די לא מקבלת ממני ציון מושלם בגלל הפיינל 5,
שבו היא איבדה את השליטה ואפילו כמעט הודחה.

די לבדה יכלה לעשות עונה לטובה, אבל כמעט כל הקאסט מעולה, אוסטין בעצמו היה זוכה לא רע בכלל,
וקיילב, קלי, אמילי, דרו, ג’ולי וקטורה כולם שיחקו מעולה. עונה מצוינת, שימו את הקאסט הזה בעונה ישנה
יותר ויש לכם מתכון לעונה כמעט מושלמת.

גומרים עם העידן החדש!

מקום 9 - עונה 47

ניקוד:

קאסט - 10 מתוך 10 - אפילו יותר טוב מעונה 45

אסטרטגיה - 9 מתוך 10 - משחק פנטסטי לפחות מאז המיזוג

הוגנות - 9 מתוך 10 - הויתור על הירייה באפלה גרם לטופ 9 נטול יתרונות

זוכה - 7 מתוך 10 - לרייצ’ל היו כמה הברקות אבל גם הרבה מזל

סך הכול: 8.75 מתוך 10

לעונה 47 יש שני יתרונות על עוהנה 45: אף אחד לא פרש, ובפיינל 9, השורדים מסרו את היריות באפלה,
ונאלצו להסתמך על אלילים בלבד. ועם אלילים בלבד, שניים במשחק בכל פעם, היה משחק נהדר. אני מקווה
שילהקו מתישהו שוב את קרוליין ואת אנדי, אבל אני מבין שלא בעונה 50 - גם ככה כמעט חצי קאסט הגיע
מעונות 45-49. גם הפעם היה בפיינל 7 מהלך פנומנלי, שלא כלל אפילו אליל אמיתי, אלא אליל מזויף שהוביל
לפיצול קולות, ואנדי אחד שבגד, וכמה בנות שחשו יותר מדי בנוח וחטפו בליינדסייד אדיר, במקום ללכת על
בטוח ופשוט להדיח את אנדי.

החיסרון הגדול של עונה 47 הוא הזוכה רייצ’ל. היא לא הייתה סתם שחקנית חברתית, כמו קנזי לפניה. היו לה
כמה רעיונות מעולים, כמו ההחלטה בפיינל 11 להשתמש בירייה באפלה כדי לא להצטרך להצביע, ובכך לצפות
ביחסי הכוחות מבלי לנקוט עמדה בינתיים. אבל היא גם הייתה צריכה המון מזל, ואני לא אתפלא אם יש מי
שמדרגים אותה בבוטום 10 שלהם. אני מניח שבשביל הרבה אחרים, היא מזליסטית שלא עשתה כלום.
במילים אחרות, כמו מה שאני חושב על מישל (שהמון מעריצים עדיין מתים עליה מסיבה נשגבת מבינתי).

סך הכול, אפשר לסחוט עוד כמה נקודות מהעידן החדש, ולארבע העונות הבאות עדיין יש עקבי אכילס גדולים,
אבל אני לא מאמין שעונה חדשה תיכנס לטופ 8. איי הפנינה, פנמה, סין, מיקרונזיה, גיבורים נגד נבלים,
קגאיאן, קמבודיה ומנצחים במלחמה הן כולן אייקוניות, כשעונות העידן החדש הן כמו מבני לגו. אפשר לפרק
אותן ולהרכיב מחדש איך שרוצים, אבל בסופו של יום הן עדיין עשויות מלגו.

נכנסים לטופ של הטופ!

מקום 8 - איי הפנינה

ניקוד:

קאסט - 10 מתוך 10 - אחד הקאסטים הכי אייקוניים אי פעם

אסטרטגיה - 10 מתוך 10 - יחסי כוחות נוזליים שרק מעט מאוד עונות סיפקו

הוגנות - 7 מתוך 10 - החזרת מודחים למיזוג וזהו, מאוד מתאימה לנושא הפיראטים, אבל אני עדיין נגד

זוכה - 6 מתוך 10 - קצת כמו גירסה נשית וצעירה יותר של גייבלר

אחרי *תוספת* של חצי נקודה בגלל מוטיב הפיראטים: 8.75 מתוך 10

יש מישהו שלא אוהב את העונה הזו? מישהו, ברחבי העולם? לא. זו התשובה הבייסיק ביצ' ל"מה העונה הכי פחות שנואה אי פעם", ואני ראיתי אנשים שמדרגים מחוץ לטופ 10 את מיקרונזיה, פנמה ואפילו קגאיאן (אל תשאלו אותי איך), אבל לעולם לא את איי הפנינה. וזו התחלה מעולה של הטופ 8, כי עונה 7 היא עונה עם אקס פקטור. מוטיב הפיראטים, עם הפסקול האדיר, והאתגרים עם ספינות, תותחים ודגלים שחורים. אפילו שרשרת החסינות היא חרב. אבל החלק הכי טוב, יותר מכל בליינדסייד, הוא הכפר בהתחלה. רופרט גונב נעליים? סנדרה מדברת ספרדית? שבט מורגן גרוע? קלאסי.

אפילו טוויסט המנודים, שג'ף ממש שנא אותו בזמנו (והוא מעולם לא הפגין כזו שנאה לאי הגאולה או אי ההכחדה, טוויסטים אפילו יותר גרועים!) מתאים לעונה. ששת המודחים הראשונים זוכים באתגר, ומצליחים להחזיר שניים - ליל וברטון, במקרה שניים מהשורדים שאני הכי שונא בעונה, אבל הם כלום לעומת שורדים שפשוט המאיסו את עצמם עליי בגישה שלהם לאורך השנים, במשחק ומחוצה לו, כמו אוזי וקנדיס. ובזאת המיזוג מתחיל, והוא מתחיל בפאגונגינג על שבט מורגן המעאפן (במבט לאחור על קמבודיה - אולי סאבג' מראש היה גרוע?) לפני שהמשחק מעלה הילוך בפיינל 8. הפיינל 7 היה מורכב משלושה צמדים וליל, והכוחות שינו כיוון בכל הדחה עד הסוף. הדבר היחיד שהיה קרוב לצפוי היה ההדחה של פיירפליי בסוף.

ובעונה כזו אינטנסיבית, אם הגעת לסוף וקיבלת כמעט את כל הקולות (מה לעזאזל, טיחואנה?!?) סימן שעשית משהו כמו שצריך. סנדרה נמצאת באותה הנקודה כמו גייבלר או קנזי, שחקנית חברתית מעולה שעשתה מה שצריך כדי להגיע לסוף, אבל לא עשתה מהלך ממש מבריק. לא שממש אפשר לעשות משהו כזה בעידן ללא יתרונות. מכל הזוכים הממש מוקדמים, היחידים שאני מדרג יותר גבוה מסנדרה הם כריס (שהצליח להפוך את המשחק) וריצ'ארד.

נערך לאחרונה ב:
ממשיכים!

מקום 7 - מנצחים במלחמה

ניקוד:

קאסט - 10 מתוך 10 - היו כמה מנצחים שבוודאות הייתי מחליף, אבל אפילו הם שיחקו את המשחק. העונה הזו גרמה לי לחבב את בן!

אסטרטגיה - 9 מתוך 10 - אני מוריד נקודה בגלל שהעונה הזו הייתה צריכה פרקים ארוכים יותר

הוגנות - 6 מתוך 10 - כמו עם דם נגד מים, נוכחות של שחקנים חוזרים גורמת להחזרת מודחים לעבוד

זוכה - 10 מתוך 10 - משחק הזכייה הכי טוב אי פעם

סך הכול: 8.75 מתוך 10

אם את עונה 38 הייתי מדרג בטופ 15 לולא אי ההכחדה, בעונה הנפלאה הזו, טוויסט החזרת המודחים הכי גרוע אי פעם, הוא הדבר היחיד שמונע מהעונה הזו להציב סטנדרט חדש ומטורף. העונה הזו מציבה מההתחלה את היתרון הגדול של הניו סקול - בניגוד לעונות מעולות אחרות, כמו איי הפנינה או סן חואן, הבלגאן לא מתחיל במיזוג, אלא ממש בתחילת העונה. בריתות פרה-משחק שאף אחד לא דמיין עד העונה הזו, למשל בין טייסון וקים, צצו ביום הראשון, והשבטים הגדולים של עשרה שורדים כל אחד, פתחו פתח להמון אסטרטגיות. הדבר הרע היחיד שאפשר להגיד, זה שכל הזוכים מלפני עונה 20 הודחו בזה אחר זה.

אבל אף ברית לא הייתה דומיננטית כמו ברית שהתחילה את דרכה לפני 12 עונות, אבל רק עכשיו הייתה לה הזדמנות להיות משהו רציני - Cops R Us. טוני הוא המלך של הישרדות, ולמרות שלשרה יש תחרות קשה מול סירי, מבחינתי היא יכולה להיות המלכה. בערבוב הצטרפה אליהם סופי, אחת מלא מעט זוכים שעברו לשחק חזק מאוד העונה. אפילו בן, הזוכה הכי גרוע שחזר לעונה הזו, הצטרף לטוני, שרה, סופי ודניס, ושיחק חזק. אבל בטופ 12, המשחק היה כזה כאוטי, שהיה לי קשה להבין מי נמצא בצד של טוני, ומי נמצא בברית הנגדית, שבדיעבד הונהגה על ידי ג'רמי וקים, ולצידם היו ניק ומישל. פרקים של שעה היו יכולים לתרום מאוד לעונה הזו.

מהרגע שהגענו לטופ 10 והבריתות התייצבו, המיזוג היה פנומנלי, כשהשיא היה הפיינל 9 - שבו טוני, חמוש בחסינות וברוב לראשונה מהמיזוג, עושה את מה שהוא עשה הכי טוב בקגאיאן - להתהפך על הברית שלו ולהדיח את האיומים היו גדולים, במקרה הזה סופי הודחה עם אליל בכיס, באחת ההדחות הכי טובות אי פעם. אחרי זה יחסי הכוחות המשיכו להשתנות מפעם לפעם, אבל טוני פשוט שלט במשחק, מעולם לא קיבל נגדו קולות, וכמעט זכה במשחק מושלם, פרט לארבעה קולות שקיבלה נטלי, שהודחה ראשונה, חזרה מאי ההכחדה עם המון יתרונות ואז פשוט זכתה בחסינויות.

לזכותם של אית'ן, ג'רמי, טייסון ופרוואטי, נטלי בכל זאת הייתה הזוכה הכי טובה עד אז.

ממשיכים לעוד עונה שאני בספק אם מישהו לא אוהב:

מקום 6 - סין

ניקוד:

קאסט - 10 מתוך 10 - אני לא חושב שיש מישהו מכל ה-16 שהוא סתמי

אסטרטגיה - 10 מתוך 10 - עוד עונה מעולה ולא משעממת לרגע

הוגנות - 7 מתוך 10 - רוב הנקודות של העונה הזו יורדות בגלל ההדחה של אהרון

זוכה - 9 מתוך 10 - זוכה מעולה, אבל בספק אם הוא בפועל שלט יותר מאשר אמנדה

סך הכול: 9 מתוך 10

סין היא עוד עונה קלאסית, למרות שיכול להיות שחלק מהאהדה שלה נובע מזה שהיא שברה את הרצף הנוראי של איי קוק ופיג'י. סין היא מקום ממש מגניב בשביל עונה של הישרדות, ולמרות שבגדול אני מחרים את סין כבר כמה שנים טובות, מאז המגפה, אני לא יכול להביא את עצמי להחרים את העונה הזו. היא פשוט טובה מדי - החל מהטקס במקדש, דרך כל האתגרים והפרסים, החזרה לקאסט קטן וקולע של 16 שורדים חדשים, וזה שאף מושבע או מושבעת לא הצטרפו לפני המיזוג (החטא הכי גדול של איי קוק ופיג'י לדעתי).

העונה התחילה ברגל ימין בהילוך שישי, אולי לא בפן האסטרטגי, אבל כן בדמויות. עד כמה שאני ממש לא אוהב את דייב, הוא לפחות מבדר. כנ"ל לגבי ז'אן רובר, שהוא בעיקר אסטרטג כושל עם תוכנית מאוד גרועה. צ'יקן הוא אולי המודח הראשון הכי משעשע (DAMN!!!) ואפילו אשלי, לזלי ושרייה תרמו את חלקן, גם אם אני לא אוהב אותן. במיזוג היו את כל הסיבות שבעולם לפאגונגינג, אבל הוא מעולם לא קרה. אריק ופי-ג'י הגיעו לפיינל 6, כשז'אן-רובר וג'יימס הודחו לפניהם בשני בליינדסיידים אדירים, כשהאחרון הודח לא עם אליל אחד, אלא שניים בכיס. טוד הוא הזוכה הכי טוב עד אז, אבל לדעתי הוא הפסיד את הכתר אחרי עונה אחת בלבד, למרות שאני מבין אנשים שחושבים שהוא יותר טוב מפרוואטי.

לצערי, סין רחוקה משלמות. רוב הבעיות שלה מרוכזות לפרק אחד בפרה-מיזוג, עם טוויסט מאוד מעצבן ודפוק. במקום לעשות ערבוב נורמלי, בחרו בשני שורדים מכל שבט שיעברו לשבט השני - וכבר אז, לפני ראסל ועם שני אלילים בלבד (וזה עוד משהו - האלילים! אחד הדברים הכי טובים בעונה הזו ובפיליפינים הוא שהאלילים לא סתם קבורים, הם חבויים בצורה מגניבה, וברגע שהם שומשו, זהו! אין עוד! האלילים בעונה הזו גם באו בילט אין עם אלילים מזויפים!) היה ברור שזה גזר דין מוות. אהרון המסכן היה במצב מעולה בפיי לונג, אבל ברגע שהגיע לג'אן הו, פי-ג'י וג'יימי עשו הכול כדי להפסיד בכוונה, והדבר הכי גרוע הוא, שזה השתלם להן (או שלא - קארמה תפסה את ג'יימי בהזדמנות הראשונה). לבעייה השנייה של העונה הזו קוראים דניס, היחידה מבין ה-16 שאני ממש שונא. אבל זהו. עונה מעולה.

ומכאן - לסוס השחור שלי:

מקום 5 - פנמה/אי הגלות

ניקוד:

קאסט - 12 מתוך 10 - קסאיה הוא השבט האהוב עליי אי פעם ולא איכפת לי כלום

אסטרטגיה - 8 מתוך 10 - שלושה פרקים של פאגונגינג מונעים מהעונה הזו להתקדם יותר

הוגנות - 10 מתוך 10 - לידתו של הטוויסט האהוב עליי אי פעם

זוכה - 6 מתוך 10 - לא מת עליו, אבל להנהיג את בית המשוגעים שהוא שבט קסאיה זה ממש לא פשוט

פנמה היא עונה של קאסט. בכל דבר אחר היא פגומה מאוד, ובעיקר בכל מה שקשור לשבט לה מינה. בצפייה שלישית למדתי ממש לשנוא את טרי, והשבט שלו גרוע בעיקר בגללו. אילו הוא היה מדיח את רות'-מארי בפרק 3, במקום לפחד ממיסטי, היא הייתה יכולה לזכות ביותר חסינויות, ובזאת להוביל את השבט למיזוג במצב יותר טוב, ואז במקום פאגונגינג קל, היינו יכולים לקבל מיזוג ברמה של איי הפנינה או סן חואן. עם קאסט כמו של העונה הזו, זה היה יכול להוביל בקלות לעונה ברמה של מיקרונזיה. במקום זאת, קיבלנו שבט מיזוגני שלא הדיח גבר עד שלא הייתה לו ברירה, ואז חטף פאגונגינג, חוץ מטרי שנשאר עד הסוף על ידי אתגרים בלבד - ואז עוד העז להטיף מוסר לדניאל על שהעזה לשחק את המשחק. פאקינג בומר.

זו הפעם הראשונה עד כה שאני דירגתי איזו קטגוריה ביותר מ-10, וזה יהיה אפילו יותר חשוב כשנגיע לעונה 20, עונה כל-כך מדהימה עם זוכה כל-כך מעפנה. אבל אני פשוט אוהב את קסאיה עד כדי כך. זה בית משוגעים וזהב טלוויזיוני, שבכלל לא צריך אתגרים, הדחות או אסטרטגיה כדי לעבוד. הפיינל 7 הוא ההוכחה הסופית, כשבפועל לא הייתה הדחה, אבל הדרמה בין קורטני ושיין, ואז בין קורטני וברוס, עשתה הכול. מי לעזאזל צריך הדחות? בנוסף העונה הזו הביאה לאוויר העולם את הטוויסט היחיד שאין לי בעייה שיהיה בכל עונה, ובעונות אחרות הפך להיות אפילו יותר טוב כדרך ליצור אינטראקציות בין-שבטיות. חבל שלאליל עצמו לקח קצת זמן להיות באמת מעולה.

כל קסאיה הוא מדהים, אבל זו גם העונה שהביאה לנו את סירי, ויש בטופ 5 לא פחות משלוש עונות שסירי משתתפת בהן, גם אם היא לא תרמה הרבה לעונה 20 והודחה מוקדם, אבל היי - כל אגדה צריכה את העונה שבה היא מודחת מוקדם. בעונה הזו, סירי לא בדיוק מעלה את המשחק בעוד רמה, מבחינה אסטרטגית היא בערך ברמה של ססטרנינו, אבל היא גם שחקנית חברתית פנומנלית, שמורחת חומר מאלחש על הסכין כדי שלא תדע אפילו כשהיא דוקרת אותך בגב. היא התחילה את המשחק עם הגב לקיר, והייתה צריכה לשכנע את השבט להדיח את טינה כדי לשרוד אפילו הדחה אחת. עד הפעם השנייה שקסאיה הגיע למועצת השבט, היא הייתה בעין הסערה. היא הייתה בברית עם דניאל וקורטני, היא הייתה בברית אחרת עם אראס, בסופו של דבר היא הייתה בברית עם כולם חוץ מטרי. ואז, בסוף הפאגונגינג (שהוא הדבר היחיד שלא משהו בעונה הזו, בעיקר כי הוא איחד את שבט קסאיה והסיח את הדעת מהטירוף שהוא השבט הזה) היא שברה את ההדחות הצפויות עם הבליינדסייד הכי אדיר עד אז, ההדחה של קורטני בהצבעת 3-2-1. והיא גרמה לדניאל להדיח את העז שלה!

שאר הנקודות לרעת העונה הזו נובעות מכמה שאראס הוא זוכה פרווה ביחס לשאר השבט שלו, וגם ממש לא אסטרטגי כמו סירי או דניאל. למעשה, הוא אפילו היה קצת "ראוי", אבל ממש לא כמו היריב הנוראי שלו, טרי. אבל להחזיק שבט משוגע כמו קסאיה, מבלי להצביע זה נגד זה עד שלא הייתה ברירה, זה גם הישג מרשים.

נערך לאחרונה ב:
הסוף מתקרב...

מקום 4 - קמבודיה

ניקוד:

קאסט - 10 מתוך 10 - הקהל עשה עבודה מעולה, למרות שחבל שטרזה ושיין לא התקבלו

אסטרטגיה - 10 מתוך 10 - עוד עונה מעולה

הוגנות - 8 מתוך 10 - משהו קצת הסריח בהדחה של קימי

זוכה - 8 מתוך 10 - ג'רמי שיח' מעולה, השותפים שלו קצת פחות

למרות עונה אחת מאוד רעילה ומעצבנת לפניה, כשעונה 31 הגיעה, היה ברור שהעידן האפל של הישרדות היה רחוק מאחור. והבחירה להכריע על הקאסט בהצבעת קהל הייתה החלטה ממש טובה, ובסופו של דבר יצא לעונה הזו קאסט ממש טוב, במיוחד בהשוואה לשני קאסטי האולסטאר הבאים שההפקה בחרה, של עונות 34 ושל 50. היו כמה שורדים שממש רציתי שיחזרו ולא חזרו, והופתעתי לרעה ממוניקה ו-וו, במיוחד שהראשונה שיחקה ממש רע וחרצה את גורלה בפרה-מיזוג. אבל ההפתעה הגדולה של העונה הייתה ללא ספק קלי "Does not count" וונתוורת', שהודחה בעונה הראשונה שלה מוקדם, אבל הספיקה לארגן בליינדסייד גדול וטוב. בעונה הזו היא הוכיחה את מה שהקהל ראה בה כשבחר בה לעונה הזו, כשכרתה ברית בנות, הצילה את עצמה עם אליל, ושרדה עונה מאוד קשוחה עד הפיינל 4, למרות שהברית שלה התפרקה בדרך.

כמו עם שאר העונות הממש טובות, העונה הזו לא התחילה להיות מעולה רק במיזוג. העונה הזו התחילה טרנד, שבגדול הוכיח את עצמו בעונות עם קאסטים טובים מספיק - במקום לערבב את השורדים מחדש לשני שבטים, מפצלים את השורדים משני שבטים לשלושה. בנקודה הזו ג'ף ורנר התחיל להוכיח את עצמו כפלופ, שיסיים את דרכו עם ההוצאה המבישה של זיק מהארון כטרנסג'נדר בתור "ניסיון להוכיח ערמומיות", אבל זה קרה בעונה 34, עונה גרועה בהרבה. רוב יחסי הכוחות של המיזוג נקבעו בשלב הפיצול, במיוחד ברית הבנות (שבפיינל 13 וונתוורת' עוד לא הייתה חלק ממנה! היא הצביעה נגד קאס!) והברית של ג'רמי, טאשה, ג'ו וסטיבן, שבהמשך יצטרף אליהם ספנסר. המיזוג היה רכבת הרים, שהתחיל ברגל שמאל עם ברית הבנות במיעוט, אבל המשיך חזק כשוונתוורת' ואבי-מריה שורדות כנגד כל הסיכויים, ועל הדרך פעלו גם עם קימי וקית'.

לצערי הפיינל 6 היה קצת מסריח, כשבסופו של דבר קית' ניצב מול שתי ברירות - להדיח את קימי או לעוף בעצמו. לא היה אפשר לעשות אתגר אש כשרק שלושה שורדים פגיעים, אחרי האלילים של וונתוורת' וג'רמי? זה היה כמו הכנה לפיינל 6 העוד יותר גרוע של עונה 34. מעבר לזה, העונה הזו מחוץ לפודיום פשוט כי מיקרונזיה, גיבורים נגד נבלים וקגאיאן אפילו יותר טובות.

ומעונת אולסטאר אחת לקודמתה:

מקום 3 - גיבורים נגד נבלים

ניקוד:

קאסט - 11 מתוך 10 - מה יש להגיד?

אסטרטגיה - 11 מתוך 10 - ראסל המציא מחדש את המשחק, וגם לפרוואטי היו הברקות

הוגנות - 10 מתוך 10 - אף פעם לא היו יותר משני אלילים במשחק, וזה כל מה שצריך למהלכים אדירים

זוכה - 5 מתוך 10 - טכנית מגיע לסנדרה 3, אבל כמתמודדת היא תמיד משעשעת. מי שאשמים בזכייה שלה הם המושבעים, ובמיוחד שלישיית קנדיס-רופרט-קולבי

סך הכול: 9.25 מתוך 10

הנה עובדה שאולי לא ידעתם - העונה הזו נבחרה על ידי הכי הרבה מתמודדי עבר ואנשי הפקה בתור העונה הכי טובה אי פעם, ואני לגמרי מבין אותם. אילו ראסל או פרוואטי היו זוכים, אולי היא גם הייתה העונה האהובה עליי, למרות שהתחרות ממש צמודה בפודיום. למרות שהיו הרבה מתמודדים שלא אהבתי, בעיקר אצל הגיבורים, לפעמים צריך שיהיה מישהו לשנוא, כדי לשמוח כשהוא סוף סוף נופל, אם זה לקראת סוף המיזוג או ממש לקראת סוף העונה. הבעייה היא בקאסטים שבהם אני שונא שניים מכל שלושה מתמודדים, כמו עונות 14 או 30. ג'יימס במיוחד זכה לקטרזיס כשהודח לפני המיזוג, ולפני קולבי - גם לפני שקולבי התגלה כצל חיוור של מי שהיה לפני שמונה שנים.

אבל למען האמת, אף אחד מהגיבורים לא היה ממש מדהים, חיבבתי את טום ואת סירי, אבל הם הודחו מוקדם. כן, איכשהו העונה הזו מדהימה למרות שסירי הודחה מוקדם. את כל האקשן סיפקו הנבלים, וכשאני אומר נבלים, אני מתכוון בעיקר לראסל. אולי השיטה שלו גרמה לשבט הנבלים להפוך בטופ 12 לשבט אסון, אחרי שהדיח את טייסון ורוב החזקים, אבל הוא גרם לגיבורים לחשוב שיש ברית בנות, מה שהוביל את ג'יי טי לתת לראסל את האליל שלו. עוד לפני כן, ראסל ופרוואטי השתמשו באליל כדי לגרום לטייסון להדיח את עצמו, ולהעביר את ג'רי ואת בנג'מין צד - לפני שהדיחו את בנג'מין כדי להעמיק את המסר ש"ראסל בסכנה". חבל רק שהאליל שפרוואטי השתמשה בו על סנדרה לא היה האליל של ג'יי טי. ג'יי טי הודח עם האליל של שבט הנבלים.

הגיבורים, מצד שני, בעיקר השמידו את עצמם - קודם ג'יי טי שנפל בפח, ואז ראסל מצא *עוד* אליל ושיכנע את קנדיס לעבור צד בצורה כל-כך פואטית, כי היא עשתה בדיוק את מה שפנר עשה לפני כן, ובעיקר הוכיחה שהיא פוסטמה צבועה ומטומטמת, וכמובן שאחרי זה עוד התחסדה בגמר ובאיחוד. עוד מתמודדת שקיבלה את הקארמה שלה מהר מאוד. אבל זה היה ממש מרהיב לצפייה, כי בעוד הקאסט של סמואה היה קצת חיוור, בעונה הזו ראסל שיחק מול ענקים - ועדיין שיחק בהם כמו בחבורה של מגויסים שבחיים לא ראו הישרדות. אולי ראסל שיחק קצת חזק מדי, במיוחד בהדחה של דניאל, שאני בספק אם הייתה הכרחית, אבל גם אם המשחק שלו היה "מלוכלך מדי", לפחות פרוואטי הייתה צריכה לזכות. אבל לא. הגיבורים כולם העדיפו להצביע למישהי ששיחקה כמה שפחות. פרוואטי לא קיבלה קול של גיבור אחד!!! ובגלל זה העונה הזו רק במקום השלישי.

אה, וסנדרה היא לא מלכה ולא נעליים.

כמעט סיימנו!

מקום 2 - מיקרונזיה

ניקוד:

קאסט - 10 מתוך 10 - יש כמה שאני שונא, אבל שוב - הם קיבלו את שלהם

אסטרטגיה - 10 מתוך 10 - למרות שבסופו של דבר ברית אחת שלטה במשחק, היו לה המון אתגרים

הוגנות - 9 מתוך 10 - באסה על הפיינל 3, אבל לא הייתה להפקה ברירה

זוכה - 9 מתוך 10 - פרוואטי שיחקה חזק, אבל כמעט הודחה לפחות פעם אחת

סך הכול: 9.5 מתוך 10

מה יש עוד לומר? אני עד היום בהלם ששתיים משש העונות הכי טובות אי פעם שודרו זו אחר זו, ובעוד האמזונס איבדה לגמרי את זהותה בגלל איי הפנינה, הלוקיישן היחודי של סין מקנה לה אינדיווידואליות ששנייה רק לאיי הפנינה, כשמיד אחריה הייתה עונה אגדה. האמת שחוץ מהפיינל 3, שהוא ממש לא הוגן אבל אני לפחות מבין, הדבר הכי גרוע שאפשר לומר על מיקרונזיה זה שהפרה-מיזוג קצת איטי. לא גרוע כמו זה של ונואטו, חלילה, אבל עדיין קצת איטי. בעוד האסטרטגיה זרמה אצל המעריצים, אבל גרמה להחלטות הזויות, הפייבוריטים נראו יותר כמו שבט יאסור בונואטו - שתי קבוצות, ופיירפליי וסירי ביניהן. וכמובן שהקבוצה שבמקור פחות מעניינת הצליחה יותר. היחידה שאהבתי מרביעיית האהבה בעונה הראשונה היא אמנדה, השאר היו סבירים פלוס. וזוגיות בינה לבין אוזי?!? לא תודה.

למזלי הפאזה הזו עברה מהר והגיע ערבוב, שהיה חיוני לקשור את הקשר בין פרוואטי לבין נטלי ואלכסיס, אבל בצפייה שנייה היה ברור שהשבטים ממש לא מאוזנים, בעיקר בגלל צ'אט שהיה חייב לעוף מהר, ועד שהוא עף סוף סוף, איימי נפצעה והייתה חסרת תועלת באתגרים. למרות שהעונה לרגע לא הייתה גרועה, היא לא הגיעה לשיא שלה עד הפיינל 9, אז הוקמה ברית הבנות ואוזי הודח בבליינדסייד אולי הכי טוב עד אז. אבל בעוד סירי, פרוואטי ואמנדה היו חזקות עד הסוף, נטלי ואלכסיס היו צריכות לבגוד בהן ולהקים ברית צד עם אריק וג'ייסון. מכאן התחילה רכבת הרים של בליינדסייד אחרי בליינדסייד, שהשיא שלה היה כשהבנות שיכנעו את אריק לוותר על החסינות שלו.

לולא כל הפציעות והפרישות, שלוש הפייבוריטיות היו מגיעות יחד לגמר, שהיה נגמר בזכייה מאוד מספקת של סירי, ואז יש סיכוי שפרוואטי הייתה זוכה בעונה 20, והשתן לא היה עולה לסנדרה לראש. אבל זה לא קרה, ההפקה נאלצה לעשות פיינל 2, וקיבלנו את פרוואטי שהיא שחקנית טובה מאוד, אבל לא ברמה של סירי, וקיבלה הרבה קרדיט בעריכה על מהלכים שלא היא יזמה, אלא סירי. גם היה לה סיכוי לעוף בהתחלה לולא פיירפליי רצה שידיחו אותו, ואולי גם בשבט מלקאל לולא פנר נפצע. בכל זאת, עונה מעולה. אבל יש עונה אחת שאפילו יותר טובה - ואין בה אפילו שחקן חוזר אחד.

וכמובן:

מקום 1 - קגאיאן

ניקוד:

קאסט - 10 מתוך 10 - לא פנומנלי כמו שבט קסאיה אבל הרבה יותר אסטרטגי

אסטרטגיה - 10 מתוך 10 - אפילו ששבט אחד היה כל הזמן בשליטה

הוגנות - 10 מתוך 10 - אני יכול לנטפק ולהוריד נקודה על הסופר אליל, אבל הוא בכלל לא היה פקטור

זוכה - 10 מתוך 10 - לידתו של מלך

סך הכול: 10 מתוך 10

הפגמים של מיקרונזיה היו פרה-מיזוג איטי, המעבר לפיינל 2 וקצת היעדר אופוזיציה לבנות. כל הפגמים האלה נעדרו בקגאיאן, שהייתה מעניינת פחות או יותר מהדקה הראשונה. כל שבט הרגיש כמו שבט מעולה אחר, כשמעל כולם היה שבט המוח, שהרגיש כמו שידור חוזר של קסאיה, אבל פחות מבדר. אבל בניגוד לקסאיה, זה היה שבט אסון שהפסיד כמעט כל אתגר עד הערבוב, ואיכשהו לקחו לו שלוש הדחות כדי להדיח את ג'טייה אחרי שזרקה את האורז לאש, ולמרות שהיא לא משהו באתגרים - ושני גברים הודחו לפניה. כל שארית השבט עברה לאותו שבט בערבוב, והיה אפשר לצפות שהם ימשיכו מאוחדים גם לאחר מכן.

שבט היופי התחיל מאוחד נגד מורגן וברייס, אבל איבד את עצמו אחרי שכמעט כל חברי השבט נפרדו מהמנהיג, אלג'יי. אלכסיס, מורגן וג'רמאיה פנו זה נגד זו נגד זו, למרות חזית מאוחדת של שבט המוח ושרה. אלג'יי עצמו היה מטרה קלה בשבט השני, אבל ניצל, ובמקומו הודח קליף משבט הכוח. ואם כבר שבט הכוח, לסיבה שאלג'יי ניצל קוראים טוני, שהעלה שוב את המשחק לרמתו הסופית. בגלל העליבות של שבט המוח, טוני לא זכה להגיע למועצת שבט עד פרק 5 - ומשם מהר מאוד הוא הוכיח שהוא המלך של הישרדות. איכשהו, אף הדחה לא הייתה צפויה, עד הפיינל 4, למרות שזו הייתה יכולה בקלות להיות עונת פאגונגינג.

כל העונה הזו מעולה, אבל פרק 7, פרק המיזוג, הוא האהוב עליי אי פעם. שבט אפארי הגיע למיזוג ברוב של שישה מול חמישה, וכדי להשיג רוב, טוני ניסה לגרום לשרה לחזור לצד שלו. זה גרם לשרה להשתחצן ולא להתחייב לאף אחד, עד שבסוף טוני החליט לכוון דווקא נגדה. הדובדבן שבקצפת הוא מועצת השבט עצמה - טוני ואלג'יי משתמשים באלילים שלהם זה על זה, שבט אפארי מכוון בכלל נגד ג'פרה. ג'פרה משוכנעת שהיא המודחת, ובוכה מהרגע שהקול הראשון נגדה נחשף, וברגע האחרון מסתבר שקאס עברה צד במקום שרה, והצביעה נגדה. מועצה מופתית. וברגע שנראה שפנינו לפאגונגינג, טוני עובר צד כמה פעמים - קודם כדי להדיח את אלג'יי, יריבו הגדול, ואז כדי להדיח את ג'פרה ולמנוע ברית בנות פוטנציאלית. טוני אפילו בוגד בסוף בטריש, בת בריתו הקרובה ביותר, ומדיח אותה בפיינל 5. ולמרות כל זאת, הוא זכה, וקיבל את קולות כל המושבעים מלבד טאשה (מה לעזאזל, אישה?!?)

אבל זאת לא רק עונה מלאת אסטרטגיה, אילו זה כל מה שהיה בעונה הזו, היא בקושי הייתה מגיעה לטופ 10. אבל כאמור, זו גם עונה מאוד מבדרת, החל מהבלגאן בשבט המוח, דרך כל הפראנויה בין שני שבטים שקולים לחלוטין מבחינת יחסי הכוחות, ועד טוני עצמו, שכשהוא לא מסיר כל איום אפשרי, הוא עושה חיקוי של לאמה. הקטע הוא, שבלי קונטקסט, טוני נשמע מיזוגני להחריד, אבל קאס התווכחה עם כולם ולא ממש היה לה סיפור איך לנצח - אבל אני מאמין שאילו וו היה לוקח אותה לגמר, היא אולי בכל זאת הייתה זוכה איכשהו, כי זאת עונה עד כדי כך משוגעת. כאוטית אבל אסטרטגית, יש נבלים ונבל אפילו ניצח, אבל כמעט אין רעילות. עונה מופתית.

למעלה