דירוג העונות - הרימייק!!!

ממשיכים:

מקום 30 - סמואה

ניקוד:

קאסט - 5 מתוך 10 - כשרוב הנקודות מגיעות ממתמודד אחד בלבד

אסטרטגיה - 7 מתוך 10 - ראסל העלה את המשחק לרמה חדשה

הוגנות - 7 מתוך 10 - אין לי על מה להתלונן

זוכה - 3 מתוך 10 - לא השוד הראשון אבל אולי הכי קשה מכולם

סך הכול: 5.5 מתוך 10

מתאים לסמואה להיות לצד עולם אחד, כי שתיהן נשענות על מתמודד אחד בלבד, ואני עושה טובה גדולה לעונה הזו שאני ממקם אותה מעל עולם אחד, כשהשחקנית הגדולה של עולם אחד זכתה, והשחקן הגדול של סמואה נשדד. הסיבות הגדולות שסמואה יותר טובה בעיניי היא קאסט יותר טוב (למרות שזה עדיין וואן מן שואו), היעדר מוחלט של טוויסטים גרועים, וזה שראסל בכל זאת שחקן אפילו יותר טוב מקים, שידרג את המשחק, ומגיע לו מקום בהר ראשמור של הישרדות - אפילו יותר מאשר סירי, שמשחקת אפילו יותר טוב, אבל לא המציאה מחדש את הגלגל. כמובן, טוני לקח את הטוב ביותר של שניהם (או, אם כבר, של ראסל ושל קים) והפך לשחקן הכי טוב אי פעם.

רוב הגאונות של ראסל לא התבטאה בפרה-מיזוג, חוץ מהיכולת שלו למצוא אליל בלי רמזים, שהוסברה מעולה על ידי לא אחר מהמלך בעצמו, טוני, בקגאיאן - הוא פשוט מחפש עצים שנראים מוזר, ואבנים שמתבלטות, ומחפש לידם, עוד ועוד ועוד, עד שמוצא. וכן, יכול מאוד להיות ששאר השורדים פשוט חיכו לרמז. ככה זה כשממציאים את הגלגל מחדש, כמו בבורנאו - כשריצ'ארד המציא את האסטרטגיה, ג'נה קראה לזה קנוניה. אבל הפרה-מיזוג היה איטי, והיה יותר מדי פוקוס על ראסל, ברמה שאפשר היה לשכוח מקיומו של שבט גאלו, לולא הריבים בין שאמבו ולורה. אמנם חלק מזה זה בגלל שפואה פואה הפסידו כל הזמן, אבל עד כמה שראסל הוא מלך, היה אפשר לתת קצת פוקוס לשאר השורדים.

ברגע שהמיזוג התחיל, העונה נהייתה נהדרת, ולא רק בגלל ראסל. למרות שנטלי היא זוכת מרמור קלאסית, הבליינדסייד על אריק - יריית הפתיחה להתפרקות של שבט גאלו - היה כמעט לגמרי היא. שבט גאלו בגדול הוא שבט מבולגן, ולורה הביאה את מפלת השבט בכוחות עצמה, בריבים שלה עם שאמבו, ולאחר מכן הגברים, ובראשם ג'ון שבגד גם הוא. אבל בגדול זה לא קאסט טוב, כשהרבה ממנו או לא-שחקנים, או הודחו מוקדם, או (כמובן) לוזרים שהצביעו נגד ראסל. ולכן, למרות הכול, העונה הזו נשארת בבוטום 20 שלי.

נערך לאחרונה ב:
תיקון טעות: אני מעלה את סמואה למקום 30, ומוריד עוד עונה כמה מקומות

מקום 31 - גיבורים נגד מרפאים נגד פעלתנים (עוד שם אידיוטי ביותר)

ניקוד:

קאסט - 6 מתוך 10 - לא מדהים, אבל כולם באו לשחק, וזה מרענן לראות אישה מבוגרת משחקת כמו נבל

אסטרטגיה - 7 מתוך 10 - קצת יותר מדי ביג מוביטיס, אבל כריסי תמיד חשבה כמה צעדים קדימה

הוגנות - 6 מתוך 10 - אני שונא את אתגר האש, אבל בעונות עתידיות נראה בו שימוש אסטרטגי

זוכה - 2 מתוך 10 - גרוע וטוויסט האש נוצר על המקום עבורו

סך הכול: 5.25 מתוך 10

אם רצינו לקבל עוד הוכחה שהאסטרטגיה מתחילה לפנות את מקומה בראש סדר העדיפויות של ההפקה לטובת דרמה וגימיקים, קיבלנו אותה בפיינל 4 הידוע לשמצה של עונה 35. זה נכון שהיו כמה מקרי תיקו בפיינל 4 עד לאותה נקודה - אתגרי אש נערכו בפיינל 4 של פאלאו, פנמה, איי קוק, גאבון, ומאז לא קיבלנו תיקו בפיינל 4 עד עונות 30 ו-32, שלא לדבר על הסוף של שבט אולונג עם האתגר בין סטפני ובובי ג'ון - אבל כשזה בא במקום הצבעה?!? וכמובן, עם השנים למדנו לקבל את האתגר הזה, גם כשהוא פשוט גבה את משחקיהם של שורדים שהיו יכולים בכיף לנצח, כמו ג'סי וקרסון.

עד הפיינל 7, שבו בן הוכיח שאין גבול לאפשרות שבה אפשר לשחק עם הגב לקיר, וזאת ממש לא מחמאה, זאת דווקא הייתה עונה טובה רוב הזמן. הקאסט בא לשחק את המשחק, כריסי הייתה נבל מעולה, והברית האדומה-כחולה נגד המרפאים הייתה קצת מוצלחת מדי, אבל בליינדסיידים על קול וג'יי פי מנעו פאגונגינג. גם הפיינל 7 עצמו היה סבבה, לראשונה אי פעם (מחוץ לפיינל 3) מישהי הודחה עם קול אחד בלבד נגדה. אבל מאז בן פשוט שלף עוד אליל ועוד אליל. ונכון, אפשר להגיד שאפשר לישון במשמרות ולשמור על בן כל הזמן, אבל עד כמה? השיא היה בפיינל 6, כשג'ף נתן לבן להשתמש באליל עוד לפני ההצבעה, שאת חוקי הפורמט זה מכבד בדיוק כמו הכבוד לחוק בנהיגה ממוצעת בארצנו הקטנטונת.

ואז הגיע אתגר האש והוסיף חטא על פשע, ובעצם פתח את האפשרות שמישהו פשוט לא יוכל לקבל נגדו קולות בכלל, לאורך כל העונה, ובזאת יעקוף את השקרים, הבריתות, התככים, כל מה שריצ'ארד המציא 17 שנה לפני כן. ואני לא יכול לתת לעונה כזו מקום יותר גבוה מסמואה, פשוט לא.

אם כבר דיברנו על דני שבדיעבד לא הייתה זוכת מרמור, אני הולך להעלות קצת את גוואטמלה, לא הרבה כי עדיין יש בה הרבה רעילות מצד ג'יימי וג'אד.

לעונה הבאה:

מקום 29 - מרקייזיס

ניקוד:

קאסט - 6 מתוך 10 - לא מושלם, אבל אני מאוד אוהב אותו, נקודות יורדות על הרבה דיבורי דת והתחסדות

אסטרטגיה - 7 מתוך 10 - המהפך הראשון בתולדות הישרדות

הוגנות - 7 מתוך 10 - ההפקה הייתה צריכה קצת להתערב לטובת מראאמו, וגם זה לא עזר יותר מדי.

זוכה - 3 מתוך 10 - וספיה הייתה שחקנית חברתית טובה, אבל אני ממש לא מת עליה

סך הכול: 5.75 מתוך 10

הסיבה שהורדתי קצת את מרקייזיס היא בגלל ענייני התקציב שלה, שנראו בבירור. זה היה בלתי נמנע, מפני שהעונה הייתה אמורה להיות מצולמת בירדן, אבל אז קרה 9/11, וההפקה התרחקה מהמזרח התיכון כמו מאש. אבל אתם מסוגלים לדמיין את הישרדות מצולמת כל-כך קרוב לארץ? החיפזון נראה בעיקר באתגרים, שהיו אולי הכי גרועים בתולדות הישרדות אחרי תאילנד. אתגר בניית והעפת עפיפון בפיינל 9? לא תודה. הם גם שיחזרו בדיוק את אותו אתגר חסינות אחרון מאפריקה, הפעם הראשונה אי פעם שההפקה נאלצה להשתמש בדיוק באותו אתגר פעמיים.

אבל עיקר המשחק הוא בקאסט ובאסטרטגיה, ובהן העונה הזו הייתה קפיצת מדרגה נוספת, אחרי שבאוסטרליה הפאגונגינג הופר בשביל בליינדסיידים על ג'רי ואמבר. בפיינל 9 קרה שינוי הכוחות הדרסטי הראשון בתולדות הישרדות, כשפסקל ונלייה התהפכו על רביעיית רוטו. בצפייה שנייה ושלישית ההתחסדות מאוד צרמה לי, וזה מגיע מהעונה שהביאה לחיינו את בוסטון רוב. אבל זה עדיין לא נורא כמו רעילות ומיזוגניה. כשמדברים על להכניס את ישו לכל פינה, עונה 23 קופצת לראש, וגם כל הקשרים הכנסייתיים שבסופו של דבר כנראה הביאו לנטלי, עוד זוכה דתייה, את הניצחון בסמואה. אבל אנשים שוכחים כמה דיבורי ערכים ודת היו מצד רוב הפיינל 5 - וספיה הזוכה, שון, נלייה (שהיא מורמונית והשפה שלה הייתה מרוככת מספיק לצפייה מגיל 7) וגם פסקל. קאת'י, לעומתם, הייתה משב אוויר צח, ולכן היא הפייבוריטית של רבים וגם שלי.

מעבר לזה, העונה הביאה לנו את שבט האסון הראשון עם מראאמו, שהפסיד ארבעה אתגרי חסינות ברצף, עד שההפקה הייתה צריכה לתפור לו פרס ולתת לו לשדוד את שבט רוטו, וגם אז השבט הפסיד שוב חסינות אחרי רצף ניצחונות קל.

עכשיו יש שתי עונות עם התחלה ממש גרועה, אבל הן נהיות ממש טובות במיזוג:

מקום 28 - קרמואן

ניקוד:

קאסט - 3 מתוך 10 - מה לאלף עזאזל הם חשבו לעצמם כשליהקו את שבט הפייבוריטים?!?

אסטרטגיה - 7 מתוך 10 - כמה מהלכים ממש ממש טובים של דון וקוקרן

הוגנות - 7 מתוך 10 - אין לי על מה להתלונן

זוכה - 7 מתוך 10 - המשחק המושלם השני מתוך שלושה בלבד, בעונה הרבה הרבה הרבה יותר טובה מפיג'י

סך הכול: 6 מתוך 10

קרמואן ועונה 49 דומות זו לזו בזה שהן מתחילות ממש, אבל ממש גרוע. כבר היו עונות שהתחילו רע והשתפרו - פיג'י עצמה זוכה לתואר ההתחלה הכי נוראית בתולדות הישרדות, אבל המיזוג שלה היה... טוב. יש עוד עונות בהמשך שהפרה-מיזוג מעיב על ההמשך שלהן, כמו ונואטו והערבה האוסטרלית, ולכן אחד הדברים האהובים עליי בעידן החדש זה שהם קיצרו את הפרה-מיזוג, כי אין שום עונה מעולה שבה הפרה-מיזוג הוא החלק הכי טוב. אם כל העונה הייתה מתנהלת כמו המיזוג, היא הייתה נכנסת לטופ 20 ואפילו 15 בקלות, אבל היה הרבה יותר מדי פוקוס על שבט הפייבוריטים, שבו חיבבתי בעונות הראשונות שלהם רק את מלקולם, דון וברנדה. קוקרן ואנדראה הפכו לשחקנים טובים, קורין גאלה את עצמה בעיניי, אריק היה פלוטר ופרנססקוואה הודחה ראשונה שוב, אבל ברנדון ופיליפ הפכו את הפרה-מיזוג לקטסטרופה. פיליפ ניסה להיות בוסטון רוב ונחל כישלון חרוץ, וברנדון הפך לשורד הראשון אי פעם שסולק מהמשחק, אחרי התקף זעם שהשמיד את המחנה וכמעט נגמר במכות.

לצערי המעריצים לא היו טובים בהרבה, הבנות פשוט הודחו מוקדם (חוץ משרי, שהייתה הפיינליסטית הכי לא רלוונטית אי פעם), לורה חייבת הזדמנות שנייה מתישהו (יש המון נשים שלא קיבלו את ההזדמנות השנייה שלהן... רק מראה כמה ההפקה הייתה אובססיבית לגברי אלפא, במיוחד בעידן האפל, שמבחינתי קרמואן היא עדיין חלק ממנו) ושמאר היה גרוע כמעט כמו ברנדון ופיליפ. אני גם לא ממש מחזיק מריינולד, בעונה יותר מתקדמת הוא כנראה היה מודח מוקדם ואלי הייתה מגיעה רחוק במקומו. הקללה התחילה להישבר בערבוב, אחרי שברנדון סולק, והתחילו בריתות בין מעריצים ופייבוריטים - שלושת האמיגוס, שהספיקו להדיח את פיליפ בבליינדסייד קצת מוגזם (רק אלילים בלי ליצור שוב רוב משמעותי אחרי זה), וקורין ומייקל, שהודחו קצת מוקדם מדי לטעמי, אבל זה מאה אחוז בגלל טעות של קורין. מהפיינל 7 העונה התחילה להיות ממש טובה, קוקרן לקח פיקוד עם בליינדסיידים אדירים על אנדראה ואחריה ברנדה, ודון הפכה להיות העז שלו, כשהיא חטפה על הראש במושבעים.

העונה הזו גם נעשתה זכירה בגלל המשחק שעשינו בפורום, שהוביל למלחמה אדירה בין מעריצי דון למעריצי ברנדה.

ולעונה שכבר הזכרתי:

מקום 27 - עונה 49

ניקוד:

קאסט - 6 מתוך 10 - כרגיל לעידן החדש, אין טיפוסים רעילים אבל גם אין הרבה שהם וואו

אסטרטגיה - 5 מתוך 10 - הפרה-מיזוג היה נטול הפתעות לחלוטין, ודווקא בעונה הזו החליטו למרוח אותו על שבעה פרקים

הוגנות -5 מתוך 10 - למה שני ערבובים, אחד מהם לשלושה שבטים של ארבעה שורדים?!? ערבוב אחד זה כל מה שצריך כדי להפחית את הסיכוי לפאגונגינג!

זוכה - 9 מתוך 10 - סוואנה עשתה מה שמעטים מאוד עשו, וזה לשחק כמו נבל, אבל היא לא עשתה לי את אותו ה"וואו" כמו שרה, נטלי אנדרסון וטוני

סך הכול: 6.25 מתוך 10

לעידן החדש יש בעייה, וזה היעדר ייחוד לרוב העונות שלו. בגדול ירד לי הרבה מארבע העונות המוקדמות יותר בגלל שארבעים דקות כבר לא מספיקות, כולן הולכות לרדת לי בדירוג, מי יותר (41) ומי פחות. לחמש האחרונות יש הרבה יותר פוטנציאל, חבל שרק שלוש באמת מימשו אותו. עונה 48 היא עונה 48 (עוד נגיע אליה), ועונה 49 היא כמו גירסה מודרנית של קרמואן, רק עם פחות דמויות בלתי נסבלות, ויותר פאגונגינג משעמם - שזה תמיד עדיף בעיניי. באמת שזה לא אשמתו של שום צד באיך שהפרה-מיזוג יצא, חוץ מזה שבפורמט של העידן החדש, כל-כך קל להיגרר לסידרת הפסדים וליצור "שבט אסון", כשהעונות היחידות שבהן לא היה כזה הן 42, 43 ו-47. זה פגם אינהרנטי בעידן החדש - אז למה דווקא בעונה הזו האריכו אותו עד הפיינל 11, כשבדרך כלל מסיימים את השלב המשעמם הזה בפיינל 13?!?

הפרה-מיזוג לרגע לא היה מעניין, כשבשבט הכחול המטרות היו ברורות, ועד שסוף סוף עירבבו, נוצרו מיעוטים ברורים בשני השבטים, ברמה שהיה יותר טוב לכל שבט להפסיד בכוונה - ובנקודה הזו הערבוב לא ממש עזר, זו הפכה לעונה של שני שבטים, כשאלכס וסופי הכחולה פשוט נטמעו בשבטים החדשים שלהם. בפיינל 12 היה אפשר לחשוב שזהו זה, אבל לא - ערבוב שני, לשלושה שבטים של ארבעה שורדים?!? כמה אסטרטגיה כבר אפשר לעשות בשבטים של ארבעה?!? זו הייתה טעות בעיניי, וסגרה את הסאגה של סייג' ושאנון, אחד ההיילייטס של הפרה-מיזוג, מוקדם מדי לטעמי.

מהרגע שהמיזוג סוף סוף הגיע, סוואנה וריזו הגיעו תוך הדחה אחת למצב שהם עם הגב לקיר, ואיכשהו הם הגיעו לפיינל 4, והצליחו לפרק את השבט הצהוב לגורמים. הסיבה העיקרית שאני לא שם את סוואנה בטופ, עם נטלי אנדרסון ו-Cops R Us, זה שהיא זכתה בלא מעט חסינויות. בגלל זה היא באותה רמה כמו טוד, פרוואטי ודי. ובכל זאת, היא הצליחה לעשות מה שרק ראסל עשה, וזה לצאת ממיעוט נוראי ולפרק לחלוטין את השבט השני. אילו ראסל היה זוכה, אבל הפרה-מיזוג של סמואה היה משעמם, זה כנראה היה גם המקום שלה.

ממשיכים לעונה שכבר ציינתי מקודם:

מקום 26 - גוואטמלה

ניקוד:

קאסט - 5 מתוך 10 - הרבה מאצ'ואיזם, ג'אד לבדו גורר את הקאסט למטה, גם לבלייק ולג'יימי לא חסר, ואפילו סטפני למדה באקדמיית אלפא לפוצים מתחילים

אסטרטגיה - 7 מתוך 10 - היה יכול בקלות להיות פאגונגינג, אבל דני הייתה חייבת לעשות מהלכים הרחק מהצלמים

הוגנות - 7 מתוך 10 - שוב, אין לי על מה להתלונן. הערבוב יצר שבטים קצת לא מאוזנים, אבל כבר היו הרבה יותר גרועים

זוכה - 6 מתוך 10 - כצפוי, אני הולך להזניק את דני בדירוג שלי, אולי אפילו לטופ 20.

מסתבר שדני הייתה אסטרטגית לא רעה בכלל, אבל מאחר והיא החליטה לעשות את כל המהלכים שלה הרחק מהצלמים, העורכים נאלצו לתת את כל הקרדיט לסטפני ורייף. במילים אחרות, כנראה המושבעים לא היו ממורמרים בכלל. אבל אני לא אזניק את דני בדירוג כמו שהזנקתי את ג'נה, שבמקור הייתה ליד אמבר עד שהבנתי שערכו אותה רע בכוונה. הסיבה היא שדני דפקה את עצמה בעריכה. אני גם משוכנע שבכוונה להסתיר את כל האסטרטגיה מהצלמים זו עבירה על חוקי הפורמט, ואני בהלם שהביאו אותה לעונה 40. במילים אחרות, אני מבואס כי העונה הייתה יכולה להיות יותר טובה אם רק היה אפשר לראות מה היא עשתה.

וזה לא שהעונה הייתה רעה. הלוקיישן היה מגניב, בתקופה שעוד הייתה לזה משמעות (אני עדיין מתגעגע לזה, אבל אני מבין שמתישהו היה נגמר התקציב בכל מקרה), אבל אני לא אוהב את זה שהיו צריכים לתת להם הגנה מתנינים כדי שהם יוכלו לשחות. בדיוק כמו ניקרגואה, אם אי אפשר להיכנס למים, כבר עדיף לצלם באיזור בלי מים בכלל. לסיבה העיקרית שהעונה הזו במחצית התחתונה קוראים ג'אד סרג'נט. הוא כמו רוקי לפני רוקי, רק אפילו יותר מיזוגן. ג'יימי ובובי ג'ון רבו זה עם זה כמו אוהדים של שתי קבוצות כדורגל יריבות, וכמעט הלכו מכות באחד האתגרים. בלייק היה אידיוט, אבל בריאן העמיד אותו במקום. אה כן, עוד סיבה פחות לאהוב את העונה הזו - רצף ההדחות של מרגרט, בריאן ואיימי - עוד כמה טובים שמגיעה להם הזדמנות שנייה, בעיקר בריאן. אבל אין סיכוי שיחזירו אותו, כי ג'ף שונא את גוואטמלה. שוב, אני בהלם שהחזירו את דני.

ברגע שהמיזוג התחיל, הייתי בטוח שיהיה פאגונגינג קל. אבל האסטרטגיה של דני מאחורי הקלעים עבדה, ג'יימי הודח בבליינדסייד אדיר (והפסיד הכי בכבוד שאפשר) ואחריו ג'אד הבבון (והפסיד הכי לא בכבוד שאפשר) ומשם כל האפשרויות היו על השולחן. בגדול, העידן האפל נתן שם לא טוב לעונות קפטנים. גוואטמלה הרבה יותר טובה מכל עונת קפטנים עם החזרות מודחים (לא בדיוק משימה קשה), אבל הרבה פחות טובה מהפיליפינים, שעוד לפנינו.

עדיין לא סיימתי עם חוסר הרחמים כלפי העידן החדש:

מקום 25 - עונה 43

ניקוד:

קאסט - 6 מתוך 10 - מצד אחד יש את ג'סי וקודי, מצד שני מחוץ להם זה אולי הקאסט הכי פחות מבדר בכל העידן החדש

אסטרטגיה - 7 מתוך 10 - נהיה די מעניין מהטופ 10

הוגנות - 6 מתוך 10 - נקודה אחת יורדת בגלל ה"ידע הוא כוח" המטומטם

זוכה - 6 מתוך 10 - לקח לי זמן להפנים, אבל גייבלר שיחק משחק חברתי ממש טוב

כל ארבע העונות הראשונות של העידן החדש הולכות לרדת לי בדירוג, משלוש סיבות עיקריות. הראשונה היא שפרקים באורך של 40 דקות לא מספיקים יותר. השנייה היא בגלל שהעונות הרגישו כמו שידור חוזר אפילו ביחס לעידן החדש, כנראה בגלל חוקי הקורונה שהסתיימו בתחילת 2023, והעונה הראשונה שצולמה בלעדיהם היא 45 המצויינת. עונות 43 ו-44 (שתגיע קצת יותר מאוחר) הן דוגמה מצוינת, עד לרמה שאתגר הפרס בפיינל 8 היה כמעט אחד לאחד אותו אתגר! בשביל מה?! ברור שהאתגר בעונה 44 יהיה פחות טוב, כי לא יהיה משהו להתחרות בקאמבק המרגש של נואל! והסיבה השלישית היא שכל המועצות האחרונות הסתיימו באותה תוצאה, 7-1-0, שכנראה נגרמה מזה שהמושבעים ישבו זה עם זה וסיכמו ביניהם מראש את התוצאה. גם זה יכול להיות קשור לחוקי הקורונה, והקללה הזו נשברה בעונה 45.

עונה 43 שינתה קצת את הטוויסטים והיתרונות, אחרי עונות 41 ו-42, אבל הקאסט היה פחות טוב, וזה חבל, כי ג'סי הוא אולי המתמודד האהוב עליי בכל העידן החדש. זה בינו לבין די - למרות שסוואנה היא זוכה יותר טובה, זה בעיקר בגלל הפיינל 5 שבו די כמעט הודחה. זו גם העונה שגרמה לי ממש לאהוב את הפרה-מרג' של העידן החדש, קצר ככל שיהיה. שבטים קטנים + צורך בלתי נמנע בכוח פיזי = הדחות כמעט אך ורק של נשים בכל הפרה-מיזוג (גם של 44). ובכלל, כמה קונפיגורציות יכולות להיות בשבטים של שישה? כבר היו הדחות 3-2-1, במיזוג ולפניו, אבל לא בעידן החדש.

מהמיזוג, כצפוי, האקשן התחיל באמת. מעבר היתרונות שאיכשהו הסתיים עם האליל הצהוב בכיס של ג'סי, כשכולם חשבו שהוא יצא מהמשחק בכיס של דווייט, היה מרשים. ברית השבעה התחילה לפרק את עצמה רשמית בפיינל 10, כשג'יימס - ואיתו ה"ידע הוא כוח" האחרון עד עונה 49 - וריאן הודחו. למרות שג'סי וקודי היוו את רוב הבידור, אי אפשר שלא לציין את רוב שאר הפיינל 6, קרלה שהתחילה חזק ונעלמה במיזוג, קסידי ששיחקה קצת נמוך מדי מתחת לרדאר, והזוכה שהפתיע את כולנו, גייבלר. עד היום אני לא בטוח אם המושבעים באו להשפיל את קסידי מראש או שהיא איבדה כמה קולות עם מועצת שבט אחרונה ממש לא טובה. בכל מקרה, גייבלר לא שחקן הרבה פחות טוב ממנה, אפילו יותר, כשהוא זה שפילג בין ג'סי וקודי, ובינה עצמה לבין קרלה. מה שבטוח זה שהעריכה עשתה איתו עוול, גם אם זה במטרה לשחק את הדמות שלו כמו שהוא רצה.

מקודם נכנסנו למחצית העליונה, הגיע הזמן להמשיך עם... אי הגאולה?!?

מקום 24 - דם נגד מים

קאסט - 6 מתוך 10 - סך הכול לא רע, די ברור שחלק מהחוזרים חזרו בגלל הקרובים שלהם (*אהמ-פאק יו בראד קלפפר*אהמ*) אבל בחירה טובה, וסיירה הפכה לפייבוריטית (אבל מאוד אוברייטד) בעצמה

אסטרטגיה - 8 מתוך 10 - עונות אחרות משתפרות במיזוג, העונה הזו השתפרה ברגע שבראד הודח

הוגנות - 6 מתוך 10 - זה הציון הכי טוב שאני יכול לתת לעונה שמחזירה מודחים לגמר (אני עדיין לא יודע איזה ציון אני אתן לעונה 40 בקטגוריה הזו)

זוכה - 6 מתוך 10 - סוג של ג'רמי לפני ג'רמי, אבל לא בדיוק באותה הרמה כמו ג'רמי

סך הכול: 6.5 מתוך 10

שתי עונות עם חצי קאסט ותיקים וחצי קאסט חדשים, שתיהן שודרו זו לצד זו, ובחדשה יש את אי הגאולה?! אחרי שג'ף הבטיח שאי הגאולה בחיים לא יחזור?!? מה לעזאזל כבר יכול להיות *טוב* בעונה הזו?!?!? התשובה שלי, תאמינו או לא, היא "אי הגאולה". שלא תבינו לא נכון, אני עדיין שונא החזרת מודחים לגמר, ואי הגאולה איבד את כל ערכו ברגע שהמיזוג התחיל, אבל בגלל החלוקה לשבט ותיקים ושבט חדשים, הוא עבד לפני המיזוג, והביא לנו רגעים מאוד מבדרים, רובם בגלל אחד המתמודדים הכי מיזוגניים אי פעם, פאק יו בראד קלפפר, ספורטאי עבר בכל רמ"ח אבריו (רעיון טוב לליהוק, אולי תלהקו בפעם הבאה *ספורטאיות* עבר? ולא, אווה לא נחשבת, השם שלה לא הופיע ולא יופיע ב-NHL) שהפך את שבט החדשים לאחד הבודדים שהפסיד ארבעה אתגרי חסינות ברצף, מבלי לזכות בדבר.

שלושת הפרקים הראשונים של שבט החדשים היו כמו לצפות בתאונת רכבת, ושתי המודחות הראשונות הודחו לא בגלל היעדר הכוח הפיזי (ה-סיבה להדיח המון נשים על ההתחלה) אלא אחת בגלל שחצנות של ג'רבס באתגר החסינות הראשון, והשנייה כדי לגרום לטייסון להתחלף איתה באי הגאולה. בשני המקרים האלה מדובר בשתיים שהיו בכיף יכולות לשחק טוב, ואם אי פעם תהיה עונת מודחים ראשונים, מריסה (לא של סמואה!!!) יכולה בכיף לזכות - רק שהיא לא תיחשב מודחת ראשונה, כי היא הגיעה למקום ה-17, אחרי שרופרט ורייצ'ל הפסידו באי הגאולה וההוא מעולם אחד פרש!!! :-[ ואם כבר מדברים על החמור, נקודה נוספת יורדת לעונה הזו רק על זה שחשבו בכלל ללהק אותו. אבל לפחות החבר שלו בא יחד איתו ושיחק ממש סבבה, לפני שמצא את מותו בתאונת דרכים ;-(

אחרי שלושת הפרקים הראשונים, בראד סוף סוף הודח, ואז השבטים עורבבו, ולמרות שהיו ממש לא הוגנים, לפחות זכינו לתמוך בויטאס כמיעוט מיידי בשבט שכולו מלבדו נשים, ואיכשהו שורד הדחה. מהמיזוג האסטרטגיה הייתה הרבה מעל הממוצע, בהתחלה הזוגות שנשארו שלמים התאחדו נגד כל מי שאיבדו בני זוג, מה שיצר את הברית שתשלוט בעונה, בין טייסון, ג'רבס ומוניקה. הברית הזו הדיחה את אראס ואחיו ויטאס, ואז את טינה, שגרמה לי לא לרצות שאי פעם יחזור עוד מישהו מהעונות שלפני רוב ססטרנינו. אז סיירה הפכה לחולה אפס של וירוס הביג מוביטיס, קודם כשהדיחה את אימא שלה כדי לפרק את הזוג האחרון, ואז כשבגדה בחדשים בפיינל 7 בשביל שלושת הותיקים, בלי שום פאקינג סיבה, ומיד אחרי זה חזרה לחדשים, רק כדי לתקוע את עצמה במיעוט עם היידן.

בתוך כל הכאוס הזה, טייסון תמיד מצא את עצמו ברוב, והוא היה חוד החנית של הברית שאני יכול לקרוא לה "שלושת הותיקים הבודדים", והצליח להביא את שלושתם לגמר, ואז לקבל את כל הקולות חוץ מזה של ויטאס הלוזר (קיבלת את העונש שלך מאלוהים בקמבודיה) סיום מעולה לעונה שהתחילה רע מאוד, אבל התאפסה על עצמה מהר מאוד.

מאחר ולא התחלתי בהתחלה, קצת קשה לי לדרג את תחילת האסטרטגיה. אבל אני מאמין שעכשיו זה מקום יותר ראוי לעונה הראשונה:

מקום 23 - בורנאו

הניקוד שלי הולך קצת אחרת הפעם:

קאסט - 7 מתוך 10 - קצת קשה לפקשש את העונה הראשונה באמריקה שבה מתמודדים מדיחים זה את זה, ובכל זאת היו מתמודדים שממש עיצבנו אותי

אסטרטגיה - 7 מתוך 10 - הסיפור של העונה הזו הוא הסיפור על איך אסטרטגיה הפכה לדרך לשחק הישרדות

היחס לאסטרטגיה - 5 מתוך 10 - זו הסיבה שאני עדיין לא מסוגל לדרג את העונה הזו יותר גבוה, ואיך בדיוק אפשר לדרג "הוגנות" בעונה הראשונה אי פעם?

זוכה - 8 מתוך 10 - מה יש להרחיב?

סך הכול: 6.75 מתוך 10

בורנאו הייתה ונשארה העונה שקשה לי להיות אובייקטיבי לגביה. אם בא לי להיות אובייקטיבי, אני אדרג אותה הרבה יותר נמוך, כי אסטרטגיה הסתכמה בלכרות ברית ולהיות נאמן לה. קצת פחות מהמם מעונות כמו איי הפנינה, שבה אין ברית עם יותר משלושה אנשים, ומהפיינל 8 לא הייתה הדחה אחת שלא הייתה בליינדסייד. אבל בכל זאת מגיע לסיפור על המצאת האסטרטגיה מקום במחצית העליונה. אחרי הכול, אתם מסוגלים לדמיין איך הישרדות הייתה בעונה 50 אם קלי הייתה זוכה בעונה הזו? לא, אתם לא מסוגלים לדמיין. כי לא היינו מגיעים לעונה 50!!! בספק אם היינו מגיעים לעונה 5!!! הישרדות, ואולי כל ז'אנר הריאליטי התחרותי, חייבים את קיומם לריצ'ארד האץ'!!!

לא סתם ריצ'ארד המציא את הקונספט של "לשחק את המשחק". תאמינו או לא, אבל הישרדות היא *לא* העונה הראשונה עלי אדמות שבה מתמודדים מדיחים זה את זה (האח הגדול הגיע קודם, אבל הוא היה זהה לגירסה הבריטית). "מבצע רובינזון" השוודי בא קודם, וריצ'ארד כנראה ראה אותו, אז איכשהו, ריצ'ארד הוא המעריץ הראשון אי פעם! היחס שלו לאסטרטגיה הוא מאוד פשוט - לא לשחק כדי לנצח, לא לעשות הכול בשביל המיליון, זה לבגוד בעצמך ובמשפחה שלך, וזה הרבה יותר גרוע מאשר לבגוד בכמה זרים שמתמודדים יחד איתך ונגדך. זה היגיון צרוף, היפר-אנליטי, והלוגיות של ריצ'ארד לא מסתכמת במשחק שלו. כל הדיונים שלו על דת (כשהוא, כמובן, הומוסקסואל - לא בדיוק נטייה מינית אהודה בשום דת בעולם המערבי) הובילו אותי למסקנה הבלתי נמנעת, שאני ממש רוצה לשבת מתישהו עם ריצ'ארד על כוס בירה. ולמי שחושב ש"הוא כמעט הפסיד לקלי", הוא לא. ג'רבס וג'נה אמרו בריאיון בשנים האחרונות שהם תכננו להצביע לריצ'ארד גם הם, אבל נתנו שני קולות סימפטיה לקלי בעקבות נאום הנחש והחולדה.

ואם כבר מדברים על מתמודדים שאינם הזוכה וממציא האסטרטגיה, אני מאוד אוהב את רוב הקאסט, כולל מתמודדים שעיצבנו אותי, אפילו ג'רבס והיציאה המיזוגנית שלו. יש רק כמה יוצאי דופן שבגללם אני לא מסוגל להכניס את העונה הזו לטופ 20, כשיש מי ששמים אותה בטופ 10, אבל מוריד הנקודות הראשי של העונה הזו הוא שון. לא לקבל משחק בהיגיון קר זה דבר אחד, אני אפילו סולח לג'נה על וידוי הקונספירציה, אבל כמעט כל מה שהאיש הזה, שאיכשהו יש לו דוקטורט, עשה על האי, גרם לי למרוט שיערות מהראש. מהחכה המטומטמת, עד זה שהוא אפילו לא תיאם קולות עם דירק כשהאחרון הודח, וכמובן שאי אפשר בלי הצבעת האלף-בית. קצת קשה להיות יותר "לא שחקן" מזה - ולקח לו עד להדחה של ג'נה כדי להבין שהברית של ריצ'ארד קפצה על ההצבעות שלו, אז נייטרלי הוא לא היה - ואז הוא המשיך לעשות שטויות, בין השאר כשלא בחר בקלי לפרס בפיינל 6 אחרי שהבטיח לה.

אז כן, זה הדירוג הכי גבוה שאני יכול לתת לדינוזאור שהיא העונה הזו. העונה הבאה אחריה כבר תצמיח כנפיים ותהפוך לציפור.

זמן לגמור עם עונות הקורונה:

מקום 22 - עונה 44

ניקוד:

קאסט - 8 מתוך 10 - הבנתי שאו שאוהבים אותו או ששונאים אותו, אני מהאוהבים. ובכל זאת, יכלו להקדיש קצת פחות זמן לשלישיית טיקה.

אסטרטגיה - 8 מתוך 10 - במיזוג נוצרה מטוטלת כאוטית שנעה בין השבטים, כששלישיית טיקה שולטת בכיפה

הוגנות - 5 מתוך 10 - יותר מדי אלילים, יותר מדי יתרונות, יותר מדי טוויסטים, אבל זה לא גרם ליותר מדי נזק

זוכה - 6 מתוך 10 - הצלע הכי פחות מוצלחת של השלישייה בעיניי

עונה 44 הייתה הנקודה שבה התחלתי לאבד עניין בעידן החדש, לפחות לפני המיזוג. הפרה-מיזוג התמקד בטוויסט כלוב האלילים, וזה היה מאוד מעניין שכל אליל אמיתי ואליל מזויף היה בצורה אחרת, מה שהעלה את הסבירות לשליפת אליל מזויף מבלי לדעת, או לחשוב שהאליל של מישהו היה מזויף, כשבפועל הוא היה אמיתי. אהבתי גם שלראשונה שורדים החליפו שבטים, ושאי היתרונות נכנס לשימוש רק פעם אחת. החיוך ירד לי מיד ברגע שגיליתי ששלושת השורדים שהחליפו שבטים, קיבלו גם הם אלילים. זה אומר שבנקודה מסוימת, שישה אלילים היו במשחק, ועוד שלושה מזויפים! אולי זה קצת יותר מדי?!

ברגע שהמיזוג הגיע, כצפוי במיזוג, האסטרטגיה עלתה שלב, ובכל פעם הודח שורד משבט אחר - חוץ משלישיית טיקה, שניצלה את המתיחות בין שני השבטים האחרים כדי שלעולם לא יכוונו נגדה. בנוסף, רוב האלילים יצאו משימוש. ובכל זאת, היו כמה נקודות עם טוויסטים דפוקים, בעיקר הטופ 11. אם לא צריך להדיח שני שורדים, למה עדיין מפצלים את השבט, הדחה אחת בלבד אחרי המרג'טורי?!? ואז היתרון הדפוק, שנתן להיידי את היכולת לשלוט לגמרי בהצבעה של מישהו אחר. זה לא עבד, והיתרון לא חזר לשימוש, אבל זה בדיוק מסוג הדברים שעובר את הטעם הטוב מבחינתי. עונה 49 עשתה את הפיצול המיותר הרבה יותר טוב.

כאמור, בזכות הקאסט המוצלח, העונה הזו נשארת טובה בעיניי, אבל לא מעולה. שלישיית טיקה היא עיקר הכוח האסטרטגי, אבל היה כיף גם להיות בעד פראני ומאט, במיוחד פראני, שהחזיקה מעמד עד הפיינל 8, אבל בעיקר בזכות שילוב של חסינויות ואליל. דני היה אסטרטג סבבה שנדבק בביג מוביטיס באמצע המיזוג, והיידי הצליחה לחמוק מהרדאר של שלישיית טיקה עד שהיה מאוחר מדי, ואז החליטה לעשות מר 12 ימים ולהתמודד בעצמה בקרב האש למרות זכתה בחסינות, ועל הדרך שברה את השיא שגייבלר הציב רק עונה אחת קודם לכן. אבל בניגוד לגייבלר, היא קיבלה רק קול אחד מהמושבעים.

בסופו של דבר, אני כנראה הייתי מעלה את העונה הזו כמה מקומות אם קרוליין הייתה זוכה, כי היא בקלות הייתה המוח האסטרטגי של השלישייה, או לפחות אם ההצבעה לא הייתה עוד פעם 7-1-0. לשמחתי, עונה 45 שברה את הקללה, והעידן החדש נכנס לרצף של כמה עונות ממש טובות.

אפשר בקלות להגזים עם טוויסטים ויתרונות. אבל אפשר גם להאריך את העונה יותר מדי:

מקום 21 - אוסטרליה

ניקוד:

קאסט - 7 מתוך 10 - אולי קצת פחות אייקוני מזה של בורנאו, אבל כולם באו כדי לנצח

אסטרטגיה - 8 מתוך 10 - הבליינדסיידים הראשונים בתולדות הישרדות

הוגנות - 7 מתוך 10 - שלושת הימים האחרונים היו משעממים להחריד, אבל לא נורא

זוכה - 5 מתוך 10 - המוח של שלישיית אוגאקור, אבל הקפיצה במשחק פחות משפיעה עליה לעומת ריצ'ארד, והיא גם יותר משעממת

הערבה האוסטרלית היא קונטרה מושלמת לכל העונות החדשות עם האלף ואחד טוויסטים, עשרים אלילים, החזרת מודחים וכל מיני דרכים לצאת מהמשחק בלי הדחה. אבל כמו כל שאר חמש העונות הראשונות (ובמידה מסוימת גם האמזונס, אבל האסטרטגיה בה זינקה דרמטית), איכות הצילום בה לא משהו, וזה למה בסופו של דבר החלטתי להשאיר את כל עונות 1-5 מחוץ לטופ 20. בעונה הזו ההפקה החליטה לנסות לשנות את המשחק על ידי הוספה של שלושה ימים נוספים, כשהמקום הרביעי הודחה ביום 39, והמקום השלישי - ביום 41. אבל כל מה שקרה זה שששת הימים האחרונים היו משעממים מהרגיל, כשביום 40 כל מה שקרה זה שהפיינל 3 גילפו אלילים (שנראים הרבה יותר טוב מהמקל המגולף של אוזי!) וזרקו אותם לנהר.

עד אז, קיבלנו עונה שיש מי שלא אוהבים וחושבים שהיא משעממת לכל אורכה, אבל אני נהניתי ממנה עד הפיינל 4. חיי המחנה היו קשוחים ביותר, השיטפון בפיינל 6 היה די מדאיג, זו העונה היחידה עד כה שמתמודדים הצליחו לצוד חיה יבשתית (למרות שדי ברור שמייקל צד את החזיר רק כדי לעצבן את קימי - בדיעבד יש סיכוי שהיינו מגלים את האופי האמיתי שלו אם הוא לא היה נופל למדורה) ותרבות האבוריג'ינים חילחלה לכל פינה, מחיי המחנה ועד האתגרים. אבל הדבר הכי טוב היה התפתחות באסטרטגיה - השבטים לא היו מאוחדים, באוגאקור הייתה ברית בתוך ברית, של טינה, קולבי וקית', שהפכו לפיינל 3. ברגע שהיה להם מספיק רוב, הם התהפכו על ג'רי ואמבר, כשבעונות יותר מתקדמות, האחרונות היו יכולות בכיף לקפוץ לשבט קוצ'ה בפיינל 8 ולעשות עליהם בליינדסייד במקום.

בסופו של דבר, טינה התחברה יותר לרוב השורדים, ולכן קיבלה את רוב הקולות בגמר - הקול של רוג'ר הלך לקולבי משנאת המן, ולא ברור מה קרה עם ניק. אבל די ברור שקולבי הצביע נגד אליזבת בפיינל 6 כדי לקבל את הקול של אמבר בסוף, ואת זה הוא בהחלט קיבל. לא ממש היה מרמור - על מה בדיוק היה להתמרמר בעונה פאקינג 2?!? - ואני עדיין חושב שהעונה הזו טובה מבורנאו, אבל עדיין קצת משעממת.

הגענו לטופ 20!

מקום 20 - עונה 42

ניקוד:

קאסט - 9 מתוך 10 - היה ונשאר אחד האהובים עליי אי פעם

אסטרטגיה - 8 מתוך 10 - ההדחה של טורי קצת צרמה, אבל בגדול פיינל 9 מדהים

הוגנות - 5 מתוך 10 - אני מצטער, אני לא יכול לתת ציון טוב לעונה עם שעון החול ופוטנציאל שמישהו יודח ללא הצבעה

זוכה - 6 מתוך 10 - לא עשתה הרבה עד הפיינל 6, אבל מאז היא הפציצה

סך הכול: 7 מתוך 10

יחד עם עונה 41 (וכל ארבע העונות הראשונות של העידן החדש, אבל בעיקר 41) זו הירידה הגדולה שלי בדירוג. אני ריחמתי יותר מדי על שתי העונות האלה, כנראה בגלל שאף אחד לא הפסיד ב-Do or Die, אבל זה לא סותר שזו עונה שמישהו היה יכול לעוף בלי הצבעה! מעבר לזה, אני עדיין ממש אוהב את הקאסט, ומהפיינל 8 העונה התחילה להיות ממש ממש מעולה. לזכותה של ההפקה אגיד שלפחות ניסו לתקן טיפונת את שעון החול, הטוויסט היחיד שג'ף חטף עליו ביקורת מהמתמודדים בעונה עצמה, וכמובן שמעונה 43 ואילך הוא התרחק ממנו כמו מהגיהינום.

אני גם יכול להגיד שהפרה-מיזוג לא היה הכי מדהים, אבל זה נכון לגבי כל העידן החדש, אולי חוץ מעונות 45 ו-48, וברור לכולם למה עונה 48. ההדחה של ג'ני הייתה די מטומטמת, ובגדול היה הרבה משחק רע בשבט הירוק. אבל הכול השתנה אחרי המועצה המפוצלת הדפוקה עם היותר מדי ווק והיותר מדי בולשיט (למרות שהבולשיט האמיתי היה אם טורי הייתה מצליחה ולינדסי הייתה נשלחת בלי קול נגדה!!!) הפיינל 8 היה כמעט מושלם - האי, דריאה, עומאר (לפחות בטופ 10 של העידן החדש מבחינתי, ופשע שהוא לא לוהק לעונה 50), לינדסי שהפציעה קצת מאוחר, ורומיאו כולם באו לשחק חזק, גם אם האחרון עשה רק מהלך אחד לפני המיזוג. מייק שילב גישת אולד-סקול עם אסטרטגיה, ואפילו ג'ונתן לא בחל במשחק. מריאן עוד לא התעוררה, אבל בפיינל 6 היא תעשה את אחד המהלכים האהובים עליי בתולדות הישרדות.

מהפיינל 6 העונה הייתה מעדן, עם הבליינדסיידים על עומאר ולינדסי, והאליל הלא משומש שמריאן שמרה לגמר - מהלך שתמיד רציתי לעשות בעצמי. אני ממש לא אתפלא אם המושבעים רצו לתת את רוב הקולות למייק, אבל שינו את דעתם אחרי האליל הנוסף של מריאן. אבל פיינל 6 זה קצת מאוחר מדי, גם אם המשחק ממש פנומנלי, ואת זה אני אומר גם על מריאן וגם על העונה עצמה. להשוואה, סן חואן הפציצה כבר מהפיינל 11.

כל עודף הטוויסטים גרם לי לקחת עונה אחת ולקדם אותה יותר, עונה שרוב המעריצים ממש לא אוהבים, אבל אפילו לי יש גבולות:

מקום 19 - עונה 48

ניקוד:

קאסט - 7 מתוך 10 - קאסט קצת ידידותי מדי, אבל אני אוהב לראות שורדים שבוגדים זה בזה ואז מבלים ביחד בימי הולדת

אסטרטגיה - 6 מתוך 10 - היעדר אופוזיציה הוביל לכמה פרקים לא מדהימים

הוגנות - 7 מתוך 10 - אחרי הסתמכות גדולה על טוויסטים, יתרונות וקולות אבודים, העונה נהנתה מכמות מתונה של יתרונות

זוכה - 8 מתוך 10 - קייל עשה בדיוק את המהלכים הנכונים

סך הכול: 7 מתוך 10

בדיוק כמו שכתבתי, עונה 48 כאן בדיוק כי אין בה את כל הבולשיט. סך הכול, במיזוג היה בדיוק אליל אחד ושני יתרונות, ורק אחד מהם שומש. הפרה-מיזוג היה, ובכן, פרה-מיזוג עידן חדש טיפוסי ברוב השבטים, חוץ מזה שכן הייתה כמות נכבדה של אסטרטגיה, אבל בואו נודה באמת - הסיבה שהעונה הזו במקום כל-כך גבוה היא אוטיזם. אני עדיין הייתי מדרג את העונה לפחות בטופ 30 לולא אווה, שזה כבר הרבה יותר מאשר רוב הדירוגים, אבל באף עונה בעידן החדש לא היה רגע כמו ההתקף בפרק 5, שממה שהבנתי עשה גלים ואפילו דיברו על זה אצלנו בחדשות. כל מה שאווה הייתה צריכה כדי להיות השורדת האהובה עליי בכל הזמנים זה לא להתחסד ולא להתמרמר, והיא עשתה מה שהיא הייתה צריכה כדי להגיע רחוק - שזה לוותר על הביג מוביטיס ולידון אותנו לקצת שיעמום.

עונה 48 חוטפת על הראש בעיקר משתי סיבות - היא באה אחרי רצף של עונות מעולות, והייתה ירידת מתח ביחס אליהן, והעובדה שחלק מהמתמודדים בברית השלטת, בעיקר ג'ו ודיוויד, כן היו "ראויים". חברי הברית היו נאמנים זה לזה לזו, אבל הם עדיין נהגו באסטרטגיה לאורך כל הדרך. למשל, למרות שקייל, אווה וג'ו יכלו להתהפך על דיוויד ומארי כבר בפיינל 10, אילו הם היו עושים את זה, כריסי הייתה אוספת את כל מי שמחוץ לברית והייתה הופכת את המשחק. כמו שבט אוגאקור, ברית הכוח צימצמה כוחות רק כשהיה לה הרוב לכך, בפיינל 9 ואז שוב בפיינל 6. למרות שהמצב מחוץ לברית היה מטעה, כי קמילה הייתה בברית עם קייל, היא מחוץ לברית הכוח והוא בתוכה, ושניהם שיחקו בשני הצדדים.

הסיבה העיקרית שהעונה הזו לא לפחות ברמה של הפיליפינים, למרות שהפיינל 4 מאוד מזכיר אותה (אבל אני מעדיף שלא, כי אני אצטרך להשוות בין ג'ו לבין סקופין, וזה לא מגיע לו) היא שדווקא המתמודדים מחוץ לברית הכוח הם שאיכזבו, כשבפיליפינים הייתה אופוזיציה חזקה לאורך כל הדרך. סטאר וצ'ריטי הן בין השחקניות הכי גרועות בעידן החדש, סיי וסדריק הפנו את כל השבט נגדם, ומיצ' דיבר על לפנות נגד ברית הכוח כל הזמן, ולא עשה כלום. לולא קייל וקמילה, היה כאן פאגונגינג לתפארת. אבל הניצחון של קייל סיים את העונה הזו בצורה מעולה.

כמעט סיימתי עם העידן החדש:

מקום 18 - עונה 46

ניקוד:

קאסט - 8 מתוך 10 - עוד אחד מהאהובים עליי אי פעם, אבל מישהו אחד ממש הרס את הארבעה פרקים הראשונים

אסטרטגיה - 7 מתוך 10 - רצף מהלכים חזק, קצת כאוטי מדי, ורצף שורדים שדיברו על האליל שלהם - ומיד הודחו איתו בכיס

הוגנות - 8 מתוך 10 - אין שום תלונות, אני לא חושב שמעולם היו יותר משני אלילים במשחק אחרי המיזוג

זוכה - 6 מתוך 10 - הייתי נותן לה 7 אם הקול המכריע לא היה של מריה

סך הכול: 7.25 מתוך 10

עונות 45-47 הן, לרוב הדיעות, ההיילייט של העידן החדש, כשיש מי ששם שם גם את 50 (באמת? אני מבין שיש הרבה שלא שונאים את העונה הזו כמוני, אבל באותה רמה כמו 45-47?!?), אבל אני פחות עף על עונה 46. את רוב הנקודות העונה הזו מאבדת בפרה-מיזוג, כרגיל, בעיקר בגלל בהאנו. אם ג'לינסקי כל-כך גרוע שהוא טוב (Several!), בהאנו כל-כך גרוע שהוא פאתטי, ממש כואב לצפייה. שאר השבטים יותר מהנים לצפייה, אבל כמעט ולא מתמקדים בהם, בגלל שבמסורת של העידן החדש שנעדרה רק מעונות 42, 43 ו-47, שבט אחד הפסיד כמעט את כל החסינויות לפני המיזוג, ששוב התחיל מוקדם, בפיינל 13.

ברגע שהמיזוג התחיל, שוב היה פוקוס על קאסט חזק, שכמעט כולו בא לשחק חזק. רצף ההדחות של האנטר-טיפאני-ונוס-קיו היה ממש טוב, אבל חוסר היכולת של אף אחד מהם להשאיר את האליל החדש בסוד פוגע בעונה - כששני האחרונים ליטרלי מצאו אליל, סיפרו עליו, ואז הודחו. צ'ארלי הוא השחקן השלישי הכי טוב בעידן החדש אחרי ג'סי ודי לדעתי, והנה הנקודה האחרונה שיורדת לעונה, זה שצ'ארלי לא זכה. ההתמרמרות של מריה נגדו הייתה פאתטית, ובלעדיה, קנזי לא הייתה זוכה. עכשיו, קנזי היא שחקנית חברתית מעולה, אבל היא לא יזמה ולו מהלך אחד. היא כמו גירסה יותר טובה של גייבלר.

הגיע הזמן להכניס כמה קלאסיקות רציניות, ואחת יותר מודרנית. למרות שהעליתי אותה הרבה בדירוג, צופה אמריקאי ממוצע עדיין הולך להשתגע מהמיקום היחסית נמוך הזה:

מקום 17 - דויד נגד גוליית

ניקוד:

קאסט - 9 מתוך 10 - הסיבה שאמריקה ממש אוהבת את העונה הזו

אסטרטגיה - 9 מתוך 10 - מעולה ולא צפויה החל מהמיזוג

הוגנות - 6 מתוך 10 - וזו הסיבה שאני לא אוהב את העונה הזו, הרבה יותר מדי יתרונות

זוכה - 7 מתוך 10 - ניק נמצא ממש על הגבול של ה-8, אבל אני לא נותן לו 8 בעיקר בגלל כל היתרונות שהדוידים היו צריכים

סך הכול: 7.75 מתוך 10

קפיצה קלה בדירוג, זו הנקודה שהעונות מתחילות להיות ממש טובות. לעונה 37 יש קאסט מעולה, והרבה פעמים הקאסט לבדו מספיק להחזיק עונה (שוב, הקאסט לבדו גורם לעונה 12 להיות אחת האהובות עליי בכל הזמנים) ולמרות שערבוב הוא חשוב כדי ליצור בריתות בין-שבטיות, בסופו של דבר המיזוג התחיל כמו שהעונה התחילה - שבט הדוידים נגד שבט הגולייתים. האסטרטגיה עלתה מדרגה, והסיפור של ניצחון הדוידים על הגולייתים הוא מרגש (אם כי צפוי), אבל, וזו הסיבה שהעונה לא בטופ 15 שלי, הם היו צריכים המון יתרונות. בדרך לטופ 10, הדוידים היו צריכים שני אלילים, גניבת קול ומבטל אליל. בלי זה, לא היה להם סיכוי. אבל המהפך נתן דחיפה שהובילה להדחות לא צפויות עד הפיינל 5.

גם ניק הוא זוכה ואסטרטג טוב, אבל היה צריך לא מעט יתרונות בתור אחד מהדוידים, הוא היה צריך כמה חסינויות לקראת הסוף, וייתכן אפילו שהוא היה מודח ראשון לולא הפציעה של פאט. אבל מתחת לכל זה, הוא בהחלט שיחק משחק חזק, ואמריקה סתם שונאת אותו כי כיום הוא סנאטור רפובליקני עם דיעות לא פופולאריות. בגדול, אם כבר היו פחות יתרונות ויותר שינויי כוחות, יש בהחלט מצב שהייתי מדרג את עונה 37 בטופ 10 כמו רוב המדרגים. אבל זו עדיין לא ההישרדות שלי. בקגאיאן, מיקרונזיה, איי הפנינה וכו' היו המון מהפכים כמעט בלי יתרונות בכלל (ובכלל בלי יתרונות במקרה של האחרונה).

ממשיכים עם קלאסיקות הרבה יותר ישנות:

מקום 16 - טוקנטינס

ניקוד:

קאסט - 9 מתוך 10 - עוד קאסט מעולה, כשאפילו את בנג'מין אני אוהב לשנוא, ולא סתם שונא

אסטרטגיה - 7 מתוך 10 - רצף הדחות מפתיע, אבל קצת מאכזב

הוגנות - 10 מתוך 10 - הגירסה האהובה עליי של אי הגלות חוזרת, הפעם עם אלילים במחנה, אבל לא סתם קבורים

זוכה - 6 מתוך 10 - לא רע, אבל אני לא אוהב איך שכולם שיחקו בשבילו החל מהפיינל 9

סך הכול: 8 מתוך 10

למרות שהרבה לא אהבו אותה כשהיא שודרה, טוקנטינס היא כמעט הקלאסיקה האחרונה (הפיליפינים, שתיכף נגיע אליה, היא באמת הקלאסיקה האחרונה). הפרה-מיזוג הוא בדרך כלל פחות טוב מהמיזוג עצמו, וכשהוא לא, זה בדרך כלל סימן לעונה פחות טובה. הפעם שניהם היו טובים מאוד, אבל הפרה-מיזוג בנה המון פוטנציאל עם ברית הגלות, שפשוט לא מומש. אי הגלות הוא הטוויסט האהוב עליי אי פעם, ובגירסה האהובה עליי מכולן, שורד מכל שבט מגיע אליו, ובכך יש מינגלינג בלי צורך לערבב את השבטים. בשלוש העונות שהמתכונת הזו הייתה - מיקרונזיה, טוקנטינס וסן חואן - זה הוביל לתוצאות מעולות. בנוסף, בעונה הזו, היו שני אלילים, כל אחד קבור בתור דואר האי של כל שבט. וזהו.

עד שהגיעו למיזוג, אי הגלות גרם לכך שהיו לסטיבן המון אפשרויות לבריתות. הוא היה יכול להישאר בברית הגלות עם טאג', ברנדן וסיירה. הוא היה יכול לכרות ברית אלפא עם ג'יי טי, בנג'מין, טייסון ודבי. בסוף הוא זיגזג בין כולם, אבל בגמר לא הצליח להציג את האכזריות שבמשחק כרוע הכרחי, ויצא גרוע כמו אמנדה. אבל אני בספק אם זה ממש שינה משהו, כי בסופו של דבר כולם התאהבו בג'יי טי, הדרומי החביב שאמנם שיחק משחק חברתי טוב, אבל היה קצת פרווה לעומת האסטרטגיה המדהימה של סטיבן וטאג', או אפילו השרדנות ההכרחית של ארין, שהגיעה לפיינל 3 כנגד כל הסיכויים - ואז הודחה, כי זו אחת העונות האחרונות עם פיינל 2, שבדיעבד מוסיף לאקשן. מעטים השורדים שהגיעו למקום השלישי במועצה האחרונה וקיבלו קולות, וגם מי שכן קיבל, קיבל קול אחד בלבד. עוד לא היה מצב של 3-3-2 או 4-3-2.

סליחה על העצירה. ממשיכים!

מקום 15 - ונואטו

ניקוד:

קאסט - 8 מתוך 10 - היו כמה משעממים, בעיקר אצל הגברים. הנשים היו זהב טהור

אסטרטגיה - 9 מתוך 10 - התחיל משעמם, נגמר מדהים

הוגנות - 9 מתוך 10 - הערבוב סיפק בדיוק את האקשן שהעונה הזו הייתה צריכה

זוכה - 7 מתוך 10 - התחיל בסכנה ונגמר מעולה, אבל כנראה היה צריך את החסינות בפיינל 6

סך הכול: 8.25 מתוך 10

הבעייה העיקרית של ונואטו היא הפרה-מיזוג, אבל הוא לא מעצבן כמו בעונות כמו פיג'י או קרמואן, פשוט משעמם וצפוי. בכל שבט היו שתי בריתות, וכל ברית שולטת הדיחה את השנייה בלי בעיות. המון אנשים שונאים את כריס וברית המבוגרים שהדיחה את הצעירים החזקים, אבל מה בדיוק ציפיתם מהם, שפשוט ישבו ויוותרו על המשחק? ברור שלא! לא, כריס עשה מה שהיה צריך כדי לשרוד, הוא אחד הזוכים שהיה הכי בסכנה לאורך רוב המשחק, והיה במיעוט הרבה זמן. אצל הנשים היה פחות משעמם, כי האינטראקציות ביניהן היו מאוד מבדרות.

עם כל פאזה של המשחק, האסטרטגיה עלתה ועלתה. הערבוב יצר בריתות בין כל מיני שורדים, כשהחשובה ביניהן היא הברית בין כריס וטווילה, הפיינל 2. אבל הם לא פשוט היו בברית לאורך כל שאר המשחק. המיזוג התחיל כשאיימי, האישה הכי כוחנית אי פעם בהישרדות (היחידה שיכולה לתת פייט ל"אלפא"יות של שחקנים כמו ראסל) איחדה את כל הנשים נגד הגברים ושלטה בשבט כמו דיקטטורית. אבל כמו כל הדיקטטורים, גם עם איימי, הכוחניות והשתלטנות הביאה את סופה, כשהיא יצרה לה שתי אויבות - טווילה וסקאוט. בפיינל 7, כשכריס נשאר הגבר האחרון, הן בגדו באיימי, לקחו איתן את אלייזה מכל שאר הנשים, והפכו את המשחק - ובזאת הפכו את העונה להרבה יותר טובה.

אחרי הפיינל 6, שבו ייתכן וכריס היה מודח לולא זכה בחסינות, כריס עבר איכשהו לעין הסערה, כשפילג בין טווילה וסקאוט לבין אלייזה וג'ולי. בנקודה ההיא הוא גם בקלות היה הכי חזק, ולא רק פשוט בגלל שהוא היה גבר. מהפיינל 4, דרכו לגמר הייתה סלולה. וכל זאת, עם חסינות אחת בלבד עד הפיינל 4, ובעידן שבו לא היו יותר מדי טוויסטים, לא גניבת קול, אפילו לא אלילים. אסטרטגיה טהורה.

אחרי עיכוב משמעותי, ממשיכים!

מקום 14 - הפיליפינים

ניקוד:

קאסט - 8 מתוך 10 - כמעט ואין נפילות

אסטרטגיה - 9 מתוך 10 - לא נשברו תקרות, אבל היה מעולה והנבלים קיבלו את מה שמגיע להם

הוגנות - 8 מתוך 10 - רק חבל על מאטסינג

זוכה - 8 מתוך 10 - הייתה נוכחת בכל מועצת שבט, מעולם לא הייתה קרובה להיות בסכנה, שיחקה כמו גדולה

סך הכול: 8.25 מתוך 10

אחרי ארבע עונות שנעו בין אכזבה לבין קטסטרופה מוחלטת, הגיעה העונה הזו, שהחזירה למעריצים את
האמונה בתוכנית. פורמט שלושת השבטים היה, בנקודה הזו, משב אוויר צח, במיוחד עם קאסט כזה טוב,
ולמרות שהחזירו שוב קפטנים, הבחירה בשורדים שפונו רפואית התקבלה היטב, במיוחד שאחד מהם היה
הפייבוריט ג’ונתן פנר (למרות שזו הייתה העונה הכי גרועה שלו בקלות). סקופין התגלה במלוא הרוע אחרי
העונה, וראסל סוואן היה בחירה קצת הזויה, אבל 15 החדשים סיפקו את הסחורה עד עודף מלאי.
הפרה-מיזוג לא היה כזה מדהים, מאטסינג היה שבט האסון הראשון מזה הרבה זמן, והפסידו את כל ארבע
החסינויות הראשונות. לאחר מכן בשבט קלבאו נכרתה ברית גברים בין פנר, קרטר וקנט (שהיה עוד ספורטאי
עבר טיפוסי, מיזוגן ומיושן), השבט עבר להפסיד את כל החסינויות, וכל בנותיו הודחו חוץ מדניס. אבל אז הגיע
המיזוג, והקסם התחיל.

בפיינל 11, הכול היה יכול לקרות, והשורדים היו מחולקים לבריתות של לא יותר משניים-שלושה בכל אחת,
אבל בסופו של דבר סקופין ואר-סי (היהודיה!) שילמו את המחיר. אחרי זה כל המתמודדים שכולם שונאים
התחילו לשלם את המחיר - ראשון הודח קנט בבליינדסייד אדיר, אחריו ארטיס בהדחת אליל מבוזבז (כמו
אדגארדו בפיג’י), ואז בן בריתו פיט, תוך כדי בזבוז אליל נוסף. בנקודה הזו הציעו מלקולם ודניס, האנדרדוגים
ממאטסינג, ברית פיינל 4 לפנר יחד עם ליסה, אבל פנר הפסיד, הודח ואז עוד התמרמר בגמר. בנקודה הזו,
לקרטר ואבי-מריה לא היה מה לעשות אלא להפסיד.

מלקולם, סקופין, ליסה ודניס הם רביעייה אחרונה מעולה, שמאוד דומה אגב לפיינל 4 של עונה 48, אבל אני לא
רוצה להשוות אף אחד מהם לסקופין (למרות שמשחקית ג’ו גרוע ממנו אלף מונים). במיוחד אווה דומה לליסה,
וממש לא בקטע שלילי, למדתי מאוד להעריך את ליסה בצפייה מחודשת. אבל דניס, שהיא אגב הפייבוריטית
הכי גדולה של אווה מכל הזמנים, היא אחת הזוכות הכי טובות אי פעם, והזכייה שלה החזירה את הישרדות
למסלול.

ממשיכים ומגיעים לאליטה!

מקום 13 - מילניום נגד דור ה-X

ניקוד:

קאסט - 10 מתוך 10 - פיגי וטיילור גרמו לי כאב ראש, אבל הודחו מהר

אסטרטגיה - 9 מתוך 10 - מהירה ועצבנית, אבל העונה הזו הייתה צריכה פרקים של שעה

הוגנות - 7 מתוך 10 - ניו סקול פרץ עם כל היתרונות, אבל עדיין היה בשליטה

זוכה - 8 מתוך 10 - אנדרדוג קלאסי, אבל כמו ניק, קצת יותר מדי יתרונות

סך הכול: 8.5 מתוך 10

כמו עם הפיליפינים לפניה, עונה 33 לא התחילה כל-כך משהו בעיניי. הטוויסט היה קצת מטופש. מה עם בייבי
בומרז, בני 53 ומעלה (כמו פול, המודח השלישי לעונה, שהתמודד בגיל 55) או דור הזי, בני 21 ומטה (כמו
וויל, המקום השמיני, שהתמודד בגיל 18!) אבל לא נורא. מה שכן עיצבן אותי זה ששבע מתוך עשר הנשים היו
בין שמונה המודחות הראשונות!!! ופיגי וטיילור עיצבנו אותי כל-כך, אבל הם קיבלו את המגיע להם. כריס וברט
היו דיאט סקוט וג’ייסון, אבל בסוף חיבבתי את ברט.

מהפיינל 11 התחיל כאוס מטורף, אבל זו הנקודה שהתחלתי להרגיש שמעורבים יותר מדי יתרונות, מעט מדי
דיבורים, והתוכנית קצרה מכדי להבין באמת מי נגד מי, במיוחד שיחסי הכוחות משתנים מדי שבוע. אבל כל
הקאסט (מהפיינל 10) היה מעדן, החל מזיק שהצטרף גם לעונה הבאה, וויל הצעיר, ג’יי (איך הוא לא
חזר?!?) וכל הפיינל 4.

זו העונה הראשונה שהייתה צריכה להיות עם פרקים באורך שעה, ורחוקה מהאחרונה. אבל בסופו של דבר,
ממש נהניתי.

לעונה הבאה:

מקום 12 - סן חואן דל סור

ניקוד:
קאסט - 6 מתוך 10 - הרבה יותר מדי מאצ’ואיזם ומיזוגניה

אסטרטגיה - 10 מתוך 10 - פיינל 9 פנטסטי

הוגנות - 8 מתוך 10 - אין לי טענות

זוכה - 10 מתוך 10 - שלטה במשחק לחלוטין

סך הכול: 8.5 מתוך 10

הקטע הוא, שאני מבין בדיוק מה האמריקאים ברובם לא אוהבים בעונה הזו. כנראה באמריקה נותנים יותר
משקל ל”סיפור” של העונה הזו, שאין לה ממש, ולקאסט. אוי ויי, הקאסט. חוץ מנטלי, ג’וש וג’רמי, משפחת
וונתוורת’ שהודחה מוקדם, וקית’, אני לא ממש מתחבר לאף אחד. רוב הגברים הם פשוט אסופה של זבל.
הפיינל 11 היה קשה לצפייה, ואם הצד של ג’וש היה מנצח, אני לא בטוח ש*מישהו* היה אוהב את העונה הזו.
אבל זה לא שהצד של ג’רמי חף מפשע. ג’ון וג’קלין רבו כל הזמן על שטויות, מיסי הייתה שחקנית חברתית
גרועה, וביילור הייתה צריכה ללמוד להתנתק ממנה אסטרטגית.

אבל אסטרטגיה היא עדיין הסיבה שהישרדות חיה ובועטת היום, והעונה הזו סיפקה לנו מהלכים אסטרטגים
פנומנליים מתחילתה ועד סופה. מתרגיל ההרדמה שעשו לג’ון רוקר הנוראי כדי שיודח עם אליל בכיס, דרך
התחרות בין מיסי וביילור וקלי ודייל על הקול של ג’ון וג’קלין, ועד כל רכבת ההרים שהיה הפיינל 9 של העונה
הזו. יחסי הכוחות השתנו מהדחה להדחה, ואף ברית לא הכילה יותר משניים. בסוף יצא שנטלי אנדרסון, הזוכה
הראויה (ומשחק הזכייה הכי טוב לעונה ראשונה, מצטער טוני) שיחקה בכל שאר הקאסט, וקיבלה את המיליון,
ותואר הזוכה השנייה הכי טובה אי פעם (והראשונה בעונה הראשונה שלה!} אי פעם.

למעלה