דירוג העונות - הרימייק!!!

מאחר ויש סיכוי סביר שעונה 50 הייתה העונה האחרונה שלי, ואני לא אסבול כמות כזו של טוויסטים בשום עונה עתידית, זה בדיוק הזמן לערוך מחדש את דירוג העונות, עם שינויים במקום של הרבה עונות, ושינוי בצורת הדירוג. חלק מהעונות שינו מיקום פשוט בגלל שינוי החוויה של צפייה שנייה, בידיעה מה הולך לקרות.

הפעם אני אתן לכל עונה ציון מ-1 עד 10 (במקרים קיצוניים 0) במספר קטגוריות, כמו קאסט (מקאסטים רעילים ונוראיים, דרך משעממים, דרך רגילים ועד בידור טהור שלא צריך אסטרטגיה בכלל), אסטרטגיה (לא צריך הרבה הסבר, אבל אפילו עונות עם פאגונגינג יכולות לקבל ציון סביר), הוגנות (בולשיט כמו שעון החול והחזרת מודחים יפגעו קשה בעונה) וזוכה (זוכות וזוכי מרמור? לא תודה) עם מקרים ספציפיים שפגעו בעונה שקשה להסביר אחרת, כמו במקרה הידוע לשמצה של עונה 39. אולי אני אתן מקום לאתגרים במקרים מאוד ספציפיים, אבל בעיקר לרעה, ומוטיבים יכולים להוסיף, אבל לא הכרחיים לגמרי.

המקום האחרון יעלה יותר מאוחר היום, מוכנים? צולדרך!!!

מתחילים עם:

מקום 50 ואחרון, לנצח נצחים - תאילנד

ולשקלול החדש:

קאסט - 3 מתוך 10 - יש גרועים ממנו

אסטרטגיה - 0 מתוך 10 - אין

הוגנות - 1 מתוך 10 - ההפקה רצחה כל סיכוי למהפך עם המיזוג המזויף

זוכה - 4 מתוך 10 - שיחק את המשחק, אבל היו עושים ממנו קציצות בעונה אחרת

ציון ברוטו - 2 מתוך עשר

אחרי הורדת נקודה על האתגרים המשעממים: 1 מתוך עשר

בסופו של דבר, חוץ מהמשחק הקר והשקול של בריאן והלוקיישן המדהים, אין מה לאהוב בעונה הזו חוץ מזה שהיו עונות אחרות שעשו משהו אחד אפילו יותר גרוע, כמו הפרה-מרג' המחריד של פיג'י, עלילות דן ספילו באי האלילים ושיאי הבולשיט של הטוויסטים בעונות 41 ו-50, כולן בעשירייה התחתונה אבל עשו את רוב הדברים יותר טוב מאשר תאילנד, שבה כלום לא הלך כמו שצריך. אמנם המקרה מאי האלילים הוא הכי גרוע, אבל גם בתאילנד הייתה פרשיית מין. הקאסטים של פיג'י ועונה 30 היו יותר רעילים ומיזוגניים, אבל גם בצ'ואי גאן השוביניזם חגג. היו עונות אחרות שנהרסו מעצם הטוויסט המרכזי שלהן, אבל גם כאן, המיזוג המזויף רצח פוטנציאל לכמה הדחות מעניינות, כששי-אן הייתה בוגדת בשבט סוק ג'אי, לפני שהייתה בסופו של דבר מודחת כמו קוקרן. אני חושב שאפילו ההפקה רצתה להרוס את העונה הזו, אם בגלל המיזוג המזויף, או בוידוי של בריאן לפני מועצת השבט בפיינל 5, וידוי שלא השאיר מקום לספק לגבי זהות המודח, והרס את ההדחה היחידה בעונה שהיה יכול להיות בה שמץ של עניין.

תוסיפו לזה את האתגרים הכי משעממים בתולדות הישרדות - כמעט כל אתגר היה אך ורק פאזל, ובחלקם לא היה רמז למאמץ גופני, אחד מהם היה רק טנגרם! - ואת זה שבריאן, האסטרטג המהולל, כמעט הפסיד לעז שלו, שהיה מיזוגן גזען ודוחה, ותבינו שבעונה הזו באמת אין דבר אחד טוב. ואתם מאמינים ששליטה של צ'ואי גאן היא התרחיש הרע במיעוטו? שבט סוק ג'אי, מלבד שי-אן וג'ייק (המושבע היחיד מהשבט שהצביע לבריאן) היה אנטי-אסטרטגי ברמה שהייתה גורמת לפאגונג להיראות כמו חבורה של נחשים. ההדחה של ארין היא נקודת שפל אסטרטגית בתולדות הישרדות. עד היום אני לא חושב שאני, או העורכים, או אפילו ג'ייק, קן ופני, יודעים למה הם הצביעו לה.

ממשיכים הלאה:

מקום 49 - אי האלילים

ניקוד:

קאסט - 2 מתוך 10 - קומץ אסטרטגים שלא הגיעו רחוק מספיק, לא מצליחים למחוק את הנזק שגרם אתם-יודעים-מי

אסטרטגיה - 2 מתוך 10 - קיבלנו פיינל 9 של עיזים

הוגנות - 3 מתוך 10 - המועצה המפוצלת השלישית בתולדות הישרדות השמידה את מעט האסטרטגים שהיו

זוכה - 3 מתוך 10 - לא מת עליו

אחרי הורדת נקודה בגלל הפרשייה: 1.5 מתוך 10

אני חושב שהסיבה שדירגתי את העונה הזו קצת יותר גבוה היא בעיקר בגלל שלא בא לי להיות זה שמדרג את העונה הזו אחרונה רק בגלל פרשיית ההטרדה המינית. אז זהו, קודם כל היא לא אחרונה, תאילנד אפילו עוד יותר גרועה (וגם בה היה סקנדל מיני, אבל כמובן לא קרוב למה שהיה בעונה הזו). אבל האמת היא שהפרה-מיזוג בעונה היה בסדר. לא מדהים, מעט האסטרטגים שהיו עשו מהלכים גדולים בשביל המהלכים הגדולים (הבליינדסייד על צ'לסי היה הזוי, וגם נערך בצורה שגם אנחנו לא נבין למה דווקא צ'לסי ולא דין. גם ההדחה של ג'ייק הייתה סתם).

אבל אז הגיע המיזוג, באחד הפרקים הכי ידועים לשמצה בתולדות הישרדות, ולמרות שקלי לא הייתה חכמה בפרק הזה - יש לך שני אלילים, תשתמשי באחד מהם!!! - אני מופתע מאוד אם מישהו לא קיבל טעם רע בפה, בין אם הוא מעדיף לשפוט את המשחק כפי שהוא ובין אם לא. ומי שנשאר בגלל האסטרטגים, מיסי ואהרון, קיבל הדחה כפולה של שניהם בפרק הבא עם המועצה המפוצלת, טוויסט שהפך לרוע הכרחי בעידן החדש, אבל בעונה 39 עדיין היה נדיר יחסית. התוצאה הייתה פיינל 9 שאין בדיוק בעד מי להיות, ועדיין איכשהו מתוך כל עדר העיזים הזה, טומי עדיין היה זוכה די פרווה. לא בדיוק זוכה מרמור, אבל עדיין. אה, ואחרי כל הביג מוביטיס והפרשייה, העונה הזו חתמה סדרה של ארבע עונות שבהן נשים אפילו לא קיבלו קול בודד בגמר, ונחשבו כולן לבדיחות.

נטשתי את הנושא יותר מדי זמן. זמן להמשיך!

מקום 48 - אי הגאולה

ניקוד:

קאסט - 1 מתוך 10 - שקלתי לא לדרג את כולו

אסטרטגיה - 1 מתוך 10 - נגמרה בשלושה פרקים הראשונים

הוגנות - 2 מתוך 10 - אני שונא החזרת מודחים

זוכה - 4 מתוך 10 - כבר ראינו כמה רוב משחק טוב מול אנשים חכמים

ציון נטו - 2 מתוך 10

איך בדיוק דירגתי את העונה הזו מעל האולסטארס? קצת קשה לי לזכור אפילו, אבל שתי הנקודות שיש לעונה הזו על פני האולסטארס הן זה שרוב אשכרה ניצח - יש לפחות 15 גרועים ממנו, בעוד אמבר היא הזוכה השישית הכי גרועה בכל הזמנים לדעתי - ושרוב האסטרטגים של האולסטארס הודחו לפני המיזוג על ידי לקס. אבל לפחות הם היו בקאסט, בעונה הזו היו רוב, ראסל שהודח נורא מוקדם, ו... אני מניח שאפשר להחשיב את אנדראה בגלל שהיא שיחקה טוב בעונות עתידיות? אמממ... *צרצרים* כן, זה קאסט גרוע ממש, ואני לא אתפלא אם הם נבחרו בקפידה כדי לתפור לרוב את המיליון. כתוצאה מכך, כל הדחה הייתה צפויה מהטופ 15 ועד הטופ 5, וכשלא הייתה אסטרטגיה, מילאו את זמן המסך שלנו בפיליפ. לא תודה.

ומילא אם זה היה קאסט משעמם ולא אסטרטגי, אבל ראלף ופיליפ גם סיפקו את הסחורה מבחינת עצבים וקבס. ראלף גרם לי בעיקר להתגעגע לביג טום, שעד כמה שהוא היה אידיוט ואפילו קצת שוביניסט, הוא לפחות היה משעשע, ורחוק מלהיות הגזען שעשו ממנו. על פיליפ באמת שלא צריך עוד לומר יותר מדי. אבל מה שבאמת גורם לעונה הזו להגיע למקום השני לפני האחרון הוא אי הגאולה, שבזמנו באמת גרם לי לחשוש מזכייה של מאט על בסיס ערכים בלבד. זכייה שלו כמובן הייתה מצניחה את העונה הזו מתחת לתאילנד. עם הזכייה של רוב, לפחות אפשר לומר משהו אחד טוב על העונה הזו. אבל כל מה שהיו צריכים כדי שפחות אשנא החזרת מודחים, זה להפסיק עם הבולשיט במיזוג. מאט חזר? זהו, משחקים את המשחק. פרק 8 היה הפרק שבו איבדתי תקווה.

ומעונה אחת של רוב לשנייה:

מקום 47 - אולסטארס

ניקוד:

קאסט - 3 מתוך 10 - אני מחשיב בקטגוריה הזו את סדר ההדחות

אסטרטגיה - 0 מתוך 10 - שילוב אפקטיבי של שני רוצחי עונות

הוגנות - 4 מתוך 10 - אין הרבה טענות אבל גם לא היה משהו מלהיב במיוחד

זוכה - 2 מתוך 10 - אני מניח שאמבר לפחות בנתה על מרמור, אז היא עשתה *משהו*?

ציון נטו - 2.25 מתוך 10

על ידי השוואה בין שתי העונות שרוב שלט בהן, כבר אמרתי את רוב הטענות שלי גם על האולסטארס. אבל ההבדל הגדול הוא שלא הייתה החזרת מודחים - וזה לא שלא היה דבר כזה, העונה הזו הגיעה אחרי טוויסט המנודים - ושהקאסט בעצם היה הרבה יותר טוב. רוב ססטרנינו נידון ל"אות הכבוד של הדחה מוקדמת", אבל הרבה מהשחקנים הטובים האחרים חוסלו על ידי שותפו העיקרי של בוסטון רוב לרצח העונה, לקס ואן דר ברג. ולא, העונה הבאה היא לא אפריקה. היא בבוטום 10, אל תדאגו, אף פעם לא אהבתי אותה, אבל יש עוד שתיים-שלוש יותר גרועות.

ריצ'ארד? קולבי? ג'רי? כולם הודחו לפני המיזוג, כולם עם שיטת תקיעת הסכין בחזה שאני ממש שונא. כל הקטע באסטרטגיה זה לא להיות עד כדי כך ישר, וממש חבל שהפיינל 9 של אפריקה לא התפוצץ ללקס בפרצוף. ואז האידיוט הזה סומך על בוסטון רוב, מציל את אמבר, סולל את הקרקע לשליטה מוחלטת של רוב עם שבט הטיפשים האופייני שלו (הוא אף פעם לא הצליח מול חכמים, ולראייה המקומות הנמוכים שלו בשאר העונות שהוא היה בהן) ואז בסוף עוד מתמרמר ונותן את המיליון לאחת הזוכות הכי גרועות אי פעם! אמבר לא עשתה כ-ל-ו-ם!!! אבל לא היה הרבה מה לעשות בעונות האלה, אז אני עדיין מעדיף אותה על בוב, בן, פאביו, ומר 12 ימים. אה, וגם סנדרה בעונה 20. אבל שוב, זה שעונה אחת יותר גרועה במשהו אחד מהעונה הזו לא אומר כלום. העונה הזו גרועה בכל דבר. מכאן והלאה, יהיו דברים טובים להגיד כמעט על כל עונה.

לעונה קצת יותר טובה:

מקום 46 - פיג'י

ניקוד:

קאסט - 2 מתוך 10 - יאו-מן, ארל ומישל לא מסוגלים להציל את הזוועה הזו

אסטרטגיה - 6 מתוך 10 - השימוש הראשון הטוב, וגם הלא טוב, באליל חסינות

הוגנות - 0 מתוך 10 - אחד הטוויסטים הכי גרועים אי פעם

זוכה - 5 מתוך 10 - משחק טוב אבל משעמם

אחרי הורדה של עוד נקודה בגלל שהטוויסט המרכזי עד כדי כך גרוע, שקלול: 2.25 מתוך 10

בניגוד לאולסטארס, שעושה הכול רע אבל שום דבר ממש נוראי, על פיג'י אפשר לומר דברים מאוד טובים. אליל החסינות הגיע לצורתו הסופית, והחל מהפיינל 9 העונה הזו התחילה להיות ממש טובה, עם היפטרות טובה מאליל חסינות בבליינדסייד שעד היום מדהים, ולאחר מכן גם שימוש טוב באליל חסינות. מהנקודה הזו כל פרק היה טוב עד מעולה, הבעייה היא שמדובר רק בחמשת הפרקים האחרונים של העונה, ולפניהם יש תשעה פרקים שהם בין הכי קשים לצפייה אי פעם. לא משעממים, אלא ממש מייסרים.

טוויסט העניים הוא אחד הדברים הכי לא הוגנים בתולדות הישרדות, וההפקה הייתה צריכה לנסות לשבור אותו עם טוויסטים אחרים שבעצמם לא הוגנים, כמו הבחירה של מוטו בפרק 4 בין לוותר על המחנה או ללכת למועצת השבט. שבט ראבו הוא עם רקורד הזכיות הכי גרוע אי פעם - אתגר פרס אחד, וגם הוא רק אחרי שהיה ערבוב וכל הגברים החזקים, חוץ מבו, הצטרפו לשבט העני. זה גם קאסט ממש נוראי ורעיל. רוקי, ליסי ומוקי הם בין המתמודדים הכי נוראיים אי פעם. אלכס היה בסדר כשחקן, אבל נאום המושבעים שלו יגרום לקורין להודות בתבוסה. בכלל, מדובר כנראה בחבר המושבעים הכי ממורמר ונוראי אי פעם, בעיקר בגלל שאף אחד מהם לא ממש נבגד, חוץ מיאו-מן, שנבגד באותה המידה גם על ידי הזוכה, ארל. ארל שיחק משחק טוב, אבל בעיקר קריין את העונה ולא היה צריך לעשות יותר מדי. הוא ויאו-מן הם שתיים משלוש נקודות האור של העונה, לצד מישל - אבל האחרונה הודחה במועצת השבט המפוצלת הראשונה אי פעם, שהייתה הכי לא הוגנת מכולן, ובה ג'ף פחות או יותר נתן לאלכס לסמן את מישל בתור המטרה.

עד כה הורדתי נקודה אחת לעונה על שטויות, אבל עונה אחת עשתה הרבה מאוד שטויות מכל מיני סוגים, שהחלטתי להוריד לה שתי נקודות, מה שהצניח אותה בלמעלה מעשרים מקומות:

מקום 45 - עונה 41

ניקוד:

קאסט - 6 מתוך 10 - רוב הקאסטים של העידן החדש הם טובים, לא רעילים, לא משעממים אבל אין להם אקס פקטור

אסטרטגיה - 5 מתוך 10 - בעיקר כמה מהלכים שקטים וטובים מצד אריקה

הוגנות - 0 מתוך 10 - טכנית מינוס אחד מתוך 10, על שעון החול לבד צריך להוריד נקודה שלמה

זוכה - 7 מתוך 10 - שיחקה מעולה מתוך הצללים, לולא סערת שעון החול הייתי ממקם אותה בעשירייה

אבל אני מוריד עוד נקודה על כל מיני דברים: השטויות של Come on in guys, הילדותיות המגוחכת של סיסמאות האלילים, זה הרגיש לפחות עד עונה 45 שג'ף מנסה להנגיש את העונה לילדים ולא בטוח איך. אם הוא ילך על זה מתישהו עד הסוף, יכול להיות שהוא פשוט ייפטר מהדבר הכי לא מתאים לילדים - המשחק עצמו.

סך הכול: 2.5 מתוך 10

עם השנים שרטטתי כמה קווים אדומים ובגדול דברים שאני אוהב ולא אוהב בהישרדות: רעל ורוע לא משחקיים הם בראש הרשימה, כשטוויסטים לא הוגנים קרוב מאחוריהם, ובעבר, הטוויסטים האלה היו בעיקר דברים כמו טוויסט העשירים-עניים בפיג'י, והחזרת מודחים שפשוט חותרת תחת המשחק עצמו - כשאתה מודח, אתה מודח, נקודה. אם השארת מספיק רושם, כבר תחזור באיזו עונה עתידית. בחיים לא דמיינתי שיהיה בעונה משהו שיוכל פשוט לבטל חסינות לקבוצה שלמה, ואחרי זה, בפיינל 7, הגיע הסיוט הכי גדול שלי: אפשרות שמישהו יודח מבלי להיות במועצה או לקבל קולות. זו הנקודה שהיינו הכי קרובים בה למשימות הדחה, שזה הקו האדום הכי גדול שלי מכולם: ברגע שמי שמפסיד באתגר יודח מהמשחק בלי גינוני טקס, אני אפרוש מהישרדות מיד בלי גינוני טקס.

יכול להיות שאני יותר רגיש לזה מרוב העולם, כי רוב העולם לא ראה את תחתית החבית. הוא לא ראה את הקהל מדיח שורדים בSMSים כל עונה, כשבהתחלה ההפקה רצתה לשבור את כל החוקים ולהכריע את העונה בהצבעה דומה, עד שמארק ברנט בעצמו היה צריך לאיים על אבוט רייף המאירי בתביעה. הוא לא ראה סיטואציה שבה מישהו מודח פשוט כי נפסל ראשון באתגר. לא, רוב העולם שונא את העונה הזו בגלל שמנסים להיות פוליטיקלי קורקט בכוח. כמובן שחוץ מהשטויות של Come on in guys (למי שלא יודע, guys נחשבת למילה חסרת מגדר לגמרי, בנות משתמשות במילה הזו אפילו כשאין גבר אחד בקבוצה שלהן) זה הכול רוח התקופה, ואף מפיק לא דחף להקמת ברית שכולה על טוהר הגזע השחור. וייב אחר שהרגשתי זה הניסיון להתאים את העונה לילדים, על ידי המשחק שאפשר לשחק באפליקציה בזמן הצפייה, הסיסמאות המטומטמות של האלילים וכל מיני אפקטים אחרים, כמו למשל האליל של נסיר שלא הראו את המציאה שלו בזמן אמת. יש דרכים יותר טובות לעשות את זה מאשר לשחק עם הזמנים. Drop the 4, keep the 1? אם זה היה הסטנדרט החדש, אני הייתי מפסיק, בדיוק כמו שאני אפסיק אם אראה שהסטנדרט החדש יהיה טוויסט חדש כל שני וחמישי בעקבות עונה 50. אבל בסופו של דבר, ההפקה הבינה שבגידה במתמודדים זה דבר לא רצוי.

ולמרות הכול, היו כמה רגעי אור בעונה, הקאסט היה חזק ובא לשחק, האלילים והיתרונות היו במידה והיו הבסיס לכמה מהלכים ממש נחמדים, ואריקה הייתה צריכה לתכנן כמה דברים מראש: ליזום הדחה של נסיר עם האליל בכיס בפיינל 10, לפצל קולות בין שאן וליאנה בפיינל 8, ולשנות את המטרה בפיינל 6 מדשון לדני, בידיעה שדשון הוא למעשה עז. ועד כמה ששליטה מלאה בעונה היא משחק יותר מרשים עם קאסט טוב מספיק (כלומר, לא אי הגאולה), משחק מהצללים - מה שכבר כמה פעמים קראתי לו "עמדת הווזיר" - יכול להיות מאוד מרשים. אבל אריקה היא לא נטלי אנדרסון, היא עשתה רק שלושה מהלכים, ובנוסף אולי הייתה צריכה את אחד הטוויסטים הכי גרועים בכל הזמנים.

נערך לאחרונה ב:
בחזרה לעונות שגרועות מסיבות סטנדרטיות:

מקום 44 - פאלאו

ניקוד:

קאסט - 4 מתוך 10 - לא מעט מתמודדים שאני לא סובל, אבל בגדול לא נורא

אסטרטגיה - 3 מתוך 10 - הבליינדסייד על גרג מונע מהעונה הזו לשקוע לשאול תחתיות

הוגנות - 1 מתוך 10 - למה לא היה ערבוב?!?

זוכה - 4 מתוך 10 - קל לשלוט בשבט כשכמעט ואין הדחות

סך הכול: 3 מתוך 10

אפריקה, פאלאו ואיי קוק הן בערך באותה הרמה, וקשה לבחור ביניהן. משום מה יש אמריקאים שממש אוהבים את העונה הזו, ואם מוציאים את המשחק האסטרטגי לחלוטין, אפשר להבין למה. המחצית הראשונה של העונה היא הסיפור של סטפני, שנתקעה באחד השבטים הכי גרועים אי פעם, ופשוט הפסידה, הפסידה והפסידה עד שסופחה לשבט קורור כשבויית מלחמה. אני מניח שזו הסיבה שלא היה ערבוב, בגלל מוטיב המלחמה - פאלאו היא חלק מאותו ארכיפלג כמו מיקרונזיה והפיליפינים, ונערכו במים הטריטוריאליים שלה קרבות בין ארצות הברית ויפן במלחמת העולם השנייה. אבל בסופו של דבר זה מוביל לפרה-מיזוג ממש לא הוגן, כשבכל עונה אחרת ערבוב היה מציל את אולונג, בתקווה את מי שראויים להצלה, לא רק סטפני ובובי ג'ון, אלא גם ג'ף ואנג'י, שבגדול היו סבבה לגמרי, ואיתרע מזלם ליפול על שבט ממש גרוע. את שאר חברי השבט, יולנדה, אשלי, קים, איברהים ובמיוחד ג'יימס, אני ממש לא אוהב.

ברגע שסטפני עברה לקורור, ואפילו לא הודחה בהזדמנות האפשרית הראשונה, היה אפשר לצפות לעונה טובה יותר, אפילו עם שינויים תכופים ביחסי הכוחות. לסיבה שזה לא קרה קוראים קארין. הפוסטמה הזו פשוט הרסה את הפוסט-מיזוג עם ההתחסדות שלה, ובפועל שיחקה בשביל טום ואיאן. בשילוב של הכול, קיבלנו עוד עונה שהיא מדבר מבחינה אסטרטגית, למרות שהיה לנו אחלה נווה מדבר עם הבליינדסייד על גרג בפיינל 6. אבל מוטיב המלחמה היה תחליף טוב להתמקדות בתרבות עתיקה, והוביל לאתגרים מגניבים. טום שלט בשבט שלו, אבל העדפתי אותו בהרבה בגיבורים נגד נבלים, למרות שהודח מוקדם.

ממשיכים:

מקום 43 - אפריקה

ניקוד:

קאסט - 4 מתוך 10 - אני מסוגל לדרג אותו בקלות, אבל הרבה אני לא אוהב

אסטרטגיה - 2 מתוך 10 - אני *שונא* את האסטרטגיה של לקס

הוגנות - 2 מתוך 10 - סיילאס ולינדסי נשדדו באכזריות

זוכה - 5 מתוך 10 - אית'ן לא עשה הרבה, אבל זה עדיין עידן בלי הרבה אסטרטגיה

סך הכול: 3.25 מתוך 10

אפריקה היא העונה הראשונה שבה נעשה טוויסט כלשהו, הערבוב. לצערי הערבוב דפק לחלוטין את סיילאס, שהיה יכול להיות רוב ססטרנינו לפני רוב ססטרנינו, ואת לינדסי, שהייתה מאוד משעשעת. מלבד סיילאס, אהבתי בעיקר אנשים ופחות אסטרטגים - לינדסי כאמור, קלארנס, אית'ן הזוכה, ובעיקר טרזה וקלי, עוד שתיים שאני בהלם שלא חזרו אף פעם. אבל אחרי שהערבוב דפק לי שני פייבוריטים, את השאר דפק אסטרטג דה לה שמאטע בשם לקס.

אמרתי את זה כבר באולסטארס ואני אגיד את זה שוב, אני שונא את אסטרטגיית הסכין בחזה של לקס. והכי גרוע זה שהיא כמעט הצליחה להתפוצץ לו בפרצוף - אחרי שהוא בגד בקלארנס בלי שום סיבה, הוא החליט שקלי הצביעה נגדו כשהיא לא, סיפר לה שהיא המטרה שלו, וגרם לה לעבור שבט. לולא שורד קטנוני בשם ברנדון שאני שונא אפילו יותר, הוא היה מודח בבליינדסייד וסמבורו היה שולט. ואתם יודעים מה הכי דפוק? אם ברנדון היה נשאר עם השבט שלו, הוא היה מגיע לגמר עם קים או קלי וזוכה, כי בעידן הטרום ססטרנינו, כל שבט בוראן היה יורד על קלי וקורא לה בוגדת. במקום זה, ברנדון הודח מיד אחרי קלי, שבט בוראן ניצח, ולמרות שאני אוהב את אית'ן וסבבה גם עם ביג טום, זו בקלות התוצאה היותר משעממת ומעצבנת.

אה, אני גם ממש לא אוהב את הפילוג בין הצעירים והמבוגרים בסמבורו. המבוגרים היו ממש נקמניים וקטנוניים אחרי שהתחילו להפסיד.

זמן לגמור עם העונות הגרועות המיתולוגיות:

מקום 42 - איי קוק

ניקוד:

קאסט - 3 מתוך 10 - כל מי שלא חזר כבר לעונה נוספת, חסר כל ערך - אולי חוץ מבקי

אסטרטגיה - 4 מתוך 10 - דווקא היה ממש לא רע עד המרד

הוגנות - 2 מתוך 10 - לא נראה נורא, אבל זו העונה הראשונה עם התערבות הפקה מובהקת

זוכה - 4 מתוך 10 - בין התערבויות ההפקה לאליל החזק מדי, לא בדיוק היה אפשר להדיח את יול

סך הכול: 3.25 מתוך 10

בצפייה שנייה באיי קוק, והתמקדות ביחסי הכוחות המורכבים בשבט אייטו, דבר אחד ברור - המרד הרס את העונה. רביעיית אייטו לא הייתה מאוחדת בכלל עד שאולצה להתאחד מול שבט רארו ההרבה יותר גדול. עד המרד, יול ובקי היו בברית עם פנר וקנדיס, ואוזי וסונדרה היו נגדם, במיעוט! זה היה שבט מאוד מעניין ביחסי הכוחות שלו, ולמרות שרארו היה שבט מביך ודיספונקציונאלי, הצליחו לזכות שם בשתי חסינויות, כך שהשבטים היו מאוזנים בפיינל 12. ואז, כאמור, הכול נהרס. אחרי המרד, משום מה רארו לא הצליחו לזכות יותר בדבר (או שגם זו הייתה התערבות הפקה, כי מאז התחילו ממש להתמקד באתגרי שחייה, הדבר שאוזי הוא הכי טוב בו), ובמיזוג נוצר פאגונגינג שלא הפסיק עד שנותרה לנו רביעיית אייטו הסופית.

וזה ברור שהייתה התערבות הפקה. הדבר הכי ידוע לשמצה בעונה הזו הוא טוויסט הפיינל 10, ה"בולשיט בבקבוק" שנועד לקצץ במספרים של שבט רארו כדי להגיע למיזוג בצורה שצריך לגרום רק למישהו אחד להתהפך על השבט. ולא, זה היה הוגן ומתאים לשני הצדדים כמו ההעברה של דן מנו לשבט הבנות. אילו אייטו היו הולכים למועצה, המיזוג פשוט היה מתחיל וזהו. בגדול, זה הקאסט הראשון מאז תאילנד שהיה פשוט ממש גרוע. היחידים שהשאירו סימן הם פרוואטי, פנר, יול, אוזי וקנדיס, וכולם לוהקו לעונות נוספות (ובמקרה של שני האחרונים, המשיכו לעשות פאדיחות - עד עונה 50, שבה אוזי סוף סוף התעשת) אבל גם הפיינל 3 הוא טוויסט שנועד לשמור על התחת של יול. אחרת, אוזי היה זוכה שוב בחסינות, מדיח את יול וזוכה 10-0 מול בקי. ואז הישרדות פשוט המשיכה עם גמרים של 3 ברוב העונות כדי לכסת"ח על עצמה - קצת כמו עוד טוויסט שיגיע בעוד 11 שנים! ולא, אנחנו אפילו לא מתקרבים לעונה 35. יש עוד הרבה עונות לפניה.

סוגרים את העשירייה התחתונה:

מקום 41 - עונה 50

ניקוד:

קאסט - 4 מתוך 10 - הקאסט עצמו טוב, אבל שוב, כמעט חצי קאסט הגיע מחמש עונות בלבד!!!

אסטרטגיה - 6 מתוך 10 - כשההפקה נתנה למשחק להתנהל, היו תוצאות טובות

הוגנות - 1 מתוך 10 - מה לעזאזל זה היה?!? אני נותן נקודה אחת על זה שלא הייתה החזרת מודחים

זוכה - 4 מתוך 10 - שקלתי האם לתת לאוברי יותר, אבל בסופו של דבר אין דרך לוודא שהיא הייתה חוד החנית בשני המהלכים היחידים שלה, נגד אוזי וסירי, כשג'ונתן וריזו גם היו שותפים.

סך הכול: 3.75 מתוך 10

עונה 50 היא בסופו של דבר העונה שבה הטוויסטים שברו את גב הגמל, ורק בזכותה עונה 41 מדורגת עכשיו כל-כך נמוך. אבל אתם זוכרים איך הגבתי על עונה 41? שהישרדות "נדבקה בקורונה וחטפה לונג קוביד" ו"נקברה קבורת חמור, יהי זכרה ברוך"? רק בגלל הטוויסטים. ועונה 50 במובן הזה היא עונה 41 על סטרואידים. מועצה מפוצלת בפיינל 10? בעונה 50 היו *שתי* מועצות מפוצלות, אחת עם שלוש קבוצות של חמישה, ועוד שניים שנעדרו מכל הבלגאן, ואחת הייתה בפיינל 9, והזוכה בחסינות היה פעיל בשתי הקבוצות! Do or die? בעונה 50, הטלת מטבע הייתה יכולה להוציא מישהו מהמשחק! טוויסט הזוגות היה לא פחות מבולשט, ובעוד בנג'מין היה מודח בכל מקרה, וזמנה של כריסי גם היה קצוב, זה היה יכול להיגמר הרבה יותר גרוע. אבל זו ההדחה של כריסטיאן שגרמה לי להפסיק להיות סבלני כלפי כל החרא הזה, אפילו שזו עונת אולסטאר. הצבעה לעצמך וגם לספר על זה לכולם? בואו תהפכו את זה למשימת הדחה וזהו!

אה, והאולסטאר. וואו, איזו דרמה. למרות שלא חסרות בו אגדות, חוסר הפרופורציה משווע. אני מניח שאוברי תהיה בין הזוכים הכי שנויים במחלוקת אי פעם (בניגוד, למשל, לבוב, פאביו, בן ואמבר, שידועים לכל כזוכים חלשים). אז קודם כל, כל הכבוד שבסופו של דבר היא עשתה מהלכים, רק שניים, אבל זה לא פחות ממה שקוקרן או מריאן עשו, זוכים שאני מדרג הרבה יותר גבוה. הבעיות הן א', שאי אפשר לתת לאוברי את כל הקרדיט על אוזי, היא צריכה לחלוק אותו עם ג'ונתן, וגם ריזו רצה להדיח את סירי בפיינל 6, עם או בלי אוברי. אבל קשה לי עם זה שאוברי ליטרלי החליטה שהדרך שבה היא לא תישדד שוב היא על ידי זה שהיא עצמה תשחק כמו מישל. רק שאת אוברי אני עדיין מעדיף קצת יותר.

ולעשירייה הבאה:

מקום 40 - גאבון

ניקוד:

קאסט - 5 מתוך 10 - יש כמה הברקות אנדרייטד, כמו קני וקריסטל, אבל גם חלק מהמתמודדים הכי שנואים עליי אי פעם

אסטרטגיה - 5 מתוך 10 - היעדר אסטרטגיה היא לא הבעייה של העונה הזו, כמו שהיא הפוקוס על היעדר המשחק כדבר חיובי

הוגנות - 5 מתוך 10 - לא נורא, אבל לא הגזמתם עם ערבובי השבטים?

זוכה - 1 מתוך 10 - עם זוכה נורמלי, כמו קני, קריסטל או אפילו קורין, העונה הזו הייתה כנראה מתברגת קרוב למחצית

סך הכול: 4 מתוך 10

בצפייה ראשונה, גאבון היה הדבר הכי גרוע אי פעם. בנקודה הזו, עד לפחות ניקרגואה, לכל עונה היה סיפור. והסיפור של גאבון היה הגירוש מגן עדן בגלל חטאים. החטא הקדמון שהפיל רבים וטובים? אסטרטגיה. לא אסטרטגיה גרועה, אלא עצם האסטרטגיה. עצם המשחק עצמו. עכשיו אני כבר לא מאשים את העורכים יותר מדי, זו בערך הדרך היחידה לשווק כמו שצריך עונה עם זוכה גרוע והזוי כמו בוב. אחרי שרואים את האסטרטגיה העונה מעבר למסך העריכה ההזויה, פתאום רואים שהיא לא כל-כך גרועה, אבל אני עדיין לא אוהב אותה. קני, קריסטל, מאטי וסוזי סיפקו את הסחורה. כן, סוזי. תצפו בעונה שוב. היא שיחקה את המשחק לא רע בכלל.

בגדול, העריכה הייתה מוזרה, ועדיין לא בגלל שקורה כל-כך הרבה, שצריך לעבור לפרקים של שעה (מה שעבד, והפך את עונות 45-47 למעולות, ספוילר להמשך). משום מה, העריכה דחפה לנו את מרקוס לגרון, רק כדי שערבוב נוסף בפיינל 10 יסתיים בבליינדסייד עליו ויהרוס את המשחק לכל ברית הבצל. בצפייה ראשונה הייתי בצליסט שרוף, והריבים בפורום הגיעו לרמות שלא יביישו את האח הגדול (בארץ או באמריקה). עכשיו אני... לא שונא אותם, לפחות לא את כולם. אבל נאום המושבעים של אותו מרקוס מהולל הוא אולי השנוא עליי אי פעם. אני תמיד שונא התחסדות, אבל כשהיא מגיעה מאסטרטג, היא הופכת לצביעות לשמה. אני גם עדיין שונא את שוגר, היא הייתה ונשארה אחד המתמודדים הכי שנואים עליי אי פעם, היא לא באה כדי לשחק ולהגיע לגמר ולנצח, אלא כדי לפרסם את עצמה כדוגמנית ושחקנית. איכסה. חוץ משני אלה, הקאסט די בסדר.

ולעונה התאומה של גאבון:

מקום 39 - ניקרגואה

ניקוד:

קאסט - 4 מתוך 10 - הולי מונעת מהקאסט הזה לצלול למטה

אסטרטגיה - 5 מתוך 10 - בדיוק כמו גאבון, אין היעדר אסטרטגיה, במקום זאת המשחק הוא כאוטי למען הכאוס

הוגנות - 6 מתוך 10 - מדליון הכוח הוא טוויסט מטומטם, מעבר לזה העונה הזו בסדר גמור

זוכה - 1 מתוך 10 - ברגע שגיליתי את זהות הזוכה איבדתי כל עניין בעונה

סך הכול: 4 מתוך 10

ניקרגואה וגאבון הן עונות אחיות, שתיהן הגיעו אחרי עונות פנומנליות עם שחקנים חוזרים והיו ירידות מתח כואבות, ובשתיהן אין מחסור באסטרטגיה, אבל היא כאוטית ולא קוהרנטית. הדבר הכי חשוב הוא שלשתי העונות האלה יש את הזוכים הכי גרועים ששרדו את כל המשחק, בניגוד למישהו נוסף שנגיע אליו מאוד בקרוב. בערך בתחילת המיזוג קיבלתי ספוילר על כל סדר ההדחה, ומשבוע לשבוע קיוויתי שהספוילר יתגלה כלא נכון. אבל ברגע שברנדה הודחה והבנתי שאנחנו מקבלים את פאביו כזוכה, איבדתי תקווה ואיבדתי עניין. הדבר הכי משחקי שהאידיוט הזה עשה זה להתמודד באתגרים יותר ברצינות אחרי שבנרי הודח. ראיון הזכייה שלו, שבו הוא ייחל למות האסטרטגיה וניצחון הנחמדות, הוריד אותו לשאול תחתיות - אבל אפילו אותו אני לא יכול לדרג אחרון לגמרי, בגלל מר 12 ימים.

מעבר לפאביו ולשתי הפורשות, שהן האחראיות הכמעט בלעדיות למצב הגרוע של העונה הזו, אין לי יותר מדי תלונות, האמת. מדליון הכוח הוא טוויסט מטומטם, אבל הוא לא פגע אקטיבית בעונה, בניגוד להרבה מאוד טוויסטים. הקאסט מאכזב ברובו, חוץ מהולי (עוד שורדת שאין לי משוג למה לא החזירו לעונה נוספת), אבל הוא רחוק מלהיות נורא. וזה לא שהיה פאגונגינג או משהו, אבל כאמור, האסטרטגיה חסרה קוהרנטיות, יותר כאוס מתכנון מחושב.

מסיימים את טרילוגיית הזוכים הכי גרועים אי פעם:

מקום 38 - אי ההכחדה

ניקוד:

קאסט - 8 מתוך 10 - אין טענות

אסטרטגיה - 8 מתוך 10 - קצת יותר מדי ביג מוביטיס, אבל בגדול ממש נהניתי מהעונה, עד שהגמר הרס אותה

הוגנות - 2 מתוך 10 - החזרת מודחים לפיינל 5, עם אפשרות שכמעט כל הקאסט יהיה במושבעים? שתי נקודות בגלל שרוב העונה לא נפגעה ממנו

זוכה - 0 מתוך 10 - היחיד שהודח ביום 9!!!

כמו שאתם רואים, לראשונה יש לנו עונה עם נקודות ממש טובות, ועם כל זוכה אחר, היא הייתה מדורגת הרבה יותר גבוה. זכייה של דווינס הייתה מקרבת אותה למחצית העליונה, בעוד זכייה של לורן, ויקטוריה או אפילו גווין הייתה מציבה אותה בטופ 15 (במקור דיברתי על העשירייה, אבל מאז הגיעו עוד כמה עונות ממש מעולות). הקאסט הוא אחד האהובים עליי וכולם באו לשחק את המשחק, ולראשונה בעונת קפטנים, אף אחד מהם לא הגיע לגמר, למרות שלא הייתי מתנגד אם וונתוורת' הייתה שם. בליינדסיידים הוגשו על בסיס כמעט שבועי, כשהפגם היחיד היה שהרבה מהלכים נעשו למען המהלכים עצמם.

אבל אי ההכחדה זו ה-עונה שנהרסה בגלל הטוויסט המרכזי שלה, בעוד בעונות אחרות היו בעיות נוספות. קודם כל, עוד פעם החזרת מודחים, והפעם המודחים אפילו לא צריכים להתמודד זה מול זה באתגרים עד לנקודות ההחזרה, במיזוג ובגמר. עד אז הם פשוט... שורדים. הם יכולים לפרוש, אבל בחייאת, אנחנו לא בעונה 10, אנחנו בעונה 38, ולמרות ששניים באמת פרשו, זה הוביל אותנו לחבר מושבעים של 13 איש, שחלקם אפילו לא הכירו את כל הפיינליסטים. זה כבר דגל אדום, בלי קשר לזהות הזוכה. הזוכה עצמו הוריד את העונה הזו למקום 13 מהסוף. כריס אנדרווד התחיל את דרכו כמודח השלישי, ביום מספר 9, ומאז בילה 28 ימים על אי ההכחדה עם רוב המושבעים העתידיים, שרובם הצביעו לו פשוט כי הם נהנו מחברתו על האי. נכון, הוא שיחק משחק רציני בשלושת הימים האחרונים, אבל גם אז הוא טכנית היה בצד הלא נכון של הקולות, והצטרך שני אלילים כדי לשרוד. זה שהוא הצליח לשכנע את לורן להשתמש עליו באליל זה אכן מרשים, וההחלטה שלו להתחרות בעצמו בקרב האש הייתה מהפכנית, אבל גם את ההחלטות להיפטר מויקטוריה ודווינס הוא קיבל בעקבות מידע באי ההכחדה.

בסופו של דבר, אי אפשר להפריד בין הזוכה לבין הטוויסט שרק בזכותו הוא זכה, ולכן, במקום להציב אותו במקום האחרון ככה סתם, אני מגדיר את כריס אנדרווד, הידוע בשם "מר 12 ימים", כבלתי שפיט. זה לא מונע ממנו להצניח את העונה שאולה, ממקום 13 מההתחלה למקום 13 מהסוף. אאוץ'.

את העונה הבאה שקלתי להעלות קצת, אבל בצפייה נוספת גיליתי שאין שום סיבה:

מקום 37 - דרום האוקיינוס השקט (הידועה בשם "אי הנוצרים")

ניקוד:

קאסט - 5 מתוך 10 - האחיין המהולל מונע ממני לתת דירוג יותר גבוה

אסטרטגיה - 6 מתוך 10 - היו מהלכים טובים מחוץ לפרקי הפאגונגינג

הוגנות - 3 מתוך 10 - יש עונות שבהן החזרת מודחים עבדה, זאת לא אחת מהן

זוכה - 5 מתוך 10 - סיום טוב לעונה, גם אם בנג'מין שיחק יותר חזק

סך הכול: 4.75 מתוך 10

בזמנו כולם שנאו את העונה הזו וקראו לה שידור חוזר של אי הגאולה, רק בלי הנוכחות הכריזמטית של בוסטון רוב. אבל במבט לאחור, היא בכל זאת הייתה שיפור בכל מובן. הקאסט, למרות שעדיין היו בו הרבה כשלונות - בעיקר באופולו - היה שיפור עצום, שבט סוואי נראה באמת אסטרטגי, ואילו להם היה רוב במיזוג, ייתכן והייתה עונה ממש טובה. לצערי כל חברי השבט מאבדים נקודות על זה שהם התנערו מקוקרן אחרי הבגידה, כשהוא היה יכול תיאורטית לחזור אליהם לבליינדסייד עתידי, אבל כל הקאסט הזה מחוויר לעומת ברנדון האנץ, שאין לי ספק שלא היה עובר את החלק הפסיכיאטרי אם לא היה אחיין של.

עוד שיפור היה בתחום האסטרטגיה, בעוד ששבט אופולו היה יותר כאוטי מאשר מחושב, הוא לפחות לא היה צפוי כל הזמן. אבל בשבט סוואי האסטרטגיה הייתה בשיאה, כשההדחה של אליס הייתה באמת מעולה. במיזוג היה פאגונגינג לצערי, אבל לפחות מחוץ לפאגונגינג, העונה הייתה לפעמים ממש טובה - בעיקר בהדחה של אליס, כאמור, ועוד יותר ממנה בהדחה של ברנדון עצמו, וגם בגמר. לבסוף, סופי היא הזוכה הכי טובה בכל העונות שדירגתי עד כה חוץ מאריקה, היא הלכה עם בנג'מין כשהיה נוח לה, ומהפיינל 5 (טכנית 6 - אני שונא החזרת מודחים!!!) פעלה עבור עצמה, כשלעיתים הייתה נגד בנג'מין ו/או אלברט.

עכשיו יש רצף של עונות בינוניות משנות השלושים של הישרדות, אבל הפעם הרצף שלהן יהיה שונה:

מקום 36 - עולמות בנפרד

ניקוד:

קאסט - 4 מתוך 10 - אני מחבב את ג'ן, קרוליין, מייק ושירין, אבל כל השאר...

אסטרטגיה - 5 מתוך 10 - היה קצת פאגונגינג, אבל האלילים והחסינויות של מייק עשו אותה מעניינת (לאן הגענו שאני כותב את זה - תשוו לזוכים אחרים שלא עשו הרבה)

הוגנות - 7 מתוך 10 - לא עשתה שום דבר רע

זוכה - 4 מתוך 10 - לא עשה הרבה, אבל אני מדרג אותו גבוה יחסית בגלל הקאסט

סך הכול: 5 מתוך 10

עולמות בנפרד, משני משחק, אי הרוחות וקו-רונג הן בערך באותה הרמה, וזו הנקודה הראשונה שבה באמת שקלתי לפרוש מהישרדות, לפני שדויד נגד גוליית באה והחזירה לי את הרצון, רק כדי שייפגע שוב על ידי רצף נוסף של טוויסטים דפוקים, עד שבעונה 42 הבנתי שתמיד יכולה להיות עוד עונה טובה. זה למה דירגתי אותה ממש גבוה בהתחלה, עכשיו אתן לה מקום יותר נורמלי.

עונה 30 - הראשונה עם שם באמת מטופש - לא אמורה להיות במקום כזה נמוך. סך הכול הייתה אסטרטגיה רוב העונה, חוץ מכמה פרקים של פאגונגינג בתחילת המיזוג, לא היה שום טוויסט דפוק ומעצבן חוץ מחלוקת השבטים, והזוכה קצת מעאפן מבחינה משחקית, אבל יש עונות הרבה יותר טובות עם זוכות הרבה יותר גרועות #NotMyQueen. אבל כאמור, קאסטים יכולים להרוס ולבנות עונות בשבילי. הקאסטים המעולים הם הסיבה שרוב העידן החדש נמצא אצלי בטופ 30 ומעלה, אבל בעונה הזו, ריבוי הריבים, הגזענות והמיזוגניה התאים יותר לאח הגדול. שלישיית החרא של דן, וויל ורודני סיפקה את רוב הרוע העונה, אבל אין להתעלם גם מחואקין, וינס, ואפילו לינדסי, רק כדי להוסיף אישה לרשימה הלא מכובדת.

ההתנהלות הקליקית-תיכונית של הקאסט היא הסיבה העיקרית שאני מדרג את מייק יחסית גבוה, בהתחשב בעובדה שהוא לא עשה שום מהלך - הקליקה המקובלת לא נתנה שום מרחב תמרון למי שיוצא נגדה, וזו בעיקר הסיבה שג'ן רצתה לפרוש, אבל כמובן שעצם העובדה שהיא רצתה לפרוש לא מקנה לה נקודות. בגדול, אני לא חושב שאני ממש אוהב מישהו מהעונה הזו, אפילו ג'ן ומייק. אז לא הייתה למייק ברירה אלא לזכות בחסינות אחרי חסינות, וכשהוא היה פגיע, להשתמש באליל. אחלה סיפור שממתיק את הקאסט המר הזה, אבל לא בדיוק מאיר את העונה הזו באור חיובי אובייקטיבית.

ולעונה הבאה:

מקום 35 - אי הרוחות

ניקוד:

קאסט - 5 מתוך 10 - קאסט בעל פוטנציאל שפשוט נקלע לחוסר מזל

אסטרטגיה - 5 מתוך 10 - בגדול לא הייתה לצמד חמד השולט יותר מדי אופוזיציה, דבר שמכביד על לא מעט עונות ודורש קאסט מעולה כדי להתגבר עליו

הוגנות - 5 מתוך 10 - עודף ערבובים הוביל להדחת רוב המתמודדים הבולטים, כמו ג'יימס, בראדלי וסטפני, לפני המיזוג

זוכה - 5 מתוך 10 - סך הכול שחקן סבבה לגמרי, שמאבד נקודות בגלל שהוא התמודד מול שחקן הרבה יותר טוב

סך הכול: 5 מתוך 10

אם תחפשו במילון מהי עונה בינונית של הישרדות, כנראה אי הרוחות היא העונה שתופיע שם - אבל היא הייתה יכולה להגיע הרבה יותר רחוק. לקאסט ממש לא היה חסר פוטנציאל, עם שחקנים כמו ברנדן, סטפני, ג'יימס ומייקל משבט מאנונו, וכריס, מורגן והצמד חמד דומיניק ו-וונדל משבט נאוויטי. בעייה ראשונה: חצי מהם אפילו לא הגיעו למיזוג. שבט מאנונו התחיל להפסיד כבר בהתחלה, ואז ערבוב הציב את חבריו במיעוט בכל השבטים החדשים. ההפקה ניסתה לערבב את השבטים שוב אחרי עוד כמה הדחות, אבל ללא הועיל, ולמיזוג השבט הגיע שבור, עם חמישה חברים בלבד, לעומת שמונה של נאוויטי.

משם קלה הדרך של הצמד חמד לשלוט במשחק ללא שום אופוזיציה, כשכריס, יריבם הגדול, הודח בקלות מיד בתחילת המיזוג, וכך גם כל חברי מאנונו מלבד דונתן ולורל, שפשוט הפכו לעושי דברם. קלין, היחידה בפיינל 10 שעוד הראתה פוטנציאל, הוכיחה את עצמה כאסטרטגית כושלת, ובזאת מצאנו את עצמנו עם פיינל 8 של שני שחקנים ועדר עיזים. מזכיר לכם איזו עונה אחרת? עוד עונה עם 20 מתמודדים, שני שבטים בצבע סגול וכתום, מועצת שבט מפוצלת בטופ 10, וטוויסט מטומטם שמילא את העונה ביתרונות וגזל זמן מסך יקר מהמתמודדים?

מה שמעביר אותי לאי הרוחות עצמו. פחות משנה אחרי ההדחה הטרגית של סירי בעונה 34, החששות שלי היו בשיאן לעונה שבה המשחק מוצף ביתרונות, ברמה שקשה לשחק אותו כמו שצריך. לשמחתי זה לא קרה, אבל זה רק בגלל כל הפוטנציאל המבוזבז, שהפך אותה למשהו עוד יותר גרוע. עם סדר הדחות כזה, צריך שיהיה קאסט מבדר וכיפי ברמה של פנמה, או לפחות עונה 48. אבל לא, ברמת האופי זה עוד קאסט בינוני, שזה כבר עדיף על קאסט רעיל כמו זה של עונות כמו פיג'י, עולמות בנפרד או אפילו קו-רונג. מה שבסופו של דבר מצניח את העונה הזו מתחת לעונות כמו קרמואן ועולם אחד הוא התיקו במועצת השבט האחרונה, שאחריו לורל לבדה שדדה את דומיניק.

ממשיכים הלאה:

מקום 34 - משני משחק

ניקוד:

קאסט - 3 מתוך 10 - איזה מין משני משחק אלה?!? חצי קאסט לא עשה כלום בעונה הראשונה שלו - כמה מתמודדים הודחו לפני הפאקינג מיזוג!!! אפילו שרה לוהקה על תקן WTF! וכמובן סדר ההדחות היה די מעאפן.

אסטרטגיה - 6 מתוך 10 - השורדים שכן הגיע להם להיות בעונה הזו, עשו עבודת קודש, בעיקר אנדראה, סירי וכמובן הזוכה הטרייה.

הוגנות - 2 מתוך 10 - זו בדיוק הנקודה שהיתרונות השתלטו לגמרי על המשחק, כשהשיא היה בהדחה המבישה בפיינל 6.

זוכה - 10 מתוך 10 - משחק הזכייה הכי חסר רחמים אי פעם.

סך הכול: 5.25 מתוך 10

העונה הזו היא הנקודה שבה הישרדות קפצה מעל הכריש, ואם אתם רוצים לקבל נקודת ציון מדויקת, אז זה הפיינל 6. אני חושב שנאמר מספיק על ההדחה המבישה הזו, שבה סירי הודחה בלי לקבל קולות, רק בגלל שהיא היחידה שלא השתמשו עליה באיזשהו יתרון. פור דה רקורד, שרה הייתה אמורה להיות מודחת, אבל היא הייתה משתמשת ביתרון שלה בכל מקרה, אז הצד שלה היה יוצא מורווח בכל מקרה, כי אוברי או טאי היו מודחים, ואז שום דבר לא היה מונע מסירי להיות מודחת בפיינל 5 או 4 ברוב קולות רגיל. אבל גם לפני הנקודה הזו, עודף טוויסטים, יתרונות ומהלכים גדולים שלט בעונה, לצד אסטרטגיה שהייתה מרהיבה, גם אם היא לא תמיד הייתה קוהרנטית. הניו סקול התחיל רשמית, והראה בדיוק ממה חששתי כל הזמן.

גם סדר ההדחות לא ממש משהו. מתמודדים שחיכינו לשובם כמו מלקולם, ג'יי טי, סנדרה (אני מניח שלפחות חלק חיכו לה, לפחות עד שעלה לה השתן לראש) וכמובן קינג טוני, הודחו לפני המיזוג, בעוד שליהוקי WTF מובהקים כמו טרויזן (?) דבי (?!?) סיירה (?!?!?), מיקיילה ופאק יו בראד קלפפר (וואט דה פאקינג פאק?!?!? הם אפילו לא הגיעו למיזוג בעונה הראשונה שלהם!!!) הגיעו מאוד רחוק. גם הזוכה, שרה, התחילה את דרכה כליהוק WTF, אבל היא השיבה חיים לעונה הזו ועשתה אותה ליותר נורמלית לצפייה. המשחק שלה היה הכי אכזרי אי פעם, ואם השפל של העונה היה בפיינל 6, השיא שלה היה בפיינל 9 - כששרה שיכנעה את סיירה לתת לה את היתרון שלה, ואז תקעה לה סכין בגב. בסופו של דבר, בזכות שרה קיבלנו עונה פחות או יותר בסדר.

ולאחרונה ברצף העונות:

מקום 33 - קו-רונג

ניקוד:

קאסט - 6 מתוך 10 - לא מדהים, לא נורא, ולמרות שהייתה בו גבריות רעילה, היא לא הייתה חלק מנושא העונה

אסטרטגיה - 6 מתוך 10 - בסופו של דבר, לא רע בכלל

הוגנות - 6 מתוך 10 - לא היה שום דבר רע, אבל הערבוב גבה קורבן בעל הרבה פוטנציאל

זוכה - 3 מתוך 10 - זוכה מעפנה, שנויה במחלוקת, ולא בדיוק שיחקה ממש חזק גם בעונת ההמשך שלה, אבל האם היא באמת סיבה מספיקה לשנוא את העונה?

סך הכול: 5.25 מתוך 10

קו-רונג היא עונה שאני באמת שואל אם השנאה שלי אליה מוצדקת, ולכן אני מעלה אותה בדירוג כל הזמן. אני נתקל במעריצים אחרים שמדרגים אותה הרבה יותר גבוה, חלק אפילו לטופ 10. האם זה בגלל שאוברי נשדדה באכזריות? כי עונות ההמשך שלה, במיוחד עונה 38, חשפו אותה כאסטרטגית טובה מינוס, וכנראה אפילו בקו-רונג לא הייתי מכניס אותה לעשירייה שלי. אולי לעשירייה אז, אבל לא אחרי שבאו שרה, די, קייל, סוואנה וכמובן שוב המלך טוני. הסיבה העיקרית שאני מדרג את מישל נמוך ביחס לזוכות מרמור אחרות, היא בגלל המזל המטורף שהיה לה. מישל חולקת עם טום את תואר השורד שהיה פגיע בהכי מעט מועצות שבט. בגלל הפינויים של ניל וג'ו, שאגב עזרו לה מאוד, כי שניהם היו נגדה, מישל הייתה סך הכול בשש מועצות שבט, ובשתיים מהן היא הייתה חסינה. היא גם זכתה להסיר את ניל, שבוודאות היה מצביע לאוברי, מחבר המושבעים - כוח שהיה באמריקה רק בעונה שלה.

מעבר למישל ושלל הנסיבות שלה, העונה הזו דווקא בסדר גמור. היו כמה הדחות מאוד טובות, גם אם הכאוס התחיל קצת לשלוט בחלק מהן. הקאסט היה קצת רעיל, בעיקר סקוט וג'ייסון, אבל גם ניק ופיטר - אבל כולם קיבלו את שלהם, ולמרות שסקוט וג'ייסון הגעילו אותי כשהתחילו לחבל בשבט מתוך חוסר הפסד בכבוד, התוצאה לא איחרה לבוא, וטאי בגד בהם. מאוד חיבבתי את אנה, והיא הודחה בערבוב מאוד לא הוגן, אבל זה ליטרלי היה הדבר הכי גרוע בעונה הזו, היו כמה טוויסטים בעלי פוטנציאל הרסני, אבל אף אחד מהם לא מומש.

יום יבוא ואולי מישל תחזור, תשחק חזק ותוכיח שאולי בסופו של דבר הזכייה הגיעה לה בזכות, וגם אני אזכה לדרג את העונה הזו לצד קלאסיקות שעוד לפנינו, כמו טוקנטינס, ונואטו והפיליפינים. אבל נכון לעכשיו, אני עדיין ממש לא אוהב אותה והיא אחת הזוכות היותר גרועות בעיניי.

זמן להוריד קצת עונה נוספת:

מקום 32 - עולם אחד

ניקוד:

קאסט - 3 מתוך 10 - זו כנראה הסיבה למה רוב האנשים מדרגים את העונה הזו עד כדי כך נמוך

אסטרטגיה - 5 מתוך 10 - קים הייתה צריכה לעבוד יותר קשה מרוב ובנג'מין כדי להגיע לפאגונגינג

הוגנות - 6 מתוך 10 - הערבוב היה מאוד לא מאוזן, והטוויסט המרכזי היה לא רלוונטי, אבל לפחות אין החזרת מודחים

זוכה - 8 מתוך 10 - קים היא הסיבה שאני מדרג את העונה הזו גבוה יחסית

סך הכול: 5.5 מתוך 10

עד היום אני בהלם שבכמעט כל הדירוגים שראיתי, העונה הזו מדורגת אי שם לצד אי הגאולה ותאילנד, בתחתית החבית. באמת?! באמת?!?!? כאילו, זו לא עונה *טובה*, זו עדיין עונה עם פאגונגינג, ויכול להיות שהייתי מדרג אותה יותר נמוך אם זו לא הייתה ברית בנות, אבל קים הייתה צריכה לשכנע את טרוי וג'יי לפנות נגד הגברים מהשבט השני, שזו פריבילגיה שלא הייתה לרוב ובנג'מין, כי בעונות שלהם לא היה ערבוב. זו עוד דוגמה לכך שערבוב הוא חשוב למיזוג יותר מעניין. וכמובן, אין החזרת מודחים. למעשה, אם אני זוכר נכון, בדירוג שעשינו בפורום אחרי הפיליפינים, עולם אחד קיבלה מקום תשיעי! פאקינג תשיעי!!!

אוקיי, אני חייב להגיד, הקאסט הזה הוא די פח. והוא מאוד רעיל, לא כמו פיג'י או עונה 30, אבל הוא מתקרב, בעיקר בזכות מישהו שהחליט, לפחות בעונה הבאה שלו, לפרוש ברגע שמשהו לא הלך כמו שהוא רצה. גם אליסיה גרמה לי לזוז באי נוחות בכיסא, במיוחד עם היחס שלה לכריסטינה, ועוד אחרי שהיא הצהירה שהיא מורה בחינוך מיוחד - עצם ההעסקה שלה הוא מכה לספקטרום (אני מניח שהיא לימדה לא מעט אוטיסטים בתפקוד נמוך). גם מטרזן, טרויזן ובעצם רוב הגברים, לא התלהבתי. אחרים, כמו ביל וקאט, הדהימו אותי בטיפשות שלהם. ובכל זאת, קים, סברינה וצ'לסי היו שלוש נקודות אור. יש עונות שאין בהן אפילו נקודת אור אחת.

אז כן, בהשוואה לאי הגאולה, שהיא אולי הדבר הכי גרוע אי פעם, ואי הנוצרים, שהיה בה כל מה שרע באי הגאולה, העונה הזו בהחלט הרגישה כמו משב אוויר צח, גם אם זה בעצם היה פלוץ רועם ומסריח. ולכן אני מסרב לדרג אותה יותר נמוך.

למעלה