דירה מושרת - הפרת חוזה

icuple

New member
דירה מושרת - הפרת חוזה

ברשותנו דירה, לפני זמן מה נחתם חוזה שכירות לשנההמפרט כי הדירה למגורים בלבד. בגמר החתימה אמר לי בשאט נפש השוכר כי הוא מחפש פינה שקטה לעבוד בה. אמרתי שאין בעיה זכותו גם לגור. מתברר כי השוכרים הפכו את הדירה כבית עסק. מברצוני לברר מה ההשלכות המשפטיות מהליך זה. נאמר לי שפטור ממס שבח למשל הוא ניתן רק אם מוכיחים שהדירה היא דירת מגורים. מה הן שאר ההשלכות ומהם הכלים שעומדים ברשותי הרי מדובר בהפרה של החוזה טענת השוכר "את ידעת שאני הולך לעבוד שם" אודה לבעלי הידע שיתנו הערכתם שבוע טוב

bkr54

New member
עסק בתוך דירה

1. חוזה שכירות שנקבע בו שהוא אך ורק למטרת מגורים לא יכול לשמש לצורך עסק. לעניין זה נקבע בסעיף 16 לחוק השכירות והשאילה - כדלקמן: "16. שימוש במושכר השוכר לא ישתמש במושכר אלא לפי המוסכם; אולם אם שימוש זה לא הותנה כשימוש ייחודי, רשאי הוא להשתמש במושכר שימוש אחר, ובלבד שלא יהיה בו משום פגיעה במושכר או הכבדה על המשכיר יותר מאשר לפי המוסכם. " 2. עסק צריך שיהיה לו רישיון עסק, ולכן יש לבדוק (או להתלונן) ברשות המקומית על ניהול עסק ללא רישיון. 3. לא ניתן לפתוח עסק בבניין שהיעוד שלו הוא "מגורים". 4. ראי כתבה זו. 5. אם יש הפרה של חוזה השכירות - מומלץ להיות בקשר עם עורך דין להמשך טיפול.

למעלה