דיקלה תורכיה מינוס 15% !!!!!

מצב
הנושא נעול.
שאלה...

זאת קרן שמנהלת 226 מיליון ש"ח
וביומיים היא איבדה 34 מיליון מתוכם. זאת עוד הוכחה לאימפוטנטיות של מנהלי הקרנות באשר הם ולכן אין לנו על מי לסמוך אלא על עצמנו (וכמובן גם על היושב במרומים...). הבעיה הכי גדולה עם קרנות חו"ל זה שאתה לא יכול לצאת ביום ראשון ולקבל רק את השער של יום שישי של שבוע קודם ,אלא אתה צריך לאכול גם את הירידות של יום שני ולכן יש חיסרון עצום לקרנות חו"ל לעומת תעודות הסל.
שאלה...
שהקרן עלתה 5 אחוז ביום גם חשבת שמנהלי הקרן הם אימפוטנטים?

עוד לא זכיתי ליום כזה../images/Emo46.gif

שאלה...
שהקרן עלתה 5 אחוז ביום גם חשבת שמנהלי הקרן הם אימפוטנטים?
עוד לא זכיתי ליום כזה

zivf23

New member
לא, אבל

עוד לא זכיתי ליום כזה
לא, אבל
אתה נכנסת לקרן הזאת אחרי שראית שהיא הביאה תשואות גבוהות לאחרונה, נכון? הסתכלתי בנתונים וממש עד לפני שבועיים היא עדיין הייתה באיזור החמישים אחוז תשואה לשנה. הסתכלתי על מדדי הבורסות האמריקאיות והם מהיום לפני שנה עלו באיזור העשרה עד עשרים אחוז (למעשה עשרה, מדד NYSE היחיד שעלה בכמעט עשרים אחוז). בנוסף עד כמה שאני רואה על הגרף של שנה אחורה, שמוגדר כמגמה עולה עם מגמות ביניים, הערך הנוכחי של הקרן מהווה תיקון לעליות החדות שהקרן השיגה בחודשיים האחרונים ונובע כנראה גם מהצורך למכור עקב פדיונות, אבל עדיין גבוה מהשפל האחרון, כלומר למרות התיקון הקרן הזאת עדיין עושה רווחים נאים מאד, ותמורת דמי ניהול סבירים. כמה זמן אמרת שעבר מאז שקינת? שבוע-שבועיים? אני הייתי פשוט קורא לזה תזמון גרוע, אבל מקומי בלבד. הם משיגים תשואות יפות מאד על שווקי חו"ל, וגם אם הם נאלצו למכור במחירים שגרמו לירידת ערך הקרן, זה עדיין רק באופן זמני כי הם משקיעים כנראה במניות שעולות, אחרת לא היו מגיעים לאזור חמישים אחוז תשואה שנתית. מאז מאי 2001 (לפני חמש שנים) הקרן הזאת הניבה תשואה של כמעט שבע-מאות אחוז, אני חושב שזה מכובד מספיק, אם החלטת לשים שם את הכסף, תן לכסף זמן, ולא כל הזמן הזה סופרים את הכסף נכנס. ככה זה בשוק ההון.

אם מדברים על דיקלה תורכיה

לא, אבל
אתה נכנסת לקרן הזאת אחרי שראית שהיא הביאה תשואות גבוהות לאחרונה, נכון? הסתכלתי בנתונים וממש עד לפני שבועיים היא עדיין הייתה באיזור החמישים אחוז תשואה לשנה. הסתכלתי על מדדי הבורסות האמריקאיות והם מהיום לפני שנה עלו באיזור העשרה עד עשרים אחוז (למעשה עשרה, מדד NYSE היחיד שעלה בכמעט עשרים אחוז). בנוסף עד כמה שאני רואה על הגרף של שנה אחורה, שמוגדר כמגמה עולה עם מגמות ביניים, הערך הנוכחי של הקרן מהווה תיקון לעליות החדות שהקרן השיגה בחודשיים האחרונים ונובע כנראה גם מהצורך למכור עקב פדיונות, אבל עדיין גבוה מהשפל האחרון, כלומר למרות התיקון הקרן הזאת עדיין עושה רווחים נאים מאד, ותמורת דמי ניהול סבירים. כמה זמן אמרת שעבר מאז שקינת? שבוע-שבועיים? אני הייתי פשוט קורא לזה תזמון גרוע, אבל מקומי בלבד. הם משיגים תשואות יפות מאד על שווקי חו"ל, וגם אם הם נאלצו למכור במחירים שגרמו לירידת ערך הקרן, זה עדיין רק באופן זמני כי הם משקיעים כנראה במניות שעולות, אחרת לא היו מגיעים לאזור חמישים אחוז תשואה שנתית. מאז מאי 2001 (לפני חמש שנים) הקרן הזאת הניבה תשואה של כמעט שבע-מאות אחוז, אני חושב שזה מכובד מספיק, אם החלטת לשים שם את הכסף, תן לכסף זמן, ולא כל הזמן הזה סופרים את הכסף נכנס. ככה זה בשוק ההון.
זו קרן שנוסדה רק בספטמבר 2005 ועוד אין שנה הווסדה. ואם היא תמשיך ככה היא גם לא תישרוד שנה. דבר נוסף הקרן בירידה כבר מה6למרס כך שכבר כ3חודשים היא יורדת ומדשדשת ולא חזרה לערך של ה3 למארס.

zivf23

New member
אני דיברתי על כוון חו"ל

זו קרן שנוסדה רק בספטמבר 2005 ועוד אין שנה הווסדה. ואם היא תמשיך ככה היא גם לא תישרוד שנה. דבר נוסף הקרן בירידה כבר מה6למרס כך שכבר כ3חודשים היא יורדת ומדשדשת ולא חזרה לערך של ה3 למארס.
אני דיברתי על כוון חו"ל
ואני חושב שגם כתבתי את זה בשרשור על הקרן כוון חו"ל. ובאותה הזדמנות אפשר לומר: אם בשווקים המסורתיים כוון מצליחה להוציא חמישים אחוז תשואה, אולי עדיף לעבור לשם מדקלה תורכיה? הקרן ממש בסופו של תיקון טכני. ...כמובן שאין לראות באמור משום המלצה לקנות או למכור נייר כזה או אחר

nestorcito

New member
היום תורכיה ושאר הבורסות החלו לתקן

מה לעזאזל חיפשתי בתורכיה ??? לידיעת המחזיקים ,העידכון הוא על ימים שישי+שני והמדד ירד שם ב-8% והקרן ב-15%. ולכן אין כמו תעודות סל.
היום תורכיה ושאר הבורסות החלו לתקן
לא נעים לראות כאלה ירידות,אבל בימים הקרובים (אני מקווה) יחזרו העליות.סבלנות.

גרינקו

New member
לצאת מהקרנות חול

מה לעזאזל חיפשתי בתורכיה ??? לידיעת המחזיקים ,העידכון הוא על ימים שישי+שני והמדד ירד שם ב-8% והקרן ב-15%. ולכן אין כמו תעודות סל.
לצאת מהקרנות חול
ולעבור לתעודת סל כך ניתן לעקוב יום יום ולצאת בכל רגע נתון ועמלות מופחתות וללא כל תוספות ודמי ניהול

א Ron

New member
מה זה תעודות סל? דומה לקרנות?

לצאת מהקרנות חול
ולעבור לתעודת סל כך ניתן לעקוב יום יום ולצאת בכל רגע נתון ועמלות מופחתות וללא כל תוספות ודמי ניהול
מה זה תעודות סל? דומה לקרנות?

אפשר לתבוע את הקרן??????

אפשר לתבוע את הקרן??????
שאלה משפטית איך ייתכן שיהיה פער כזה בין שער הקרן למדד ???????????? למשל ערך שיא הקרן היה 145(מחיר פדיון) וערך המדד התורכי היה 47700 היום ערך הקרן 107.94 ונכון לאותו יום ערך המדד התורכי היה 40268 המדד התורכי ירד ב18% בעוד הקרן ירדה ב34% !!!!!! בשביל מה יש מנהל קרן???המקבל שכר ודמי ניהול?? במה שונה קרן זו מקרן גידור שבה אין פיקוח ואין תשקיף?והכל לפי גחמת מנהל קרן הגידור? שאלה נוספת האם בערך או שער הקרן נקבע רק לפי מניותיה ואופציותיה או גם לפי הרכישות והפדיונות שנעשים באותו זמן? כלומר האם הפדיונות או הרכישות משפיעים על מחיר הקרן???

מצב
הנושא נעול.
למעלה