דיסו תפתח מחברת, תתחיל לרשום

תותי..

New member
דיסו תפתח מחברת, תתחיל לרשום

סקס בלי אהבה? בכלל לא נושא שמוטל עליו ווטו או משהו בסגנון, ההיפך אני מוצאת את הנושא הזה כסופר מעניין לניתוחים פסיכולוגיים <בגרוש כמובן>. נסכים על כך שסקס הוא סוג של תשוקה מינית שמגמתה התמזגות ולא רק תיאבון גופני לפורקן ממתח מעיק. אולם מדוע מתעוררת התשוקה המינית <זיכרו שאהבה לא על הפרק כעת>? אולי בגלל פחד מבדידות, אולי מרצון לכבוש או להכבש, אולי על מנת להתרברב, או אולי כדי לפגוע או להרוס, כמובן שהיא ניתנת להתעורר גם על ידי האהבה. נראה כי התשוקה המינית ניתנת להתעורר בקלות על ידי כל פרץ אמוציונלי עז והאהבה כלולה בזה. כיוון שרוב בני האדם כורכים יחד את התשוקה המינית ואת מושג האהבה, הם מגיעים מהר מידי למסקנה המוטעית שהם מאוהבים, בשעה שהם בסך הכל משתוקקים זה לזה תשוקה גופנית. איך נדע מתי המניע הוא אהבה ומתי לא? האהבה מסוגלת לעורר את התשוקה להתאחדות מינית. במקרה של סקס מתוך אהבה תהיה הזיקה הגופנית משוללת מכל חמדנות, רצון לכבוש או להכבש, אלא תהיה מעורבת ברכות ובעדינות. אם התשוקה הגופנית אינה מתעוררת על ידי אהבה, הרי לעולם לא תביא להתאחדות הרוחנית המיוחלת, אלא לכל היותר להתאחדות אורגניסטית רגעית. המשיכה המינית היבשה והקרה יוצרת לזמן קצר את אשליית האחדות <אני חושבת שהמילה אשליה כאן היא מילת מפתח>, אולם לאחר המעשה נותרים שני זרים ממש כשם שהיו קודם לכן, לעיתים הם יחושו בושה בעצמם, או אפילו שנאה, מפני שכשנמוגה האשליה תחושת הזרות מתגברת יותר מאשר היתה קודם. פרויד טען כי הרוך הוא סובלימציה של האינסטינקט המיני <הסוטה הזה, שיקרא ויתהפך בקברו>, אבל אני לא מסכימה עם זה, עובדה שרוך יכול לבוא לידי ביטוי גם ללא אקט מיני ולעורר את אותן צמרמורות נעימות ומיוחלות. אבל בואו נזכור שבסופו של דבר כמהה האדם לאהבה, זו חוויה שמרוממת את רוחנו ומעצימה את אישיותנו. העצוב הוא שהרבה פעמים מתמעטת חוויה זו וסופה כמיהה לחווית אהבה חדשה, לעולם מתוך האשליה שהאהבה החדשה תהיה שונה מן הקודמת. בקיצור, אם מימוש התשוקה הרגעית וסיבותיה עולים על האי נעימות שלאחר המעשה, סביר להניח שהתנסיתם באהבה ללא סקס, ואם לא, אשריכם.

דיסוננס

New member
תותי יקירתי,

כבר בפסקה הראשונה שכחת סיבה מאד חשובה להתעוררות התשוקה המינית (ואולי עבורך זה לא כ``כ רלבנטי)- ההנאה. זיון איכותי, גם אם ללא רגשות, יכול להיות מצויין בהנתן תנאים מסוימים. גם סקס שמקורו ברגשות שונים מאהבה (קנאה, תשוקה ואף שנאה) יכול להיות טוב (אם כי, כמובן, אין כמו זיון עם רגש, ההיי הכי גבוה שהחיים יכולים לספק לנו). לא מסכים עם האמירה שסקס עם אהבה נטול חמדנות ורצון לכבוש ולהכבש. גם שיש אהבה קיימים רגשות לוויין כמו קנאה ופחד, וזה דווקא לא רע במצבים מסויימים- עוזר לשמור על האש שביחסים. השאלה היא אחרת תותי, האם ייתכן, קשר מיני, ארוך טווח, שמבוסס רק על תשוקה מינית ותו לא. לשון אחר, ללא אהבה, ללא קנאה וללא שאר רגשות הלוויין. השאלה הזו מסובכת מהסיבה, שלעיתים, דווקא קשר מיני אינטנסיבי הוא שמוביל לאהבה. והשאלה מסתבכת עוד יותר כאשר בודקים מתי נגמרת התשוקה ומתחילה האהבה. והשאלה עוד יותר (ועוד יותר) מסתבכת כאשר לעיתים צד אחד כן מאוהב והצד השני רק נהנה מהסקס עצמו. להתייחסותך ד``ר וסטהיימר.

תותי..

New member
תשובות והבהרות לדיסו

טוב אנסה לענות על שאלותיך לפי הסדר שהצגת אותן 1. עבורי סיבה זו לא רלוונטית מפני שלא נהניתי מעולם מסקס ללא רגש, לכן גם לא הזכרתי אותה, אבל אני מקבלת אותה. 2.נניח שאתה צודק, וסקס מתוך אהבה אינו משולל תחושות שליליות אלה, סופה של הקרבה הנוצרת כתוצאה ממנו הוא להידלדל ולהחלש. 3.מדברי הקודמים משתמע שלא ייתכן, תלוי כמובן מה אתה מגדיר כארוך טווח, אמרתי שבסופו של דבר הטבע האנושי ישאף לחוות את רגש האהבה שמכיל בתוכו הרבה מאוד דברים <זה כבר לדיון אחר> ומספק צרכים פסיכולוגיים רבים וחשובים להמשך קיומינו הפיסי והנפשי הבריא. 4.אם קשר מיני אינטנסיבי טהור מוביל לאהבה? לא יודעת אין לי מושג. 5.אם צד אחד רק נהנה מהסקס והשני מאוהב אזי ברור שיש כאן איזהו תחלוא נפשי רגשי של שניהם <בהנחה שיחסי סאדיסט מאזוכיסט הם חולניים> תותי..

דיסוננס

New member
תותית

עושה רושם שאת מייצגת נאמנה של עולם האקדמיה. בוחנת נושאים באופן תיאורטי בלבד, ללא השענות על אמפיריקה אישית ו\או מחקרי שטח מובהקים. 1. ברלבנטי התכוונתי לעובדה שלא ציינת את נושא ההנאה כחלק מהסיבות לקשר מיני. 2. נהפוך הוא, מנסיוני (המועט) דווקא קשר המכיל המון רגשות לוויין (לשון אחר, קשר סוער) הוא קשר יציב יותר מאשר קשר מונטוני וחד גוני שבהגדרה הולך לקראת חדלון ו\או התפוררות בסופו של דבר. 3. הטבע האנושי לא ישאף לאהבה. הטבע האנושי ישאף להמשכיות. וההמשכיות, לייק איט אור נוט, היא לא פונקציה של אהבה אלא של סקס. ונושא אחר, גם הצרכים האנושיים הבסיסיים ביותר (ראי פירמידת מאסלאו) הם אוכל, שתיה ו...סקס (ולא אהבה). 4. מוביל אף מוביל. בעיקר את הנשים שביננו אך גם לא מעט גברים. 5. למה תחלוא נפשי ? ובכלל, את מתחילה לעצבן אותי- לא קרה שראית גבר ואמרת (לעצמך או לחברות): ``וואוו, זה שווה בטירוף, הייתי מזיינת אותו למוות`` (אנד פליז פורגיב מיי פרנצ`). מה ההתחסדות הזו תותי ?

תותי..

New member
בנות תעזרו לי הוא כמעט מכניע אותי

טוב נמאס לי עכשיו אני לא עונה יותר לפי הסדר כן אני אומרת לפעמים לחברותיי הייתי רוצה לשכב איתו, אבל יש אצלי הבדל בין הכוח לפועל. בפנטזיה הייתי עושה הרבה דברים, במציאות גם אם הייתי מאוד רוצה לא הייתי נהנית <תאמין לי ניסיתי רד ממני כבר> בנותתתתתת בואו כבר לעזור לי קצת. לגבי מאסלו, לא זוכרת בע``פ אבל לבטח מופיע שם הצורך בביטחון ולגבי הצורך בסקס הוא בוודאי מושם באותה קטגוריה קיומית של אוכל ושתיה. חוץ מזה נראה לי שהשיחה שלנו מתנהלת על שני קווים מקבילים. אתה לא יורד לגמרי לסוף דעתי ואותו כנ``ל לגבי. אני לא מאשימה אף אחד באי שפיות אם החזיק זמן מסויים קשר מסוג זה או אחר, אבל לא נראה לי טבעי לנהל לאורך זמן קשר אהבה חד צדדי, זה גובה מחיר נפשי רגשי כבד מאוד לדעתי <שוב אם זה על בסיס קבוע>. תראה דיסו, כל מה שבמידה וטוב לאותו אדם הוא לגיטימי, כשזה עובר את הפרופורציות הרצויות ומתחיל להזיק לאדם או לפרטנר שלו באיזושהי צורה זה כבר לא כ``כ בריא.

דיסוננס

New member
פחחח...מי יכולה עלי?

טוב, אז אסכם. קשר מיני יכול להיות מהנה גם ללא אהבה. אם אני מסתכל אחורה (הרבה אחורה, הרבה הרבה אחורה) החוויה המינית הכי גדולה שהיתה לי היתה בסטוץ, והכרתי אותה חצי שעה לפני ששכבנו (הרבה, הרבה, הרבה אחורה! ) עם זאת, האושר הכי גדול היה לי עם מישהי שאהבתי (ועם מישהי שאני עדיין אוהב כמובן, רעייתי שתחיה). הדבר הכי נכון שאמרת, תותינה, זה שזה אינדיבידואלי. לרובינו סקס ללא רגש נגמר עם טעם לוואי בבוקר שאחרי ו\או בהתאהבות חד צדדית כואבת לחלופין. אך לחלקנו, בהחלט תתכן מערכת יחסים יציבה (ויש לי כמה חברים רווקים עליהם אני יכול לבסס את האמירה) של מפגשונים של ``מתי שמתאים`` וזה מקובל על שני הצדדים ואני ממש לא רואה בזה כל טעם לפגם. לא כולם מספיק בשלים ומספיק פתוחים להגיע לרגשות וסקס, כשלעצמו, כאמור, הוא צורך בסיסי (אם כי כבר לא קיומי). ולמחר אני רוצה הרצאה בנושא שאת תבחרי כדי שיהיה יותר אמין ומבוסס.

סו

New member
תותית

מה זה בנות עיזרו לי???????? את יוצאת מהנחה כוללת שבנות רואות בסעיפים של דיסו משהו שצריך תיקון הבנות הזה שלך קצת חמוץ לי אז קפצתי להגיד לך סו

giulietta

New member
אם יורשה לי....

<מרימה את הראש בזהירות....> גם אם נתעלם לרגע מהשיפוץ של פירמידת מסלו<לא זכור לי שמופיע שם סקס, אבל מילא, נתקלתי בכל מיני גירסאות כבר>, הרי שבכל מקרה מדובר בסיפוק הצרכים הבסיסיים ביותר, כמעט חייתיים,כאשר ברור שיש מגבלה או חוסר אצל אדם שנשאר נזקק למילוי צרכים אלה במהלך חייו ולא מטפס במעלה הפירמידה, קרי, מתקדם להגשמת הצרכים הגבוהים יותר, הרוחניים יותר ומכאן המשמעותיים יותר. מין מהנה ללא אהבה? ודאי שקיים<עם תעשיית המין המפותחת סביבינו קשה להבין את הספק בזה> וגם סיפוק מיני עצמי הוא מין ללא אהבה, נתינה ,שיתוף וכו ועדיין מהנה ברמה הבסיסית הגופנית שלו. ודיסו......זה כל כך משתנה מאדם לאדם. יש אנשים שבלי סערות בחיי האהבה שלהם ,טלטלות ותהפוכות, לא מרגישים שהם חיים ולא חשים את עוצמת הקשר בניהם ויש אנשים שכל חייהם ייחלו לקשר יציב ורגוע שמסב להם הרבה בטחון והרבה אושר. ו-כן, גם נשים יכולות לראות בגבר אובייקט מיני.....אבל הן לא רצות לממש את זה. נשים זקוקות לסיבה כדי לקיים יחסי מין.גברים זקוקים רק למקום......

דיסוננס

New member
ג`ול

בכל וריאציה של מאסללאו סקס נמצא למטה. גם במודל יעקובסון שמבוסס על מאסלאו. ההבדל בין נשים וגברים כ``כ הטשטש בזמן האחרון וכיום (ואני מקבל הצעות מדי פעם) שגם נשים זקוקות רק למקום ויותר ויותר גברים צריכים דווקא את הסיבה (ולא, סיבה זו לא רק איך היא נראית).

הקצין

New member
אז ככה ...........

דיסו אני מסכים עם רוב דבריך שנרשמו עד לרגע זה . אנחנו צריכים רק להבין שיש הבדלים גדולים לפעמים בן אדם לאדם ולכן ישנם כל מיני וריאצות אפשריות , מתוך כך לפי הידוע לי ישנם גם הרבה נשים שחושבות כמונו הגברים והם לא תמיד מעיזות להודות בכך משום מה . מאחר ואנחנו חלק מהטבע ככלל הרביה היא הבסיס לקיום . ידוע כי לא רק האדם נהנה מהמין אלה גם חיות אחרות . מין מהנה < הדדי > מחייב שיתוף פעולה מלא של שני הצדדים ובנוסף גם יכולתם / ידיעתם את רזי ההנאה < לא האהבה > . מין מהנה איננו מחייב אהבה . מין ממושך < לאורך תקופה > ומהנה לא בהכרח יגרור אהבה אלה יש להניח יותר כהרגל נוח ומהנה לשני הצדדים . ממני קצין וג`נטלמן

Cגל

New member
ראבקום!!!!! זה כולה זיון!!!!

יופי! עכשיו גרמתם לי לאימפוטנציה זמנית!

ODED99AA

New member
תגידו.......

לא כואבת לכם היד מרוב הניתוכים האלו שלכם? (ולמי שזה לא נישמע לו טוב שאמרתי כואבת לכם היד טז התכוונתי מרוב כתיבה) עודד*-*-*-*-*-*-*-*

למעלה