דיני עבודה

מצב
הנושא נעול.

sagiv327

New member
דיני עבודה

דיני עבודה
אני מנהל מפעל, ואני מבקש לדעת מאחד מעורכי הדין מה קובע החוק לגבי השאלה הבאה? עובדת שלי החלה לעבוד בתאריך 20/7/2005, לאור שמועות שקימים במפעל כנראה שהעובדת בהריון, והיא בוחרת להסתיר עובדה זו ממני, על אף שקיימנו מספר שיחות בעשרת הימים האחרונים על פי בקשתה , לאחר שהחלטתי להעסיק מנהל שיווק, והיא ממלא תפקיד של מזכירה, והתלוננה עליו כי העיר מנהל השיווק ממנה לכתוב מכתבים בשפה עשירה והגוייה בצורה נכונה, וזה לא היה לרוחה,וביקשה שהשיחות בנינו יהיו כנות והגונות כפי שהיה עד היום, ולמרות בחרה שלא לעדכן אותי באם היא בהריון ואם לאו. א. האם העובדת חייבת ליידע אותי כמעסיק? ב. האם לאור עובדות אלו רשאי אני לפטרה? ג. ובאילו נסיבות כן מותר לי לפטרה? ד. ומהן קיימות זכויות לגביה כעובדת לגבי הריונה ? ואם אילו הם? אשמח לתשובת המשפטן בפורום עוד בטרם אחליט את החלטתי בנושא.

מה איכפת לך???

דיני עבודה
אני מנהל מפעל, ואני מבקש לדעת מאחד מעורכי הדין מה קובע החוק לגבי השאלה הבאה? עובדת שלי החלה לעבוד בתאריך 20/7/2005, לאור שמועות שקימים במפעל כנראה שהעובדת בהריון, והיא בוחרת להסתיר עובדה זו ממני, על אף שקיימנו מספר שיחות בעשרת הימים האחרונים על פי בקשתה , לאחר שהחלטתי להעסיק מנהל שיווק, והיא ממלא תפקיד של מזכירה, והתלוננה עליו כי העיר מנהל השיווק ממנה לכתוב מכתבים בשפה עשירה והגוייה בצורה נכונה, וזה לא היה לרוחה,וביקשה שהשיחות בנינו יהיו כנות והגונות כפי שהיה עד היום, ולמרות בחרה שלא לעדכן אותי באם היא בהריון ואם לאו. א. האם העובדת חייבת ליידע אותי כמעסיק? ב. האם לאור עובדות אלו רשאי אני לפטרה? ג. ובאילו נסיבות כן מותר לי לפטרה? ד. ומהן קיימות זכויות לגביה כעובדת לגבי הריונה ? ואם אילו הם? אשמח לתשובת המשפטן בפורום עוד בטרם אחליט את החלטתי בנושא.
מה איכפת לך???
1. היא חייבת להודיע לך רק בחודש החמישי להריון. 2. אסור לך לפטר אותה בקשר לשמועות שהיא בהריון וגם לא בקשר להריון עצמו אם השמועות יתבררו כנכונות. 3. מותר לך לפטר אותה אם יש לך סיבה טובה לכך (שאינה קשורה להריון או לכך שהיא אשה או לכך שהיא אם). 4. אם היא בהריון - אסור לפטר אותה בלי לקבל אישור של המפקחת במשרד התמ"ת.

שיר ורד

New member
הערה לתשובה 4

מה איכפת לך???
1. היא חייבת להודיע לך רק בחודש החמישי להריון. 2. אסור לך לפטר אותה בקשר לשמועות שהיא בהריון וגם לא בקשר להריון עצמו אם השמועות יתבררו כנכונות. 3. מותר לך לפטר אותה אם יש לך סיבה טובה לכך (שאינה קשורה להריון או לכך שהיא אשה או לכך שהיא אם). 4. אם היא בהריון - אסור לפטר אותה בלי לקבל אישור של המפקחת במשרד התמ"ת.
הערה לתשובה 4
תשובה זו איננה נכונה בהתחשב בנתונים שפורטו בשאלה ובתאריך הנוכחי.

אתה רשאי לפטרה גם אם היא בהריון

מה איכפת לך???
אתה רשאי לפטרה גם אם היא בהריון
מאחר והיא עובדת אצלך פחות מששה חדשים

שיר ורד

New member
אני לא משפטן

דיני עבודה
אני לא משפטן
אבל בכל זאת כמה תשובות: 1.העובדת לא חייבת להודיע למעסיק על הריונה עד לחודש החמישי להריון. 2. למעסיק אסור לפטר עובדת בגלל הריונה. 3. למעסיק מותר לפטר עובדת בהריון, מאותן סיבות שהיה מותר לו לפטר אותה לו לא היתה בהריון. 4. כדי לפטר עובדת בהריון שעבדה מעל 6 חודשים, נדרש לקבל אישור מהמפקחת על עבודת נשים, כדי לקבל את האישור יש להגיש בקשה ולפרט את סיבהת הפיטורים, אם המעסיק ישכנע את המפקחת שאין קשר בין הפיטורים להריון הם יאושרו, אם העובדת תשכנע את המפקחת להפך , הם לא יאושרו. 5. ניתן לערער על החלטת המפקחת לבית הדין לעבודה. 6. עובדת שפוטרה בגלל הריונה (בין אם בגלל שלא עבדה חצי שנה או שהמפקחת אשרה את פיטוריה), יכולה לתבוע פיצוי מהמעסיק בטענה שפוטרה בגלל הריונה, אם תצליח לשכנע את בית הדין בטענתה יחויב המעסיק בתשלום פיצוי שיכול להיות שוה לשכר של כמה חודשי עבודה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה