דיני עבודה-קנס יציאה

מצב
הנושא נעול.

daphnakr

New member
דיני עבודה-קנס יציאה

דיני עבודה-קנס יציאה
שלום רב, אני עובדת חברה סוללרית גדולה וחתומה על חוזה של 14 חודשים התחייבות לעבודה. אני רוצה לעזוב לאחר תקופה של 9 חודשים והחברה דורשת ממני קנס של 1500 ש"ח (ירד מ2500 ש"ח לפי הוותק) עברתי בתחילת עבודתי הכשרה של 3 שבועות. האם אני צריכה לשלם ,האם הקנס חוקי ? (בחוזה עצמו לא רשום על הקנס אלא על ספח נפרד שחתמתי עליו והוא לא אצלי) תודה רבה.

תשובה

דיני עבודה-קנס יציאה
שלום רב, אני עובדת חברה סוללרית גדולה וחתומה על חוזה של 14 חודשים התחייבות לעבודה. אני רוצה לעזוב לאחר תקופה של 9 חודשים והחברה דורשת ממני קנס של 1500 ש"ח (ירד מ2500 ש"ח לפי הוותק) עברתי בתחילת עבודתי הכשרה של 3 שבועות. האם אני צריכה לשלם ,האם הקנס חוקי ? (בחוזה עצמו לא רשום על הקנס אלא על ספח נפרד שחתמתי עליו והוא לא אצלי) תודה רבה.
תשובה
פיצוי על עזיבה מוקדמת (או בלשון העם - "קנס על עזיבה מוקדמת"), הוכר כתקף ע"י בתי הדין לעבודה. נקבע כי ניתן לתבוע מעובד פיצוי שסוכם עמו אם הוא עוזב את מקום העבודה לפני שהסתיימה התקופה שעליה סוכם ובמידה שעבר הכשרה לצורך התפקיד. הפיצוי אמור לשקף את עלות ההכשרה המקצועית שניתנה לעובד ע"י המעסיק. על הקנס להיות מידתי וסביר וגובהו גם אמור לשקף את מספר החודשים שכבר עבד העובד בפועל. אם העובד עבר הכשרה ארוכה וחודש לאחר שהחל לעבוד עזב את מקום עבודתו, קיימת סבירות גבוהה יותר שבית הדין יראה בפיצוי כתקין. אם העובד כלל לא עבר הכשרה או הכשרה קצרה מאוד וכבר עבד מעל שנה מאז התקיימה הכשרתו, הסבירות שהקנס יוכר כתקין נמוכה בהרבה. העובדה שחתמת על מסמך כזה כנספח איננה משנה את המצב לטובתך, נהפוך הוא, זו התחייבות בכתב והיא תקפה. העובדה שאין לך עותק גם לא ממש משנה את המצב. את יכולה לסרב לניכוי הפיצוי ואז תהיי חשופה לתביעה של המעסיק כנגדך. פעמים רבות המעסיקים לא טורחים לתבוע בשביל סכומים כאלו אבל זה סיכון שאת לוקחת והוא לשיקולך. בהצלחה.

pazro

New member
את חייבת לשלם רק 800 ש"ח

דיני עבודה-קנס יציאה
את חייבת לשלם רק 800 ש"ח

לשיר ו- pazro (וגם לשואלת)

את חייבת לשלם רק 800 ש"ח
לשיר ו- pazro (וגם לשואלת)
אני מציעה להזהר מחישוב הפיצוי רק עפ"י נוסחה מתמטית. בתי הדין לא בהכרח נצמדים לחישוב כזה ובבואם לקבוע פיצוי על עזיבה יש התיחסות ספציפית לכל מקרה ומקרה ויש פעמים רבות שכלל לא נקבע פיצוי על עזיבה מוקדמת גם אם העובד עזב בטרם הסתימה תקופת החוזה. בפורום אנחנו לא יכולים לקחת בחשבון את כל המשתנים הללו ולכן קביעה שהשואלת צריכה לשלם סכום X ולא סכום Y היא בעייתית. השואלת צריכה לדעת שיש סיכוי שתתבע, שבעבר כבר נקבע ע"י בתי הדין פיצוי על עזיבה מוקדמת אבל שאנחנו לא יכולים לדעת מה יהיו ההשלכות לטוב ולרע על סירובה לשלם את הפיצוי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה