דיני עבודה בתחום ההוסטלים

מצב
הנושא נעול.

שלום, רציתי לברר האם בתחום הטיפול בהוסטלים (לפיגור) חלים חוקים כגון "חוק שעות עבודה והמנוחה" וביתר פירוט: האם יש מגבלה על מספר מקסימלי של שעות עבודה במשמרת ? האם על משמרת הכוללת שינה בהוסטל אפשר לתת סכום גלובי שיוצא פחות משכר המינימום פר שעה ? האם על משמרת בימי שישי-שבת אפשר לתת שכר מבלי להתחשב על תגמולים בעבודה ביום מנוחה (150%-200%) ? איפה אפשר למצוא פירוט בנושא החוק והאם תחום ההוסטלים הוא יוצא מהכלל ?

שיר ורד

New member
אני לא מכיר חוקים מיוחדים להוסטלים

שלום, רציתי לברר האם בתחום הטיפול בהוסטלים (לפיגור) חלים חוקים כגון "חוק שעות עבודה והמנוחה" וביתר פירוט: האם יש מגבלה על מספר מקסימלי של שעות עבודה במשמרת ? האם על משמרת הכוללת שינה בהוסטל אפשר לתת סכום גלובי שיוצא פחות משכר המינימום פר שעה ? האם על משמרת בימי שישי-שבת אפשר לתת שכר מבלי להתחשב על תגמולים בעבודה ביום מנוחה (150%-200%) ? איפה אפשר למצוא פירוט בנושא החוק והאם תחום ההוסטלים הוא יוצא מהכלל ?
אני לא מכיר חוקים מיוחדים להוסטלים
אבל בפסיקה נקבע לגבי עובדים בתפקידים דומים (למשל מדריכים בפנימיות) שיש להבדיל בין שעות עבודה בפועל בהם העובד אמור להיות ער ולעבוד, לבין שעות שינה שבהן העובד אמור לשהות במקום העבודה ורשאי לישון בהם. על שעות אלו יש לתת פיצוי כספי שיהיה פחות משווי שעת עבודה רגילה. במקרים שאני נתקלתי בהם דובר על שכר בשווי 30% מהשכר לשעת עבודה רגילה. כמובן שתעריף שעה רגילה צריך להיות לפחות שכר המינימום ואם מספר שעות העבודה בפועל כולל שעות נוספות יש לשלם על השעות הנוספות בהתאם לחוק. על עבודה בשבתות וחגים יש לשלם תוספת של 50% על השכר הרגיל. החוק מאפשר לקבוע שהוא לא יחול על עובדים אשר עובדים בתפקידי הנהלה, תפקידם מחייב מידה מיוחדת של אמון אישי, או שלא ניתן לפקח על שעות עבודתם. יתכן שבמידה ותתבע את זכויותיך על פי חוק, המעסיק יטען שתפקידך מחייב מידה מיוחדת של אמון אישי ולכן החוק לא חל עליך. אני מקווה שהשופט ישתכנע שהשכר הזעום שאתה מקבל, איננו משקף את מידת האמון האישי בה אתה נדרש לעמוד ולכן יקבע שהחוק חל עליך. החוק המדובר הוא חוק שעות עבודה ומנוחה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה