דימום לא צפוי

דימום לא צפוי

גלולות ברצף ודימום פתאומי (לא דם טרי). רופא? להמשיך או להפסיק לשבוע? יש פרוטוקול לזה (פתאום נמס לי השכל).

הייי

יתכן ושאלו רק "הפרשות" ...... לדעתי תקחי גלולה היום ובמידה והדם הופך לדם טרי ממשי כמו בווסת ולדימום מסיבי אז תפסיקי את הגלולות לשבוע..... שימי לב מה קורה מחר עם הדימום ועדכני.

lee E

New member
בכל מקרה אל תפסיקי את הגלולות

על דעת עצמך. דימומים "ישנים" וגם חדשים זו תופעה שיכולה לקרות גם בדיכוי מלא. לא ציינת כמה זמן את לוקחת את הגלולה. ייתכן שהגוף התרגל אליה ויש צורך להחליפה למשהו אחר. קורה.

תודה לכן.

לוקחת את הגלולה כשנה וחצי, מתוך הזמן הזה בערך 10 חודשים רצוף, למעט הפסקה יזומה בינואר, כי חשבתי ליצור מחזוריות חצי שנתית (ומחזור מזעזע אז). כלומר, מאז המחזור האחרון - 3 חודשים ברצף בלי דימום. אני באמת אקח היום, ואלך מחר לרופא בקופח. איכס של רופא. בבדיקה שהיתה לי בתה"ש אני זוכרת שד"ר שולמן (אאל"ט בשמו) אמר שיתכן ויקרו מקרים כאלה והרירית תתפורר מעצמה - אבל אני לא מצליחה לזכור אם הוא אמר במקרה כזה להפסיק לשבוע (זה מה שנדמה לי שאמר) או לא להפסיק בכלל. רק מחר יהיה רופא וקופח. בינתים עוד גלולה של היום ושל מחר, ונראה מה יקרה. תודה רבה.

lee E

New member
אני יודעת שסוריאנו

גם המליץ לאחת הבנות כאן, להפסיק לשבוע עד שהדימום יפסק, אבל שוב, לא הייתי עושה את זה על דעת עצמי, רק בהמלצת רופא ואחרי בדיקה.

המלצה מוזרה...

הייתי אצל רופא תורן אתמול - סיפרתי לו. אמר "תעשי מה שבא לך. אם את רוצה את יכולה להפסיק ואם לא אז תמשיכי". בינתים המשכתי וההפרשה נחלשה מאד. ימים קשים עוברים על כוחותנו בגלל דברים אחרים (אמא שלי בתהליך אבחון המטולוגי. מאושפזת. ככל הנראה CLL למי שמכירה, על כל המשתמע מכך). אולי גם לחץ נפשי משפיע. בכל מקרה ממש לא מתאים לי עכשיו.

lee E

New member
מקווה שתעברי את התקופה הקשה.

וכן, לחץ נפשי בהחלט משפיע. בכלל על החוסן הפיזי והמע' החיסונית. לגבי הגלולות, יכולה לומר לך, שבאופן אישי, לא העזתי להפסיק ואני שמחה על כך. זו כמובן המלצה לא מקצועית בעליל. כל אחת מכירה את גופה ואת תופעות התעוללות האנדו'. בפעם היחידה אחרי כמה שנים טובות, לפני כמה שבועות, כאשר שכחתי לקחת את הגלולות, חטפתי את אחד המחזורים הכי קשים שלי. לא מעיזה יותר לפספס אפילו לא גלולה אחת.

סוריאנו המליץ לי וזה עבד

כמו שכתבתי כל עוד זה לא ווסת ממש ורק הפרשות אין צורך להפסיק את הגלולות במידה וזה ווסת ממש דם טרי ההמלצה היא להפסיק לשבוע. הסיבה - הגלולות מגבירות את הדימום ולא מפסיקות אותו כמו שהגיוני לחשוב. לחץ נפשי בהחלט משפיע על דימום. אבל כמו ש Lee E כתבה כל אחת לגופה ולפי ההכרות שלך עם מצבך תפעלי.....רופא תמיד טוב רופא תורן - אני משתדלת לא להתקל בהם ואת כל השאלות שלי מפנה לרופא המטפל בי (סוריאנו) אף פעם אין להם סבלנות והם תמיד נותנים תשובות לצאת ידי חובה.

למעלה