דילמה

דילמה

אז ככה אני נמצאת בהריון שלישי אך ורק בתחילתו הלידה הראשונה שלי הייתה קיסרי בהול בשבוע 28 עקב צירים הלידה השניה טבעית ומדהימה תוך כדי עקשנות שלי למינימום התערביות רפואיות יש לציין שבסוף הלידה המהירה שהייתה לי הרופאה החליטה לבדוק אולי נקרע לי הרחם ולכן הרדימו אותי הרדמה מלאה ודחפו לי יד כדי לבדוק את הרחם - לא היה דימום אחרי הלידה אלא שבמהלכה היא נגעה לי בצלקת ושאלה אם כואב לי? כן הכול כאב לי אבל לא נקרע לי שום דבר. ועכשיו לדילמה אני מאוד רוצה ללדת בבית אבל הבנתי שיש למילדות בעיה עם סוג כזה של לידה לאחר קיסרי למרות שהצלחתי ללדת וגינלי כבר ?? איפה מוצאים מילדת שתסכים ללוות את הלידה שלי? שירלי

mamadan

New member
קודם כל מזל טוב!

מאחלת לך הריון קל ולידה מדהימה ומעצימה! לא כ"כ מבינה בנושא של קיסרי למזלי, אבל אני כן יודעת על בנות שילדו בבית אחרי קיסרי. אני בטוחה שיש פה בנות שתכלנה לעזור לך בזה. בהצלחה

סטיוויה

New member
הי וברוכה הבאה

דבר ראשון מאד בולט לי הסיפור שלך על הלידה השנייה. איך למרות שרצית ללדת במינימום התערבויות הצליחה אותה רופאה להפחיד אותך ולהרדים אותך הרדמה מלאה-שזו התערבות בוטה. לגבי הדילמה. הדילמה היא שלך. יש מיילדות בית שתהינה מוכנות לקבל לידה של יולדת לנל'ק. הן לא רבות אבל אחת זה מספיק
השאלה היא מה את רוצה באמת.

אם פי 3

New member
ברוכה הבאה

טוב לשמוע על הלנל"ק שלך - מלבד על סופו (הכואב, המיותר, הפולשני). למרות שכבר ילדת לנל"ק, את (ואני, וסטיוויה...) נהיה לנצח יולדות לנל"ק, ואכן - לא כל המיילדות מוכנות ליילד בבית לאחר קיסרי. יחד עם זאת, יש כמה מיילדות שכן מוכנות (אני יודעת על שלוש ורבע, אולי יש עוד), ויש את הרופאים המיילדים בבית, שמיילדים גם לנל"ק. אם את רוצה - זה בהחלט אפשרי.

debby12

New member
מנהל
ועוד נקודה

אני גרה בחו"ל. המיילדות שלי פה מוכנות ליילד בבית לנל"ק (כלומר לידה נרתיקית אחרי קיסרי) בתנאי שכבר היתה לידה נרתיקית אחד אחרי הקיסרי שעברה בשלום. נשמע שזה בדיוק המצב אצלך הנימוק למדיניות שלהן הוא, כך הן אמרו לי, המלצות איגוד הגניקולוגים האמריקני - לפיו הסיכון נמוך יותר אם כבר היתה לידה נרתיקית אחת אחרי הקיסרי ולא נרשמו אירועים חריגים תנסי לחפש באתר שלהם או אולי בגוגל בכלל את ההמלצות של ACOG לגבי VBAC )vaginal birth after c-section). אם תמצאי את זה אולי זה יכול לעזור לך לשכנע מיילדת שתלווה אותך בלנל"ק? שיהיה בהצלחה
נ.ב. בפעם הבאה אל תתני לאף טמבלית להרדים אותך כדי לבדוק משהו שאין לו שום אינדיקציה. בלידת בית החולים שלי הרופאה נכנסה עם מסרגה שוב ושוב כדי לפקוע את המים סתם בטיעון "רוצה לבדוק שהם צלולים" [לא היתה שום מצוקה עוברית ולא כלום]. שילחתי אותה לדרכה בבושת פנים שוב ושוב. בסוף המים פקעו מאליהם. צלולים כמובן. לא מוכנה להתפשר על נוחות העוברית שלי רק כדי לספק את סקרנותה של איזו רופאה טמבלית. ...

Manty

New member
רופא שביקרתי אצלו,

לפני הלידה השלישית (ראשונה - קיסרית, שניה - לנל"ק), אמר לי שדווקא הסיכונים של לנל"ק אחרי לנל"ק גדלים!!!
הסבר מספק - לא קיבלתי, אך החלטה נחושה לא ללדת אצלו התקבלה במהרה.

אם פי 3

New member
מישהי הגדירה את זה יפה

הסיכונים לא קטנים (הם עדיין באותה רמה נמוכה של סיכון לקרע) אבל הסיכוי ללידה נרתיקית עולה (מכיוון שכבר ברור שזה אפשרי. גם פסיכולוגית, וגם כי זה לא כולל את אלו שבאמת לא יכולות). בטח לא גדלים (לא ראיתי שום מחקר שטוען ככה, מעבר להגיון).

שָׂרָה

New member
הרופא מדבר שטויות. גיסתי עברה קיסרי

לידה ראשונה תאומים ואחרי זה 12 לנלק"ים. (יש לה 14 ילדים)

אשכר ש

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

כפי שכתבו לך, יש מספר מיילדות שמוכנות לילד בבית לאחר קיסרי. אם את מעוניינת, אפשר לשלוח לך במסר את פרטיהן.

Manty

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

כפי שכתבו לפני - בהחלט אפשרי! אני רק מקווה שהבדיקה הפולשנית לאחר הלידה השניה לא גרמה בעיות...
בהצלחה

למעלה