דילמה...

family6

New member
דילמה...

שלום לכולן
לא יודעת אם זוכרים אותי..ילדתי תאומות מקסימות (
) לפני קצת יותר משנה.. (אסותא-קייב, תרומה כפולה).
הן שינו את חיינו באופן מוחלט
החיים חזרו אלינו וכך הצחוק, החיוך והן ממיסות אותנו וכל מי שרואה אותן לא מפסיק להתפעל מהן (טפו טפו
).
הן שלנו עד עמקי נשמתינו ואין שום תחושה אחרת.
אני כותבת כאן כי לצד ההורות הנפלאה, אנחנו מוצאים את עצמינו, בעיקר אני, בדילמה סביב העניין החברתי.
אנחנו לא מספרים לאף אחד שהבנות הן מתרומה וכך אנחנו רוצים שיישאר. אפשר למצוא דמיון (אם מתאמצים) ביניהן לביני, ויש כאלה שאומרים שהן דומות לי, אבל לאחרונה יותר אנשים מרימים גבה ולא פעם אנשים מעירים שהן לא דומות לנו (
)
הסיטואציה הזאת כל פעם מחדש היא כמו אגרוף ישר לתוך הלב למרות שאני מוכנה לזה, לא מראה שום דבר חריג ועונה תשובות קצרות שסותמות פיות.
העניין....שזה נעשה יותר מלחיץ. הבנות גדלות, וכמו שאנחנו שומעים פה ושם הערות ומרגישים במבטים, אני צריכה להכין את עצמי ששאלות יגיעו יום אחד גם מצידן, שהבנות ייתקלו בעצמן בהערות כאלה.
לא פשוט לי (חייבת להגיד שבעלי יותר חזק בקטע הזה ולא שם על אף אחד)

אני ממש אשמח לשמוע אם יש כאן זוגות (שבחרו לא לספר על התרומה) שעוברים את אותה דילמה ודרכים להתמודדות.
אני מודעת לעניין ששמירת סוד עלולה ליצור אווירה מיסתורית, אנחנו מאד מודעים לאווירה ולמסרים שאנחנו משדרים ולכן אני לא שואלת אם לשתף או לא כי זו ההחלטה שלנו. אני שואלת יותר על התמודדות עם ההרגשה ועם התגובות..

מעבר לזה....לכל המתלבטות אם לעבור תרומה או לא....מבחינתי זה הדבר המדהים ביותר שעזר לנו לחזור לחיים במלוא מובן המילה, אחרי 8 שנים קשות ביותר. קשה לתאר את האהבה העמוקה שלנו אליהן, והן שלנו. אנחנו ההורים שלהן והן לגמרי הבנות שלנו. אנחנו משפחה חמה שמחה ואוהבת.

אשמח לתגובות

בעניין הדילמה

בתי הבכורה היא שלי ביולוגית ולא דומה לי או לבעלי בכלל. אפילו אני הייתי מאד מופתעת כשיצאה לאוויר העולם. מאז ומתמיד אנשים מתפלאים על חוסר הדמיון ויש לי דודה רחוקה שתמיד שואלת אותי ברצינות עם מי עשיתי אותה באמת. מכיוון שאני יודעת שהיא שלי אין לי בעיה עם זה ולפעמים אני אומרת שהיא דומה לסבתא שושנה שהייתה סבתו של בעלי שמעולם לא הכרתי. מה שאני רוצה להגיד זה שהכי חשוב זו העמדה הפנימית שלך. אם את מרגישה שהן שלך אז הן שלך וזהו. וכן, הן לא דומות לך...יש הרבה ילדים ביולוגיים שלא דומים להורים שלהם. בדוק.

Mיש

New member
"היא דומה לעצמה" תשובה שתמיד סתמה פיות ..לגבי

הבנות עצמן
לכשיגדלו - וישאלו
כאן יש לי בעיה

האם להן אתם גם לא מספרים ?
מכניסים את הקטע של התרומה ?
קיימת אופציה של שבר גדול - בענין הגילוי
ויכול להיות שלא.

החשיפה צריכה להיות בהתאם לגילן - ולהבנתן
לא חייבים לספר הכל אבל להשאיר דלת פתוחה
כדי שה"נושא" לא יהיה חדש להן - ולא יופתעו .

גמאצלי תרומה כפולה - ואילו שלא מכירים את הסיפור
(כמובן שגמ אני לא סיפרתי לכולם )
מוצאים דימיון -
הנה ממש העינים שלך
והחיוך שלך
ורק אני מעט מתכווצת
כי יודעת שלעולם לא

מתה עליהן
וכמו ששמעתי היום
חולה על התחת שלהן

יומקסים

אירוס10

New member
מתמודדים עם אותה בעיה..

גם אנחנו קיבלנו שתי מתנות בן ובת מקסימים.
הבעיה ששניהם יצאו בהירים מאוד ואנחנו לא במיוחד מלבד בעלי שיש לו עיניים כחולות אין בכלל דמיון.
לכל ה"סקרנים" למיניהם אנחנו עונים שהם בול הסבא ז"ל ובעיקר דומים לעצמם.
אנחנו לא מתכוונים לספר להם גם בעתיד על עניין התרומה הם שלנו לכל דבר ולכל אלו שכביכול מבינים שבגילי מדובר כבר על תרומת ביצית
אך מנסים לשמוע זאת ממני הם מקבלים חיוך ענק ומשפט הצליח לי הפעם אתה לא חושב/ת??

תהנו מהם כי הם שלנו!!!

שושה669

New member
אני מאמינה שהאמת תמיד יוצאת לאור

בסופו של דבר.
יש לי חברה שגילתה בגיל 30 + כשאמה היתה מאוד חולה והחליטה לסר לה שהיא מתרומת זרע. שאבא שלה הוא לא האבא הביולוגי שלה. היא עברה משבר נוראי שבגדו בה ושיקרו לה היא לא מתעוששת מזה כבר המון שנים.
אם מספרים את זה לילדים בגיל צעיר אבל ממש צעיר כשהם מתחילים להבין ובכל פעם בהתאם לרמת ההבנה הם רואים את זה כטבעי ולא עושים מזה סיפור מפני שהם גדלים לתוך זה.
הבעיה היחידה היא שכאשר מספרים לילדים הם כמו טייפ ריקורדר ישר פולטים החוצה הם לא מבינים מה זה סוד ואם תציגו את זה כסוד אז הנזק פה גם הוא גדול.
האמת שגם אני כרגע לא מספרת לאיש, רוצה לשמור לעצמי, רק אמי וחברה טובה יודעות מזה. אבל ברגע שהילדים יגיעו לגיל של הבנה אני אספר להם ולא מעניין אותי מה חושבים מסביב. מה שחשוב לי זה בריאותם הנפשית של הילדים.
בנוסף יש המון ילדים שמסתובבים מתרומת ביצית טרום חוק הביציות, שאז הרופאים העבירו ביציות מטופלת אחת לשניה בלי בכלל להתבלבל. דיברתי על זה בדיוק עם הרופא שלי והוא אמר לי אין לך מושג איזה בלאגן היה פה לפני חוק הביציות. ואני חושבת שיש המון נשים שבעצמן לא יודעות שקיבלו ביציו של נשים אחרות, היתה פה אנדרלמוסיה שלמה ואף אחד היום לא מדבר על זה, אף אחד לא יודע על זה וכניראה גם לא הילדים עצמם.
בכל אופן מה שתבחרו שיהיה לכם בהצלחה גדולה מבינה את הדילמה שלכם.

Mיש

New member
מה זה "גיל של הבנה"

הילדים מגיל אפס - מבינים
קולטים
רק שאת לא יודעת את זה כי הם לא מדברים
קרה לי שכשהתחילו לדבר אצלי - פתאום ידעו המון שירים בעל פה
שירים ששרתי להם - מאז שנולדו .

רוצה לומר
ספרי
ספרי כבר מההתחלה
בכל השכבה לישון
שגם לך יהיה יותר קל הסיפור על הלשון
תמציאי לכם את הסיפור שלכם
והוא יילך וייתפתח עם השנים

בהצלחה

שושה669

New member
M רעיון יפה

אם כי אני לא הייתי עושה מזה אישו של סיפור בכל לילה
לא צריך להגזים גם לצאד השני
אבל בהחלט סיפור שמסתובב בבית

תבואה

New member
אנחנו סיפרנו ומספרים

את יכולה לקרוא כאן שרשורים קודמים שלי
על ההתלבטות של איך לספר כי היה לי ברור מהתחלה
שאני מספרת לילד, שאסור להסתיר, שזה מידע ששייך לו
ואין לי שום זכות להסתיר את זה ממנו..
אלוהים אהב אותי וזיכה אותי בשלושה ילדים,
אחד בן שש ושניים בני שנתיים- הגדול מתורמת אחת
והצמד מתורמת שניה.
הגדול יודע שהוא ואחיו נולדו מביצית של אישה אחרת,
סיפרתי לו, אנחנו לא חופרים בזה אבל מידי פעם
מתזכרים.. אני ולא בעלי.
השבוע הוא שאל אותי כמה פעמים על הגנים של האישה
וגם אם יש לו גנים שלי ולא רק של אבא.
סיפרתי לו שאני לא מכירה את האישה רק מוקירה לה תודה
גדולה ושיש מחקרים שהראו שיש גנטיקה שעוברת
גם בהריון דרך שיליית האם לעובר (קראתי את זה בכמה מקומות אגב
ושמעתי מכמה רופאים)
אז אולי יש קצת גנים ממני.. למען האמת זה מדהים
עד כמה הוא דומה לי חיצונית ובאופי..
בכל אופן היתה לנו שיחה גנטית השבוע וחשבנו איזה גנים
הוא קיבל מאבא שאפשר לראות.. הוא בא ושאל וקיבל תשובות וזו זכותו!!
הוא יודע שאחיו נוצרו מביצית של אישה אחרת (גם את זה הוא שאל..)
עדין לא הגענו לשלב שהוא סיפר את זה למישהו מחוץ למשפחה
אבל אני מניחה שגם זה יגיע..
אני לא חושבת שזאת אינפורמציה שכל אחד צריך לדעת
ומצד שני אני חושבת שזכותם של ילדיי לדעת את האמת.
התחבטתי המון בשאלה של איך ומתי
ובסוף החלטתי שאני מספרת בסביבות גיל 3 בהתאם
לרמת ההבנה ולוקחת בחשבון שעם הזמן יתחילו שאלות מהסביבה
אחרי שהוא יספר על הביצית שממנה נולד.
בינתים זה לא הגיע...

תבואה

New member
ועוד משהו-

אני חושבת שהשאלות מהסביבה יגיעו
כמו ;״תגידי, שמעתי את נחשון מספר לבת שלי שהוא נולד מביצית של אישה אחרת...״
אז אני פשוט אענה שאם הוא אמר אז הוא יודע.
ואם ארגיש שיש לי כוח לספר למי שישאל על מה הביא אותי לקבל תרומת ביצית בגיל 29 אז אספר..
ואם לא אז לא.
אני לא חייבת שום דבר לאף אחד וככה אני מחנכת את ילדיי

שושה669

New member
וואו תבואה את מדהימה!

תודה על השיתוף. מעורר השראה.
את ענקית כל הכבוד לך.
אם לך אין אשמה ופחד גם הילד ירגיש בזה ויגדל לכך בטבעיות.
יש אכן מחקרים רבים בנושא
הילד מקבל ממך המון בזמן ההריון
אישה אמיצה ומעוררת השראה!!!

rabbitm

New member
תבואה, אהבתי מה שכתבת!!

מאמצת בחום, כרגע רק מתייקת, אך שיגיע הרגע נראה לי שאפעל כמוך!

הייהופ

New member
גם אני כאן מציצה לפעמים

הבת שלי בת שנה וארבע . מהממת ! (יש לי גם בת ביולוגית בת ארבע פלוס מהממת לא פחות) . הקטנה לא דומה . יש כאלו שאומרים שהיא "קופי" הגדולה או יותר דומה לבעלי . כששואלים אותי למי היא דומה ? אני עונה לשכן ! :) לדעתי ככל שהיא גדלה היא פחות ופחות דומה לנו . חוץ מאמא שלי . אף אחד לא יודע ואף אחד לא ידע . איני רואה שום סיבה לכך ואם בעתיד נחליט לספר לה , היא תהיה הראשונה ולא מצב שכולם סביבה ידעו קודם . אבל ...... לדעתי תלמדי לקחת את ההערות בהומור ותעני בהומר ."היא דומה לשכן" או "היא דומה לעצמה" . אתמול חבר שלי טוב אמר לי ... "היא לא קשורה לארץ" !!!! חח ......... היא נסיכה ! כולם רוצים לאכול אותה והיא באמת משהו מיוחד וכולם יכולים לקפוץ לי . אני עברתי תרומה בגלל שאחרי שהבכורה נולדה המחזור שלי נעלם ו FSH קפץ ל 90 וזו הייתה הדרך "היחידה" לדברי הרופאים . נקלטתי על ההחזר הראשון ואחרי שהיא נולדה ........... המחזור חזר לי ! (נס לדברי הרופאים) :) אמרתי לבעלי שגם אם אני יכולה להיכנס להריון מהביציות שלי - אני רוצה את הקפואים ! נסיכה ! ילדה מיוחדת מאוד והיא שלנו .

לני ק

New member
הן דומות בדיוק לסבתא רבתא

לנסיך שלי יש צבע שיער מיוחד במינו שסוחט תגובה נלהבת מהסביבה. אני מניחה שאם הצבע הזה היה מגיע מהתורמת, זה מציק לי מעט, רק שבמציאות זה צבע השיער של הסבא של בעלי. אני לא הכרתי את הסבא הזה, אבל כל בני המשפחה המורחבת של בעלי טוענים שהוא נורא דומה לו. כל מי ששואל מאיפה הצבע הזה (שזה בערך כל אדם שני ברחוב) אני מיד עונה שזה הצבע של הסבא רבא.
מה אכפת לך לנדב את הסבתא רבא לסיפור?
למען האמת, אם יורשה לי להעיר מבלי לבקר או לשפוט. השאלה היא לא איך לסתום לאנשים את הפה- אלא איך לא לחטוף בכל פעם מחדש את האגרוף הזה בלב. את צריכה להבהיר לעצמך מה מפחיד אותך? האם את פוחדת שיגלו? האם הגילוי מביך אותך? מה לדעתך יקרה אם יגלו. האגרוף יושב על הפחד הכי גדול שלך ועם הפחד הזה את צריכה להתמודד.
אני באופן אישי מאמינה שסוד זה דבר שנורא קשה לשמור לנצח, אבל לרגע אני לא חושבת שאנשים (מוכרים או זרים) יסיקו את זה מהעובדה שהבנות לא דומות לכם. לסודות יש דרך חמקמקה משלהם להתגלות. אם את רוצה "לחיות עם הסוד" מבלי שהוא יחנוק אותך, את צריכה להתמודד איתו, אולי אפילו עם עזרה מקצועית.
אני הקלתי על עצמי ומאחר והיה לי ברור שאני לא יכולה לשמור כזה סוד פשוט סיפרתי לילדים בשניה שהם נולדו. לא לכל אחד זה מתאים, אבל מאחר וזאת הבחירה שלך מגיע לך לחיות איתה טוב.

בהצלחה

מקסים!!

פשוט סיפור נפלא. ואכן רשמת פה כל כך יפה על ההתלבטות הזו ומהיכן נובעת... מקווה שכולנו נוכל לעמוד בחשיפה הזו...

2bmx2

New member
רוב האנשים שאומרים שלא דומה לא חושבים

שמסתתר כאן סיפור מיוחד. ותחשבי כמה פעמים יצא גם לך להגיד דבר כזה.
אני מכירה בחורה תימניה יפהפיה שהתחתנה מאוד צעירה עם בחור אשכנזי ונולד להם ילד יפיוף עם תלתלים בלונדינים. כולם שאלו אותה אם היא המטפלת שלו.
היתה איתי מישהי בצבא בלונדינית, יפה שגם טענה שהיא חצי תימניה - ובאמת אם דמיינו אותה שחורה היתה דומה לעופרה חזה אבל כבלונדינית לא יכולנו להבחין בתוים התימניים.
ועוד ילד אני מכירה שאמא שלו שנשואה להודי היתה בטוחה שיצא שוקולדי כזה כמו בני דודיו וכשנולד מייד אמרה בפליאה אוי הוא לבן. ואז התחילו לחפש מי היה בהיר במשפחה (הם צחקו שהיו בריטים בהודו) ומצאו איזו סבתא ג'ינג'ית במשפחה.

ומצד שני אני חייבת לספר סיפור. לאמא שלי ניתק הקשר עם בני הדודים שלה. מעולם לא היו לא באירועים שלנו (כמו בר מצווה שלנו ושלהם) ולא בחתונות ולא בלידות ולא בלוויות. פתאום לפני כמה חודשים מתקשר מישהו להזמין אותנו לחתונה של בנו. מייד הסכמתי. בעוד אני ואחיותי דומות למשפחת סבתי מצד אבי פתאום ראיתי בחתונה הזו מין חותם משפחתי בתווי הפנים של הילדים - חותם שהבן שלי היה דומה להם. פתאום ראיתי כמה הוא דומה למשפחה הזו שלא הכרתי (והוא מתרומה). המדהים הוא שבעוד ידעתי תמיד שאימי ואחיותיה דומות לסבתי (אמא שלה) הבחנו שאחד מבני הדודים (מצד אבא שלה, סבי) נראה כמו אח של דודתי.
בקיצור הדמיון הוא ביד הדמיון. לפעמים אנחנו מתחתנים עם אנשים שדומים לנו ולכן אנחנו לא יודעים בדיוק לאיזה צד אנחנו דומים. אבל לפעמים עם ריבוי האנשים במשפחה - אנחנו מוצאים משהו שדומה למישהו אחר.
אז הילד שלי לא דומה לי - אבל הוא דומה לאימי ומשפחתה של אימי והצבעים הבלונדינים שלו בדיוק כמו הצד של סבא שלי שבגלל הפולניה שאיתה הוא התחתן אני דומה לה ולא לו. אבל בעיקר הוא ילד יפה וחכם ומתוק ושלי שלי שלי!!! ואם מישהו שואל - זה לרוב מסקרנות פשוטה ולא ממחשבה שעכשיו יצא סיפור קורע לב על אימוץ או תרומה, סתם: "יואו, איזה קטע". אז שיהיה איזה קטע.

family6

New member
בנות תודה רבה על התגובות

זה באמת עניין של השקפה.
אני מתחברת מאד לשני סוגי המתרס בעניין חשיפת המידע. ברור שהייתי רוצה להעניק לבנות שלי את כל המידע עליהן מה שאמור לכאורה להביא יותר שקט נפשי מול החברה. אבל..אף אחד לא באמת מבטיח לי את זה.
מתוך כל השנים הקשות עם התמודדות עם טיפולי הפוריות וההערות המאד קשות שספגנו בתקופה הנוראית הזו..למדתי שאנחנו האחראים הבלעדיים על של עיצוב החיים שאנחנו רוצים לסגל לעצמינו.
אני לא מעוניינת שאיזה מישהו או מישהי חסרי טאקט, --או לא רק זה....יש אנשים שמה לעשות יש להן כוונות זדון לפגוע רגשית--, תאמינו לי שחוויתי את זה על בשרי, שיפגע כך בבנות שלי. מי אמר שהאמת במקרה זה מגנה? אני מאמינה שהיא עלולה רק לטלטל יותר כי זה זו שאלה של זהות אנונימית שלעולם לא תתגלה, אז למה?? למה להכניס בלבול וחרדה?
מצד שני, נכון שסוד אמור להתגלות וגם זה עלול לגרום למשבר לא קטן בכלל. לכן הצגתי את זה כ-דילמה-. הלוואי שהייתה לי תשובה מוחלטת להתמודדות נכונה.
בסופו של דבר הרי מה שאני מבקשת יותר מהכל זה להעניק לבנות שלי את איכות החיים הגבוהה ביותר, את המשפחה התומכת והחמה ביותר, את האווירה האוהבת שתורמת בעיצוב האישיות וההתפתחות של כל אחת.
מהסיבה הזו אני נוטה יותר לרצות שהמידע הזה לא יתגלה.
לגבי ההערות שאני שמחה לשמוע על הדרכים שאתן מתמודדות ולדעת שזה עובד. גם אני עונה "שהן דומות לשכן" "דומות לעצמן" "דומות לסבתא".
החשש שלי התעורר באמת מהשאלה, מה אם אנשים מסיקים מאד בקלות שהבנות אינו שלנו באופן ביולוגי. זה מפחיד אני חייבת להודות.
מכל התגובות אני יכולה להגיד שעזרתן לי לבחון טוב יותר את הדילמה ולהגיע בינתיים להחלטה טובה יותר איך לנהוג בסיטואציות כאלה.

המון תודה והלוואי שכולנו נגיע לדרך הטובה ביותר להתמודדות עבורינו ועבור ילדינו המדהימים.

למעלה