דילמה קורעת

מייה3

New member
דילמה קורעת

לפני מספר ימים קיבלתי הודעה שהתקבלתי למקום עבודה בחו"ל לשנה הבאה. בהתחלה שמחתי עד השמיים, כיוון שמאז חזרתי לארץ לפני שנה וחצי עם הנסיך שנולד שם והיום הוא בן שנה ועשרה חודשים, לא הצלחתי למצוא את עצמי בשוק העבודה, וגם מי שראיתי כחבריי לאורך שנים הפנה לי עורף. ( לא נענו להזמנותיי לבקר אותי ואת הנסיך, שלא לדבר על מתנות) כך שלבד מהאושר הגדול על הולדת בני, עברו עליי זמנים לא קלים....ואני מרגישה שהזדמנות כמו זו שנפלה בחלקי עכשיו לא תחזור על עצמה בעתיד. ולדילמה- לפני חודש התחלתי בתהליך על מנת להביא לנסיך אח או אחות. הנסיון הראשון נכשל, וכעת אני צריכה להחליט אם להמשיך בנסיונות או לעשות הפוגה. אני מאוד מאוד רוצה עוד ילד/ה, בן השאר מפני שאני עצמי ילדה יחידה, שגדלה ללא אב (גרושים קשים,והתכחשות) ולאורך השנים היה ברור לי שהחוסר שיש לי באח/אחות מאפיל על החוסר באב. אני רוצה למנוע תחושות כאלה מבני, וגם לשבור את הדגם המשפחה שהיה לי של אם -ילד נטו. (כך אני מרגישה שנכון לי, ואין באמירה זו שום ביקורת על הדגם הזה עבור אחרות). אני אהיה בקיץ בת 42, כך שהזמן דוחק, וחששות רבים בליבי: במידה ואצליח להרות בחודשים הקרובים, ואדווח לבוס העתידי שלי בחו"ל - האם לא יבטל את ההעסקה? ואם לא ייבטל - כיצד אסתדר עם תינוק בן יומו ותינוק בן שנתיים וחצי. (אחרי הלידה הקודמת אמנם חזרתי לעבוד מהבית שבועיים אחרי הניתוח הקיסרי, ובכל זאת זה נראה לי עכשיו מסובך יותר). אימי, שמאוד עוזרת לי, תוכל לבוא לשם, אולם היא אינה דוברת אנגלית, כך שלא תוכל ללכת עם התינוק לרופא למשל, ויחסנו יודעים עליות ומורדות... אני קרועה מבפנים, ואשמח מאוד לשמוע את דעתכן.

Koru

New member
יש פה כמה שאלות שרק את יכולה לענות עליהן

הייתי מנסה לשקול גם את השאלות הבאות: כמה זמן את יכולה להרשות לעצמך להישאר ללא עבודה? אם תוותרי על הצעה בחו"ל אין לדעת הרי מתי תגיע הצעת עבודה כלשהי אחרת. אולי מחר (הלוואי) אבל מי יודע. כמה את לחוצה? (זו שאלה למחשבה בשבילך, לא שאת צריכה לפרט פה כמובן). מה יקרה אם חו"ח לא תהרי עד הקיץ? תמשיכי בנסיונות שם? כי אם לא אז זה גם שיקול אבל אם את הנסיך הרית שם אז את מכירה את הפרוצדורות ויכולה בקלות להמשיך שם ואז זה לא שיקול. לגבי להסתדר שם - תראי להסתדר עם שניים זה לא קל בשום מצב אני מניחה (לא מנסיון ולא מתכננת לנסות את זה..) אבל אם אמא שלך תבואי איתך זה מאד יקל ונראה לי אפשרי. אז לא תלך לרופא במקומך אבל תעזור לך בשוטף וזה לא יסולא בפז. עם העליות והמורדות תאלצי להתמודד, זה המחיר.. את יכולה תמיד להמשיך לחפש פה עד הקיץ, רק להגן על עצמך למקרה שתהרי והעיסקה אכן תבוטל. אם תמצאי תוכלי לשקול מחדש את הבחירה, אבל אם לא תמצאי, ואולי בכלל לא יבטלו שם, אז ברור שתסעי. בקיצור נראה לי שאם אין לך בעיה עם להמשיך בנסיונות שם (במקרה שיהיה צורך ומאחלת לך שלא), אז שווה לך לקחת את זה.

tutik1

New member
באמת התלבטות קשה..

מה המשמעות של אמירת כן עכשיו? את מתחייבת למשהו? כי אם אין ממש משמעויות לכך אז למה בעצם לא להגיד כן ולראות מה יקרה בכל המישורים? ומכיוון אחר-אני לא יודעת על איזה חול מדובר ואיזה קשרים משפחתיים/חבריים יש לך שם, אבל האם את בטוחה שאת רוצה בזה-עבורך ועבור בנך? אולי שווה כן לנסות להשקיע ביצירת קשרים, גם חדשים ולדחות את רעיון החו'ל לעוד כמה שנים?

כששלמים לא נקרעים...

מה הערכים שחשובים לך? מהודעתך עולה בין היתר: משפחתיות. בעיני זה מתנגש עם חיים בחו"ל, ללא רשת תמיכה, קל וחומר כשאת לא יודעת מה יהיה יחס הבוס ללידה נוספת. וכל קונפליקט שייווצר בינך לבין הבוס ישים אותך בעמדת נחיתות איומה, כי את בחו"ל ולא תרצי שיפטרו אותך כל כך מהר. עדיף להיות מובטלת בארץ, במקום מוכר עם אנשים מוכרים (בידיעה ששוק העבודה כאן בדרך למעלה) מאשר בעלת משרה בעייתית בחו"ל. מעבר לזה, לי אישית נראה מטורף לחיות ללא רשת תמיכה ועזרה עם 2 ילדים קטנים. להביא את אמך לחו"ל - על איזה בסיס? לחיות שם? גם זה נראה לי מטורף, גם כיוון שאינה דוברת אנגלית וגם כיוון שמראש יש מתח ביניכן. גם כאן, כל קונפליקט הכי קטן יעמיד את כל חייך על בלימה ויכניס אי ודאות גדולה מאוד. בקיצור, הייתי אומרת תודה רבה על ההצעה, אבל לא תודה, ומחפשת משהו שיקל לך על החיים ולא יסבך אותם עוד יותר. זה די מסובך להיות אמא לשניים קטנים ולפרנס אותם.

e l l a 0 0 7

New member
long term

So I think the question is - do you see yourself in Israel or North-America in the long term? Is the only problem in Israel a lack of a job or? I believe that happy parents make for happy kids so that if you will be unhappy if you stay and loose an opportunity of a life time, you kids will feel it. If on the other side you can be happy where you are than it is a different matter - you might want to stay and search for a job locally. I know that for me coming back (even with a job) didn't work - I am happy here & woudn''t go back home even though all of my family is there and for my son that would be a plus. but I won't be happy there and he would feel it... .

מייה3

New member
תמונת ראי

התגובות שלכן משקפות נאמנה את תחושותיי והתלבטויותיי. רק המחשבה על מעבר דירה, אחרי כל כך הרבה דירות שעברתי, מדכאת אותי לחלוטין. מצד שני, ממש לא טוב לי במקום שאני נמצאת- פיסית ומנטלית, וייתכן שמעבר דרמטי כל כך ינער כמה דברים, ויפתח פתח להתרחשויות חדשות. כפי שכתבתי, חייתי כבר בארה"ב. נכון שהעבודה המוצעת אינה באותו מקום שאני מכירה, וההתאקלמות תהיה במקום חדש זר לי לחלוטין בלי אף מכיר ומודיע, אך זה גם היה המצב שהגעתי בפעם הקודמת לארה"ב, מבלי שידעתי שאני בהריון, ורק שם גיליתי זאת, ואיכשהו במבט לאחר נראה לי שהתנהלתי לא רע, והנסיך שבא לעולם מחזק את תחושתי שזה אפשרי..... בקיצור הקולות המסתובבים בראשי אינם פוסקים ומלהיטים זה את זה בדברי שכנוע וכיבושין. לגבי המשך החיים- נראה לי שלמרות הכל אני רוצה לחיות ולגדל את ילדי/י כאן, אך חיים של כמה שנים בניכר אינם נראים לי אופציה גרועה במיוחד, וייתכן שבשלב מאוחר יותר יהיה קשה יותר לממש זאת בגלל שהוא (והלוואי הם) ייקשרו יותר למקום /חברים וכו. אני גם לא פוסלת על הסף מעבר. צר לי אם כל ההתחבטויות הללו מייגעות. אני חשה שזה המקום היחיד שאני יכולה להעלות את הדברים. כאן אני רוצה גם להודות לכן מעומק ליבי. רק לפני חודש או חודשיים גיליתי את הפורום, התמיכה והאמפטיה ובעיקר הפירגון שיש בו מפעימים אותי כל פעם מחדש. תודה.

הכל כל כך תלוי בך וביכולת שלך להתמודד עם

סיטואציות שונות ועם אירועים חריגים למינהם, קחי דף, תחלקי לשני טורים, ותרשמי את כל הבעד ואת כל הנגד, מהפרטים הכי קטנים ועד הפרטים הכי גדולים ומשמעותיים. אחרי שסיימת את הרשימה, קחי מרחק נשימה מהרשימה, לילה, שניים.... ואחר כך, תקראי אותה שוב, תראי: א. אם יש דברים שאת רוצה להוסיף ב. איזה צד מהדהד בך חזק יותר. לגבי מה שרשמת בצד של נגד - האם יש לך פתרונות לקשיים? האם את יכולה לחשוב על פתרון יצירתי לכל סעיף? מידה ולא תתאקלמי שם, תוכלי לחזור בקלות? בהצלחה בכל בחירה

יקירה... איך יכולה להיות לי דעה

על משהו כזה... זה כל כך שלך. יכולות להיות לי רק השלכות על עצמי, כי כל אחד מאתנו רואה רק דרך העיניים שלו. אני באופן אישי נלחצת מנסיעה עם הילד ליומיים מחוץ לבית, אז בטח שמרגישה התנגדות בבטן למהפכה כזו בחיים בשלב כזה של אי ודאות. אבל לגבייך - כמובן רק את יודעת (או תדעי בהמשך, ואולי ההריון גם ישנה תחושות ורצונות) מה את רוצה ויכולה. בהצלחה!!!

נ ת י 73

New member
דילמה לא פשוטה

תראי, המצב שלך לא כמו שהיה כשנסעת בפעם הקודמת. כשאת לבד, אז את תמיד יכולה להגיד - ננסה, מקסימום אני אחזור לארץ. כעת את עוברת עם ילד ואמא (שלדעתי די תסבול לגור בארץ בה אינה יודעת את השפה ותהיה ממש מבודדת שם). בנוסף, ממה שאני מבינה ממך, את לא מתכוונת לוותר על האפשרות של ילד שני ותצטרכי מהר מאד להמשיך בתהליך הכניסה להריון בגילך. מה שלא יאפשר לך זמן להתברג בעבודה ולהוכיח את עצמך זמן רב לפני הכניסה להריון. זה סיכון ענק. בחו"ל תהיי מבודדת חברתית אפילו יותר מאשר בארץ. אני קוראת שאת לא פוחדת לבנות את חייך החברתיים בחו"ל, אז אולי תקחי את האנרגיות והאופטימיות הזו ותבני חיים חברתיים בארץ?

lb4

New member
זה באמת מורכב

אבל בשורה תחתונה יש כמה פרמנטרים מרכזיים ואת צריכה לשקול אותם כאן מול שם אופציית עבודה כאן מול שם ( ממה שאת כותבת כאן זה לא הולך. האםש ם זו הצעה טובה ? האם לטווח ארוך עם ביטחון ? ובארץ מיצית את כל האופציות ? אוטלי דווקא כעת יש התאוששות בענף? כמה זמן את יכולה להחזיק כאן או שם בלי עבודה ? ) חברים ( שוב כאן מסתמן שאת מאוכזבת. אפשר לשנות את זה ? זה חושב לך בכלל ? ומה שם ? ) משפחה ( כמה זמן אימך תוכל לשהות איתך שם ? זה חושב לך להיות בקרבתה ? ) כניסה להריון (מתי זה שנה הבאה מבחינת חול" - בינואר הבא ? בספטמבר הבא ? אם כן יש סיכוי רציני שתהרי עד אז... זה שינה מבחינתך תכניות? מבחינת הבוס אני מניחה שאין לדעת...ואם לא אפשר להמשיך את הנסיונות שם ? ) ויותר מהבטן- בא לך על השינוי ? את מסתגלת בקלות למעברים ? נראה לך שזה יעשה לך טוב ? או לחליפין לא טוב לך כאן ואת מרגישה ששינוי חיוני לך ?או שאת אפילו קצת בורחת ממשהו? ובהקשר זה עוד נקודה- את כבר אמא לבן שנתיים ונראה שאת לא מחוברת לכלום. לא לעבודה, לא לחברים, לא למקום, לא למערכת תומכת... זו הדרך בה את מעדיפה לחיות ? בהחלט ( יש אנשים שחיים כך ונוח להם ... ) או שאת רוצה לבנות משהו אחר. ואם אחר אז איפה , ומתי זה יתחיל ?

מייה3

New member
תודה.

על תשומת הלב וההתייחסות. היה לי קצת מוזר בתחילה לקרוא חלק מהדברים, אך בקריאה ומחשבה נוספת אני מודה על כל ההתייחסויות ומקווה שאכן אקבל החלטה ראויה ונכונה.

למעלה