דילמה לקראת מבחן מעשי מסכם משיט 30

דילמה לקראת מבחן מעשי מסכם משיט 30

בתוך כמה ימים בודדים, מגישים אותי למבחן מעשי מסכם (טסט).
משום מה, ציוותו אותי לקורס המעשי עם עוד שלושה "אסים" בעלי ניסיון הפלגה של כמה עשרות הפלגות וגם יותר.

לו אני הייתי הבוחן, ורואה את שלשות ה"אסים" האלו, אני מעביר אותם בבירור ואת הטירון (אני) הייתי מכשיל (כי מה הוא יודע בהשוואה לשלושה האחרים, ממש כלום.)

מה דעת המקצוענים בעניין?
האם עלי לצאת מהקבוצה ולדרוש מבית הספר לצוות אותי לקבוצה שכולם ברמה דומה לשלי או להמשיך בהכנות למבחן?

חצי כוס המלאה...

לפני חודש ניגשתי למבחן מסכם משיט 30 .
היו איתי על הסירה גם ״ אסים ״ כפי שאתה אומר
כאשר אתה על הסירה , במהלך כל ההפלגה אתה במיבחן ,
הרבה יותר קל לחלק את המשימות של הצוות עם ״אסים ״
כולל גישה לרציף ,אדם בים וכו׳....
ובסופו של דבר אתה ניבחן לפי איך שאתה ולא חשוב מי מסביבך.
בהצלחה.

frolik

New member
מצטרף לדעה של ימולשלוי

בנוסף הם יכולים לחפות על טעויות שלך ..
לעזור קצת כשאתה נתקע (רמז תנועת יד וכו )
לדעתי זה לא צריך להדאיג אותך.

nissim60

New member
נכון... ו-

יש כמה "אסים" שברזומה שלהם כשלון בבחינה המעשית - אז אל תתרגש יתר על המידה זה לא מבחן מסובך.

מאקו

New member
ולעשות מה שתגיד להם על הצד המקצועי ביותר

עדיף מצוות לא מנוסה...
בהצלחה

הרגעה: הטסטרים - לפחות רובם - יודעים משהו על שייט. הכרתי בוחן שהוא רב חובל צעיר ופעיל שכל המבחן הסביר על שייט אוניות סוחר.
הם יודעים בדיוק מה לימדו אותך.
הם יודעים בדיוק מה תירגלת.
הטסטרים גם יודעים שבבתי הספר יש בנק שאלות החביבות על כל טסטר. (ובכ"ז אנשים נכשלים למרות שהם יודעים מראש מילה במילה מה הולך לשאול הבוחן)
רוב הטסטרים יושבים בפינה בירכתיים ולא מכניסים לחץ לתוך הבחינה.

בחינה זה תמיד סוג של התרגשות גם אצל שופט מחוזי/רופא מנתח שעברו עשרות בחינות בחייהם או טייס שעובר בוחן כתוב יוםיום.

וכמו שאמר לי בוחן מוערך:
"אני יודע שהם לא יודעים כלום על שייט ובנוסף גם מתרגשים ממני, אבל אנחנו לא מחפשים אלופים - ושנינו יודעים שתוך רבע שעה נדע בדיוק מי זה מה.
על הגבוליים נעבוד קצת יותר זמן, וניתן להם צאנס אבל לא נעביר מישהו מסוכן. ומנסים לעבור על רוב הסילבוס ב4-6 שעות בחינה."

כך שאם אתה מכיר ויודע את החומר, לא מאבד עשתונות (ברור שמתרגש) ושולט בצוות ובסיטואציה הוא יניח לך מהר מאוד.

בהצלחה,

למעלה