דילמה לגביי הדת

jojs8j3

New member
דילמה לגביי הדת

אפשר להגיד אותי בנאדם עם כיפה שקופה. אני לא פוסל את עצמי מלחזור בתשובה.
אני מחפש ללמוד מקצוע המון שנים ולא מוצא... עד שמצאתי תתחום של עיצוב שיער גברים ונשים!
ואני קצת בדילמה לגביי התספורות לנשים ...
אבל לספר רק גברים זה משעמם ואז התחום לא יעניין אותי הרבה.
כי גם לגברים יש המון צימצומים .
ואין לי תחום אחר ובא לי לעבוד רקקק בתחום שאני אוהב אבל העניין של הבחורות קצת צובט לי בלב....
מצד שני אני כמה שנים מחפש תחום שאני יואהב ולא מוצא!! למה בורא עולם לא עוזר לי ?
מצב ברירה אני מתחיל ללמוד תתחום לעומק כי לצערי העולם הזה לא פשוט ... אם אני לא יעבוד(רק במשהו שאני אוהב ) אז אני יהיה בבעיה ענקית . מה לעשות צריך לקנות בית להתחתן כול מיני העולם לא פשוט!

מיקי*

New member
עדיף שתעשה דברים באופן תהליכי

כרגע תעבוד במה שמספק אותך ותמשיך בהתקרבות לקיום מצוות.
יורת מאוחר, בעז"ה מעצמך אולי, תרגיש צורך בשינוי.
אבל לא צריך לזרוק הכל בבת אחת. זה מתכון לאסון.
בהצלחה וחנוכה שמח!

the ror

New member
זו דילמה לגבי סדרי עדיפויות, לא לגבי הדת...

במילים אחרות, חשוב לך לעבוד רק במשהו שאתה אוהב ולכן אתה מתפשר על הדת.
יש גם את האפשרות לעבוד במשהו שאתה פחות אוהב אבל גם זו סוג של התפשרות...
זה למה הדילמה שלך היא בנוגע לסדרי העדיפויות שלך ועל מה אתה בוחר להתפשר... אני לא רואה פה שום דילמה דתית...
אם השאלה שלך היא אם יש הקלות הלכתיות כלשהן בתחום אז זו כבר שאלה אחרת שאולי חברי הפורום יוכלו להרחיב לך עליה...=)
בהצלחה.

jojs8j3

New member
the ror תקשיב

יש לי שתיי אפשרויות או לעבוד בעבודה שאני אוהב וזה יוריד לי קצת מהדת (לא לגמרי )
אבל כאן אני יהיה מאושר הרבה יותר משאר מעבודה שאני לא אוהב.......
אופציה שנייה ללכת לכיוון הדת ולעבוד במשהו שאני לא אוהב ולהיות ממורמר כול החיים ולהיות כול החיים בעוני וזה יוכל לגרום לכפירה באופן רציני.
דבר נוסף אין לי ידיעה ברורה שהתורה אמת אז בגלל זה אני גם לא יהיה מחוזר ב100% ברגע שאני ידע שהתורה אמת לחלוטין
ללא ספקות אפילו לא קטנים אז אני מצידי לא יעבוד בכלל אני אלך לישבה כי חבל לי על כול שנייה ועל כול רגע שאני יפספס מלימוד תורה.
דבר נוסף אני לא חושב שבאתי לפה לסבול .. מה ניראה לך שאני יגיד לעצמי אין מה לעשות נסבול 80 שנה עד שנמות??
אם זה ככה אז זה מוריד לי מהאמונה בדת ברמות מטורפות
תאמין לי שעבדתי במפעל בעיר שלי הייתי בדיכאונות חריפים שם הגעתי למצב שאין לי חיים אני כמו מת.. תרוצה להגיד לי שזה היעוד שלי ?
לסבול ? בוא נגיד משהו יותר יפה.....זה הישמע מצחיק .. שיהרגנו בשבילי תרומה כול חודש נקבל 8000 שקל
והדתיים בזכות כול אחד שהיתרום כמה שקלים הוא יציל אותי מללכת לספר נשים והוא יקבל זכויות שאין דברים כאלו .. נו תנסה להרגן לי
ניראה אם יהיה דתי אחד שיהיה מוכן.... להציל נפש של יהודי אחד זה זכויות בלי שיאורר!! הבעיה שאפחד אין לי באמת ביטחון בשם ואפחד לא יעשה את זה... אז פה אתה יוכל לשאול את כולה דתיים אז מה אתה מעדיף את הכסף או את הדת???
כמובן שאני לא מתכוון למה שאמרתי שאני רוצה תרומה אבל הבאתי תשאלה בצורה הפוכה.

the ror

New member
הצגת קיצוניות. העולם והבחירות שבו הם לא רק שחור ולבן...

לכל אחד יש בעיות והתפשרויות שהוא עושה במהלך החיים...
להפיל את הקשיים של החיים על הדת זה סוג של לעבוד על עצמך...

jojs8j3

New member
THE ROR

טוב בסדר...
שבורא עולם אשלח אליי עבודה נורמלית שיהיה לי נחמד שם שאני יהיה מרוצה מכול הבחינות..
לא שולח אני הולך לפי הכיוון שלי..
אחשלי אפחד לא היתן לי לאכול...
אם תיהיה לי אמונה ב100% בתורה אני מוכן לוותר ולא לעבוד בכלל וללכת לישבה.
הבעיה שלייעץ לאחרים זה קל... זה הכי קל בעולם.!!
תמצא לי משהו חרדי שיפרנס אותי כול החיים אני מוכן לוותר על השיער
כי אם הוא מאמין בתורה אז הוא יבין שבורא עולם יחזיר לו בחזרה

קליטו

New member
לא תמיד הכל כ"כ מושלם

תנסה להבין יותר את התורה, ואז תבין יותר ששווה להשמע להמלצת היצרן,
והכי טוב להתרחק מגירויים מיותרים. ככה זה בעולם, אין מצב של מאה אחוז אושר וסיפוק, תמיד תצטרך להגיע לאבא ולבקש, כי זו התכלית, להתקרב לבורא עולם ולהתחזק באמונה.
ומתי שיגיע הזמן, יבזיק לך הרעיון במה לעסוק, רבים מאתנו עוסקים במקצוע לא הכי מגניב, יתכן שהתיסכול מעיב על הסיכוי שלך למצוא מקצוע אחר. כשתתקדם בלימוד התורה הקדושה - זה יספק אותך וימלא אותך במשמעות, ויתכן אף שזה יהיה הדחיפה למקצוע מספק אחר, אולי לעצב פיאות, ובלי להיות במגע עם נשים יותר מדי, דבר גם עם רב בעניין, לא בטוח שאסור לספר נשים...

jojs8j3

New member
קליטו

קליטו גם שאני אלמד תעיצוב שיער תאמין לי שהדברים לא יהיו מושלמים..
אבל אם אני יעבוד במשהו שאני שונא זה היגרום לי לכפירה תאמין לי .
הבעיה שלכם שאתם לא מבינים שלתת עיצות זה הכי קלל בעולם .הכי קל שיש.
אני יגלה לך סוד ? 90% מעבודות שיש היום אסור לעבוד בהם .
לא רק בעיצוב שיער
ביטוח לאומי אסור לעבוד כי הם מרמים אנשים .
בנק מרמים אנשים .
לעבוד במפעל יש מלא בחורות מסביב ויש מלא עצבים ולחץ.
לעבוד כאיש מכירות יש אין סוף רמאויות .
למכור מאכלים כמו בשר, סגריות מאכלים לא בריאים זה אסור . בסופר 90% ממה שיש שם לא בריא
יש לי חבר מוכר סגריות אמרתי לו שזה רעל הוא המציא ליתירוצים שזה בסדר למכור.
לעבוד בתחת דלק אומרים לך שתה צריך למכור ואתה בעצם מוכר מוצרים שאתה לא מאמין להם אתה מרמה בעקקיפין.
בקיצור נשאר לך רק להיות מורה או כותב ספר תורה או מזזות לא נשאר לך כלום

jojs8j3

New member
לא נורא

כשאני יגיע לשמיים אני מאמין שיהיו לי זכויות הכי גדולות שיש
למה ?
כי 95 אחוז מהציבור בכללי חוטא בכול מיני דברים אפילו שהוא לא מודע.
80% מהציבור חוטא בנשים
הדור הזה הוא הכי קשה.
אז אני מאמין שאני יעבור תמבחן שלי בשמיים בקלות .

jojs8j3

New member
קליטו למה לא בטוח שאסור לספר נשים?

קליטו למה לא בטוח שאסור לספר נשים?
אני בלבחי נוגע היום בנשים חופשי אני רק רוצה לצמצם כמה שאפשר ..
כי אני מסתכל על עצמי מבחינה עתידית

קליטו

New member
נראה לך שרופא נשים

זה דבר אסור ?
אני לא בטוח.
מעשים בכל יום שנשים חרדיות מבקרות אצל רופא נשים, במקרה ואין רופא אישה מומחית.
מעשים בכל יום שגברים חרדים
פונים ללקיחת דם אצל אחיות נשים, במקרה וזה מה שיש.
אגיד לך בכללי שאתה מאוד מקצין, התורה היא תורת חיים, ואפשר להיות צדיק גם אם אתה עובד בסביבה של נשים.
אז נכון שאם אתה לא מתחתן בסביבות גיל 20 כפי שנפסק בשולחן ערוך אז אתה בבעיה, מאידך ; אין הקב"ה בא בטרוניה עם בריותיו -אמרו חז"ל.
המבחן הוא יותר על מה שאתה עושה, ופחות ידקדקו אתך על מה שנכשלת בשגגה או באונס,
חוץ מזה שיש הרבה מצוות שמהוות כפרה, כמו מצוות ישוב הארץ, שבת, תשובה, צדקה וכו' ויש מצוות ששקולות כנגד כל המצוות שבתורה.
לאט לאט גם תלמד פחות להלקות את עצמך, ולהיות מאושר בחלקך הרוחני.
קביעת עיתים לתורה תסייע לך גם לזה, וגם כדי להתעלות ולהרגיש משמעות וסיפוק בחיים.
אני מציע לך להיות קשור לרב ולכמה רבנים כדי שתקבל יותר מושגים בתורה.
אפשר גם לקבל עזרה, הדרכה, ושיעורי תורה דרך אירגון ערכים.
זה באמת אורך זמן עד שאתה מתרגם את התורה לחיי המעשה.
והכי חשוב רב פוסק שיפסוק לך מה לעשות למעשה, תוכל גם להעזר דרך גוגל.
אין איסור לאכול בשר לעיתים או למכור בשר, גם עם התעללו איפשהו בבעל חי לפני כן.
יש המון שיקולים לפני שאוסרים דבר.
יש שיקולים של אילוץ, צער, טירחה וכולי, כל מצווה יש לה תועלת וכוונה מיוחדת.
תלמד - תבין.
אני ממליץ לך לקרוא את סדרת הספרים ; אל המקורות. ויש אין ספור רבנים נפלאים, כמו הרב נויגרשל, הרב פנגר, הרב אשרוב, והרב אבנר קאווס.
בהצלחה

jojs8j3

New member
קליטו

נשמה אתה צריך להבין שאין לי בעיה ללמוד תחום אחר אבל 7 שנים אני יושב בבית לא עושה כלום .
עבדתי ממוצע בעבודות שנתיים 3 סבלתי ברמות מטורופת כמו שרוב האנשים סבלו שם .
ברמות שגורמות לך לעצבים ולעצבות בלי סוף . אני לא מאמין שזה מה שהבורא רוצה .
שוב 7 שנים אני פונה לבורא עולם שיביא לי כיוון כמה שיותר נקי יש תמשפט הזה שאומר אני הירשום אותו במילים קצת אחריות.. שאם תראה לבורא עולם שאתה רוצה קצת אז הוא יעזור לך בעניין .
והינה אני פונה לעזרה מבורא עולם שיביא לי משהו שאני אוהב ... משהו שיהיה לי נחמד לעבוד סבבה רוצה ללכת בחיוך לעבודה. ואל תגיד לי תשמע אין דבר כזה משהו שאוהבים או כול מיני תשובות כאלו אחי אם בורא עולם הוא טוב אז גם בעולם הזה הוא צריך להיות מקסמום טוב . תצריך להבין שאם בנאדםלא עובד ולא יפרנס את עצמו יש לו שתיי ברירות או ללכת לישבה ולחיות דרך שם . או לא להיות בישבה ואם בנאדם בוחר לא להיות בישבה אז הוא צריך לפרנס..ואם לא אז היזרקו אותך מהבית לא יהיה לך מה לאכול .. ואם יבוא בנאדם ויגיד אבל פרנסה משמיים אני מסכים שהפרנסה משמיים אבל תלא יוכל לדעת מה קבעו לך שתיהיה עני או עשיר.. לבנתיים חברים שלי עובדים במכירות (שזה לרמות אנשים כול היום ) ואני לא עובד והם יש להם רכבים כול שבוע בחול ... אז עובדה רואים בעיינים שמי שעובד הוא רואה תוצאות . בקיצור כנראה שהפרנסה משמיים אני מאמין מאוד אבל חייב להתאמץ להשקיע ללמוד לעשות באוויר זה לא יבוא .ועדיף להתאמץ מאוד כי אין לדעת אם אתה תיהיה עשיר או עני ... כי עובדה שיש הרבה שאין להם מה לאכול והרבה זרוקים ואני לא יפרט
יש לי שאלה אני בקרוב 27 מה אתה רוצה שאני יעשה?איך אני בונה תחיים שלי ? מבחינת עבודה?
מצד אחד מצפים ממני לך תעבוד מצד שני בורא עולם לא נותן לי כיוון לעבודה.

עזוב אחי אל תיהיה תמים זה שיושב על הכיסא הכי קל לו לייעץ ..
בקיצור הגעתי להחלטה שאני הולך בלב שלי לכיוון של העיצוב שיער ואני בו זמנית אלמד תורה ביום שבת
כשאני יבין שהתורה נכונה ב100% ללא ספקות אני יתחיל לחשוב על לספר רק גברים או שבכלל לא לעבוד בכלל
למלות טוטו פעם בשנה זה מספיק השתדלות .

ולגביי כול הרבנים שציינתה אני לא מכיר את נויגרשל אבל השאר יש להם תחום שהם אוהבים אחד תזונה טבעית אחד עושה צחוקים(אותי אישית הוא לא מצחיק ) ואבנר קבס שמדבר על זוגיות שהוא מצוין .

הבעיה שלהם יש תחום שהם אוהבים אז הכי קל להם לייעץ בשביל אחרים .... למשל הרב פנגר עושה בכול הרצאה סביב ה1000 שקל אני גם מוכן שבורא עולם יעשה אותו מרצה ושאני יעשה 1000 שקל לכמה שעות ...

שוב השאלה הגדולה למה בורא עולם לא נותן לי כיוון אחר חוץ מעיצוב שיער? אבל כיוון שאני יאמין בו .. לא כיוון שאני היקח בוא סיכון משמעותי . כי אני עוד לא הרב אמנון יצחק או משה רבינו שאני יוכל לקחת סיכונים גדולים .

קליטו

New member
בינתיים אגיד לך ככה

לך לסדנה של אירגון ערכים, שמה יוכיחו לך את אמיתות היהדות מבחינה שכלית וריגשית.
הם ידריכו אותך בכל ענייני היהדות.
*העולם הזה הוא פרוזדור לטרקלין, ואי לכך, יש בעולם הזה מגרעות וצרות השייכים לתיקון שלך בעולם הזה.
*יש עוד כללי משחק שלא לקחת בחשבון.
עליך לעבוד מסודר,
ראשית, תבדוק את אמיתות התורה.
ויש עוד כללים חשובים שתלמד במשך הזמן, כמו, שכדי להצליח חשוב להיות שלו, וחשוב להודות לבורא עולם על מה שיש, עשה לך רב וקנה לך חבר וכו'
*אתה יכול לעסוק במכירות בלי לשקר, אמנם, אינך חייב לגלות את כל האמת.
בהצלחה !

jojs8j3

New member
קליטו

קליטו לגבייה המשפט האחרון אני לא כזה מסכים איתך ...
מה זה לא לגלות את כול האמת .. זה אומר שאם אני מוכר למשהו משהו ובמשהו יש חיסרון ענק אז לגלות רק תחסרונות הקטנים והחיסרון הגדול להסתיר ... צריך להגיד את כול האמת שעולה לך לראש !

לגביי הירגון ערכים הייתי פעמיים השפיע קצת לא יותר..
אני שומע הרצאות של הרב אמנון הרב אמנון יצחק משפיע אליי בצורה הרבה הרבה יותר חזקה. רק בזכותו אני רושם פה ושואל אם לא הוא לא הייתי שואל בכלל פה.

קליטו

New member
אתה אמור לדעת

שיש אלוקים, שנאמר ; וידעת היום והשבות אל לבבך כי ה' הוא האלוקים. אמונה זו ידיעה. ואת זה תלמד אצל הרב נויגרשל, תנסה גם את הרב בן מנת. אצל הרב אמנון יצחק לא השגת את זה, השגת דברים אחרים.
אתה אמור גם להתחבר ליהדות שמדברת אליך,
ואחרי זה נדבר על הנסיון הקשה שיש לך בעבודה, חכה, לאט לך,
תנוח דעתך, לא מבקשים ממך כעת לעזוב את העבודה הזאת,
כעת אתה יכול להמשיך במישורים שקל לך להתקדם שמה, היצר הרע תקע אותך עכשיו בעצבים על זה שאתה תקוע אולי בעבודה אסורה.
גם לבריאות הנפשית שלך - תתקדם איפה שאתה יכול, נגיד יותר סבלנות והארת פנים למשפחה ולילדים.
דוד מלך ישראל זכה להיות המשיח, וזכה להיות רגל רביעי במרכבה למרות ועל אף חטאיו.
תתחזק - אחי, יש הרבה ספרי חיזוק..
וכמובן, לבנות את היסוד, אמונה = ידיעה.
אולי אתה מנסה להקשות עלי ?... אתה יודע שיש הרבה אנשי מכירות שלא מבקשים מהם לשקר, אתה מוכר דירה נגיד, אז אתה מציג את הדברים היפים שיש בדירה, כולם הרי יודעים שמתפקידך להציג את הצד המוצלח של הדירה.. אני לא הכי מכיר את התחום, נשמע שיש הרבה סוגי אנשי מכירות שלא אמורים לשקר.

קליטו

New member
עוד תגובה

לעבוד זה ערך יהודי, אז אם יש לך אפשרות להתפרנס מלימוד - מצוין, אם לא אז יש אפשרויות אחרות, עוד לפני כשלושים שנה עודדו הרבנים הקמת מערך קורסים לעבודה בכל רחבי הארץ ! . נאמר ; וברכתיך בכל אשר תעשה, ואכן מי שעובד ומשתדל אז הוא מצליח - הרבה פעמים. לך להכיר את היהדות כמו שכתבתי לך. יש עוד כלל בסיסי, נאמר בתהילים ; פותח את ידך ומשביע לכל חי "רצון", הכוונה שאתה מקבל את מה שאתה רוצה, אתה רוצה לעבוד בעיצוב, וזה מה שאתה מקבל.
כשתכיר את הבורא, ותרצה ללכת בדרכיו הנעימים והטובים, אז שום סיפוק צדדי לא יעמוד בדרכך, כרגע אתה אנטי נגד הבורא ונגד היהדות שאתה לא בדיוק מכיר..

jojs8j3

New member
קליטו

לגביי המשפט הראשון שרשמתה
מה הפירשוט אמונה זו ידיעה אמונה זה משהו שאתה לא יוכל להשיג בשכל ...
אצל הרב אמנון יצחק הכי התקרבתי מכולם .... רב מיוחד במינו איש אמת בצורה יוצאת דופן
שוב אם לא הוא לא הייתי שואל כאן תשאלה.. לפחות דרכו הבנתי שהעולם הוא מצתוכנן והבנתי שיש כוח שמסדר
תעולם זה ברור לי ב100% לגביי התורה עדיין אני לא יודע. למדתי המון מוסר ממנו דרך ארץ ועוד המון המון המון
שמעתי מאות רבנים שונים תאמין לי. מאפחד לא קבלתי תשובה..
אני מרגיש שמשהו חסר לי איזה ידיעה או משהו מסוים
אני רוצה להגיד לעצמי שאני מאמין ב100% וזהוא בלי זה לא יהיו לי תכוחות לזוז .
כי זה לא פשוט לשנות את כול חיי לזרוק הכול לפח ושעדיין יהיו לי ספיקות בראש.
השאלה הגדולה למה כולכך קשה להבין שהכול אמת ? אני בטוח שאם הייו וודיאות לתורה ודייאות ברורה ללא ספק
אנשים היו חוזרים בתשובה בהרבה יותר קלות . מה לעשות אנשים לא בטוחים באופן חד משמעי שהכול אמת אז קשה להתקדם לעבר האמת . וזה בנוסף למליון יצרים שיש בעולם .

לגביי העבודה למה זה עבודה אסורה? כול עוד שאני לא גונב לא מרמה אז תאמין לי שזה הרבה פחות חמור מכול דבר אחר . שוב 90% מעבודות שאנשים עובדים אסורות ... וגם אם הם לא אסורות אז יש הרבה אנשים שיקלקלו אותם שם .
ובשביל לצאת מהכול צריך להיות רק בישבה כי לצאת לעולם ולהתגבר על הכול זה לא פשוט .

רק עם הייתי מבין שהתורה היא 100% אז הייתי הולך בכלל לישבה או שכותב ספריי תורה או שכותב מזוזות או שלא יודע.

אני בטוח גם שלא יהיה אפשר לשפוט אותי כי באמת שאני לא יודע תאמת הברורה .
ובגלל זה בגלל שיש לי ספיקות שהתורה 60% אמת ו40% לא אמת אז אני יחלך בדרך התורה 80% ו20 אחוז לא בדרך התורה לפי הנוחות שלי. אני מוכן להמשיך ללמוד תורה לשמוע שיעורים עד שאני מקווה שאי יבין בוודאות גמורה.

כי אני כן רוצה שהתורה תיהיה נכונה ואני כן מתחבר לקדושה וכן אוהב תמקום הזה.. אבל רוצה לדעת וודאות .
אני פשוט שונה מכולם . יש אנשים שמקבלים הכול בתמימות .... ויש אנשים שמנתחים תדברים כול דבר ודבר מנתחים כמוני .

jojs8j3

New member
שאאאלה ענקית

האם אפשר לשפוט בנאדם שלמד תורה שמע אין סוף הרצאות גם של אנשים שאומרים שהתורה אמת וגם אנשים שאומרים שהתורה לא אמת... (מה לעשות צריך לשמוע שתיי צדדים ולא אחד )
והבנאדם לא הגיע לידעה ברורה שהתורה אמת ואני לא מתכוון לבנאדם שמשחק אותה..
אני מתכוון לבנאדם שלא יודע יש לו ספקות
יש במה לדון כזה בנאדם ?

קליטו

New member
לא נראה לי

שיש כזה דבר.
אם תטרח אז תגיע בוודאות
למסקנא שיש בורא לעולם.
ובאופן כללי, כל אדם יגיע לתיקון שלו מתישהוא, שנאמר ; לא ידח ממנו נידח.
ולא עוד אלא שבדרך כלל, כל אדם ואדם - מתקדם ומשתפר הרבה, בחיים שלו עלי אדמות

למעלה