דילמה-זקוקה לעיצה

דילמה-זקוקה לעיצה../images/Emo85.gif../images/Emo108.gif

גיא ואני בדילמה כבר כמה חודשים-והאמת, חייבים להגיע להחלטה עוד היום-כי מחר משפצים! אנחנו גרים בדירה די קטנה, אך חמה ונעימה. בדירה הזאת גידלו שני ילדים לתפארת המדינה(את אביו של גיא ודודתו)-הבית נתקבל בירושה מהסב והסבתא ז"ל. מיפרט קצר: הבית בגודל 54 מ"ר מטבח קטן עם מרפסת פינת אוכל בכניסה לדירה-יחסית גדולה אבל עמוסה לעייפה-בפינה אחת יש בה את מתקן המי עדן שלנו, לצידו בקו ישר שולחן המחשב, לאורך הקיר יש חלון גדול שמתחתיו יש ספת נוער נפתחת, וצמוד אל הספה יש שולחן וארבעה כיסאות. מקלחת ושירותים-שגיא שיפץ לפני שהתחתנו-ונראים נפלא. חדר שינה-קטן אינטימי-ומלא בציוד ובעיקר באהבה...
יש בחדר-מיטה גדולה, ארון קיר ענק של פעם עם 6 דלתות, וצמוד לדלת הכניסה ברבע קיר ישנה שידת טלויזיה. סלון-שהוא למעשה חדר-סלון מרווח ונעים-ספה גדולה של 3, ספה של 2-מזנון-בידורית-מערכת גדולה-ושידת ספרים. מרפסת סלון-מרפסת סגורה בדלת-מה שהיה פעם? אתן בטח זוכרות...היא ארוכה וצרה, מצד אחד יש חלון ענקי לכל אורכה, ומהצד השני חלון בינוני שמגביל לחדר השינה. עד כאן המיפרט ועכשיו הדילמה הקשה: החדר המיועד לנסיכה הוא כעקרון המרפסת-עשינו מדידות ויוצא כי המיטה מתלבשת בדיוק לרוחב הקיר-137 סמ מתחת לחלון שמחבר בין חדר השינה למרפסת תעמוד השידה-שהיא בעובי 3 בלטות וברוחב חמישה. ונשארה פינה קטנה בכניסה לחדר לצד החלון הגדול למין מדפים פינתיים לגובה. וזהו-לא יהיה ניתן להכניס דבר. יהיה חלל בעובי של 4 בלטות מהשידה לחלון הגדול. הן שאמרתי ארוך וצר. דיברנו ביננו, וגיא הציע-שלמה לא בעצם נשים במרפסת את המזרן מחדר השינה-ונעביר את הילדה לחדר שלנו . בבדיקה שעשינו המזרן נכנס בדיוק לאורך עד להבדל של 3.5 בלטות מהכניסה-שאומר שנצטרך להיכנס אל מזרן מהסוף להתחלה... הצלחתן לצייר את התמונה? לגבי הטלויזיה-הוא ישים זרוע ברקן מלמעלה, והארון קיר ישאר בחדר- כי חבל להוריד אותו... מה דעתכן? זה פרקטי? לוותר על הנוחיות שלנו בשביל הילדה? והאם בכלל בהתחלה היא צריכה יותר משידה ומיטה בחדר שלה??? מחר משפצים את המרפסת-חלונות אלומינים ורשתות-על כל מקרה-הבעיה היא להגיע להחלטה -בעיקר בגלל הצבע... קראתן עד הסוף? מעריכה מאוד...

אני חושבת שהמרפסת זה אחלה!

היא לא צריכה יותר , לחברים שלנו יש ילדה כיום בת שנה וחצי שתיהיה בריאה והחדר שלה בדיוק בגודל של הנסיכה שלכם שתבוא בע"ה.. בקיצור הם לא צריכים יותר מזה..אל "תתלהבו" יתר על המידה ותתנו לה את החדר שלכם ואתם תעברו לחדר קטנטן..לפי דעתי זה מספיק..יש שידה , מדפים, מיטה..וקצת מרווח , מה רע? אחלה של מקום ותיהי מרוצה!

shira 25

New member
אני חושבת שבהתחלה לפחות לתינוקת

לא ממש משנה איפה היא נמצאת... והמרפסת בהחלט תספיק לה. אין צורך למלא את החדר בהרבה רהיטים כי אז הוא סתם עמוס, ומיטה ושידה זה מספיק להתחלה. אולי כשהיא קצת תגדל ויהיו לה הרבה צעצועים והיא תצטרך מקום, אז תוכלו להחליף בין החדרים. לבינתיים אני חושבת שאיך שתכננתם זה טוב....

ashlaya

New member
דעתי היא

שאין לכם יותר מידי מה למהר גם ככה התחלה הגוזלית תהייה אתכם בחדר ואין מה למהר להעביר אותם להיות לבד חוצמזה לא נראה לי קריטי לישון במרפסת גם אני אמרתי לחצי שאחרי הלידה אני שוקלת את החדר הענק שלנו לתת לעדי ולמה שבדרך ואת החדר הפיצפון של עדי לקחת לנו אבל עם ילד אחד נראה לי שאין מה למהר לחדר גדול

ofik

New member
אני לא הייתי מתחלפת, לא בנתיים

לפחות עד גיל שנה אפילו יותר הילדים במילא מבלים את רוב זמנם שמחוץ למיטה איתנו, בסלון, במטבח, בהול, בחוץ. על הידיים, בסל קל, לול וכו... בקיצור חדר קטן כל עוד יש בו מקום למיטה של הילדה מספיק. רק בגיל יותר מאוחר צריך מקום רחב יותר. אפילו בגיל הזחילה את יכולה לפרוס לילדה שטיח או שעונית בסלון. לעומת זאת, אנחנו המבוגרים כן נמצאים יותר בחדר השינה, אנחנו גם שניים בכל זאת ולא רוצים להתנגש, וגם הארון שאני מניחה שבעיקרו שלכם ישאר שם. בקיצור לדעתי אתם לא תוסיפו הרבה לילדה, וכן תגרעו מעצמכם במיוחד בתקופה שהיא לא קלה גם על הנישואין, ילד ראשון, עייפות וכו.... זאת דעתי וכמובן תעשו מה שטוב לכם. רק טוב עופיק

בכל מקרה בהתחלה היא ישנה

איתכם אז זה לא רעיון טוב - אבללאח"כ יכוללהיות עדיף - כי אני לא הייתי שמה ילד קטן בחדר שהיה מרפסת. האמת שאם את יכולה לעלות שרטוט (משהו שאת תשרטטי אפילו) -אולי יש אופציה לסגור את הפינת אוכל ?

במרפסת...

יהיה חלון (שיורכב מחר)-משהו חדיש ואטום במיוחד-עם רשת למזיקים מעופפים, תריסים מיוחדים-משהו שעולה לנו לא מעט... והקיר עצמו שאליו החלון יחובר גם עובר שיפוץ-בידוד מיוחד..בגלל שהוא חיצוני. פינת אוכל-כרגע לא ניתן לסגור-היא הכניסה לדירה-ויש בה מזגן שעומד במיקום כזה שמזריק קור/חום לאורך כל הדירה, ומה עם הספה-שחבל לי לוותר עליה-אין לי מקום לארח, פינת האוכל-אלה דברים פרקטיים בשבילנו... מתקן מי העדן-המטבח מאוד קטן ואין מקום להכניס אותו...

ashlaya

New member
הייתי שמה אותה במרפסת

אם יש חלון אטום והכל היא לא זקוקה להרבה מקום גם ככה רוב הזמן היא תבלה איתכם בחדר שלכם או בסלון לפחות עד שיגיעו חברים לשחק וזה בגיל יותר גדול או עד שיהיו עוד ילדים בבית

זה משגע אותי...

פעם לא היו בכלל דילמות שכאלה-אנחנו גדלנו 3 ילדים בחדר אחד!!! היום דואגים מההתחלה כבר-לנוחיות...ולמרווח...
והכי אבסורד-עד היום אני לא מצליחה להבין איך אמא שלי בילדותה-היתה ב2- חדרים עם 7 ילדים...

ashlaya

New member
נכון מאוד

והסיפורים של אמא שלי שהתחלקו כל 2 במיטה אחת ....נשמע מפחיד....

הממ...חשבתם להגדיל את המרפסת

על חשבון הסלון? ז"ת להכניס את הקיר פנימה יותר? שיפוץ קצת יותר מסובך, אבל לא צריך להזיז הרבה, אפילו חצי מטר עושה פלאים! אני לא מתה על זה שחדרי ילדים יהיו עם קירות לגמרי חיצוניים ועוד עם ויטרינות גדולות כמו שהיה נהוג פעם. חדרים פנימיים הם מבודדים יותר מבחינת מזג אויר. אבל אם אין ברירה - אז אין ברירה...להפוך את זה לחדר הזוגי נראה לי קצת צפוף. האם בהתחלה היא תישן איתכם בחדר? אני חושבת של"בניין ודיור" היה גליון שהוקדש לדירות קטנות ושיפוצן יו שם דברים מדהימים, אבל אם השיפוצים מתחילים מחר, נראה לי שמאוחר מדי... הייתי שוקלת את הגדלת החדר על חשבון הסלון כמו שכתבתי לעיל.

או לבנות חצי חדר בתחילת הסלון/ההול

לפתוח את המרפסת ול"דחוף" את הסלון לכיוון המרפסת.

בלתי אפשרי בעליל...

המרפסת מקבילה לחדר השינה-מה שמפריד בינה לבין החדר הוא קיר שעליו חלון לכל האורך שלה-הקיר שמנגד-הוא בעצם חלון ע-נ-ק-י...זה המבנים של פעם-הכניסה למרפסת היא באמצעות דלת צרה מזכוכית שממקומת בסלון... היא תישן איתנו בהתחלה-אבל בואי נגיד שרק בחודש חודשיים הראשונים-לכן עלינו להיות כבר ערוכים.

אם אתם דואגים לבידוד טוב עם

החלונות החדשים, זה נראה לי מספיק. היא לא זקוקה יותר לעוד דברים חוץ ממיטה ושידה, וזה לא שהיא מבלה רק בחדר הזה 24 שעות ביממה... זה נראה לי בסדר גמור.

נעמולה

New member
התכנון שעשיתם נשמע מוצלח

מה גם שילד קטן לא זקוק להמון מקום ולדברים, ובהתחלה במילא היא תהיה אתכם, ואם יש בידוד וחלונות - אין שום סיבה שהמרפסת לא תהפוך לחדר לנסיכה שבדרך

גם אני חושבת שהמרפסת אחל'ה לילדה

גם ככה הם לא ממש נמצאים בחדר (זה לא השלב של חברים ומשחקים) ורוב הזמן היא תהיה איתכם בסלון, בחדר, במטבח רק לא בחדר! גם אני גרה בבית קטן וחמים עם גינה של הסבתא שלי (ז"ל) ומתכננת לסגור מרפסת לטובת הילדה. אם דאגתם לבידוד טוב אין סיבה שזה לא יהיה מספיק טוב, נכון שרצוי להצמיד את המיטה לקיר פנימי ואם זה אפשרי אז מצויין! אל תחליפו בחדרים, בשלה הזה הנוחות שלכם חשובה יותר .

אפעופ

New member
קחו עוד משהו בחשבון..

ליאיר אמנם יש חדר משלו אבל הוא עבר אליו רק בגיל 3 חודשים וקצת. בכל מקרה, לגבי המשחקים למשל, הכל בסלון. אנחנו יושבים ביחד בסלון ומשחקים, החדר שלו משמש לשינה והחתלה בלד. אל תלחצו מהגודל, העיקר שיש פינה חמה ונעימה וזהו. שאר הפעילויות מתרחשות בבית. שיהיה בהצלחה, התכנית נשמעת מעולה.

למעלה