דילמה...בעיה..עצה...

עופר

בתור מנהל דעתן, הייתי מצפה לתגובה עניינית במקום זילזול בתשובה שדווקא גם אני נוטה להסכים איתה בוא תבין משהו יש מליון סוגי אנשים כאלו שמושפעים יותר, כאלו שפחות חז"ל לא סתם באו עם שתי אימרות מנוגדות צרת רבים חצי נחמה מול צרת רבים נחמה לטיפשים כל אחד ומה שמתאים לו בשביל אחד כאן זה תמיכה , אחל'ה נהדר נפלא ויופי טופי בשביל אחר להיות כאן זה להגיד לעצמו באופן סופי, אתה דאבה באופי יותר מאשר ביופי אני ברורה עכשיו?

איזה חומד ../images/Emo13.gif

לפעמים הרצון להישאר בפורום נובע דווקא מהרגשת השייכות- חברים בעיקר ואפשרות לדבר על כל מיני נושאים שהרבה יותר קל לכתוב אותם מעל גביי הפורום. כאשר את כבר לא כל כך שמנה אך עדיין בוחרת להישאר בפורום - הבחירה הזו היא בעיקר בחירה חברתית ולא למטרת תמיכה- כי הרי אינך זקוקה לה כמו שהיית זקוקה לה . אם את בוחרת להישאר בפורום כדיי לתמוך ולהשתתף באופן פעיל חברתי- זה דבר טוב. אך אם את מודעת לכך שאינך זקוקה לתמיכתו של הפורום מפני שאינך מה שהיית- אז אל תזקקי לו והמשיכי לזרום עם חייך במקום ל " היתקע " בעבר. האם אני מובנת עכשיו?

לא נכון

עוד הפעם, מכוניות, זה תחביב גם אם תתעסק עם זה כל הזמן ותנשום את זה, זה עדיין יישאר תחביב שלא ישפיע עליך במציאת בן זוג, ביציאה לבילויים, בלמצוא בגדים, ומקומות נוחים וחגורות עם הארכה וכל מה שמפריע לאנשים שם, ונכתב כאן שוב ושוב על ידי חברי הפורום. אם אתה שמן לא מרוצה, זה נוגע לך בכל תחומי החיים שלך, בשלילה אפילו אם אתה שמן מרוצה ושלם עם עצמך לחלוטין, זה עדיין משפיע בהמון תחומים בחיים שלך, כי זה עניין פיסי שמשתלט לך על המחשבות ומשפיע לטוב או לרע, כל אחד ומידת ההשלמה שלו עם עצמו, וכמובן בגלל החברה שמקיפה את כולם עם ההגדרות החברתיות ליפה/לא יפה טוב/רע וכל מה שכבר נטחן פה עשרות אלפי פעמים. אני יכולה לחפש פורום של מושיק עפיה או מוישה אופניק, להעריץ אותו ולנשום אותו 24 שעות ביממה בין פוסטר לדיסק להופעה אבל זה לא ישפיע עליי כשאני אשב במטוס, אצא לבילוי או אכנס לחנות בגדים.. צ'טערת עופר, אני חושבת שלהשוות את הפורום הזה לכל פורום אחר שעוסק בתחביבים שאינם קשורים לאופי ולנשמה של האדם ולהוויה שלו, היא השוואה קצת מיתממת... כנראה שאתה באמת זקוק לשינה טובה אחרי יותר מידי שעות עבודה ולימודים..

gaia20

New member
לדעתי חברתך צודקת חלקית

אני חושבת שהיא צודקת בזה שכניסה לפורום גורמת יותר להתעסק בנושא הפורום, אבל לא תמיד לרעה כמו שהיא טוענת ואני אסביר ותסלחו לי אם יצא ארוך
אני אתן לך דוגמא: אני מנהלת פורום לופוס, לופוס זוהי מחלה יצא לי לא פעם להתקל בכותבים שמציגים את עצמם, כותבים 2-3 הודעות ונעלמים יצא גם שאחרי תקופה (חצי שנה...לפעמים אפילו שנה) היתי מקבלת מייל, מאותו כותב שנעלם שרוצה אישית את עצתי ובאותה הזדמנות מסביר גם, שהוא הפסיק לכתוב בפורום כי הדבר גרם ללופוס להיות תקפיד מרכזי בחיים שלו...הוא פשוט לא מוכן להתעסק בזה כל הזמן- הדיבורים על זה, ההתבכיינות על כמה קשה....לשמוע איזה בדיקה עברה זאת ומה משמעות הבדיקה הזאת....כל אלו גרמו ללופוס להיות דבר מרכזי בחיים שלו והוא לא היה מעוניין בזה, הוא רצה שהלופוס יהיה רקע בחיים שלו ולא דבר מרכזי(והוא הרגיש ככה גם אם רק קרא בפורום ולא כתב בו) יבואו ויקפצו שכרגע אמרתי שאני חושבת שהשמנה זו מחלה- לא, שניה, לפני ההתנפלות
אני משווה מצב לא רצוי למצב לא רצוי אני מסיקה שכותבת ההודעה אינה מרוצה מאיך שהגוף שלה נראה (ואם אני טועה- אנא קבלי התנצלותי ועברי לדוגמא הבאה) ולכן משווה את המצב לרגע אני לא טוענת שהשמנה זו מחלה אז מה שאני אומרת, שבמקרה של הכותב- כניסה לפורום לא עשתה לו טוב. ואני אתן דוגמא הפוכה: לפני כמה שנים התחלתי להכנס לפורום כלבים עד לפני הכניסה, לא היתי מודעת להמון דברים לא היה לי מושג בכמות המסחריות של כלבים שמורדמים בשנה לא היה לי מושג איך לטפל בגור חתולים בן יומו לא היה לי מושג שלעקר כלבה- זה דווקא דבר טוב ובכלל- התעסקותי בנושא בע"ח התחילה ונגמרה ב"כמה אני אוהבת אותם" כניסה לפורום הרחיבה מאוד את הידע שלי, גרמה לי להיות מודעת והכי חשוב- גרמה לי להתעסק בזה כמעט יום יום (היום אני ממש צריכה להחזיק את עצמי כדי לא לאסוף הביתה כל חיה נטושה שאני רואה, כי היום אני יודעת מה המצב של בע"ח ברחוב) אבל- אני מרגישה מעולה עם זה אני מרגישה שיש לי ידע עצום בנושא אני מרגישה שאני יכולה לתרום, לעזור ולהסביר ואפילו להתכווח עם מי שאומר דברים שאינם נכונים וכך- אולי אפילו לגרום לו להיות יותר מודע ואז שמחתי היא כפולה
אז, הבאתי לך שתי דוגמאות (לרעה ולטובה), ומה אני בעצם רוצה להגיד מכל הקישקושיאדה הזאת? כניסה לפורום שהנושא שלו מעניין אותך ואת מזדהה עם מה שנאמר, מטבע הדברים יגרום לך להתעסק איתו יותר אני חושבת שזה דבר בלתי נמנע ולמי שהציג כאן דוגמאת פורום מכוניות ואמר שישר הוא יחשיב את עצמו למוסכניק- אז אולי לא מוסכניק, אבל, בטבעיות יצא לך יותר לדבר על מכוניות ולדבר זה גם סוג של התעסקות בנושא. השאלה המרכזית היא- האם זה עושה טוב? כיף לדבר על זה? כיף לקרוא על זה? כיף לשתף? כיף לתמוך? אם כל מי שנכנס, עונה לעצמו ב"כן" אז מה זה משנה מה אחרים חושבים על הכניסה שלו לפורום מסויים? זהו, סיימתי לקשקש
עכשיו הולכים להתארגן לעבודה
יום נעים

lee_1

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

שושה 24

New member
מממממ.....

כמה דברים הראשון הפורום באמת נותן מפלט מהמון דברים, ונותן סביבה תומכת ואוהבת שמאוד עוזרת לאנשים להתפתח ולצאת מהקליפה שלהם, ולהפסיק להתעסק בהגדרה של אני שמנה, ובגלל שאני שמנה כל מה שחרא לי בחיים קורה לי בגלל שאני שמנה, הוא נותן לך כלי של אהבה עצמית וקבלה עצמית, ולדעת שהשומן זה פשוט עוד פייצ'ר במי שאת, והוא לא הדבר שגורם לכל מה שיש לך בחיים. השני הוא שאישית בשלב הזה שהייתי צריכה תמיכה הפורום הזה היה כאן בשבילי, היום שהמשקל שלי לא מהווה מטרד בשום חלק של החיים שלי בין אם זה באהבה בחיים המקצועיים או החברתיים, כי אני החלטתי שאני מי שאני, ולא אני קודם כל שמנה ורק אח"כ אני כל הדברים האחרים, אלא קודם כל אני הכל ושמנה זה רק משהו שהוא חלק מאוד מזערי ממני, שאומנם השפיע על עיצוב האישיות שלי, אבל הוא לא משהו שמונע ממני דברים בחיים. אז כן היום אני מודה שאני צריכה הרבה פחות את הפורום באיזה שהוא מקום נמאס לי מההתעסקות התמידית במשקל ובהגדרה של מי אני קודם, כי כן הגעתי לאיזו שהיא תפיסה שאני מאוד אוהבת של עצמי. וכן לדעתי היא צודקת, אבל כדי להגיע לעדי עם תכונות ויתרונות את קודם צריכה להכיר את עדי שהיא לא שמנה שהיא בנאדם, וזה תהליך של הכרה עצמית ואהבה עצמית, וההתלבטות שלך היא השלב הראשון בדרך לזה, ללצאת החוצה מתוך הקליפה שלך, ולהפסיק להאשים או להגדיר את עצמך כקודם כל כשמנה, ולהבין ששמנה זה רק משהו חיצוני כמו צבע עיניים או צבע שיער. ביום שתגיעי להכרה הזאת בעצמך, את תעזבי את המקום הזה, כמו שרבות וטובות עזבו את המקום הזה, כי פשוט לא היו צריכות יותר את הכלים האלה, אז כן עדיין נשארים בקשר עם האנשים כי מתחברים עם אנשים מסוימים, אבל נשארים ומציצים מידי פעם כי סך הכל המקום הזה נתן לנו הרבה.

להיפך

כבר לא מתעסקת כמו פעם. יש לי יותר בטחון עצמיובכלל.. טוב לי פה. אז למה לחשוב יותר מידיי??????? עדידי, זה שאנחנו שמנים זה לא הדבר היחיד שמאחד אותנו, זה חלק מהעניין.. המשותף בגדול שלנו הוא אוסף אנשים מקסימים שמחפשים שותפים להנאות החיים.. תפסיקי לשאול את עצמך יותר מידיי שאלות ותהני מהחיים!

אנ ילא חושבת שפורום מגדיר אותך

אנחנו מגדירים את עצמינו...בתור חלק מהפורום את צריכה לדעת את זה טוב מאוד.. יש בפורום אנשים שמתעסקים במשקל שלהם בלי הפסקה ויש כאלה שלא אכפת להם בכלל.. מה היה קורה אם היית כותבת בפורום סקס למשל?? האם זה אומר שאת בראש ובראשונה מגדירה עצמך כאובייקט מיני? החברה שלך אמרה לך את מה שהיא אמרה בגלל שבן אדם שלעולם לא ניתקל בעיות משקל לא מבין ולא יבין מה את עוברת או עברת בעבר בהיותך אשה שמנה.. אני חושבת שפורום נותן לך במה לדבר על זה..אך בהחלט לא "מגדיר אותך" או "כופה עלייך " להמשיך להיות שמנה... באופן אישי ברור לי שאני לא מגדירה את עצמי קודם כל כשמנה (מה גם שגם אני בשלב הזה בעיני לא שמנה אלא מלאה בלבד..)..פורום מבחינתי היום הוא בעיקר האנשים שללא הפורום סביר להניח לא היתי מכירה.. הפורום היום פחות מהווה עבורי מקום אליו אני בא לדבר על המשקל..

למעלה