דילמה...בעיה..עצה...

dd27

New member
דילמה...בעיה..עצה...../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

דברתי עם חברה טובה שלי אתמול וספרתי לה על הפורום וכאלה בכל אופן היא מבחינתה אומרת שאני יותר מודעת לבעיה שלי "ההשמנה" ושבעצם אני טוחנת את זה ללא הרף , ועצם היותו בפורום שמנות ויפות אני חיה את זה שאני שמנה אבל אני לטענתה קודם כל בן אדם ואני צריכה להפסיק עם האובססיה של אני שמנה כי אני כבר לא שמנה וכולה מלאה ועצם היותי פה רק מחזק את השייכות לקבוצה עם הגדרות של שמנות שזה בעצם כמו גטו לשמנים ... ואני צריכה להפסיק להיות חלק פעיל בפורום כי עצם ההגרה שלו שמה אותי במקום ראשון של להיות שמנה ואני צריכה להפסיק כי אני כבר מלאה ואני צריכה להגדיר את עצמי מחדש ומספיק עם ההתעסקות של ההשמנה והשלכותיה היא אומרת שאני נאחזת בזה בטרוף.. האמת...? לי דווקא מרגיש טוב להיות פה... לא מתחנפת כותבת ת'אמת כל יום אני פותחת דבר ראשון זה הפורום פה , קוראת מתרגשת לעתים מזדהה ובוכה לעתים מתעצבנת בגדול אני מרגישה שמה שהרב עובר פה אני גם עוברת או עברתי בעבר .. קשה לי להתעלם מהשיתופים של כולם - כי ככה גם אני מרגישה .. מה דעתכם על הסוגייה שלה? האם אתם מרגישים שאתם מתעסקים טו מאץ' עם הבעיה שלכם בגלל הפורום..?.? שצריך בעצם להרפות... ולהגדיר את המהות שלי מבלי להיות דווקא שמנה אלא להרפות מהקטע של שמנה ולהמתקד בעדי כאשה עם תכונות ויתרונות.....ו\?....????

שאלה מעולה

וגם אני לא עצרתי את עצמי בעבר ובהווה מלחשוב על כך. האם זה שאני בפורום גורם לי למודעות הרבה יותר גדולה? האם היו דברים שבכלל לא הייתי חושבת עליהם בלי הפורום? יכול להיות. בהחלט יכול להיות. אבל מצד שני לא הייתי "יוצאת מהארון" אף פעם, נושא השומן תמיד היה נשאר אצלי כמשהו שאסור לצחוק או לדבר עליו. הייתי מתלבשת בבגדים שגדולים עלי ב8 מידות ומתבאסת שאני לא מוצאת בגדים סקסיים. הייתי שותקת יותר מגיבה פחות. שלוקחים את היתרונות אל מול החסרונות לדעתי היתרונות מנצחים,בגלל זה אני כאן. הרבה בזכות הפורום הזה גם למדתי שמה שעושה לי טוב אני משאירה ומה שלא אני מרחיקה גם במחיר פגיעה באדם אחר. אני הכי חשובה, ואם אני כאן סימן שטוב לי. ואולי בגלל שחברתך לא כאן היא יכולה לראות הרבה מהחסרונות ופחות להרגיש על בשרה את היתרונות.

30YearsOldBoy

New member
כמו באוכל הדרך הכי טובה

היא לעשות הכל במידה, לא להגזים בכלום, ואם את מרגישה שהפורום מפריע לך אז תקחי קצת ספייס.

yaelelele

New member
לי אישית זה לא ניראה לי ביכלל קשור.

אז מה , אני נערה מלאה.. ולמרות שאני בפורום הזה (שאני אוהבת אותו מאד מאד ואת כולם והתמיכה וכל הצחוקים) אני עדיין עושה דיאטה ועדיין מרזה ואני באותו זמן בפורום , אך זה לא ניראת לי בעיה אובססיבית שמעלה בעיות אלא עם היית טוחנת כל היום ורק רוצה להשמין אז זאת בעיה לא טובה מבחינה בריאותית וגם נפשית. אבל בכלליות אני לא רואה שום קשר בעניין..

t u t a

New member
תראי...אני מתעסקת במשקל שלי באותה מ

מידה-גם שאני לוקחת חלק בפורום הזה וגם כשלא. העניין הוא שאת כתבת כאן "כל יום אני פותחת דבר ראשון זה הפורום פה , קוראת מתרגשת לעתים מזדהה ובוכה לעתים מתעצבנת בגדול אני מרגישה שמה שהרב עובר פה אני גם עוברת או עברתי בעבר .. קשה לי להתעלם מהשיתופים של כולם - כי ככה גם אני מרגישה"-מה שאומר שכיף לך לשמוע שאת לא לבד בעולם ויש אנשים שעוברים בדיוק כמוך את אותם הדברים וגם דברים גרועים יותר.אני חושבת שעם כל הכבוד לחברתך,את צריכה לעשות מה שטוב לך-אין ספק שמכתיבתך אני מבינה שטוב לך לשתף אנשים שמינים מה שעובר עליך-אל תקשיבי לאף אחד-השארי במקום שעושה לך טוב-אם רע לך תברחי...

matyc

New member
עדי את השינוי

את צריכה לעשות בראש וללמד את עצמך שאת כבר לא שמנה זה לא קשור שאת חברה בפורום הזה יש המון בנות כמוך שרזו המון ועדין נמצאות פה

dd27

New member
צודק. אבל..הקטע של let go

לוותר על להגדיר את עצמך כשמנה ואח"כ יפה אינטלגנטית מצחיקה וכו' דבר ראשון - שמנה ומעצם היותי בפורןם של שמנות רק מחדד מחזק ומעודד את ההרגשה שבראש ובראשונה - אני שמנה חברה שלי מדברת על let go לשחרר את ההגדרה שלי אני שמנה וזה אלא אני אני ....וזהו (בלי תוספת של שמנה..) לשחרר על כל היום לדבר ולהגדיר עצמי שמנה ...

mor78

New member
התעסקות עצמית....

היי... אני מגלה את הפורום הזה לראשונה, מקווה לשמוע אנשים שמרגישים כמוני. אני בחורה שמנה, אני בשבלב כזה שהייתי יותר שמנה אבל הייתי יותר רזה גם. כמובן כמו כולם כנראה או לפחות כמו הרוב מתוסכלת מהיותי שמנה. אני לא יודעת בדיוק מה משקלך או איך את נראית, אבל ההתעסקות לא מזיקה לדעתי. היא לפעמים מדרבנת לעשייה. או לפחות מביאה אני מניחה לנחמה מסוימת ברגע שאת שומעת עוד אדם שניים עשרה שמרגישים בדיוק כמוך אף על פי שהיה נדמה לך שאת בודדה בכל הנושא (כן כן כולם מרגישים בודדים ושלא מבינים אותם ). אני אומרת תהיי איפה שטוב לך, איפה שאתה מקבלת חיזוקים חיוביים... אגב ההגעה לפורום: חבר שלי (אוהד מושבע של שמנות) סיפר לי על הפורום והייתי חייבת להיכנס ולראות. ואשמח להשתתף בו עוד ועוד :)

AlteX

New member
"הפורום הוא רק תירוץ"

עדי יקרה, אם הייתי כותב בפורום "מכוניות", האם הייתי מתעסק כל הזמן רק במכונית ומחשיב את עצמי קודם כל למוסכניק?...
אולי, אבל רק אם הייתי בוחר בזה, או במילים אחרות - רק אם הייתי משתמש בפורום כתירוץ להתעסק כל הזמן וקודם כל במכוניות... אם את לא מוכנה לוותר על "שמנה" כתכונה עיקרית שלך, וחושבת שאם תעזבי את הפורום זה יעבור, את פשוט משתמשת בפורום כתרוץ not to let go... כאשר תעזבי את הפורום סביר להניח שתמצאי תירוץ אחר. כל עוד את לא מוכנה באמת לוותר על זה, שום עזיבת פורום לא תעזור. בסה"כ זאת רק בחירה שלך (ואני לא סתם הדגשתי את המילה...
).

אין מקום להשוואה

בין מכונית לשומן האחד זה תחביב השני זה תסביך באשר להשתתפות בפורום, עדי , תעשי מה שטוב לך פשוט קחי הכל במידה, לא צריך קיצוניות לשום כוון כל עוד את יכולה לקחת מפה דברים טובים, קחי אותם אם את רואה שזה עושה לך רע, תמתני את הנוכחות כאן, או תנתקי אותה זמנית אם קיימת בך בעיה פסיכולוגית בעקבות היותך שמנה בעבר, התנתקות מהפורום לא יהיה הפתרון לכך, מצד שני, הגזמה בהתעסקות עם העניין, יכולה להחמיר את הבעיה ולהאט את פתרונה , לדעתי במקרים קשים גם לבטל את האופציה לפתרון מההכרות המינימלית שלי איתך , שהיא בעצם רק מלקרוא אותך, עושה רושם שאת במקום טוב אמצע...

dd27

New member
לא רוצה לעזוב את הפורום

כי אני כן מרגישה מעודדת כן מרגישה מחוזקת בזכות הפורום , בזכות האנשים המקסימים והתומכים אולם ההתסקות שלי באוכל בהשמנה שלי ,באכילה הכפיתית ,בבטחון העצמי , בנשיות, במיניות ,בזוגיות או העדר זוגיות אז בנוסף אני גם פה אני שמה דגש גדול על זה שאני עדי ואני שמנה אח"כ יפה,סקסית,אינטלגנטית וכו' .. אולי שחברה שלי מדברת על להוריד את המינון של ההתעסקות הזו היא מתכוונת שלא אכתוב פה לא במטרה לפגוע אלא במטרה שאני לשחרר את "השמנה" שבי ... מישהו הצליח להבין למה היא התכוונה ..? כי אני כן .. אבל מתקשה להסביר

אני מבינה בדיוק למה היא התכוונה

ואני חושבת שהסברת את זה מעולה, ואני חושבת שאם הייתי במקומך, והייתי מנסה להתנתק מתסביך השמנה , יש סכוי יותר מסביר, שלמתן את ההשתתפות שלי פה, היה בין הצעדים הראשונים שהייתי עושה... ירימו גבה ויעקמו פיות כל מי שיחפצו בכך, אבל עניתי לך במלוא הכנות. טל

AlteX

New member
רק את יכולה לשחרר את השמנה שבך

זה קשור רק אלייך. אם את חושבת שלעזוב את הפורום יעזור לך להגיע לזה, את יכולה לנסות. אבל באותה מידה את יכולה גם להשאר בפורום ופשוט לשנות את צורת ההסתכלות על החיים וכך תוכלי גם להנות מהפורום וגם להשיג את מה שאת רוצה. נכון, זה עלול להיות יותר קשה, אבל עדיין אפשרי... בדומה לזה, אני יכול להגיד שיהיה לי יותר קל לרזות אם לא יהיה לי אוכל בבית. בתכל'ס אני יכול לרזות גם כשיש לי אוכל בבית. הפתרון הראשון הוא אולי יותר מהיר, אבל גם יותר בעייתי כי ההרזיה תהיה פחות בריאה ואני גם אסבול ממנה הרבה יותר. חוץ מזה הפתרון הראשון הופך אותי לעבד של האוכל. יש אוכל - אני משמין. אין אוכל - אני מרזה. אני כמו בובה על חוט, אין לי בחירה אמיתית, וזה בטח לא משהו שהייתי רוצה לעצמי...

AlteX

New member
שומן הוא תסביך?

שומן הוא תסביך רק אם אנחנו הופכים אותו לכזה. וכל תחביב עלול להפוך לתסביך גם כן... נתתי דוגמה של מכוניות כדי להקצין ולהעביר את המסר שלי, אבל אולי זאת לא היתה הדרך הנכונה להעביר אותו. בסופו של דבר מה שאני רוצה להגיד הוא שהכח הוא תמיד אך ורק בידיים שלנו, או בראש שלנו במקרה הזה. לפורום אין כח אמיתי לשלוט על אנשים ועל התסביכים שלהם, אלא רק אם הם בעצמם נותנים לו את הכח הזה. כמו שהם נותנים את הכח לפורום, הם יכולים לקחת אותו בחזרה אליהם.

מה שאתה אומר

מאוד יפה , אבל פחות מציאותי אם כל אחד היה יודע לשלוט על הכח שלו ועל התסביכים שלו אז לא היו פסיכולוגים ולא היו פסיכיאטרים ולא היו אנורקסים ורבע מהפורומים אם לא חצי מהפורומים בתפוז לא היו קיימים אף אחד לא בוחר להפוך שומן, או כל עניין אחר לתסביך, זה פשוט קורה ועובדתית, למרות רצון עז, ולמרות הרבה דברים, לא כל כך קל להפתר מתסביכים למיניהם. ולא אמרתי ששומן הוא תסביך באופן כללי אלא באופן ספציפי, כי זה נושא הדיון: השומן כתסביך. מי ששמן, ובאמת נקי מתסביכים, אשריהו בקיצור, הלוואי והמצב היה כפי שאתה טוען, אבל זה לא בדיוק ככה...

AlteX

New member
נכון, לא כל אחד באמת אדון לעצמו

ואנחנו נותנים לגורמים שונים ומשונים להשתלט עלינו כנגד רצונינו. זה עדיין לא אומר שאנחנו לא יכולים להיות בשליטה. אנחנו אלה שהופכים את עצמינו לקורבנות, ואנחנו אלה שמסוגלים להפסיק את זה. כן, זה לא קורה מעצמו וזה לא קורה תוך לילה. אבל זה אפשרי. אם תסביך השומן שלי תלוי באם כן או לא אני נכנס לפורום באינטרנט, אז במידה מסויימת אני עבד של הפורום, אני תלוי בו. אם הפתרון שלי הוא לצאת מהפורום, אני נשאר העבד של הפורום במקום להיות העבד של עצמי. אז נכון, זה גם פתרון, אבל לדעתי הוא לא טוב. אז איך להיות העבד של עצמי? נכון, לא פשוט, לא קורה בין לילה, ואני חושב שזה גם לא דיון לכאן...

עופר 123

New member
גם אני חי את זה שאני שמן...

אבל ההבדל הוא בראייה - אני גם ולא רק. יש לי הרבה מאפיינים אחרים, ואני לא מתעסק בהשמנה יותר מאשר במאפיינים אחרים שלי (טוב, אולי קצת, אבל התפקיד מחייב
). העובדה שאנחנו פה, נותנת לנו מקום לדבר על עצמנו מתוך ידיעה שיבינו אותנו, ולא מתוך רצון להישאר במקום של "רע לי עם עצמי". ההשוואה של אלכס טובה, כי גם אם הייתי בפורום אופנועים, סקי מים או סלולרי, אף אחד מהם לא היה מגדיר את כל כולי. הפורום הוא עוד מקום בחיינו. לפעמים מרכזי, לפעמים פחות, אבל זה רק חלק מאיתנו, עוד מקום ומאפיין שלנו, אך בהחלט לא היחיד.
עופר, שהולך לישון אחרי יותר מדי שעות עבודה ולימודים

dd27 חברתך צודקת

עצם הרגשת השייכות לפורום הזה מבחינת " אני שמנה " - אינו תורם לך מאומה אלא להיפך. הישארותך בפורום מסיבות חברותיות- ברורה לחלוטין. חברתך צודקת באומרה לך את אשר אמרה.

למעלה