דילמה בהקמת עסק- בהשקעה

avi30m

New member
דילמה בהקמת עסק- בהשקעה

אנחנו 3 בחורים שרוצים להקים עסק בינוני בתחום של יבוא ושיווק של מוצר מסויים. הבחור השני משקיע 51% מגובה ההשקעה ויש לו את כל הסכום, והבחור השלישי 24%, אך הבעיה היא איתי- יש ביכולתי להשקיע נכון להיום רק כ- 10% מגובה ההשקעה וברצוני להגיע ל-25%. גובה ההשקעה הכללי הוא כמה מאות אלפי דולרים- לשנה. בדקתי במט"י (מרכז טיפוח יזמות), אך הם נותנים הלוואות רק לעסק ולא לאדם יחיד, בנוסף הם נותנים הלוואה בריבית שהיא יותר גבוהה מהבנק. בבנק דורשים ביטחונות מעל ומעבר ובנוסף גם הריבית גבוהה. חשבתי שהמדינה הזו מנסה לתמוך בעסקים קטנים ובנוניים למטרת החילוץ מהאבטלה, אך אני מצאתי רק אוזניים אטומות. אשמח אם יש למישהו מכם הצעה כלשהיא, כיצד אני יכול להשיג את הכסף אך שאותו גוף מלווה לא ישתלט על האחוזים שלי. בתודה מראש לכל המשיבים.

אתה רוצה שהמדינה תלווה

לך כסף . על סמך העניים היפות שלך . בלי ריבית ובלי הצמדה . שאולי לא תחזיר את הכסף . כי העסק לא היצליח כמו שחשבתה . אתה לא חושב שאתה מגזים בבקשות . אתה רוצה חילוץ מההבטלה שהמדינה תיתן לך כסף . ומאיפו הכסף אים לא מהמיסים שלי , ושל אחרים . אים אתה חושב כך . אז אתה לא יודע לעשות עסקים וחבל על ההשקע שלך . לך תהייה שכיר

avi30m

New member
לא ציפיתי לקבל כסף ללא ריבית

אבל שיהיה בתנאים יותר נוחים ריבית יותר נמוכה

Click Click

New member
רוב העסקים הקטנים נסגרים...

למה המדינה צריכה לממן עסקים כאלה? נכון, יש מימון, כשאתה בא עם משהו שיש לו פוטנציאל להצליח - כאשר הפוטנציאל הזה נראה לעין לא רק לך, אלא גם למממנים

avi30m

New member
מלבד זאת שזהו לא עסק קטן,אלה בינוני

ידוע לנו- לשותפים שאותה חברה שאנו עומדים לייבא ממנה את הסחורות חוזרה על ידי כרישים גדולים מהארץ= חברות גדולות

mentorit

New member
אולי תקבל יותר אחוזים בעסק

על סמך תרומה אישית גבוהה יותר? לדוגמא- ניהול יומיומי יתבצע על ידך בלבד? זה דבר נהוג בעסקים או שתסגור עם השותפים שאת הרווחים הם קודם כל מחזירים לעצמם תמורת החלק שלך?

עסק קטן ??

אתה אומר שרק החלק שלך כולל כמה מאות אלפי דולרים ? כלומר ההשקעה כולה הינה מעל מליון דולר ?? לא נשמע עסק קטן בכלל... מט"י נותנת תנאים מצויינים, אבל לסכומים הרבה יותר קטנים.. אולי תנסה לפנות לקרנות הון סיכון, מדובר כאן בהרבה מאוד כסף, אני בספק אם מישהו יהיה מוכן לתת לך סכומים כאלו..

avi30m

New member
ראשית הגדרתי אותו כעסק בינוני

וגבה ההשקעה הכללי של כל המשקיעים הוא כמה מאות אלפי דולרים- בודדים

avi30m

New member
מה הסיכון שלי

בקבלת הלוואה מקרנות הון סיכון?

gili667

Member
זה די פשוט

1. שהשותפים האחרים ילוו לך 2. שהעסק יקח ההלוואה והאחרים יכירו בה כהשקעתך שלך וחובת החזרה יפול עליך (מבחינת ההסכמים בינכם) 3. חפש מי שיהיה מוכן לתת עבורך בטחונות לבנק (זה כמובן יכול לעלות כסף או מניות) 4.השקע כעת רק 10אחוז אך קבל גם אופציה להשלים היתרה אם ע"י רכישה מהשותפים ואם ע"י השקעה בעסק - האופציה מבטיחה לך שיהיו לך 25% כך שיש לך את שאתה רוצה אך במקום להשקיע כעת - תשקיע מאוחר יותר (כמובן בעלות גבוהה יותר אבל גם להלוואה יש עלויות)

avi30m

New member
אין לשותפים האחרים את היכולת להלוות

לי את הכסף ורציתי לדעת כיצד פועל הרעיון של קרנות הון סיכון- ומה הסיכון שלי בכך?

חשבת לא נכון

המדינה אכן רוצה לתמוך בעסקים, אך לא על מנת לחלץ את אותם בעלי עסקים ממעגל האבטלה. לשם כך יש את לשכת התעסוקה שתמצא לך עבודה בחקלאות או בניין. המדינה רוצה לסייע לעסקים על מנת לחזק את המשק, לייצר מקומות עבודה לעוד אנשים מלבד בעל העסק, ואם אפשר גם לייצא אז בכלל טוב. בקיצור בדיוק ההיפך הגמור ממה שאתה מציע. כמו שאני קולט את התמונה אתה מחפש מישהו שיתן לך כסף, די הרבה כסף, אבל שלא יעמיד לך יותר מדי תנאים. יש כזה דבר וזה נקרא אבא עשיר (אם הוא אוהב אותך כמובן). מעבר לכך אני לא ממש רואה מי ירצה לממן אותך. קרנות הון סיכון? אני לא ממש מעורה בנושא, אך אני מבין שהן מעוניינות בעיקר במיזמים בעלי סיכון אך עם פוטנציאל רווח מאוד גבוה. זה דבר שיכול להתקיים רק אם יש לך מוצר יחודי ביותר בסדר גודל בינלאומי. לא יבוא למדינת ישראל הקטנטונת. חוץ מזה שבדיוק אתמול היתה לי שיחה עם קרוב משפחה שמתמצא בתחום שאמר לי שרוב הקרנות הנ"ל כלל אינן אוהבות סיכון והשם בעצם ריק מתוכן. בקיצור נראה לי שכדאי לך להתמקד במה שיש לך, ובהלוואות שאתה כן יכול להשיג, וללכת עם זה. זה מה יש. אם היה לך יותר כסף היית יכול למנף אותו לעשיית רווח יותר גדול. מכיוון שיש לך פחות כסף תסתפק בלהרויח פחות, עד שתצבור כסף ואז תשקיע אותו במשהו יותר ריווחי. חוץ מזה כמו שכבר אמרו כאן כמה וכמה אנשים, יכול להיות כל סוג של הסכם בין השותפים, לאו דוקא בהתבסס על יכולת ההשקעה הראשונית.

סתם נער משועמם כותב כאן

מדובר על עסק של מעל 500,000 ש"ח . והוא בא לפורום לקבל עיצה איפו גדל הכסף כי הוא רוצה ליקטוף אותו . לחברים יש חציא מליון ש"ח . והוא מיסכן אין לו . סתם נער משועמם כותב קישקושים

אחוול

New member
הלוואה ללא ריבית

באופן כללי אתה יכול לפנות לקרן שמש הם מעניקים הלוואות עד 90000ש"ח ליזמים בתיחלת דרכם ללא ריבית ובתנאי שישי לך סכום התחלתי אני לא יודע מהו. כנס אליהם ותשאל http://www.keren-shemesh.org.il

למעלה